הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון טכניקה דדליפט

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
כבר העלתי פעם את זה אבל רציתי שוב כי אני עדיין חסר בטחון למרות שלא אחד אלא כמה אמרו לי שאני עושה טוב , אני פשוט רוצה לוודא מפני שיש לי טיפה כאבים בגב התחתון וככל שאני מתקדם במשקל זה מתגבר למרות שהמשקלים נמוכים אבל אני לא יודע להבדיל אם זה כאב של שריר כמו אחרי אימון רגליים שזה טוב או שזה כאב רע שיפגע בי בעתיד.

רוצה לוודא שאם מאימון הבא אתחיל להגביר במשקלים עם הטכניקה הזאת לא יהיה לי נזק

נערך לאחרונה:
איפה מייק קישר בין טכניקה לפציעות, ובאיזה הקשר?
הנה סרטון שהוא מדבר על טכניקה בנוגע להיפרטרופיה, לא שמעתי אותו מזכיר פציעות. להיפך, הוא אומר להמשיך להרים בטכניקה רעה אם אין כאב עד סוף הבלוק.

וזה מסביר למה טכניקה בעצם משרתת את המטרה:

אני בטוח שיש לו עוד המון קטעים שהוא מדבר על הנושא גם עם הכותרת של הסקטון שונה, לפני איך שאני מכיר את מייק הוא רק בעד טכניקה טובה, מתי הוא אמר להמשיך בטכניקה רעה? (גם אם הוא כן אמר, הוא אמר כמו שאמרת לעשות בסוף הבלוק ורק אם זה לא גורם כאבים, לא באופן קבוע)

טכניקה זה לא רק באיזה "צורה/מנח" אתה מרים את המשקל, אלא גם האם המשקל בשליטה, האם שריר המטרה מניע את המשקל,כמה טווח תנועה אתה עושה(גם קצר מדי וגם גדול מדי יכולים להיות מסוכנים) וכו', לכן אפשר להסיק גם את מה שאני טוען מבלי לשמוע את מייק

וזה מסביר למה טכניקה בעצם משרתת את המטרה:

אני בטוח שיש לו עוד המון קטעים שהוא מדבר על הנושא גם עם הכותרת של הסקטון שונה, לפני איך שאני מכיר את מייק הוא רק בעד טכניקה טובה, מתי הוא אמר להמשיך בטכניקה רעה? (גם אם הוא כן אמר, הוא אמר כמו שאמרת לעשות בסוף הבלוק ורק אם זה לא גורם כאבים, לא באופן קבוע)

טכניקה זה לא רק באיזה "צורה/מנח" אתה מרים את המשקל, אלא גם האם המשקל בשליטה, האם שריר המטרה מניע את המשקל,כמה טווח תנועה אתה עושה(גם קצר מדי וגם גדול מדי יכולים להיות מסוכנים) וכו', לכן אפשר להסיק גם את מה שאני טוען מבלי לשמוע את מייק

שום דבר לא התחדש כאן שלא נאמר לפני כן.

טכניקה גרועה לא תיתן לך למקסם את המטרה שלך, אם זה בכוח או בהיפרטרופיה.
הוא אומר שטכניקה לא עיקבית או כאב מפרקים בטכניקה מסוימת כנראה שיש סיכוי שאנחנו מסכנים פציעה. והסיבה זה ניהול עומסים גרוע, בדיוק מה שאמרנו.

גם בטכניקה מושלמת יש עומס על מפרקים, פשוט בטכניקה גרועה העומס גדול יותר, וזה בסדר, אבל רק אם התוכנית והעומסים בנויים לזה.

לכן, טכניקה גרועה שפוצעת תמיד תחזור לנושא, "האם ניהול העומסים תקין בטכניקה הזאת?". וגם אם כן, כדאי לשפר טכניקה למטרת יעול התרגיל למטרה שלה.

ואני חייב לציין, שלא דיברנו על טעויות טכניקה דפוקות שברור שיפצעו אותך, כמו ירידה מהירה מידי בבנץ' שישבור את הצלעות.

בן אדם שמנבא שמישהו ישבור את הגב מדדליפט עם גב עגול, או מספר שהוא עצמו נפצע מברכיים קורסות בסקוואט, פשוט לא יודע על מה הוא מדבר.
הוא לא מספר לנו על התזונה שלו, שינה והתאוששות, התוכנית, וזה שהטכניקה שלו כל יום הייתה שונה.

הפציעה היחידה שבולט אצלי שראיתי, היה בחור שהיה על תפריט עם בערך 30 גרם חלבון ביום, למשך כמה ימים לפני הפציעה.
אנשים יגידו שהטכניקה שלו הייתה גרועה, שמעתי אנשים מספרים שהמשקל היה כבד מידי. אבל בינינו, הוא פשוט התאמן שוב ושוב בלי להתאושש, ניהול העומסים כאן היה גרוע.

ואני חייב לציין, שלא דיברנו על טעויות טכניקה דפוקות שברור שיפצעו אותך, כמו ירידה מהירה מידי בבנץ' שישבור את הצלעות.
אני ציטטתי את הבחור שאמר שטכניקנ טובה או לא טובה לא יגן מפני פציעה
הוא אומר שטכניקה לא עיקבית או כאב מפרקים בטכניקה מסוימת כנראה שיש סיכוי שאנחנו מסכנים פציעה.
וזה מה שאני טוען, לכן זה לא משנה עם טכניקה הוא הגורם המשפיע או המושפע, טכניקה לא טובה כן מעלה סיכון לפציעות

וזה מה שאני טוען, לכן זה לא משנה עם טכניקה הוא הגורם המשפיע או המושפע, טכניקה לא טובה כן מעלה סיכון לפציעות
אני חושב שאתם לא מדברים על אותו דבר, ואתם בעצם מסכימים.

@Whale מסכים שטכניקה כואבת ולא עיקבית יכולה להיות שותף לגורם פציעה.

ואני מקווה שאתה מסכים שגב עגול בדדליפט בצורה עיקבית לא גורמת פציעה.

אני חושב שאתם לא מדברים על אותו דבר, ואתם בעצם מסכימים.

@Whale מסכים שטכניקה כואבת ולא עיקבית יכולה להיות שותף לגורם פציעה.

ואני מקווה שאתה מסכים שגב עגול בדדליפט בצורה עיקבית לא גורמת פציעה.
אכן, בצורה עקבית כל עוד שלא כואב.
אבל כשאתה מתכוון גב עגול- אתה מתכוון גב שמתעגל במהלך החזרה/הדד ליפט?
או גב עגול מההתחלה עד הסוף,שכביכול המנח של הגב/עמוד השדרה לא משתנה; שיוצרים לחץ וברייסינג.

האופציה הראשונה לדעתי לא מומלצת.

אכן, בצורה עקבית כל עוד שלא כואב.
אבל כשאתה מתכוון גב עגול- אתה מתכוון גב שמתעגל במהלך החזרה/הדד ליפט?
או גב עגול מההתחלה עד הסוף,שכביכול המנח של הגב/עמוד השדרה לא משתנה; שיוצרים לחץ וברייסינג.

האופציה הראשונה לדעתי לא מומלצת.
מנקודת מבט של טכניקה שתרים איתה משקל מקסימלי, שניהם לא טובים בעיני, אלא רק במקרים חריגים מאוד.

מנקודת מבט של פציעות, שניהם בסדר גמור. יפריע לי בשניהם חוסר ברייסינג, וחוסר עקביות. אבל עצם ההתעגלות ומתי זה קורה לא מפריע לי.

זה דומה לברכיים קורסות בסקוואט.
זה לא כזה משנה אם הטכניקה הגרועה מפריעה לי בגלל חשש מפציעות, או שזה פשוט לא מרים משקל כבד. בין כה וכה אני ארצה לשנות ולשפר את זה.

ההבדלים הם, אם היה לי מתחרה מוכן לתחרות עם טכניקה גרועה. אני לא אקפיד שימשוך עם גב ישר אם פירוש הדבר שיהיה 50 ק"ג פחות על המוט, אתן לו למשוך עם גב עגול, ואחרי התחרות נסדר את זה.
ואם יש לי מתאמן בסוף בלוק, עם חוסר ביטחון עצמי במשקלים כבדים, והטכניקה מתחילה להתפרק. יכול להיות שהתועלת המנטלית להרים משקל כבד שווה את ההמתנה. זה שיקול דעת, נדיר שאחליט באמת לחכות במקרה כזה, אבל אני יכול לראות את עצמי ממליץ על זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית