הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"אימון יתר" - שריפת שריר

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
בעבר התייעצתי פה בעקבות כאבים חזקים בבטן אחרי אימון.

הכאבים צצו לי אחרי אימון בטן שאני עושה כבר כמעט שנה בעקבות שילוב דדליפט בתכנית לראשונה, מה שיצר עומס נוסף על הבטן. (את הפתרון לכאבי השרירים בבטן פתרתי דרך כך שהפחתתי בדדליפט, מארבע פעמים לשבוע בfbw, לפעמיים בab, אך אימון הבטן נותר 4 פעמים בשבוע בab).

נאמר לי פה על ידי כמה אנשים לצמצם את אימון הבטן האינטנסיבי, ניסיתי לחשוב על זה ופסיכולוגית אני פשוט לא מסוגל, והשארתי את העבודה על הבטן ללא שינוי, אז לא נעמיק בזה ברשותכם.

אחת התגובות שעלתה בזמנו ומעט מטרידה אותי, היא שאני עשוי לשרוף שריר בבטן בעקבות עבודה מרובה מדי על הבטן.

רציתי לדעת ראשית, כמה זה נכון ושנית, איך באמת עובדת שריפה של שריר בעקבות עבודה מרובה מדי על שריר/קבוצה?

תסתכל על סטרונגמן, לא רואים להם שום ריבועים, אולי רק לאדי הול כי הוא התחטב מאוד. אבל תהיה בטוח שהבטן שלהם יותר חזקה ומפותחת משל כל הבילדרים עם הק1בי!ת.

בסוף, מראה = אחוז שומן
לא כלכך עונה על השאלה .
אני מבין שאדם על אחוז שומן גבוהה לא יראו לו את הקוביות .
השאלה אם יש 2 אנשים על אחוז שומן נמוך , בוא נניח 10 - 15 (לא כזה נמוך ) אחד עובד על הבטן והשני לא , אתה חושב שהקוביות שלהם יראו ואתו דבר ? (נניח שלשניהם אותה גנטיקה הכל אותו דבר)

שוב, "לעבוד על הבטן" בצורה חכמה ,זה לא באמת עבודה על הבטן. זה תנועות מורכבות שכוללות בתוכן את הבטן.

אבל בסדר,מקבל את עמדתך ,פרשתי לראות כדורגל

מעולם לא עבדתי ״על הבטן״ ישירות
ואני בעל אחוז שומן גבוהה
אבל
מאז שאני עושה דדליפט כבד וסקאווט כבד ואפילו פרס.
הבטן שלי ממש התמצקה!

אני לא עובד על הבטן בכלל. במשך שנתיים הייתי עושה כפיפות, פלאנקים, leg raises ומה לא. לאחרונה התחלתי לעשות ואקום ופוזינג כשאני לוחץ את הקוביות. מבחינת מראה זה קידם אותי יותר.
העבודה שאני מצבע היום לשרירי הליבה זה דדליפט וסקוואט, לא רואה סיבה מיוחדת לעשות תרגילי בטן ממוקדים, לא חושב שזה תורם באופן משמעותי אם בכלל.

אני לא עובד על הבטן בכלל. במשך שנתיים הייתי עושה כפיפות, פלאנקים, leg raises ומה לא. לאחרונה התחלתי לעשות ואקום ופוזינג כשאני לוחץ את הקוביות. מבחינת מראה זה קידם אותי יותר.
העבודה שאני מצבע היום לשרירי הליבה זה דדליפט וסקוואט, לא רואה סיבה מיוחדת לעשות תרגילי בטן ממוקדים, לא חושב שזה תורם באופן משמעותי אם בכלל.
עוד פעם זה כבר נכנס למקום של איזה תרגיל יותר מועיל לשרירי הבטן , אתם טוענים דד ליפט וסקוואט , אבל זה טענה אחרת מאשר לטעון לא צריך לעבוד על בטן בכלל כי זה לא מועיל .
תדייקו בדבריכם , אתם טוענים שהבטן עובדת מספיק חזק בתרגיל מורכב כמו דד ליפט וסקוואט שאין צורך להוסיף לה עבודה מבודדת --- אבל מי שלא עושה דד ליפט וסקוואט / שעושה אבל לא משקלים כבדים עושה רושם שכן יש צורך שיוסיף עבודה מבודדת על הבטן .

שרירי הבטן יתפתחו ויראו אותם יותר בעבודה כבדה או שגם ככה זה הכל תלוי באחוז שומן ? כי אם הם יתפתחו אז עכשיו זה כבר דיון אחר לגמרי זה פשוט שאלה איזה תרגיל מפעיל הכי הרבה עומס/קושי על שרירי הבטן .

הצורה לא תשתנה והן לא יהיו בולטות יותר בעבודה ישירה אלא אם אתה מתאמן עם מסת שריר נמוכה מאוד.

הצורה לא תשתנה והן לא יהיו בולטות יותר בעבודה ישירה אלא אם אתה מתאמן עם מסת שריר נמוכה מאוד.
לפי מה שאתה אומר אין דרך לשנות / להבליט את שרירי הבטן וזה פשוט אחוז שומן נמוך והגנטיקה שנולדת איתה .

כל תרגילי הבטן אפשר לשים בפח . (בוא ניקח בנקודת הנחה אדם פשוט שלא עושה משהו אחר , מדבר נטו על תרגילי בטן , הוא לא מתאמן בכלל או מתאמן אבל לא עושה תרגילים מורכבים)

לפי מה שאתה אומר אין דרך לשנות / להבליט את שרירי הבטן וזה פשוט אחוז שומן נמוך והגנטיקה שנולדת איתה .

כל תרגילי הבטן אפשר לשים בפח . (בוא ניקח בנקודת הנחה אדם פשוט שלא עושה משהו אחר , מדבר נטו על תרגילי בטן , הוא לא מתאמן בכלל או מתאמן אבל לא עושה תרגילים מורכבים)

בטח שיש דרך להבליט את שרירי הבטן... איזה שטויות אלה, נראה לי שהוא מתכוון לזה שיש שלב מסוים שבו שרירי הבטן מפסיקים ״לגדול״ ואין טעם לעבוד עליהם (וגם זה גנטי) אבל הדרך לדעת אם הגעת למקסימום, היא גם ככה רק עם עבודה של התמדה ומעקב

לפי מה שאתה אומר אין דרך לשנות / להבליט את שרירי הבטן וזה פשוט אחוז שומן נמוך והגנטיקה שנולדת איתה

נכון.

חלילה, היתרונות של עבודה על שרירי הבטן הם הרבה מעבר להיפרטרופיה.

נערך לאחרונה:

חד משמעית.
לשנות את מבנה הקוביות אפשר, אולי, בעזרת ניתוח חיצוני.
אתה יכול לרדת באחוזי שומן, מה שויזואלית יציג את הקוביות אם לזה התכוונת במילה ״להבליט״.

2 אנשים על אחוז שומן נמוך , בוא נניח 10 - 15 (לא כזה נמוך ) אחד עובד על הבטן והשני לא ,
יש הבדל בין לא מבודד בטן אבל עושה תרגילים כמו דדליפט, סקוואט, פרס, מתח שהבטן עובדת בהם לבין לא עושה שום דבר שמערב את הבטן, נגיד מישהו שמתאמן רק במכשירים ומבודד כל שריר (חוץ מהבטן כאמור)

יש הבדל בין לא מבודד בטן אבל עושה תרגילים כמו דדליפט, סקוואט, פרס, מתח שהבטן עובדת בהם לבין לא עושה שום דבר שמערב את הבטן, נגיד מישהו שמתאמן רק במכשירים ומבודד כל שריר (חוץ מהבטן כאמור)
מזה עשית לנו חידה בלי תשובה ?
מה ההבדל ?!?!? שוב פעם אני אומר לא משנה איך עובדים על הבטן אם זה בדד ליפט או בעבודה מבודדת , כרגע השאלה היא לא איך עובדים אלא אם בכלל יש השפעה של העבודה על הבטן מבחינת ויזואלית , אם אפשר לגרום לה להיראות טוב יותר , בולטת יותר .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית