הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קלוריות במעבר בין מתאמן מתחיל לבינוני

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
אני בשלב האחרון של SS, וברגע שאני לא אוכל להתקדם עוד בסקוואט ובדדליפט( סקוואט כרגע 142.5x5 ודדליפט 162.5x5 בנץ 85x3x5, פרס 60x3x3 ופאוורקלין 60x5x3) ואני עכשיו אוכל בערך 3200-3500 קלוריות ביום. מה קורה כשאני עובר לשלב הבא? הקלוריות בהכרח יצטרכו לעלות או שמא אפשר להישאר על הכמות הזו? אני שוקל כרגע 123 מ.ג (כן אני יודע שלמשקל כזה המספרים של ההרמות נראים קצת בדיחה, אבל זה הכל בגלל החמאת בוטנים ואורז בצבא).
פרס חתכתי מ3x5 ל 3x3, בנץ עדיין לא וסקוואט אני עושה TOP SET עם המשקל הכבד ואחרי זה BACK OFF של 5%.

נערך לאחרונה:
fat acceptance של אנשים שאוכלים דוריטוס וקוקה קולה רגיל כל היום, חטיפי סניקרס ולקינוח ציקן נאגטס ו-3 גלידות בן אנד ג'ריס ושייק בצד+ ישובים על הספה ורואים NETFLIX כל היום זה רע. מישהו שמתאמן ומרים כבד ויש לו כרס לא כל כך גדולה, אבל עדיין הולך ומרים זה עדיף בהרבה מהשמן הראשון שהעלתי כדוגמה. ובשלב שאתה שוקל יותר, קל יותר להוריד את המשקל אז אני לא דואג לזה

אל תשווה בכלל.
זה כמו להגיד שאנורקסיה עדיף על עודף משקל.
Fat shaming יכול להוביל לאנורקסיה והפרעות אחרות עד התאבדות.

Fat acceptance תוביל להשמנה ומחלות, אבל guess what, אי אפשר להשתנות ולהשתפר בלי acceptance, ככה שזה חיוני אפילו.

תשאל כל פסיכולוג אם תרצה, להעליב מישהו, או להציג בפניו את המציאות כמו שהיא בדרך כלל לא תניב תוצאה חיובית. קבלה עצמית, ודירבון חיובי, עם דוגמה אישית ומילים של עידוד יעשו הרבה יותר.

יום אחד בעז"ה תהיה נשוי, ולך ולאישתך יהיו הרגלים מגונים שאחד ירצה לשנות אצל השני, אני ממליץ לך לא להשתמש בשום טקטיקה של Shaming, אלא מחמאות ופירגונים.

איך חבר שלי סיפר שאישתו פעם אמרה לו, "אני יודעת במה אני צריכה להשתפר, זה שתגיד לי את זה לא ימהר את התהליך". לפרגן ולעודד יעשה הרבה יותר טוב. להגיד כל הכבוד שעשית פעילות גופנית היום, אז מה אם זה פעם בחודש, תחגוג את הפעם הזאת.

בקיצור, תלמד את הנושא לפני שתעשה נזק לאחרים, או שתישאר בודד ועצוב.
זה לא חיוני, זה אומר "אני שמן וזה בסדר" איזה דרבון תתן לאדם שלא מכיר בבעיה שלו אלא מקבל אותה כחלק ממנו
זה לא העיניין התגובה שלו סיכמה את זה שאין לזה קשר אליו או לנושא ככה שזה לא רלוונטי

צפה בקובץ המצורף 65420
אז מה הפתרון? לגרום לאנשים במשקל עודף לשנוא טת עצמם? לפתח הפרעות אכילה?
אני לא מסכים שצריך לנרמל לאכול 6000 קלוריןת ביום ולא להתאמן, אבל הגישה צריכה להיות ״אני כרגע שמן, אבל אני אוהב את עצמי ואני אשנה את זה בשביל עצמי״. שנאה עצמית תגרום לאנשים לבעיות נפשיות לא פחות חמורות. אנשים צריכים לשנות את עורך החיים שלהם מתוך אהבה לגוף שלהם

מי מדבר עליו? אני לא מדבר על אף אחד ספציפי, אני מדבר על הגישה שלך שלמרות הניסוח המאופק שלי, מתסיס לי את הדם.

אחי, נער הייתי וגם זקנתי, די ברור שהאמירות שלו נובעות מאפס נסיון ושום חוות דעת מקצועית.
לא תצליח לעזור לאף אחד להיות מאושר יותר ושמח עם הגוף שלו בעזרת עלבונות והשפלות. והגישה שלך לטובתך הסובבים אותך הרסנית ומסוכנת. יש הבדל בין לפרגן לאדם שמן על כך שהוא שמן, לבין לפרגן לו על פעולה שהוא עשה לעזור לבעיה שלו. קבלה לא אומר השלמה עם המצב, זה אומר הבנה של המצב, ויכולת להתמודד ולא לברוח ממנה.

בלי קבלה, אדם מנסה לברוח מהבעיה שלו. בדיוק לגורמי הבעיה שלו. בלי קבלה שאדם מכור, הוא ימשיך לברוח לדבר שהוא מכור אליו. השלב הראשון הוא ההבנה והקבלה, ואוסיף גם מחילה לעצמך, רק אחרי זה אפשר לעבור לשלב העשיה.

זה בלתי אפשרי לעבור לעשיה לפני קבלה והכלה.

תעשה לי טובה, תעשה שיעורי בית, ותתאמן על חברה שלך. תראה לי מה הכי עוזר לאדם שאתה באמת אוהב.
איזה גישה?
אני לא מבין איפה העלבתי או על איזה גישה הרסנית אתה מדבר,
שכח ממה שאמרתי ובוא נסיים כאן אתה הדיון
אני לא מסכים שצריך לנרמל לאכול 6000 קלוריןת ביום ולא להתאמן, אבל הגישה צריכה להיות ״אני כרגע שמן, אבל אני אוהב את עצמי ואני אשנה את זה בשביל עצמי״. שנאה עצמית תגרום לאנשים לבעיות נפשיות לא פחות חמורות. אנשים צריכים לשנות את עורך החיים שלהם מתוך אהבה לגוף שלהם
מה ממה שכתבתי גרם לך להסיק שזה הגישה שלדעתי צריך לנקוט עם אדם בהשמנת יתר?
בלי קבלה, אדם מנסה לברוח מהבעיה שלו. בדיוק לגורמי הבעיה שלו. בלי קבלה שאדם מכור, הוא ימשיך לברוח לדבר שהוא מכור אליו. השלב הראשון הוא ההבנה והקבלה, ואוסיף גם מחילה לעצמך, רק אחרי זה אפשר לעבור לשלב העשיה.
Fat acceptance movement - Wikipedia
יש הבדל בין קבלה והבנה של "יש לי בעיה, איך הגעתי אליה שייך לעבר וכרגע אני מתעסק בעתיד ואיך אני פותר את הבעיה" לבין "אני שמן, זה חלק אינטגרלי ממני, ככה אלוהים ברא אותי וכל מי שיגידו אחרת עושה לי שיימינג"

לא יודע מה אתה רוצה או מאיפה נפלת עלי עם ההטפות על החיים, אני יודע טוב מאוד למה התכוונתי ואני לא יודע באיזה טון אתה קורא את מה שכתבתי ואיך אתה מפרש את זה. לצחוק על בן אדם שהוא שמן ולעשות לו שיימינג, גרוע באותה מידה כמו להגיד לבן אדם שהוא שמן וזה בסדר, ככה הוא, הוא לא צריך להשתנות. זה מה שאמרתי.

• פותח/ת השרשור
לא. זה לא הפתרון. אדם עצמו לבד צריך להחליט לשנות את הגישה שלו לחיים. אני לא מגדיר את עצמי שמן כמו שאמרתי. יש לי כרס קטנה אבל כרגע זה ממש לא מפריע לי. אני הייתי 70 קילו ורזה עצמות. לשם אני יותר לא חוזר. היום במשקל הזה אני מרגיש הכי טוב בחיי ובאמת אין לי לא כאבי גב ולא כאבי ברכיים ולא כאב בשום חלק בגוף. כשהייתי 70 קילו והדדליפט שלי והסקוואט היו באזור 80 קילו סה''כ חוויתי פה ושם כאבי גב אבל זה נעלם. אין דרך לשנות גישה של בן אדם למשהו שהוא אוהב. אם יש מישהו שאוהב לאכול פיצות כל היום אז זו ההנאה שלו בחיים או לסיים JAR של נוטלה.. אבל בסופו של דבר הוא צריך להבין דבר אחד שלכל פעולה כזו יהיו השלכות בעתיד וכשההשלכות הללו באות רק אז האדם מתחיל לחשוב עם גלגלי המוח הרדומים שלו ולהבין שמה שעשה היה טעות. במקרה שלי, לא הייתי צריך להעמיס חמאת בוטנים כי זה גרם לגדילה מהירה של הכרס אבל אני הורדתי אותה מאז... ונשאר רק חלק קטן ממנה:rolleyes-71:

לא. זה לא הפתרון. אדם עצמו לבד צריך להחליט לשנות את הגישה שלו לחיים. אני לא מגדיר את עצמי שמן כמו שאמרתי. יש לי כרס קטנה אבל כרגע זה ממש לא מפריע לי. אני הייתי 70 קילו ורזה עצמות. לשם אני יותר לא חוזר. היום במשקל הזה אני מרגיש הכי טוב בחיי ובאמת אין לי לא כאבי גב ולא כאבי ברכיים ולא כאב בשום חלק בגוף. כשהייתי 70 קילו והדדליפט שלי והסקוואט היו באזור 80 קילו סה''כ חוויתי פה ושם כאבי גב אבל זה נעלם. אין דרך לשנות גישה של בן אדם למשהו שהוא אוהב. אם יש מישהו שאוהב לאכול פיצות כל היום אז זו ההנאה שלו בחיים או לסיים JAR של נוטלה.. אבל בסופו של דבר הוא צריך להבין דבר אחד שלכל פעולה כזו יהיו השלכות בעתיד וכשההשלכות הללו באות רק אז האדם מתחיל לחשוב עם גלגלי המוח הרדומים שלו ולהבין שמה שעשה היה טעות. במקרה שלי, לא הייתי צריך להעמיס חמאת בוטנים כי זה גרם לגדילה מהירה של הכרס אבל אני הורדתי אותה מאז... ונשאר רק חלק קטן ממנה:rolleyes-71:
בסוף הכי חשוב שתאהב זה שאתה תאהב טת עצמך, אם אתה שלם עם איך שאתה נראה הכל טוב.
אין שום בעיה עם כרס או שומן, אבל רק שאלה אחת יש לי, איזו חמאת בוטנים אחלת? סקיפי או טבעית?

• פותח/ת השרשור
בסוף הכי חשוב שתאהב זה שאתה תאהב טת עצמך, אם אתה שלם עם איך שאתה נראה הכל טוב.
אין שום בעיה עם כרס או שומן, אבל רק שאלה אחת יש לי, איזו חמאת בוטנים אחלת? סקיפי או טבעית?
B&D טבעית

Fat acceptance movement - Wikipedia
יש הבדל בין קבלה והבנה של "יש לי בעיה, איך הגעתי אליה שייך לעבר וכרגע אני מתעסק בעתיד ואיך אני פותר את הבעיה" לבין "אני שמן, זה חלק אינטגרלי ממני, ככה אלוהים ברא אותי וכל מי שיגידו אחרת עושה לי שיימינג"

לא יודע מה אתה רוצה או מאיפה נפלת עלי עם ההטפות על החיים, אני יודע טוב מאוד למה התכוונתי ואני לא יודע באיזה טון אתה קורא את מה שכתבתי ואיך אתה מפרש את זה. לצחוק על בן אדם שהוא שמן ולעשות לו שיימינג, גרוע באותה מידה כמו להגיד לבן אדם שהוא שמן וזה בסדר, ככה הוא, הוא לא צריך להשתנות. זה מה שאמרתי.
לא ידעתי שיש תנועה שהוציאה "קבלה עצמית" מהקשרה, אני מתנצל.

קבלה עצמית זה סופר חשוב, זה שיש תנועה שלקחה את זה למקום חולני, אני לא בעד.

אבל בלי קשר לכל המילים והשמות המטומטמים בעולם (כמו "האמת שלי", משגע אותי כמה שזה דפוק), שיימינג לאדם מתמודד זה אף פעם לא מועיל, וקבלה תעזור הרבה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית