הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קלוריות במעבר בין מתאמן מתחיל לבינוני

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
אני בשלב האחרון של SS, וברגע שאני לא אוכל להתקדם עוד בסקוואט ובדדליפט( סקוואט כרגע 142.5x5 ודדליפט 162.5x5 בנץ 85x3x5, פרס 60x3x3 ופאוורקלין 60x5x3) ואני עכשיו אוכל בערך 3200-3500 קלוריות ביום. מה קורה כשאני עובר לשלב הבא? הקלוריות בהכרח יצטרכו לעלות או שמא אפשר להישאר על הכמות הזו? אני שוקל כרגע 123 מ.ג (כן אני יודע שלמשקל כזה המספרים של ההרמות נראים קצת בדיחה, אבל זה הכל בגלל החמאת בוטנים ואורז בצבא).
פרס חתכתי מ3x5 ל 3x3, בנץ עדיין לא וסקוואט אני עושה TOP SET עם המשקל הכבד ואחרי זה BACK OFF של 5%.

נערך לאחרונה:
123 קג על איזה גובה? אלא אם כן אתה 2.05, אין לך מה להעלות קלוריות. אתה יכול להתחזק על המשקל גוף הזה וגם לרדת במשקל ולהמשיך להתחזק. בסוף השאלה היא האם אתה מבסוט ב123 קג או מעוניין לרדת או לעלות.

ומה המטרה שלך? לרדת במשקל אני מניח. אתה יכול לרדת כמות יפה של קילוגרמים ולהמשיך להתחזק. אולי לא באותו הקצב ואולי תצטרך לעבור להתקדמות שבועית, אבל אני בטוח שאתה יכול להתחזק בגרעון קלורי קל גם.

שמע עזוב SS

אין הגדרה למתאמן מתחיל מתקדם.

במשקל גוף שלך, אתה ככל הנראה לא אוכל רק 3200 קלוריות. במקומך הייתי מתקדם בעזרת ירידת במשקל כרגע תוך כדי שמירת משקלי עבודה.

כמו שאמרת, המשקלים האלו אומנם מרשימים אבל לא על משקל הגוף שלך

תלוי מה אתה רוצה.
אם אתה רק רוצה להתחזק בלי קשר לכמה אתה שוקל, תתאמן, תאכל ותהנה.

אם המטרה זה חיטוב, לא יודע אם הייתי בוחר בSS לחיטוב. אבל אין בעצם תוכנית ספציפית לחיטוב, אז אולי גם הייתי מתחטב עם SS.

• פותח/ת השרשור
ומה המטרה שלך? לרדת במשקל אני מניח. אתה יכול לרדת כמות יפה של קילוגרמים ולהמשיך להתחזק. אולי לא באותו הקצב ואולי תצטרך לעבור להתקדמות שבועית, אבל אני בטוח שאתה יכול להתחזק בגרעון קלורי קל גם.
המטרה כרגע להמשיך להתחזק, חיטוב אני אעשה במשקלים קצת יותר מכובדים.... אני אגב לא עולה משקל גוף. הכמות שאני אוכל אולי קצת מעל לניטרלי אבל אין עלייה משמעותית במשקל גוף. אני הייתי 127 קילו, חיטבתי עד 121 מ.ג ועליתי חזרה עכשיו עד 123 ומאז אני על אותו משקל אז סביר להניח שאני בניטרלי... בכל מקרה כשאני עושה את המעבר לבינוני הכמות צריכה לעלות/ להישאר אותה כמות של קלוריות? אני באמת לא רוצה להוסיף הרבה א.ש....

המטרה כרגע להמשיך להתחזק, חיטוב אני אעשה במשקלים קצת יותר מכובדים.... אני אגב לא עולה משקל גוף. הכמות שאני אוכל אולי קצת מעל לניטרלי אבל אין עלייה משמעותית במשקל גוף. אני הייתי 127 קילו, חיטבתי עד 121 מ.ג ועליתי חזרה עכשיו עד 123 ומאז אני על אותו משקל אז סביר להניח שאני בניטרלי... בכל מקרה כשאני עושה את המעבר לבינוני הכמות צריכה לעלות/ להישאר אותה כמות של קלוריות? אני באמת לא רוצה להוסיף הרבה א.ש....

אם ככה, אז פשוט תשאר על אותה כמות. אני מאמין שיש עלייך מספיק מסה כדי שהגוף ישתמש בה להתאוששות. 123 קג על 1.72, אתה יכול להתחזק תקופה ארוכה מאוד על הנתונים האלה. יכול להיות שפשוט אתה מתקרב לזמן שאתה צריך התקדמות איטית יותר מאשר כל 72-96 שעות.

אם תשאל אותי, לא הייתי דואג גם מירידה במשקל תוך כדי. אם התכנון הוא נכון מבחינת האימונים, אתה אמור גם להצליח להתחזק במצב כזה.

• פותח/ת השרשור
אם ככה, אז פשוט תשאר על אותה כמות. אני מאמין שיש עלייך מספיק מסה כדי שהגוף ישתמש בה להתאוששות. 123 קג על 1.72, אתה יכול להתחזק תקופה ארוכה מאוד על הנתונים האלה. יכול להיות שפשוט אתה מתקרב לזמן שאתה צריך התקדמות איטית יותר מאשר כל 72-96 שעות.
כן אני אנסה לסחוט את המיץ מהתוכנית לפני שאני ממשיך הלאה

אל תוריד מעצמך. כן אתה שוקל הרבה אבל אתה עדיין קרעת את התחת בשביל להרים את המשקלים שאותם אתה מרים עכשיו.

כן הייתי מוריד משקל גוף בכל מקרה.

• פותח/ת השרשור
אל תוריד מעצמך. כן אתה שוקל הרבה אבל אתה עדיין קרעת את התחת בשביל להרים את המשקלים שאותם אתה מרים עכשיו.

כן הייתי מוריד משקל גוף בכל מקרה.
בוודאי, בשבילי 142.5x5 מרגיש כבד ממש. פשוט אני שקלתי עוד בצבא בערך 70 מ.ג והאופציה היחידה להוסיף עוד קלוריות חוץ מחלב ואורז הייתה חמאת בוטנים ודי מהר הגעתי לאזור 120+ מ.ג אבל זה היה כיף. האימונים לא היו משהו בצבא בגלל זמן ושינה..

בוודאי, בשבילי 142.5x5 מרגיש כבד ממש. פשוט אני שקלתי עוד בצבא בערך 70 מ.ג והאופציה היחידה להוסיף עוד קלוריות חוץ מחלב ואורז הייתה חמאת בוטנים ודי מהר הגעתי לאזור 120+ מ.ג אבל זה היה כיף. האימונים לא היו משהו בצבא בגלל זמן ושינה..
אתה מקפיד על חלבון ? על כמה אחוז שומן אתה מעריך שאתה ?
יש לך בכלל עניין במראה של הגוף או שנטו המטרה היחידה היא כוח ?

אני חייב להודות שכמות הFat shaming כאן ממש מציק לי.
אני בטוח שזה לא בכוונה, וזה נפלט בצורה אוטומטית. כאילו שלכולם מפריע להיות טיפה כבדים.

אני חייב פשוט להוריד את זה מהחזה שלי.

• פותח/ת השרשור
אתה מקפיד על חלבון ? על כמה אחוז שומן אתה מעריך שאתה ?
יש לך בכלל עניין במראה של הגוף או שנטו המטרה היחידה היא כוח ?
אני בערך 23 א''ש ואני מעדיף להיראות כמו שאני נראה עכשיו מאשר איך שנראתי כשהייתי 70 קילו וחסר מסה. יש לי טיפה קרס ואני לא מתבייש בה, כי זו כרס ליפטרים ולא כרס בירה. (ממש כרס קטנה לא משהו ענק). אני רוצה לנצל את מלוא הפוטנציאל הגנטי שלי ולראות למה הגוף מסוגל להגיע ובמה התברכתי.
אני חייב להודות שכמות הFat shaming כאן ממש מציק לי.
אני בטוח שזה לא בכוונה, וזה נפלט בצורה אוטומטית. כאילו שלכולם מפריע להיות טיפה כבדים.

אני חייב פשוט להוריד את זה מהחזה שלי.
כולם מפחדים להיות OBESE, רק שלא מבינים שכשמרימים משקלים נורא כבדים, הסיכוי להגיע למראה כזה הוא מינורי(אלא אם כן אוכלים כל יום +6000 CALS). אני פשוט לא רוצה לעלות משקל מעבר ל120 קילו כי שמעתי שיש סיכוי שיתחילו בעיות שינה בגלל שהמשקל גדל..
תלוי מה אתה רוצה.
אם אתה רק רוצה להתחזק בלי קשר לכמה אתה שוקל, תתאמן, תאכל ותהנה.

אם המטרה זה חיטוב, לא יודע אם הייתי בוחר בSS לחיטוב. אבל אין בעצם תוכנית ספציפית לחיטוב, אז אולי גם הייתי מתחטב עם SS.
חיטוב ו-SS לא הולך ביחד. ובכלל, אני שונא לחטב...

כולם מפחדים להיות OBESE, רק שלא מבינים שכשמרימים משקלים נורא כבדים, הסיכוי להגיע למראה כזה הוא מינורי(אלא אם כן אוכלים כל יום +6000 CALS). אני פשוט לא רוצה לעלות משקל מעבר ל120 קילו כי שמעתי שיש סיכוי שיתחילו בעיות שינה בגלל שהמשקל גדל..
יש עוד הרבה בעיות חוץ מבעיות שינה בobesity
אם אתה 23% שומן זה לא נורא אבל fat acceptance זה רע לדעתי בידיוק כמו fat shaming

• פותח/ת השרשור
אם אתה 23% שומן זה לא נורא אבל fat acceptance זה רע לדעתי בידיוק כמו fat shaming
fat acceptance של אנשים שאוכלים דוריטוס וקוקה קולה רגיל כל היום, חטיפי סניקרס ולקינוח ציקן נאגטס ו-3 גלידות בן אנד ג'ריס ושייק בצד+ ישובים על הספה ורואים NETFLIX כל היום זה רע. מישהו שמתאמן ומרים כבד ויש לו כרס לא כל כך גדולה, אבל עדיין הולך ומרים זה עדיף בהרבה מהשמן הראשון שהעלתי כדוגמה. ובשלב שאתה שוקל יותר, קל יותר להוריד את המשקל אז אני לא דואג לזה

אל תשווה בכלל.
זה כמו להגיד שאנורקסיה עדיף על עודף משקל.
Fat shaming יכול להוביל לאנורקסיה והפרעות אחרות עד התאבדות.

Fat acceptance תוביל להשמנה ומחלות, אבל guess what, אי אפשר להשתנות ולהשתפר בלי acceptance, ככה שזה חיוני אפילו.

תשאל כל פסיכולוג אם תרצה, להעליב מישהו, או להציג בפניו את המציאות כמו שהיא בדרך כלל לא תניב תוצאה חיובית. קבלה עצמית, ודירבון חיובי, עם דוגמה אישית ומילים של עידוד יעשו הרבה יותר.

יום אחד בעז"ה תהיה נשוי, ולך ולאישתך יהיו הרגלים מגונים שאחד ירצה לשנות אצל השני, אני ממליץ לך לא להשתמש בשום טקטיקה של Shaming, אלא מחמאות ופירגונים.

איך חבר שלי סיפר שאישתו פעם אמרה לו, "אני יודעת במה אני צריכה להשתפר, זה שתגיד לי את זה לא ימהר את התהליך". לפרגן ולעודד יעשה הרבה יותר טוב. להגיד כל הכבוד שעשית פעילות גופנית היום, אז מה אם זה פעם בחודש, תחגוג את הפעם הזאת.

בקיצור, תלמד את הנושא לפני שתעשה נזק לאחרים, או שתישאר בודד ועצוב.

Fat acceptance תוביל להשמנה ומחלות, אבל guess what, אי אפשר להשתנות ולהשתפר בלי acceptance, ככה שזה חיוני אפילו.
Fat acceptance זה לא חיוני, זה אומר "אני שמן וזה בסדר" איזה דרבון תתן לאדם שלא מכיר בבעיה שלו אלא מקבל אותה כחלק ממנו
זה לא העיניין התגובה שלו סיכמה את זה שאין לזה קשר אליו או לנושא ככה שזה לא רלוונטי
או גרוע מכך , בזוגיות ומתעלל בבת הזוג .
upload_2021-4-25_22-39-16.png

Fat acceptance זה לא חיוני, זה אומר "אני שמן וזה בסדר" איזה דרבון תתן לאדם שלא מכיר בבעיה שלו אלא מקבל אותה כחלק ממנו
זה לא העיניין התגובה שלו סיכמה את זה שאין לזה קשר אליו או לנושא ככה שזה לא רלוונטי
מי מדבר עליו? אני לא מדבר על אף אחד ספציפי, אני מדבר על הגישה שלך שלמרות הניסוח המאופק שלי, מתסיס לי את הדם.

אחי, נער הייתי וגם זקנתי, די ברור שהאמירות שלו נובעות מאפס נסיון ושום חוות דעת מקצועית.
לא תצליח לעזור לאף אחד להיות מאושר יותר ושמח עם הגוף שלו בעזרת עלבונות והשפלות. והגישה שלך לטובתך הסובבים אותך הרסנית ומסוכנת. יש הבדל בין לפרגן לאדם שמן על כך שהוא שמן, לבין לפרגן לו על פעולה שהוא עשה לעזור לבעיה שלו. קבלה לא אומר השלמה עם המצב, זה אומר הבנה של המצב, ויכולת להתמודד ולא לברוח ממנה.

בלי קבלה, אדם מנסה לברוח מהבעיה שלו. בדיוק לגורמי הבעיה שלו. בלי קבלה שאדם מכור, הוא ימשיך לברוח לדבר שהוא מכור אליו. השלב הראשון הוא ההבנה והקבלה, ואוסיף גם מחילה לעצמך, רק אחרי זה אפשר לעבור לשלב העשיה.

זה בלתי אפשרי לעבור לעשיה לפני קבלה והכלה.

תעשה לי טובה, תעשה שיעורי בית, ותתאמן על חברה שלך. תראה לי מה הכי עוזר לאדם שאתה באמת אוהב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית