הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון טכניקה דדליפט

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
כבר העלתי פעם את זה אבל רציתי שוב כי אני עדיין חסר בטחון למרות שלא אחד אלא כמה אמרו לי שאני עושה טוב , אני פשוט רוצה לוודא מפני שיש לי טיפה כאבים בגב התחתון וככל שאני מתקדם במשקל זה מתגבר למרות שהמשקלים נמוכים אבל אני לא יודע להבדיל אם זה כאב של שריר כמו אחרי אימון רגליים שזה טוב או שזה כאב רע שיפגע בי בעתיד.

רוצה לוודא שאם מאימון הבא אתחיל להגביר במשקלים עם הטכניקה הזאת לא יהיה לי נזק

נערך לאחרונה:
תרגיל משרת מטרה, ולא את עצמו - אם הביצוע מספיק טוב כדי לראות התקדמות, אז אחלה

גישה מעניינת, אבל חשבת על האפשרות שאתה מקרה מיוחד וממש קשה לך להיפצע? או שלא עברת מספיק את מבחן הזמן?
אולי ההתקדמות שלך הייתה מאוד הדרגתית?

גישה מעניינת, אבל חשבת על האפשרות שאתה מקרה מיוחד וממש קשה לך להיפצע? או שלא עברת מספיק את מבחן הזמן?
הוא עשוי מאותו בשר כמוני וכמוך. הנקודה שלו היא שאנשים מייחסים פציעות לגורמים הלא נכונים בדרך כלל ואוכלים יותר מידי סרטים על הטכניקה שלהם כשהבעיה נעוצה במקום אחר והטכניקה שלהם יחסית בסדר
עדיין, הגבתי כי קצת הפריע לי ה"הגנה" על טכניקה לקויה/הנקודה שאין חשיבות בכלל לטכניקה

@Whale נשאלת השאלה הבאה, לצורך העיניין בנץ בטכניקה לא טובה שמעמיסה על הכתפיים במקום על החזה, יש התקדמות והכל טוב ויפה אבל יש גבול לכמה הכתף הקדמית תחזיק מעמד תחת העומס. דעתך?

מה מעניין בגישה הזאת אחי
הגישה לא מעניינת היא די מטופשת..
ברור שחשוב להתמקד בלהתקדם בתרגיל, אבל זה לא הדבר הכי חשוב ובטח לא הדבר היחיד שחשוב.
טכניקה טוב לא רק שתאפשר לך לשרת את המטרה של התרגיל יותר טוב, בין אם זה לתת יותר סטימיולציה לשריר המטרה או יותר כוח בתרגיליל כאלה ואחרים, אלא גם תאפשר לך להמנע כמה שיותר מפציעות.. שזה דבר אמיתי שקורה.. לא מעט..
ואני כמובן לא צריך להסביר למה להמנע מפציעות זה המצב האידיאלי

כמובן שאומר גם מנסיון... עברתי לא מעט פציעות/כאבי מפרקים בעקבות טכניקה לא נכונה,
קרעתי את ההאמסטרינגס מסקוואט,
כאב בגב התחתון מסקוואט/דד ליפט,
כאב כתפיים בפרס בגלל אחיזה רחבה מדי- לכן משפרים את הטכניקה ואוחזים יותר צר

מה מעניין בגישה הזאת אחי

הגישה לא מעניינת היא די מטופשת..
ברור שחשוב להתמקד בלהתקדם בתרגיל, אבל זה לא הדבר הכי חשוב ובטח לא הדבר היחיד שחשוב.
טכניקה טוב לא רק שתאפשר לך לשרת את המטרה של התרגיל יותר טוב, בין אם זה לתת יותר סטימיולציה לשריר המטרה או יותר כוח בתרגיליל כאלה ואחרים, אלא גם תאפשר לך להמנע כמה שיותר מפציעות.. שזה דבר אמיתי שקורה.. לא מעט..
ואני כמובן לא צריך להסביר למה להמנע מפציעות זה המצב האידיאלי

בא הבנאדם אומר לך שהוא עושה ככה, עבר לדעתי את ה200 בחלק מהתרגילים, לא שם על טכניקה כמעט ואנחנו רואים את זה מהסרטונים מידי פעם, ואומר לך שהוא לא נפצע מעולם
אז אני שואל אולי הוא מקרה מיוחד...

בא הבנאדם אומר לך שהוא עושה ככה, עבר לדעתי את ה200 בחלק מהתרגילים, לא שם על טכניקה כמעט ואנחנו רואים את זה מהסרטונים מידי פעם, ואומר לך שהוא לא נפצע מעולם
אז אני שואל אולי הוא מקרה מיוחד...
לא אולי, בטוח
וסביר להניח שהוא לא מקרה מיוחד אלא פשוט מזל עד עכשיו

קרעתי את ההאמסטרינגס מסקוואט,
כאב בגב התחתון מסקוואט/דד ליפט,
כאב כתפיים בפרס בגלל אחיזה רחבה מדי- לכן משפרים את הטכניקה ואוחזים יותר צר
נשמע שאתה עובד במשקלים גבוהים מידי ליכולת שלך. איזה טכניקה צריך לבצע כדי לקרוע את ההמסטרינג?

לא? וכן, פציעה זה מונח במידה מסוים סובייקטיבי. הוא מושפע גם מגורמים פסיכולוגים כמו כן ביולוגים.

ובפעם האלף

על סמך מה אתה אומר לי שטכניקה שומרת עליך מפציעה

איזה מחקר, איזה עמדה מה?

אני פועל מכך שאם אין הוכחות להפך, אין הבדל בין א לב' עד שיוכח אחרת- ועד כו לא הוכח.

הוא עשוי מאותו בשר כמוני וכמוך. הנקודה שלו היא שאנשים מייחסים פציעות לגורמים הלא נכונים בדרך כלל ואוכלים יותר מידי סרטים על הטכניקה שלהם כשהבעיה נעוצה במקום אחר והטכניקה שלהם יחסית בסדר
עדיין, הגבתי כי קצת הפריע לי ה"הגנה" על טכניקה לקויה/הנקודה שאין חשיבות בכלל לטכניקה

@Whale נשאלת השאלה הבאה, לצורך העיניין בנץ בטכניקה לא טובה שמעמיסה על הכתפיים במקום על החזה, יש התקדמות והכל טוב ויפה אבל יש גבול לכמה הכתף הקדמית תחזיק מעמד תחת העומס. דעתך?

המרפקים ילכו הצידה, והעומס ירד מהכתף הקדמית חזרה אל החזה הקדמית, כמו שקורה להרבה אנשים בבנץ צר. כלומר החולשות וחוזקות ישוקפו בצורת הביצוע.

כמו גב שמתעגל, כמו ברכיים שקורסות.

לא אולי, בטוח
וסביר להניח שהוא לא מקרה מיוחד אלא פשוט מזל עד עכשיו

אני לא מתייחס אליך, נטו כי אתה מתייחס לנסיון אישי, והוא מושפע מהרבה גורמים - לא מכיר את רקע שלך, מי ומה אתה. יש אלף גורמים למה יכול ולא יכול לקרות.

אפילו אם נפצעת עם טכניקה חרא - זה לא אומר שזה מטכניקה חרא - זה כי העמסת יותר מדי, מהר מדי.

אפילו אם נפצעת עם טכניקה טובה, זה לא אומר שהיא טכניקה לא מתאימה לך.

זה אומר שנפצעת - קורה. באסה. הלאה.

רק שים לב אל צורת הדיבור שלך - למתאמן פחות עקשן ממני תחשוב מה ההשפעה של צורת הדיבור שלך - ואללה לא הייתי מרים יותר משקולות.

לא? וכן, פציעה זה מונח במידה מסוים סובייקטיבי. הוא מושפע גם מגורמים פסיכולוגים כמו כן ביולוגים.

ובפעם האלף

איזה מחקר, איזה עמדה מה?

אני פועל מכך שאם אין הוכחות להפך, אין הבדל בין א לב' עד שיוכח אחרת- ועד כו לא הוכח.

המרפקים ילכו הצידה, והעומס ירד מהכתף הקדמית חזרה אל החזה הקדמית, כמו שקורה להרבה אנשים בבנץ צר. כלומר החולשות וחוזקות ישוקפו בצורת הביצוע.

אני לא מתייחס אליך, נטו כי אתה מתייחס לנסיון אישי, והוא מושפע מהרבה גורמים - לא מכיר את רקע שלך, מי ומה אתה. יש אלף גורמים למה יכול ולא יכול לקרות.

אפילו אם נפצעת עם טכניקה חרא - זה לא אומר שזה מטכניקה חרא - זה כי העמסת יותר מדי, מהר מדי.

רק שים לב אל צורת הדיבור שלך - למתאמן פחות עקשן ממני תחשוב מה ההשפעה של צורת הדיבור שלך - ואללה לא הייתי מרים יותר משקולות.

מה נעלבת, רוצים ללמוד ממך לא באים בטענות

אתה אומר שלא משנה טכניקה העיקר להצליח להרים ולהתקדם במשקלים? טכניקה אוברייטד בגדול?

מה נעלבת, רוצים ללמוד ממך לא באים בטענות
אתה אומר שלא משנה טכניקה העיקר להצליח להרים ולהתקדם במשקלים? טכניקה אוברייטד בגדול?
לא נעלב, זה משגע אותי אבל שמדברים על זה כתורה מסיני, כי זה לא. זה מיתוס

תכנית אימונים משרת מטרה, ולא תרגיל.

אם המטרה היא בניית תחת יפה ועגול, אז שימור על גב ניטרלי עדיף, מכיוון שהעומס מכוון אל פושטי הירך, ועיגול הגב בסך הכל יעלה משקל על המוט, ללא תוספת מבחינת היפרטרופיה לשריר היעד. כלומר במקרה זה אני סותר את עיקרון ההעמסה הפרוגרסיבית.

אם אתה GYM BRO שרוצה לעשות דדליפט?

אני מלמד לשמור על גב ישר, אבל מדגיש ומדגיש את זה שגב עגול לא מסוכן. ונטו כי שוב, שרירי מטרה, וכי אני לא רוצה שיזיינו לו תשכל הילדים במכון, כי פציעה יכולה להיות מקושרת לגורמים סביבתים ופסיכולוגים כמו כן (היפוכונדר שבאים אליו 8 אנשים גדולים, גורמי סמכות ואומרים לו שאם יעשה X יקרה Y)

אם נניח הגעתי אם מתאמן לנקודה שבא לא מצליח לשמור על גב ישר? הכל טוב - אני מסביר לו כרגע עדיף להוריד עומסים ולבנות טיפה יותר נפח. במקום לבוא בגישה של - תוריד משקל לפני שתשבור תגב.

מישהו רוצה לבדוק PR? פאק איט שילך על זה. אחר כך נלמד מכך מה חלש ומה חזק- ונעבוד בהתאם.

אני בכוונה לא מדבר על powerlifting או רמה הישגית - ושם מה שעובד פשוט עובד עד שהוא לא. לפחות מבחינתי - אם יש נטייה לגב להיות עגול ולא משנה כמה תרגילי עזר תדחוף אתה מתקדם אבל עם שימור הקימור כי הגב שלך עד כדי כך דוממינטי? אחלה - אם הסקואט LB שלך יותר חזק בעמידה צרה יותר מאשר רחבה, למרות שבתיאוריה פחות עומסים על הארבע ראשי ופושטי ירך? אחלה.

אם הבנץ שלך חזר באחיזה צרה מאשר רחבה עם מגה קשת - אחלה?

הדברים האלו מלמדים על מה יש לעבוד אבל הם לא דוחפים אותך לפינה של לעשות משהו 1 וזהו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כי לא, טכניקה לא תגן מפני פציעות נקודה - אלא במקרי קיצון כמו חוסר שווי משקל ודברים כאלו.

ההתנגדות והחוסר חשיבות נובעת מזה שהוא מרים פקינג 50 קילו - שיעלה משקל ומשם אם יש שינוי בצורת ההרמה אז אפשר לדבר על דברים אחרים. מתוך מקום של חולשות וחוזקות - בהתאם למטרת התרגיל בתכנית האימונים. לא כי זה נראה X אז זה חרא. בסופו של יום תרגיל משרת מטרה, ולא את עצמו - אם הביצוע מספיק טוב כדי לראות התקדמות, אז אחלה אין מה לגעת אלא אם אפשר תוך כדי. הבעיה היא שאי אפשר קודם כל ללמוד דדליפט מושלם ומשם להעמיס - כי טכניקה היא מעבר לספציפית לתרגיל ספציפית לעומס.

הדגש שלי על הנושא בא מתוך להוריד מהלחץ שיש לאנשים מלטעות בטכניקה ומשם SNAP CITY. פשוט לא קיים ואחד הסיבות העיקריות למה אנשים לא מבצעים דדליפט ותנועות מורכבות, ומעבר לכך מעודד צפייה לכאב שעלולה בעצמה להוות "פציעה". (אח אומר לאח גב עגול מסוכן למשל, הרים פעם אחת עם גב טיפה עגול - הגב תפוס 😲, הולך לרופא עושה MRI מגלה פריצת דיסק - ועושה 1+1 בראש שלו וקובע שהוא מוגבל ונכה. כל כך הרבה אנשים כאלו יש בחדכ שזה עצוב)

כמו כל דבר אבל- אי אפשר להעביר מסר שלם במשפט 2 או פוסט ואני במכוון בוחר לפשט דברים כי מנקודת המבט של מתאמן מתחיל זה א' לא יעניין אותו וב' רק יבלבל אותו.
לא שזה הבדל אבל זה היה 60 זה שניראה כמו 10 זה 15
לא משנה תשכח דאמרתי את זה , זה לא הופך את זה לפחות גרוע

"
Risk factors and injury prevention in elite athletes: a descriptive study of the opinions of physical therapists, doctors and trainers"

אני בערב אשב על זה, אבל זה כבר לא מחקר, זה סקר- של גורמי סמכות

Hierarchy-of-evidence-pyramid-The-pyramidal-shape-qualitatively-integrates-the-amount-of.png

רק אומר.

אני בערב אשב על זה, אבל זה כבר לא מחקר, זה סקר- של גורמי סמכות

אני מאמין שכל הגורמי סמכות האלה קצת יותר מבינים מאיתנו בפציעות.

זה שהם בתחתית הפרמידה לא אומר שכל מה שהם רושמים טעות.

אומנם אין הוכחה חותכת, אבל זה אמור להספיק בשבילך כדי להפסיק להצהיר בכל מקום "טכניקה לקויה לא יכולה לגרום לפציעה".

בדיוק כמו שאתה לא תרשום בכל מקום "טכניקה לקויה תביא לפציעה ודאית".

נערך לאחרונה:
ניסיתי לכסות את הקשר בין פציעות לטכניקה כאן מידע - הטכניקה שלכם זוועה. אל תרימו.
והנה הנקודה הספציפית
מאוד התחברתי למה שתומס לילי אמר, "אנחנו לא יודעים מספיק כדי לדעת איזה טכניקה תגרום פציעה".

מה שכן, תכנון לא נכון בצירוף טכניקה לא אידיאלית, יש הגיון שהיא יכולה לגרום פציעה. אם אנחנו מרימים משקל בצורה שהיא מעמיסה על השרירים החלשים שלנו, או דורשים גמישות שאין לנו, יש סיבה לחשוש שאותם שרירים לא יעמדו בעומס. אבל לנבאות טכניקה שבוודאות פוצעת, לא נצליח.

אבל בגדול, עם טכניקה גרועה פשוט לא נצליח להרים משקל שהיינו יכולים אחרת, או שנתקדם לאט יותר באימונים.

אני חושב שטכניקה זה כמו אוכל, אין אוכל משמין, יש אוכל שיותר קל להשמין איתו. אותו דבר נכון לטכניקה ופציעות, אין טכניקה שתגרום פציעה, יש טכניקה שיותר קל להיפצע איתה.
מה הוא הגורם פציעה האחד והיחיד לדעתי? ניהול עומסים גרוע.

מה זה אומר?
- לא התאוששנו מספיק בעזרת מספיק מזון, אבות מזון מסוימים (חלבון), מיקרו מזון מסוים (ברזל, סידן לדוגמה) או חוסר נוזלים או שינה.
- תוכנית דפוקה, מעמיסה יותר מידי ללא יכולת התאוששות בטווח הקצר והארוך, ועל ההתאוששות של שרירים, גידים, מפרקים או עצבים.
- טכניקה לא עיקבית או מאוזנת. אדם המבצע באופן רגיל רבעי סקוואט, ויום אחד עם המשקל הרגיל ינסה לבצע סקוואט מלא, יש כאן עומס חדש בנקודה חלשה. אם תראו את ג'וני קנדיטו מנתח את סיבת הקרע שלו בתחרות, הוא בכלל לא מזכיר טכניקה. הקשר הטכני לפציעה שלו לדעתי, זה שעד התחרות הוא התאמן עם רצועות, ובתחרות הוא משך באחיזה משולבת, זה טכניקה לא עיקבי. ובאמת היד ההפוך היה הצד שנקרע האמסרינגס.

הכל קשור לניהול עומסים, גם טכניקה, אבל אם מנהלים עומסים בכל טכניקה, לא ניפצע.

התפקיד האמיתי של טכניקה, זה להרים יותר כבד, ולפתח את שרירי המטרה ביעילות רבה יותר.
זה לא בהכרח מיתוס, יכולות להיות עוד סיבות נלוות אבל בהחלט קיים קשר.

Risk factors and injury prevention in elite athletes: a descriptive study of the opinions of physical therapists, doctors and trainers
דרך אגב, טכניקה לא נכונה, זה מאוד אפור.
יכול להיות שמדובר בטכניקהלא מאוזנת ועיקבית. נגיד צד שמאל טיפה קורס, או שבתחילת החזרות המוט מעל הפיטמות, וככל שהחזרות עולות המוט המוט מוצא את דרכו מעל הצוואר.
זה מאוד אופייני לראות טכניקה משתנה באמצע הסט, זה דבר לא אידיאלי ומנהל עומסים לא הכי טוב.

מה הוא הגורם פציעה האחד והיחיד לדעתי? ניהול עומסים גרוע.

מה זה אומר?
- לא התאוששנו מספיק בעזרת מספיק מזון, אבות מזון מסוימים (חלבון), מיקרו מזון מסוים (ברזל, סידן לדוגמה) או חוסר נוזלים או שינה.
- תוכנית דפוקה, מעמיסה יותר מידי ללא יכולת התאוששות בטווח הקצר והארוך, ועל ההתאוששות של שרירים, גידים, מפרקים או עצבים.
- טכניקה לא עיקבית או מאוזנת. אדם המבצע באופן רגיל רבעי סקוואט, ויום אחד עם המשקל הרגיל ינסה לבצע סקוואט מלא, יש כאן עומס חדש בנקודה חלשה. אם תראו את ג'וני קנדיטו מנתח את סיבת הקרע שלו בתחרות, הוא בכלל לא מזכיר טכניקה. הקשר הטכני לפציעה שלו לדעתי, זה שעד התחרות הוא התאמן עם רצועות, ובתחרות הוא משך באחיזה משולבת, זה טכניקה לא עיקבי. ובאמת היד ההפוך היה הצד שנקרע האמסרינגס.

don אלחנן הגיע ועשה סדר.

ובפעם האלף

איזה מחקר, איזה עמדה מה?

ממש לא מתייחס רק אליי. זה דבר ברור מאליו. זה בכלל לא צריך להיות נושא לוויכוח.
- אני כן נפצעתי מטכניקה חרא, לא העלתי עומסים מהר מדי

למה שיהיו מחקרים בנןשא אחי? כאילו שמישהו ירצה להשתתף במחקר שאמור להוביל אותו לפציעה. וגם, בגלל שזה מובן מאליו.
אתה יורד יותר מדי למטה בסקוואט עד שהגב שלך מתעגל? סביר להניח שהוא יכאב
אתה לא נושם ומכווץ בטן(ברייסנג) במהלך תרגילי הבסיס? סביר להניח שהסיכוי לפציעה יעלה
אתה אוחז רחב מדי בנץ/פרס? סביר להניח שהכתפיים יכאבו
תוך כדי הדד ליפט הגב(ספציפית הגב התחתון) מתעגל? יש סיכוי לא קטן שזה יוביל לפציעה. (אני לא מדבר על להתחיל חזרה עם גב מעוגל ולשמור עליו באותו המנח לאורך התרגיל, אני מדבר על להתחיל את התרגיל עם גב ישר ובמקביל לביצוע התנועה, הגב מתעגל)

בקיצור
יש קשר ישר בין טכניקה גרועה לפציעות
מה שגם שטכניקה טובה יותר ב99% מהמקרים ץשרת את המטרה שלך יותר טוב... sfr יותר טוב.. MMC יותר טוב.. סטימיולציה יותר טובה + סיכון מופחת לפציעות

ממש לא מתייחס רק אליי. זה דבר ברור מאליו. זה בכלל לא צריך להיות נושא לוויכוח.
- אני כן נפצעתי מטכניקה חרא, לא העלתי עומסים מהר מדי

למה שיהיו מחקרים בנןשא אחי? כאילו שמישהו ירצה להשתתף במחקר שאמור להוביל אותו לפציעה. וגם, בגלל שזה מובן מאליו.
אתה יורד יותר מדי למטה בסקוואט עד שהגב שלך מתעגל? סביר להניח שהוא יכאב
אתה לא נושם ומכווץ בטן(ברייסנג) במהלך תרגילי הבסיס? סביר להניח שהסיכוי לפציעה יעלה
אתה אוחז רחב מדי בנץ/פרס? סביר להניח שהכתפיים יכאבו
תוך כדי הדד ליפט הגב(ספציפית הגב התחתון) מתעגל? יש סיכוי לא קטן שזה יוביל לפציעה. (אני לא מדבר על להתחיל חזרה עם גב מעוגל ולשמור עליו באותו המנח לאורך התרגיל, אני מדבר על להתחיל את התרגיל עם גב ישר ובמקביל לביצוע התנועה, הגב מתעגל)

בקיצור
יש קשר ישר בין טכניקה גרועה לפציעות
מה שגם שטכניקה טובה יותר ב99% מהמקרים ץשרת את המטרה שלך יותר טוב... sfr יותר טוב.. MMC יותר טוב.. סטימיולציה יותר טובה + סיכון מופחת לפציעות

יש קשר ישיר בין טכניקה גרועה לפציעות?

אפשר איזה meta analysis או RCT (אוו ראשי תיבות) לגבות את הטענות האילו?

אפשר קישור למחקר לגבי SFR MMC וכל החרא הזה?

או שאתה סתם משלשל מהפה על סמך נסיון אישי. קיצור bro science.

קיצור יש לך אפס ביסוס לגבי כל טענה שיש לך פה. מכאן אין לי ממש טעם להמשיך לדון איתך כי זה לא דיון - אתה אשכרה ממציא דברים תוך כדי כתיבה כדי לאשש את הbias שלך שטכניקה זה קודש קודשים, ושהפציעות הם כתוצאה מטכניקה, ולא מאלף ואחת משתנים מתערבים חס וחלילה. הרי אתה צודק כי זה ברור מאליו. קיצר תעשה מה שבא לך אימונים שלך

שיהיה לך בהצלחה, מאחל רק טוב.

יש קשר ישיר בין טכניקה גרועה לפציעות?

אפשר איזה meta analysis או RCT (אוו ראשי תיבות) לגבות את הטענות האילו?

אפשר קישור למחקר לגבי SFR MMC וכל החרא הזה?

או שאתה סתם משלשל מהפה על סמך נסיון אישי. קיצור bro science.

קיצור יש לך אפס ביסוס לגבי כל טענה שיש לך פה. מכאן אין לי ממש טעם להמשיך לדון איתך כי זה לא דיון - אתה אשכרה ממציא דברים תוך כדי כתיבה כדי לאשש את הbias שלך שטכניקה זה קודש קודשים, ושהפציעות הם כתוצאה מטכניקה, ולא מאלף ואחת משתנים מתערבים חס וחלילה. הרי אתה צודק כי זה ברור מאליו. קיצר תעשה מה שבא לך אימונים שלך

שיהיה לך בהצלחה, מאחל רק טוב.
1. ממש לא אמרתי שפציעות הן תוצאה מטכניקה, כמו שאמרת יש עוד המון גורמים אחרים שיכןלים לגרום לפציעות. כן אמרתי, שיש קשר ישר בין טכניקה גרועה לפציעות.
2. אני מתבסס על מייק ישראטל(ביוטיוב renassiance periodization) ועל עוד מומחים כמוהו, וגם בגלל שזה כמובן הגיון בסיסי. אם אתקל במחקרים בנושא, אשתף

זה ברור מאליו אבל... אם אתה תשתמש בטכניקה טובה.. בהכרח יהיה לך קשר מוח שריר טוב יותר.. אם תשתמש בטכניקה טובה לטווח תנועה מלא.. אתה תרים פחות משקל לאותה סטימיולציה שתקבל = sfr טוב יותר
ממש ממליץ לך לראות כמה סרטןנים שלו, יתן לך פרספקטיבה/נק מבט שונה על אימונים
ולנושא... אתה גם מביא טיעונים ללא ביסוס כלשהו

1. ממש לא אמרתי שפציעות הן תוצאה מטכניקה, כמו שאמרת יש עוד המון גורמים אחרים שיכןלים לגרום לפציעות. כן אמרתי, שיש קשר ישר בין טכניקה גרועה לפציעות.
2. אני מתבסס על מייק ישראטל(ביוטיוב renassiance periodization) ועל עוד מומחים כמוהו, וגם בגלל שזה כמובן הגיון בסיסי. אם אתקל במחקרים בנושא, אשתף

זה ברור מאליו אבל... אם אתה תשתמש בטכניקה טובה.. בהכרח יהיה לך קשר מוח שריר טוב יותר.. אם תשתמש בטכניקה טובה לטווח תנועה מלא.. אתה תרים פחות משקל לאותה סטימיולציה שתקבל = sfr טוב יותר
ממש ממליץ לך לראות כמה סרטןנים שלו, יתן לך פרספקטיבה/נק מבט שונה על אימונים
ולנושא... אתה גם מביא טיעונים ללא ביסוס כלשהו
איפה מייק קישר בין טכניקה לפציעות, ובאיזה הקשר?
הנה סרטון שהוא מדבר על טכניקה בנוגע להיפרטרופיה, לא שמעתי אותו מזכיר פציעות. להיפך, הוא אומר להמשיך להרים בטכניקה רעה אם אין כאב עד סוף הבלוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית