הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שימוש בשומן במקום פחמימה כדלק לגוף (אנרגיה)

מצב
השרשור נעול

just-asking

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שמעתי הגוף שלנו הוא בעצם ״היברידי״ כלומר הוא יכול להשתמש באנרגיה ב 2 ״מנועים״ - שומן ופחמימה.

והתאוריה אומרת שאם התזונה שלי תיהיה יותר משומן מאשר פחמימה אזי הגוף ישתמש יותר בשומן כמקור אנרגיה ולא בפחמימה
(פחות אינסולין בדם => הגוף יותר ישתמש בשומן כאנרגיה)

מה דעתכם על התאוריה הזאת? היא נכונה? כדאי להסתמך עליה? מישהו מכיר ויכול להרחיב על כך?

מפה למדתי על כך:

אפשר לדלג לדקה 14 עד 20 למי שרוצה תמציתי

• פותח/ת השרשור
נכון? כן

לא אומר שאתה תהיה מכונה שורפת שומן אבל.גרעון קלורי הוא המלך ואי אפשר להתחמק ממנו.
מעניין, אז אם אני מעוניין להשמין עדיין כדאי לי להתחמק מפחמימה ולתעדף שומן? כי עד עכשיו עשיתי הפוך

זה פשוט להסתכל על מסלול מטבולי אחד במקום להסתכל על הקונטקסט הכללי
זה לא כלכך נכון

מעניין, אז אם אני מעוניין להשמין עדיין כדאי לי להתחמק מפחמימה ולתעדף שומן? כי עד עכשיו עשיתי הפוך
אם המטרה היא להשמין, תאכל יותר, לא מצליח לאכול יותר? תהיה חזק. (או תאכל מאכלים צפופים קלורית, למשל במקום חזה עוף - שוארמה) אל תתרחק משום מזון, מזון זה טוב, זה דלק. אין רע ואין טוב, הכל במינון הנכון.

אבל רק שיהיה ברור - אתה רוצה להשמין? או לעלות במשקל כתוצאה מעלייה של מסת שריר.

אם אתה רוצה להשמין, דחוף אוכל לגרון סופגניות מה שבא לך, אם לבנות שריר, תהליך אחר, שאני לא הולך להעמיד פנים שאני מוסמך לדבר עליו. מה שכן הוא כולל אימוני התנגדות במקביל לתזונה מספקת

• פותח/ת השרשור
אם המטרה היא להשמין, תאכל יותר, לא מצליח לאכול יותר? תהיה חזק. (או תאכל מאכלים צפופים קלורית, למשל במקום חזה עוף - שוארמה)
להשמין זאת אולי הגדרה לא טוב, אלה לעלות במסת שריר במינימום שומן, אז אם אוכל בפלוס קלורי עם אינסולין נמוך (מעט פחמימה) אני אפתח את הגוף ובו זמנית את האנרגיה אקח מהשומן, לא כך הדבר ?
אולי לא ארד בשומן בזמן שאני עולה בשריר אבל אני מאמין שאחוז השומן ישאר או ירד מעט בדרך הזאת

שומן בשונה מפחמימה משמש קודם כמסייע לכל מיני תהליכים אחרים בגוף, ורק לאחר שהוא מתפרק לחומצות שומן הגוף משתמש בו כמקור אנרגיה.
זה תהליך שיכול לקחת כמה שעות אז שהוא עובר באמת בזרם הדם.
יש מצב שבו הגוף משתמש בשומן כמקור אנרגיה ביעילות הרבה יותר רבה, אבל אין טעם לפרט כרגע כי זה לא רלוונטי לעכשיו

להשמין זאת אולי הגדרה לא טוב, אלה לעלות במסת שריר במינימום שומן, אז אם אוכל בפלוס קלורי עם אינסולין נמוך (מעט פחמימה) אני אפתח את הגוף ובו זמנית את האנרגיה אקח מהשומן, לא כך הדבר ?
אולי לא ארד בשומן בזמן שאני עולה בשריר אבל אני מאמין שאחוז השומן ישאר או ירד מעט בדרך הזאת
עזוב אינסולין, אל תתעסק במיקרו כל כך. אני לא מספיק מבין לתת לך תשובה בלב שלם בנושא התזונתי, יש פה תזונאים ואנשים שיותר מבינים בעניין

אבל בסופו של יום, עדיף לך לעלות במשקל בגוף לאט כדי לצמצם את כמות השומן שתעלה, כי בסופו של יום יש מגבלה לכמה שריר אפשר לבנות. זה כמובן בשילוב עם תכנית אימונים בנויה היטב למטרות הספציפיות שלך

והתאוריה אומרת שאם התזונה שלי תיהיה יותר משומן מאשר פחמימה אזי הגוף ישתמש יותר בשומן כמקור אנרגיה ולא בפחמימה

לא נכון.

אולי בתור התחלה (של האימון) הגוף ישתמש בשומן אבל תוך זמן קצר מאוד הגוף יתחיל להשתמש בכל מה שהוא צריך והירידה בשומן תהיה כמעט זהה בשני המקרים.

• פותח/ת השרשור
לא נכון.

אולי בתור התחלה (של האימון) הגוף ישתמש בשומן אבל תוך זמן קצר מאוד הגוף יתחיל להשתמש בכל מה שהוא צריך והירידה בשומן תהיה כמעט זהה בשני המקרים.
אז בעצם מה לא נכון? הטענה של הבחור בסרטון או איך שאני הבנתי אותו?

אז בעצם מה לא נכון? הטענה של הבחור בסרטון או איך שאני הבנתי אותו?

לא ראיתי את הסרטון אבל גם אם הגוף ישתמש קודם בפחמימה או לחליפין קודם בשומן לא תהיה סטייה משמעותית בשריפת הקלוריות ככה שתאכל מה שאתה רוצה לפני האימון.

תקשיב אתה מדבר על דיאטה קטגונית(חלבון ושומן).
כאחד שעשה את הדיאטה הזאת, אתה לא שורף יותר שומן מאשר דיאטה רגילה. פשוט מה שאני אישית הרגשתי ומה טוענים - אחרי השבועיים הראשונים שהגוף נכנס כבר לקטוזיס, אתה מרגיש ממש ממש טוב. הגוף מתחיל להשתמש בשומן כאנרגיה ופשוט הרגשתי יותר טוב ביום יום ויכול להיות באימונים(פעם לא הרמתי כמו היום אז אין טעם להשוות הרגשה באימונים כי אני לא נמצא בקטגונית היום)

תקשיב אתה מדבר על דיאטה קטגונית(חלבון ושומן).
כאחד שעשה את הדיאטה הזאת, אתה לא שורף יותר שומן מאשר דיאטה רגילה. פשוט מה שאני אישית הרגשתי ומה טוענים - אחרי השבועיים הראשונים שהגוף נכנס כבר לקטוזיס, אתה מרגיש ממש ממש טוב. הגוף מתחיל להשתמש בשומן כאנרגיה ופשוט הרגשתי יותר טוב ביום יום ויכול להיות באימונים(פעם לא הרמתי כמו היום אז אין טעם להשוות הרגשה באימונים כי אני לא נמצא בקטגונית היום)
תגיד לי, כשהיית קטוגני, הרגשת טעם רע/מוזר בפה? או ריח פה רע? שמעתי על התופעה הזאת מעניין לשמוע ממקור ראשון

תגיד לי, כשהיית קטוגני, הרגשת טעם רע/מוזר בפה? או ריח פה רע? שמעתי על התופעה הזאת מעניין לשמוע ממקור ראשון
לגבי טעם מוזר בפה לא
לגבי ריח פה רע, אין לי שמץ. כנראה שלא אם לא אמרו לי כלום.

כנראה שלא אם לא אמרו לי כלום.
אולי פשוט התחילו לעמוד יותר רחוק ממך בלי ששמת לב 🙄
וואי עכשיו נזכרתי שהתאמן איתי במכון איזה אחד שהיה קטוגני בתור דרך חיים והיה מסריח מהפה בטירוף, אין לי מושג אם זה בגלל זה אבל. הקטע גם שהוא תמיד כשדיבר עם מישהו הוא היה מתקרב יותר מדי לפרצוף וזה היה רע מאוד בשילוב עם הריח פה שלו 🤮🤦‍♂️

אולי פשוט התחילו לעמוד יותר רחוק ממך בלי ששמת לב 🙄
וואי עכשיו נזכרתי שהתאמן איתי במכון איזה אחד שהיה קטוגני בתור דרך חיים והיה מסריח מהפה בטירוף, אין לי מושג אם זה בגלל זה אבל. הקטע גם שהוא תמיד כשדיבר עם מישהו הוא היה מתקרב יותר מדי לפרצוף וזה היה רע מאוד בשילוב עם הריח פה שלו 🤮🤦‍♂️
יכול להיות שזה בעיקר היה בגלל המאכלים שהוא אכל.
הייתי אוכל שומן כבש(למה ? מפגר), כנראה אחרי שהייתי אוכל את זה הריח פה שלי היה מזעזע.

תגיד לי, כשהיית קטוגני, הרגשת טעם רע/מוזר בפה? או ריח פה רע?
נובע מייצור של אצטון (שהוא קטון), זה חלק מהאפקט של קטוזיס.

מעתי הגוף שלנו הוא בעצם ״היברידי״ כלומר הוא יכול להשתמש באנרגיה ב 2 ״מנועים״ - שומן ופחמימה.

והתאוריה אומרת שאם התזונה שלי תהיה יותר משומן מאשר פחמימה אזי הגוף ישתמש יותר בשומן כמקור אנרגיה ולא בפחמימה

מה דעתכם על התאוריה הזאת? היא נכונה? כדאי להסתמך עליה? מישהו מכיר ויכול להרחיב על כך?

בקצרה:
1. תיאוריה שמפספסת המון ביוכימיה, ומסתכלת רק על תהליכים מאוד מסוימים כמו אינסולין
2. תיאוריה שמתעלמת מרוב המחקר בתחום שבודק מסת שומן/משקל באופן ישיר

_____

אם להרחיב, שימוש בשומן לאנרגיה, מה שנקרא חמצון שומן - אינו מחייב ירידה במסת השומן בגוף. אתה חייב לדעת גם כמה שומן אתה צורך וכמה שומן אתה אוגר, לא רק בכמה שומן אתה משתמש. גם במצב מנוחה אני בעיקר מחמצן שומן - האם זה אומר שלשבת על הספה יהפוך אותי לחטוב? ממש לא.

בהנחה ואתה מכניס הרבה שומן (די בטוח שהמטרה של הסרטון היא לשכנע אותך לעשות כך), לא בהכרח שהגברת חמצון השומן שתתרחש כתוצאה מכך באמת תספיק כדי לגרום צמצום של רקמת השומן נטו. זה כמו להסיק מסקנות מחשבון הבנק שלך ע"י בחינה של ההוצאות בלבד - זה חסר היגיון, אתה חייב לדעת כמה אתה מכניס.
בגלל זה, בתור דבר ראשון, בכל פעם שמישהו אומר לך "חמצון שומן" או "שימוש בשומן" צריכה להידלק לך נורה אדומה. מה שאתה צריך להסתכל עליו הוא השינוי במסת השומן לאורך זמן.

כאשר משווים דיאטות עתירות שומן לדיאטות עתירות פחמימה מבחינת מסת שומן או ירידה במשקל, אין הבדל בעל משמעות בין שתיהן.
למה? כי מה שמכתיב בסופו של דבר את הרכב הגוף (מסת השומן לעומת שריר) הוא המאזן הקלורי שאתה נמצא בו, צריכת החלבון ואימוני כוח.
אם אתה שולט בשלושתם אתה יכול להיות רגוע. כלומר, אתה יכול להרזות עם הרבה שומן או מעט שומן בתזונה - פשוט תעשה מה שנוח לך יותר ותזכור שהמטרה של הדיאטה היא לגרום לירידה בצריכה הקלורית.

בנוגע לאינסולין - הוא לא ההורמון היחיד שאחראי על אגירת שומן, ואגירת שומן אפשרית גם ברמות נמוכות של אינסולין. הנושא הורחב כאן ע"י מייק: האינסולין, שם רע ללא הצדקה - חלק א' - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

______

הבעיה עם העצות האלו שיש בסרטון הן עבור אנשים שאוכלים בצורה ספונטנית מבלי לספור קלוריות, ובטוחים שצריכת שומן נוספת תחטב אותם. בפועל, מכיוון ששומן מכיל 9 קלוריות לגרם (לעומת פחמימה או חלבון שמכילים רק 4) - יהיה לך הרבה יותר קל להגיע למצב של עודף קלורי מצריכת שומן גבוהה.

לדוגמה:
1. Effect of a plant-based, low-fat diet versus an animal-based, ketogenic diet on ad libitum energy intake | Nature Medicine
2. LBS - מדע ומחקר בתזונה וכושר : **האם כמות השומן שאנו צורכים בתזונה קשורה להשמנה

לקריאה נוספת:
Obesity Energetics: Body Weight Regulation and the Effects of Diet Composition

סיכום של כל הסיפור בוובינר של שעה: Calories, Carbs, or Quality? What Matters Most for Body Weight - InsideScientific

*כמובן שתיתקל באנשים שהגברת צריכת השומן על חשבון הפחמימה גרמה להם להרזות, אבל האפקט הזה נגרם מירידה בתיאבון שהדיאטות האלה יכולות לעודד, מה שמביא לירידה בצריכה הקלורית. אין פה קסמים של שריפת שומן.

*כמובן שתיתקל באנשים שהגברת צריכת השומן על חשבון הפחמימה גרמה להם להרזות, אבל האפקט הזה נגרם מירידה בתיאבון שהדיאטות האלה יכולות לעודד, מה שמביא לירידה בצריכה הקלורית. אין פה קסמים של שריפת שומן.

עוד משהו משמעותי ששוכחים על הדרך: הימנעות מסוכר ומשומנים זולים ומתועשים או מזונות שכאלה, ירידה ברמת הדלקתיות והרגשה כללית טובה יותר
(מדובר על דיאטה קטוגנית)

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית