הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספר שאלות לגבי רוטינת אימונים

• פותח/ת השרשור verii
  • פורסם בתאריך

verii

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום לכולם,
אני בן 26, שוקל 79 ק"ג וגובה 179 ס"מ. אני מנסה לחזור לכושר, אבל הפעם בצורה יותר מסודרת. הייתי תמיד "שחיף" ובצבא הייתי במסה והצלחתי להעלות בערך מ-64 ל-84. בשנים האחרונות הייתי שקוע בתואר ובעבודה אז פחות היה לי זמן להתאמן. אבל הייתי עושה אימונים ביתיים עם הסט משקולות המצומצם שיש לי + ריצות, כדי לשמור על משקל 74-78. אבל אני מעוניין לחזור שבוע הבא למכון והפעם לעשות את זה נכון.
הבעיה שלי היא שכל הרוטינה (אימונים, תזונה, שינה) לא מרגישה מדוייקת/מוגדרת מספיק. אני מבין שזה לא מדע מדויק ושזה ממש אידבידואלי אבל הייתי רוצה לבנות תוכנית (לא רק אימונים אלא לו"ז) מוגדרת (ואף "רובטית") שאומרת לי כל יום מה לעשות - כמה להתאמן, כמה לאכול.
יש מלא מדריכים טובים באינטרנט וגם המון חומר מעניין כאן בפורום שהשקעתי די הרבה זמן (עכשיו וגם בעבר) לעבור עליהם ולקרוא, אבל זה כמו לחבר פיסות פאזל כדי לנסות לקבל את התמונה הגדולה.
להבנתי, השלב הראשון הוא להגדיר מטרה. ע"פ הנתונים שלי כרגע, אני מניח שהמטרה היא חיטוב, תוך ניסיון שמירת מסת שריר והורדת אחוזי שומן (אם אתם לא מסכימים עם המטרה, אשמח לשמוע). אז בהתאם למטרה זו, צצות מספר שאלות.

לגבי אימונים: אני רוצה להיסגר על תוכנית אימונים ולכמה זמן אני עושה אותה. בעבר התחלתי מ-SS ועברתי לתוכנית AB ואף ABC. להבנתי, מאחר ואני חוזר כרגע לאימונים, עדיף להתחיל מתוכנית SS ואז לעבור לתוכנית אחרת כמו AB. השאלה היא מתי בדיוק מתבצע המעבר הזה? מתי אני יודע שאני צריך להפסיק עם התוכנית? כל כמה זמן אני צריך להעלות משקלים? הבעיה העיקרית שלי היא הגדרת "מטרות ביניים". אם הייתי יודע שבין אימון לאימון הייתי צריך להעלות ב1.5 קילו אז זה הייתי יודע מהי מטרת הביניים, אבל אני לא בטוח אם זה מדויק. אני פשוט לא רוצה "להיתקע" במשקלים בדרך.

לגבי התפריט: אני בהחלט יכול לבנות תפריט חיטוב ולעמוד בו. להבנתי, אני צריך להתחשב לאימון שעשיתי באותו יום ובהתאם לאכול. איך אני יודע כמה קלוריות שרפתי במהלך האימון כדי שאוכל לאחרי זה להוסיף את זה לשקלול של התפריט? יש מחשבונים שיתנו לי את התוצאה בערך אבל שוב, זה לא מדויק.

לסיכום:
1. עם איזה תוכנית כדאי לי להתחיל?
2. איזה מטרות ביניים שבועיות/דו-שבועיות/יותר זמן, אני יכול להגדיר?
3. איך יודעים כמה קלוריות נשרפו במהלך אימון כדי שאוכל להתחשב בהם בתפריט?

אין זמן שבו נדרש להחליף תוכנית אימונים. בפועל אפשר לעשות את אותה התוכנית גם שנים על גבי שנים, אבל רוב האנשים ישחקו מנטלית הרבה לפני שישחקו פיזית מהתוכנית וירצו להחליף כדי לעורר עניין באימונים. אני נגד תוכנית כמו SS בכל מתכונת אפשרית לכל מטרה אפשרית ומעדיף תוכנית עם יותר נפח למען היפרטרופיה (20-25 סטים באימון, טווח חזרות 8-10 ברוב התרגילים עם אפשרות לבצע 6-8 חזרות בתרגילים מורכבים ו/או 10-12 חזרות בתרגילים מבודדים).

3. איך יודעים כמה קלוריות נשרפו במהלך אימון כדי שאוכל להתחשב בהם בתפריט?
אימון כוח ממוצע שורף 150-200 קל' לכל היותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית