הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה - רעב

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך

Banned

משתמש פעיל
518
104
נק' מוניטין:
146
518
104
לא יודע מה קרה לי בתקופה האחרונה, הגוף לא מסתפק בארוחות שאני אוכל (אני בפלוס קלורי 500), מרגיש ממש רעב כל הזמן, אני נמנע מלאכול עוד כדי לא לצבור שומן סתם, למישהו זה קרה? מניח שהפתרון זה לטחון מלפפונים

• פותח/ת השרשור
אני פוחד לשאול מה הפירוש של זה..

אולי אתה אוכל יותר מדי סוכר(פחמימות)?
זה יוצר מעגל הורמונאלי מתמשך עם אינסולין וגרלין ככה שבעצם פחמימות גורמות לך לרעב
הפחמימות היחידות שאני אוכל הן אורז (כחצי קילו לפני בישול ביום), אתה ממליץ לי לקצץ בפחמימות ולהוסיף שומן?

• פותח/ת השרשור
אני כמובן לא ממליץ כלום ולא מתיימר להיות בעל מקצוע, אני רק זורק פה פיסת מידע שפחמימות גורמות לרעב, וחלבונים גורמים לשובע
אוקיי אז בתאוריה, להגיע ל2.5-3 גרם חלבון לקילו על חשבון פחמימות נשמע רעיון טוב? החלבון מרגיש גבוה מדי

להגיע ל2.5-3 גרם חלבון לקילו
לא בהכרח, זה באמת המון. אבל אולי לדאוג לחלבון בכל ארוחה, ולנסות להימנע ממצב שיש ארוחה שהיא רק פחמימה.

או שאם אתה כבר עושה את זה,תנסה להכניס אוכל פחות דחוס קלורית
ירקות זה תמיד אופציה טובה

אוקיי אז בתאוריה, להגיע ל2.5-3 גרם חלבון לקילו על חשבון פחמימות נשמע רעיון טוב? החלבון מרגיש גבוה מדי
דווקא לאכול יותר מדיי חלבון לא כדאי, תאכל 1.6-2.2 גרם חלבון פר משקל גוף וזהו. מעל זה, לא יודע מספר מדויק אבל הגוף בסופו של דבר בתהליך כלשהו בגוף יפרק את החלבון לפחמימה אז אין טעם

דווקא לאכול יותר מדיי חלבון לא כדאי, תאכל 1.6-2.2 גרם חלבון פר משקל גוף וזהו. מעל זה, לא יודע מספר מדויק אבל הגוף בסופו של דבר בתהליך כלשהו בגוף יפרק את החלבון לפחמימה אז אין טעם

חלבון לא יכול להפוך לפחמימה.
במקרה של צריכת חלבון עודפת (לא ברמה היומית, אלא כל עודף), החלק שלא נספג בגוף מופרש בשתן, וחלק מחומצות האמינו העודפות יכולות להפוך לגלוקוז ע"י הכבד. יש חשיבות גם למצב מאגרי הגליקוגן הנתון.

חלבון לא יכול להפוך לפחמימה.
במקרה של צריכת חלבון עודפת (לא ברמה היומית, אלא כל עודף), החלק שלא נספג בגוף מופרש בשתן, וחלק מחומצות האמינו העודפות יכולות להפוך לגלוקוז ע"י הכבד. יש חשיבות גם למצב מאגרי הגליקוגן הנתון.
בגדול התכוונתי שיהפוך לגלוקוז, רק רשמתי פחמימה.

אם אתה לא אוכל סלטים זה הזמן להכניס אותם לתפריט (על חשבון חלק מהפחמימה). חלבון אין צורך ביותר מ 2 גרם פר 1 קילו של משקל גוף, כמובן שאם תאכל מעט יותר לא יגרם נזק. דבר נוסף שאתה יכול לעשות זה לשתות יותר, בעיקר משקאות מוגזים ללא קלוריות כמו מונסטר (האפור חלום), זירו או כל סודה.

בגדול התכוונתי שיהפוך לגלוקוז, רק רשמתי פחמימה.

תיארתי לי, פשוט כתבת את זה כאן כמה פעמים.

בכל אופן, למי שלא סוכרתי או קטוגני, ה"המרה" הזו לגלוקוז (גלוקונאוגנזה) אם היא בכלל מתרחשת, לא צריכה להרתיע אף אחד וההשפעה שלה לא ממש משמעותית.
זה לא משהו רע, אם כבר ההיפך הוא הנכון

תיארתי לי, פשוט כתבת את זה כאן כמה פעמים.

בכל אופן, למי שלא סוכרתי או קטוגני, ה"המרה" הזו לגלוקוז (גלוקונאוגנזה) אם היא בכלל מתרחשת, לא צריכה להרתיע אף אחד וההשפעה שלה לא ממש משמעותית.
זה לא משהו רע, אם כבר ההיפך הוא הנכון
ברור שלא אבל אין טעם לאכול יותר מ2.2 גרם חלבון פר משקל גוף

ברור שלא אבל אין טעם לאכול יותר מ2.2 גרם חלבון פר משקל גוף

כן.. גם זה מספר מופלץ

@Banned
סליחה, באיחור קל 😃
תכתוב כאן את התפריט שלך מאז שאתה קם ועד שאתה הולך לישון, תשתדל לא לפספס כלום.
מה אוכל וכמה, כמה ארוחות ביום, מתי מתאמן ואיזה אימון אתה עושה

• פותח/ת השרשור
כן.. גם זה מספר מופלץ

@Banned
סליחה, באיחור קל 😃
תכתוב כאן את התפריט שלך מאז שאתה קם ועד שאתה הולך לישון, תשתדל לא לפספס כלום.
מה אוכל וכמה, כמה ארוחות ביום, מתי מתאמן ואיזה אימון אתה עושה
חצי קילו אורז לפני בישול, 35 מ''ל שמן זית, 350 גרם טופו, 2 סקופים של חלבון (כ50 גרם), חצי ליטר חלב סויה
3 ארוחות ביום (לא אוהב ארוחות קטנות), מתאמן 3 פעמים בשבוע (bjj, האבקות)
התפריט נראה על הפנים מבחינת גיוון - נוח לי וממש טעים 😃, מבחינת ויטמינים ומינרלים לוקח מולטי ויטמין ואומגה 3.

חצי קילו אורז לפני בישול, 35 מ''ל שמן זית, 350 גרם טופו, 2 סקופים של חלבון (כ50 גרם), חצי ליטר חלב סויה
3 ארוחות ביום (לא אוהב ארוחות קטנות), מתאמן 3 פעמים בשבוע (bjj, האבקות)
התפריט נראה על הפנים מבחינת גיוון - נוח לי וממש טעים 😃, מבחינת ויטמינים ומינרלים לוקח מולטי ויטמין ואומגה 3.

חלק לא קטן מהקלוריות שלך הולכות על נוזל (חלב, שייק חלבון), נסה להחליף חלק מהן למזון מוצק.

חצי קילו אורז לפני בישול זו כמות מאוד גדולה, ואני מניח שזה אורז לבן ולא אורז מלא.
אתה יכול לחתוך יותר מחצי כמות בקלות, ולהוסיף כמות גדולה של קטנייה כמו שעועית ירוקה או אפונה במקום.
תקבל את אותו הנפח בפחות קלוריות ותחושת שובע ארוכה יותר.

לא אוהב ארוחות קטנות לא אומר שאתה חייב לחלק את הכל לשלוש.
אתה אומר שזה נוח לך אבל בפועל התפריט שלך לא עובד, אז זה לא נוח - תשקול לחלק לארבע.
כל ארוחה יכולה להתחלק אחרת לגמרי.

ירקות, ירקות, ירקות.
דחיסות קלורית נמוכה עם כל כך הרבה תמורה לגוף. תתחיל בלהוסיף לפחות סלט אחד גדול ביום.

השתדל לישון טוב.
שינה מסייעת לוויסות של ההורמון גרלין, שהוא האחראי העיקרי על תחושת הרעב.

תשים לב שאתה לא אוכל מהר מדי.
כשאתה אוכל הקיבה נמתחת כדי להכיל אוכל, ועצבים שולחים מסרים למוח שלך.
במקביל הורמון בשם גרלין שמעורר רעב פוחת, וביחד המסרים האלה מורים למוח שלך להפסיק לאכול.
זה יכול לקחת עד כ-20 דקות, אז אל תמהר.

• פותח/ת השרשור
חלק לא קטן מהקלוריות שלך הולכות על נוזל (חלב, שייק חלבון), נסה להחליף חלק מהן למזון מוצק.

חצי קילו אורז לפני בישול זו כמות מאוד גדולה, ואני מניח שזה אורז לבן ולא אורז מלא.
אתה יכול לחתוך יותר מחצי כמות בקלות, ולהוסיף כמות גדולה של קטנייה כמו שעועית ירוקה או אפונה במקום.
תקבל את אותו הנפח בפחות קלוריות ותחושת שובע ארוכה יותר.

לא אוהב ארוחות קטנות לא אומר שאתה חייב לחלק את הכל לשלוש.
אתה אומר שזה נוח לך אבל בפועל התפריט שלך לא עובד, אז זה לא נוח - תשקול לחלק לארבע.
כל ארוחה יכולה להתחלק אחרת לגמרי.

ירקות, ירקות, ירקות.
דחיסות קלורית נמוכה עם כל כך הרבה תמורה לגוף. תתחיל בלהוסיף לפחות סלט אחד גדול ביום.

השתדל לישון טוב.
שינה מסייעת לוויסות של ההורמון גרלין, שהוא האחראי העיקרי על תחושת הרעב.

תשים לב שאתה לא אוכל מהר מדי.
כשאתה אוכל הקיבה נמתחת כדי להכיל אוכל, ועצבים שולחים מסרים למוח שלך.
במקביל הורמון בשם גרלין שמעורר רעב פוחת, וביחד המסרים האלה מורים למוח שלך להפסיק לאכול.
זה יכול לקחת עד כ-20 דקות, אז אל תמהר.
תודה

האפור חלום
התכוונת ללבן?
חכה חכה מה הולך להגיע ארצה!
מונסטר בתוספת bcaa
מונסטר ״מחוזק״
הם נכנסים לשוק ה״קדמי אימון״

*הלוואי רק שהמחיר יהיה שווה(בארץ בטוח ידפקו אותו היבואנים)

התכוונת ללבן?
חכה חכה מה הולך להגיע ארצה!
מונסטר בתוספת bcaa
מונסטר ״מחוזק״
הם נכנסים לשוק ה״קדמי אימון״

*הלוואי רק שהמחיר יהיה שווה(בארץ בטוח ידפקו אותו היבואנים)

כן, לא יודע למה אני כל הזמן קורא לו אפור
וואלה נשמע טוב, מעניין מה יהיה המחיר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית