הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"אימון יתר" - שריפת שריר

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
בעבר התייעצתי פה בעקבות כאבים חזקים בבטן אחרי אימון.

הכאבים צצו לי אחרי אימון בטן שאני עושה כבר כמעט שנה בעקבות שילוב דדליפט בתכנית לראשונה, מה שיצר עומס נוסף על הבטן. (את הפתרון לכאבי השרירים בבטן פתרתי דרך כך שהפחתתי בדדליפט, מארבע פעמים לשבוע בfbw, לפעמיים בab, אך אימון הבטן נותר 4 פעמים בשבוע בab).

נאמר לי פה על ידי כמה אנשים לצמצם את אימון הבטן האינטנסיבי, ניסיתי לחשוב על זה ופסיכולוגית אני פשוט לא מסוגל, והשארתי את העבודה על הבטן ללא שינוי, אז לא נעמיק בזה ברשותכם.

אחת התגובות שעלתה בזמנו ומעט מטרידה אותי, היא שאני עשוי לשרוף שריר בבטן בעקבות עבודה מרובה מדי על הבטן.

רציתי לדעת ראשית, כמה זה נכון ושנית, איך באמת עובדת שריפה של שריר בעקבות עבודה מרובה מדי על שריר/קבוצה?

אחת התגובות שעלתה בזמנו ומעט מטרידה אותי, היא שאני עשוי לשרוף שריר בבטן בעקבות עבודה מרובה מדי על הבטן.

לא.
רציתי לדעת ראשית, כמה זה נכון ושנית, איך באמת עובדת שריפה של שריר בעקבות עבודה מרובה מדי על שריר/קבוצה?

לא עובדת.

הבעיה הכי גדולה תהיה ניהול עומסים שגוי שיוביל להתאוששות לא מספיקה.
ברגע שזה יקרה האימונים לא יתקדמו והסיכויים לפציעה יגדלו.

חוץ מזה השיפור הויזואלי בעבודה ישירה על שרירי הבטן מינורי עד לא קיים.

• פותח/ת השרשור

גם בהנחה שאחוז השומן נמוך וקיים תהליך מסה נקייה?

אם בכל זאת אין לזה ערך, אז מה צריך לעשות אדם שמעוניין לשפר/לשמר את הנראות הויזואלית אם לא לאמן את הבטן?

מחדד, בהיבט האימונים בהנחה שעניין התזונה מספק.

גם בהנחה שאחוז השומן נמוך וקיים תהליך מסה נקייה?

מה הקשר?
אלא אם אתה מתאמן מתחיל בלי מסת שריר בבטן בכלל אולי זה יכול לתת פוש.
בסופו של יום גם אם לא תיתן עבודה כזו אינטסיבית על הבטן כנראה שלא תראה הבדל ויזואלי רציני.

אם בכל זאת אין לזה ערך, אז מה צריך לעשות אדם שמעוניין לשפר/לשמר את הנראות הויזואלית אם לא לאמן את הבטן בהיבט האימונים בהנחה שעניין התזונה מספק?

להמשיך לרדת בא.ש, מה יש לך לשפר בבטן?
זאת אומרת מה לא מסתדר לך? לרוב זה עניין של מבנה ואצל כל אחד שרירי בטן מפותחים יראו אחרת.

• פותח/ת השרשור
מה הקשר?
אלא אם אתה מתאמן מתחיל בלי מסת שריר בבטן בכלל אולי זה יכול לתת פוש.
בסופו של יום גם אם לא תיתן עבודה כזו אינטסיבית על הבטן כנראה שלא תראה הבדל ויזואלי רציני.

להמשיך לרדת בא.ש, מה יש לך לשפר בבטן?
זאת אומרת מה לא מסתדר לך? לרוב זה עניין של מבנה ואצל כל אחד שרירי בטן מפותחים יראו אחרת.

שאלת מה הקשר, למיטב הבנתי, תקן אותי אם אני טועה, בתהליך מסה נקייה, נעלה במשקל בצורה ממושכת ומתונה על ידי עלייה בשומן ובשריר עם יתרון לשריר, מה שבעצם ייצור במקביל לעלייה במשקל, ירידה באחוז השומן.
זאת אומרת שהשלתי שומן מהגוף, בין היתר מהבטן, והגדלתי את מסת השריר.

הייתי רוצה מראה "יבש" יותר, בייחוד בישיבה

אז אתה בעצם אומר שהשרירים שם קיימים, לנסות לפתח אותם במקביל לשאר הגוף זה פחות ריאלי אלא להבליט אותם על ידי ירידה נוספת באחוז השומן?

נערך לאחרונה:
שאלת מה הקשר, למיטב הבנתי, תקן אותי אם אני טועה, בתהליך מסה נקייה, נעלה במשקל בצורה ממושכת ומתונה על ידי עלייה בשומן ובשריר עם יתרון לשריר, מה שבעצם ייצור במקביל לעלייה במשקל, ירידה באחוז השומן.

טעות.
זה תלוי ברמת המתאמן בעיקר, המטרה במסה נקייה היא להעלות מ.ג עם צבירת שומן מינימלית.

אף אחד לא מבטיח לך שתרד בא.ש תוך עליה בשריר וזה לגמרי פריבילגיה, רוב רובם של אוכלסיית המתאמנים לא יוכלו להשיג את זה
אלא אם הם במשקל נורא גבוה / תחילת קריירת האימונים שלהם.

זאת אומרת שהשלתי שומן מהגוף, בין היתר מהבטן, והגדלתי את מסת השריר.

לא בהכרח.

הייתי רוצה מראה "יבש" יותר, בייחוד בישיבה

אין שום קשר מחייב לאימוני בטן.

אז אתה בעצם אומר שהשרירים שם קיימים, לנסות לפתח אותם במקביל לשאר הגוף זה פחות ריאלי אלא להבליט אותם על ידי ירידה נוספת באחוז השומן?

נכון, לשרירי הבטן מבחינת היפרטרופיה אין פוטנציאל בלתי נדלה,
זה השריר הראשון כנראה שתמצה בו את ההיפרטרופיה אל מול שאר הגוף.

• פותח/ת השרשור
טעות.
זה תלוי ברמת המתאמן בעיקר, המטרה במסה נקייה היא להעלות מ.ג עם צבירת שומן מינימלית.

אף אחד לא מבטיח לך שתרד בא.ש תוך עליה בשריר וזה לגמרי פריבילגיה, רוב רובם של אוכלסיית המתאמנים לא יוכלו להשיג את זה
אלא אם הם במשקל נורא גבוה / תחילת קריירת האימונים שלהם.

לא בהכרח.

אין שום קשר מחייב לאימוני בטן.

נכון, לשרירי הבטן מבחינת היפרטרופיה אין פוטנציאל בלתי נדלה,
זה השריר הראשון כנראה שתמצה בו את ההיפרטרופיה אל מול שאר הגוף.

אוף, כולי מעורער כרגע..
באסה.. כמובן תודה על התשובות המעמיקות

לא.

אתה חושב שאימוני בטן לא עושים שום דבר לניראות השריר ?
לפי מה שאתה אומר אי אפשר אבל נניח שהיה אפשר , אם היינו לוקחים 2 אנשים אותו דבר בדיוק מבחינת גנים והם היו מתאמנים אותו דבר אחד מוסיף עבודה על הבטן והשני לא , שניהם אותו גובה משקל ואחוז שומן , הבטן הייתה ניראיית אותו דבר ? או במקרה הטוב שינוי קל לטובת זה שמתאמן ?

ובוא נניח שאני לא מדבר רק על מתחילים אלא על אדם שהתאמן קיבל צורה כלשהי לבטן מפה והלאה חוץ מאחוזי שומן שמסתירים את ה"קוביות" העבוה על שרירי הבטן לא מועילה בכלום ?

מה ??? אולי בסופו של דבר הניראות של הקוביות תלויה באחוזי שומן , אבל אני לא חושב שאם 2 אנשים הגיעו לאחוז שומן נמוך הבטן תראה אותו דבר אם אחד עובד עליה ואחד לא .

מה ??? אולי בסופו של דבר הניראות של הקוביות תלויה באחוזי שומן , אבל אני לא חושב שאם 2 אנשים הגיעו לאחוז שומן נמוך הבטן תראה אותו דבר אם אחד עובד עליה ואחד לא .
עבודה ישירה לבטן לא שווה שום דבר.. לך תעשה דדליפט

עבודה ישירה לבטן לא שווה שום דבר.. לך תעשה דדליפט
תשובה שאני שומע לא מעט , והיא כלכך לא קשורה וסותרת .
אם אדם רוצה לחזק בטן ואתה אומר לו תעשה דד ליפט , אתה בעצם אומר לו בדד ליפט הבטן עובדת חזק וככה היא גדלה .
זה אומר שבעבודה חזקה היא כן תתפתח , זה קצת סותר עם המשפט עבודה על הבטן לא מועילה .

אז לנידון דידן - עבודה על הבטן מועילה או לא ?!? איזה סיבה תיהיה שאם בנאדם יעבור על השריר , השריר לא יתחזק ולא יתפתח ? או שהשריר מתחזק אבל במראה שלו הוא תמיד יראה אותו דבר הכל שאלה מה האחוז שומן .
שוב פעם זה לא נשמע הגיוני ומה שבטוח זה סותר את כל אלה שאומרים תעשה דד ליפט וסקוואט כבד .

העומס והזוויות שאתה מבצע בכפיפות בטן למשל, זה שולי מאוד ביחס לאיך ששרירי הבטן פועלים בתנועות כבדות ומורכבות.

אתה צודק שנסחפנו, זה לא חסר תועלת, זה פשוט לא הדבר הכי יעיל לעשות.

העומס והזוויות שאתה מבצע בכפיפות בטן למשל, זה שולי מאוד ביחס לאיך ששרירי הבטן פועלים בתנועות כבדות ומורכבות.

אתה צודק שנסחפנו, זה לא חסר תועלת, זה פשוט לא הדבר הכי יעיל לעשות.
אוקי ולשאלה עצמה .
שרירי הבטן יתפתחו ויראו אותם יותר בעבודה כבדה או שגם ככה זה הכל תלוי באחוז שומן ? כי אם הם יתפתחו אז עכשיו זה כבר דיון אחר לגמרי זה פשוט שאלה איזה תרגיל מפעיל הכי הרבה עומס/קושי על שרירי הבטן .

אוקי ולשאלה עצמה .
שרירי הבטן יתפתחו ויראו אותם יותר בעבודה כבדה או שגם ככה זה הכל תלוי באחוז שומן ? כי אם הם יתפתחו אז עכשיו זה כבר דיון אחר לגמרי זה פשוט שאלה איזה תרגיל מפעיל הכי הרבה עומס/קושי על שרירי הבטן .
תסתכל על סטרונגמן, לא רואים להם שום ריבועים, אולי רק לאדי הול כי הוא התחטב מאוד. אבל תהיה בטוח שהבטן שלהם יותר חזקה ומפותחת משל כל הבילדרים עם הק1בי!ת.

בסוף, מראה = אחוז שומן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית