הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להחליף תוכנית לAB או להישאר עם FBW?

menahem_bozaglo

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
14
50
0
משקל 53
גובה 166
בן 15

חודש וחצי עשיתי תוכנית FBW, שעליתי איתה כ3-4 קילו. יותר נכון 4, כי עכשיו אני אחרי שבוע מאזן ניטרלי וירדתי קילו נוזלים.
בכל מקרה התחלתי עם משקלי עבודה נמוכים מאוד, אפילו יותר ממה שהם עכשיו ועליתי קצת.
הבעיה זה שקצת נתקעתי. המשקלים לא עולים יותר...
מה לעשות?

משקלי עבודה:

סקוואט: 20 קילו לתרגל טכניקה. אם הטכניקה שלי הייתה טובה אולי הייתי יכול 25, 30 מקסימום.
בנץ': 35 ל8 חזרות
דדליפט: עדיין עובד על טכניקה, נראה יותר ויותר טוב. התחלתי מ20 ועשיתי קפיצות של 5. עכשיו אני ב30 וממש ממש קל לי..
פרס: 25 ל8 חזרות
מתח: 1 בקושי, 2 בסופיניציה

כפיפות מרפקים כל יד - 10 ק"ג ל10 חזרות
כפיפות בטן עם משקל - 7.5 ק"ג ל15 חזרות, 10 ק"ג ל8 חזרות

FBW

סקוואט 3X8
בנץ' 3X8
פרס 3X8
מתח 3XFULL
דדליפט 1X6
לעיתים רחוקות כפיפות בטן עם משקל 3X15, למרות שאני מתחזק בזה בגלל הדדליפט.

אני לא יודע אם לעשות FBW שספק אם אני אתקדם איתו, או אם לעשות AB.
AB הבעיה זה שאני יכול בגלל הפנימיה להתאמן רק 3 פעמים בשבוע, ולא 4.

אין לי מושג איך לבנות תוכנית AB ל3 פעמים בשבוע, משהו שיהיה אפקטיבי וטוב.
אני לא יודע איזה שרירים לאמן בכל אימון, כמה סטים, חזרות, ואיזה תרגילים להוסיף.
אני לא יודע אם להוסיף כפיפות בטן, כפיפות מרפקים, מקבילים, ואני לא יודע אם להמשיך לעשות מתח רגיל, או לעשות רוטציה בין מתח בפרונציה לסופיניציה.

SS אני לא יכול לעשות כי בגלל הפנימיה לא בדיוק יש לי תנאים טובים לזה וגם הטכניקה שלי לא טובה מספיק, שלא נדבר על זה שבדברים כמו סקוואט או פרס אם אני יוריד 70% זה יהיה פחות מ20 קילו...

נתחיל מהסוף- אין סיבה שתחתוך ל70%...אין לך באמת RM5, אז אין ממה לחתוך.

אם גם ככה אתה עושה את כל התרגילים של SS אני לא מבין מה מונע ממך לעשות את התוכנית?
הטכניקה גרועה? תתאמן ותשתפר!

• פותח/ת השרשור
כן אבל אם אני אתחיל מהמשקלים שקשה לי איתם אני אתקע מהר מאוד, לא?

וסקוואט המאמן מכריח אותי לעשות HB. הוא אומר שLB דופק לך את הגב או משהו..
בגלל שזה פנימיה אני לא יכול להתווכח איתו או להתעלם, ובגלל שסקוואט זה הבסיס של התוכנית הזאת אני לא יכול בעצם לעשות את התוכנית.

דדליפט אני גם צריך לשפר את הטכניקה. פאוורקלין אני לא יעשה במילא, יותר חשוב לי לעשות מתח כמו שצריך.

מה שכן יכולים להיות כל מיני דברים מפגרים של הפנימיה שפתאום ידפקו לי אימון כלשהו, ואז אני סתם יאכל המון בלי מטרה.

וסקוואט המאמן מכריח אותי לעשות HB. הוא אומר שLB דופק לך את הגב או משהו..
בגלל שזה פנימיה אני לא יכול להתווכח איתו או להתעלם, ובגלל שסקוואט זה הבסיס של התוכנית הזאת אני לא יכול בעצם לעשות את התוכנית.

ריפ מרשה HB במקרים מסויימים !!!
HB זה עדיין סקווט ...

אני לא יכול LB במשקלים גדולים בשבילי .. אז בנתיים עושה LB עד הסט האחרון שאני עושה בHB

קיצור ... זה לא תירוץ ...

• פותח/ת השרשור
עריכה: עשיתי, הוא אמר לי "תשים את המוט גבוה יותר". עשיתי בכוונה LB שוב והוא אומר לי "אם אתה לא שם את המוט גבוה יותר אתה לא תעשה את זה בכלל". אני צריך לעשות HB חח

וואלה? לא ידעתי שאפשר לעשות גם HB בSS...

מה אז אתה אומר יעני לעשות SS ככה, ולעלות משקל תוך כדי שאני משפר טכניקה?

יש גם כמה בעיות עם זה.. למרות שבתכלס זה נשמע כמו הפתרון הכי טוב שאני יכול לעשות עכשיו. גם אין סיכוי שאני אמשוך את התוכנית הזאת עד הסוף כי במילא החופש הגדול זה חודשיים...

1) עם איזה משקלים להתחיל? ולהעלות רגיל כל אימון כמו בתוכנית? (5 דדליפט וסקוואט, 2.5 כל השאר)
2) בפנימיה אני נוסע לשבועיים, הכוונה סופ"ש אחד אני שם, וסופ"ש שני אני בבית. מה שאומר 5 אימונים בשבוע, ולא 6. עכשיו אני יכול לשלם על כניסה חד פעמית במכון ליד הבית שלי, או לארגן איזה משהו, אבל זה באמת שווה את זה?
3) לאכול כמה שיותר? ומה לעשות אם אני נתקע? הרי מאיפה בדיוק יש לי לעשות ריסט...? חח
4) עוד בעיה זה שאין פלטות של 1.25 במכון, יש רק 2.5. עכשיו אני יכול להביא מהבית פלטות של קילו, ולעלות פעם 2 קילו ופעם 3 קילו, אני יכול לעשות ככה?

אני יכול לעשות את זה לשבועיים ולראות איך זה הולך, אבל אני צריך להיות בטוח שזה יהיה אפקטיבי יותר מלעשות AB או FBW.

התפריט ממה שאני יודע הוא פשוט לאכול כמה שיותר, ולהקפיד על כמות טובה של חלבונים, נכון?

אפשר HB
בתוכנית 5X5 המקורית של סטאר וגם בשדרוגים של גלן פנדלי עושים HB
רק ריפ ממליץ על LB ואפילו התוכנית לא שלו במקור...

LB שליטה = יותר משקל על המוט = יותר חזק

לגבי השאלה שלך על משקלי עבודה, אתה יורד ל5 חזרות ומוריד תרגילים כל אימון ככה שאתה לא תתקע מהר
אם בא לך תתחיל מ90%

• פותח/ת השרשור
לצערי אני אעשה HB בינתיים.
ולמה דווקא 90% ולא 80% נגיד? בגלל שהמשקלי עבודה גם ככה נמוכים מדי?
ואם זה ככה אז זה יוצא שכבר תוך אימון אחד אחרי האימון הראשון אני חוזר למשקלי עבודה הקודמים שלי, אבל עם 5 חזרות. זה לא יגרום לי להתקע?
וגם לעלות משקלים מאימון לאימון כמו שכתבתי?
מתח גם אני אמור לעשות את המקסימום שאני יכול ל3 סטים אם אני לא טועה..

את 2,3 ו4 אני אסדר כבר.

סליחה על החפירה ותודה רבה על התשובות. אחד הדברים שאני הכי לא צריך עכשיו זה לבזבז חודש על תוכנית שאני לא מתקדם איתה 😃 (הכוונה לאם הייתי ממשיך עם FBW)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית