הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על אימון נפח ביחס לעצימות

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך

Dmk

משתמש קבוע
1,046
628
נק' מוניטין:
1,402
1,046
628
אני כרגע מריץ את הלינארית של קנדיטו כוח/היפרטרופיה.

ביום שני יש לי 3x6 בנץ'. שם מיישמים פרוגרסיב אוברלואד לפי הוראות התכנית - 2.5-5 קילו, כל שבוע או כל שבוע שני.

ביום חמישי יש לי 4x8 בנץ', ואחרי זה 4x8 אינקליין.
לא כתוב איך להתקדם, כמה, או כמה קשה בכלל זה צריך להיות.

השאלה שלי היא איזה אפרואץ' לקחת ליום חמישי בשביל שאמשיך להתקדם בצורה הטובה ביותר.

ביום חמישי לפני שבועיים עשיתי 4x8 עם 60 קילוגרם. ביום חמישי שעבר ניסיתי 65 קילוגרם ונכשלתי בסט הראשון אחרי 7 חזרות. הורדתי ל62.5 והשלמתי סטים של 7.
אני חושב שיכול מאוד להיות שזה פגע בבנץ' הכבד של היום קצת, ובהתאוששות באופן כללי.

כמה כדאי לי להרים ביחס ליום חמישי מבחינת משקל, ומבחינת רמת מאמץ?

• פותח/ת השרשור
האמת שכתבתי על זה ממש לא מזמן:
Facebook

תודה רבה. אז בעצם לא למהר להעלות משקל באימוני נפח ולמקד את ההתקדמות באימוני העצימות. להקפיד על טכניקה אפילו יותר ולהתרחק מכשל, לשאוף ל"עבודה נקייה" (תקן אותי אם הבנתי משהו לא נכון).
ולבסס יותר על ביצוע, ופחות באחוזים.

רוצה באותה הזדמנות להגיד שאתה כותב מצויין, אולי אמרתי לך כבר פעם באשכול אחר שביקשתי ייעוץ.

תודה רבה. אז בעצם לא למהר להעלות משקל באימוני נפח ולמקד את ההתקדמות באימוני העצימות. להקפיד על טכניקה אפילו יותר ולהתרחק מכשל, לשאוף ל"עבודה נקייה" (תקן אותי אם הבנתי משהו לא נכון).
ולבסס יותר על ביצוע, ופחות באחוזים.

רוצה באותה הזדמנות להגיד שאתה כותב מצויין, אולי אמרתי לך כבר פעם באשכול אחר שביקשתי ייעוץ.

תודה.
בגדול אני כן רוצה שיהיה כבד, אבל אני רוצה גם להתרחק מכשל בתרגילים המורכבים כי זה עלול לפגוע לך באימוני העצימות. אם אימון העצימות מתקדם על אותו הנפח, חבל סתם להעלות משקל. אם העצימות מתקדם, אתה מתחזק, וכעבור שבוע שבועיים הנפח אמור לעלות במהירות גדולה יותר. ואז אני מעלה אותו קצת שוב. אני רוצה מהירות מוט טובה ושליטה במשקל, בקיצור.

• פותח/ת השרשור
תודה.
בגדול אני כן רוצה שיהיה כבד, אבל אני רוצה גם להתרחק מכשל בתרגילים המורכבים כי זה עלול לפגוע לך באימוני העצימות. אם אימון העצימות מתקדם על אותו הנפח, חבל סתם להעלות משקל. אם העצימות מתקדם, אתה מתחזק, וכעבור שבוע שבועיים הנפח אמור לעלות במהירות גדולה יותר. ואז אני מעלה אותו קצת שוב. אני רוצה מהירות מוט טובה ושליטה במשקל, בקיצור.
הבנתי.
אז דבר נכון לעשות אני מניח יהיה להחזיר את היום של הנפח ל-60 קילו, כי הבנץ' התקדם ככה. וזה שסיימתי 4 סטים של 8 עם 60, לא בהכרח אומר שאני צריך להעלות משקל באימון הבא.

ולהעלות את הנפח רק אחרי שהעצימות עלה עוד קצת.

הבנתי.
אז דבר נכון לעשות אני מניח יהיה להחזיר את היום של הנפח ל-60 קילו, כי הבנץ' התקדם ככה. וזה שסיימתי 4 סטים של 8 עם 60, לא בהכרח אומר שאני צריך להעלות משקל באימון הבא.

ולהעלות את הנפח רק אחרי שהעצימות עלה עוד קצת.

אתה צריך לדאוג לא להכשל בנפח. אם הסט האחרון עם ה60 קג עלה במהירות טובה ולדעתך אתה יכלת לסגור עוד 2 חזרות אם היו מכוונים לך אקדח לרכה, אז תעלה את הנפח קצת. אם עליה במשקל עלולה לגרום לכשל באימון הבא, הייתי מחכה קצת. אגב, באימוני פלג גוף עליון אני הרבה פעמים משתמש בפלטות קטנות מ1.25, עליה של 2.5 זה עליה רצינית כשכבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית