הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חייב שיבנו לי תוכנית אימונים דחוף!!

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23
ארשום כאן כמה עקרונות שאשמח שיהיו בתוכנית

-שלא תכלול דדליפט
-שתכלול כמה שיותר משקולות חופשיות
-שהתרגילים שבה יהיה כמה שיותר עם טכניקה פשוטה, אני לא מתאמן מתחיל אבל לא רוצה להסתבך עם הטכניקה
-שיהיו עד עשר תרגילים בערך
-מטרה לפתח שריר
-במסה

עכשיו בוא תגיד למתאמן לשים 400 דולר על
היום אפשר למצוא את כל המידע חינם באינטרנט..

אני מסכים ביותר שצריך להשקיע המון זמן ומשאבים כדי לחקור על הנושא, כי זה לא מסתיים רק בסרטון אחד, אבל לאלה שכן יש את המוטיבציה והזמן לגמרי יכולים ללמוד לבד מהאינטרנט ולבנות לעצמם תוכנית, עם כל המורכבות(אחרי שמבינים את הרוב, זה באמת הופך ללא כזה מסובך)

עכשיו איך אתה אומר למתאמן את זה?

תשתדל להתקדם במשהו מהאימון הקודם או עוד משקל / עוד חזרה / טכניקה טובה יותר / אותו דבר ולהגיע לrpe נמוך יותר אבל העיקר משהו.

ומסביר לו את החשיבות של התקדמות ומאמץ?
ככה אני מסביר חשיבות:
שריר מסתגל לעומס, אם העומס יגדל לאורך זמן - כך גם השריר.

איך אתה כמאמן מייצר התקדמות אצל אדם שמאוד חושש ממשקל כי מפחד מפציעה, או כי הוא לא רוצה לגדול יותר מדי?

מי שלא רוצה לגדול יותר מדי, הייתי אומר לו פשוט שיתאמן רגיל ויתקדם וברגע שהוא לא ירצה לגדול יותר, שפשוט לא יעלה נפח בכלל. אגב כמה אנשים אתה מכיר שמתאמנים ולא רוצים לגדול?

איך אתה בונה מתאמן למקום של עבודה ברמת מאמץ מספקת לגירוי?

בונה מתאמן? אני לא אבא שלו, בא לך להתקדם - תתאמץ.

הופה, מקום שאולי מאמן יכול לבוא לידי ביטוי, בין אם זה בבחירת המילים שלו, למודל הפריודיזציה שהוא בוחר בהתאם למתאמן ובחירת תרגילים

יש כל כך הרבה מודלים שאפשר להשתמש בהם לפריודיזציה מוכחים ועובדים, וכל המתחילים פשוט יכולים לעבוד עם אחת לינארית.
מתאמן בינוני - מתקדם פשוט יכול לעבוד עם תוכנית מוכחת עובדת ומכונה.

אני עדיין לא הבנתי מה מסובך? לא מדע טילים, מצטער.

ככה אני מסביר חשיבות:
שריר מסתגל לעומס, אם העומס יגדל לאורך זמן - כך גם השריר.

אני עדיין לא הבנתי מה מסובך? לא מדע טילים, מצטער.
דרך אגב - יוצא מצב שאם מישהו מתחיל לדוגמא , והוא מתחיל בעומס גבוהה הוא יפגע בעצמו שיהיה לו קשה להתקדם , במקום להתחיל לאט ולהתקדם כל פעם לעלות את העומס וככה לקבל גדילה של שריר .
לדוגמא עדיף למתאמן מתחיל להרגיש גירוי גם ב20 קילו שהוא עוד יכול להתקדם ולהוסיף עומס לשריר וככה הוא יגדל , מאשר להתחיל ב200 קילו אבל התקיעה שלו תיהיה מהר ולא יהיה לו איך להתקדם . (כמובן שמי שיכול להרים 200 וירים 20 לא יהיה לו גירוי לשריר כי זה הפרש גדול אבל הבאתי בתור דוגמא)

וכל מקצוע ספורט שיש בו מאמן , לא הייתי מזלזל בזה וחושב שאפשר להתקדם לבד באותה צורה של מאמן .
רוב ענפי הספורט בישראל שלא הצליחו זה קרה כי כל אחד חשב שהוא גאון גדול והחליט לדלג על עמדת המאמן הרי מה הבעיה אני בא מהמקצוע ועברתי משהו אז אני מבין בעצמי . לעומת ענפי הספורט שהבינו שקודם כל מה שצריך זה מאמן טוב והם אלו שהצליחו .

דד 220 זה שווה ערך לאולימפיה?
לא זה בדיוק מה שאני כותב דד 220 זה אחלה רמה ש95% מהאנשים אפילו לא מנסים להגיע וכדי להגיע נדרש ידע ביסי
מי אתה שתגיד מהוא הבסיס?
תלוי את מי תשאל אבל אתה יכול לקרוא לי "המלך"
אם זה כל כך בסיסי איך זה שכלל האוכלוסייה לא מצליחה לבצעה את ה"בסיס" בהצלחה?

כי אין להם את הרצון ללמוד את זה? אין את הזמן? אתה שוכח שאנשים לא נושמים חדר כושר? לרוב האנשים שמשהו שעושים פה ושם.

אנשים עדיין מאמנים בשריפת שומן מקומית, בהרבהלייפ, בשורפי שומן, תרגילי פלא, וכל קיצור דרך אפשרי שאפשר לתאר אותו. זה הבסיס שלהם. לעשות כמו שההיא באינסגרם עושה ולקחת כמה תוספים. ואם לא הולך מה נעשה ניסיתי

למה שיקשיבו לבן אדם שאומר לעשות את הדברים שלא נוח לעשות, שהכי קל לבחור כמתאמן לעשות את המינימום שאפשר למקסימום תוצאות לכאורה. מה שלא קורה בפועל.

NO SHIT

עכשיו איך אתה אומר למתאמן את זה? איך אתה ניגש לאדם X או לאדם Y ומסביר לו את החשיבות של התקדמות ומאמץ?

איך אתה כמאמן מייצר התקדמות אצל אדם שמאוד חושש ממשקל כי מפחד מפציעה, או כי הוא לא רוצה לגדול יותר מדי?

איך אתה בונה מתאמן למקום של עבודה ברמת מאמץ מספקת לגירוי?

הופה, מקום שאולי מאמן יכול לבוא לידי ביטוי, בין אם זה בבחירת המילים שלו, למודל הפריודיזציה שהוא בוחר בהתאם למתאמן ובחירת תרגילים.
גבר אני לא מבין מה אתה רוצה מנסים להסביר לך פה כולם שכדי להגיע לרמה גבוהה לא צריך מאמן ולא צריך איזה תוכנית מפוצצת כולה ידע בסיסי ולא משהו שקשה מידי להשיג

אפשר אמל״ק?
הבחור פה חושב שכדי להגיע לתוצאות צריך לעשות תואר 4 שנים

@Whale אני מבין שאתה מאמן וזה נוגע לך אישית כאילו הופכים אותך ל"לא רלוונטי", אבל בוא, נסחפת קצת.
הבחור מתאמן מתחיל, מקריאה בפורום ובפורטל קילוגרם הוא יכול להתקדם יופי לפחות לרמה של בינוני, בין אם בכוח או בגוף.
למה כלל האוכלוסיה לא יכולה לבצע את ה"בסיס" בהצלחה? כי 1) הם עושים מה שהמדריך בחד"כ אומר, כי המדריך אמור להבין עניין מבחינתם, שזה "תעשו מכונות 3X10 וזהו כי אין לי זין ללמד אותכם יותר מדי". 2) אין להם עצמם זין ללמוד טכניקה של תרגילים או להחכים קצת בנושא.

@Whale אני מבין שאתה מאמן וזה נוגע לך אישית כאילו הופכים אותך ל"לא רלוונטי", אבל בוא, נסחפת קצת.
הבחור מתאמן מתחיל, מקריאה בפורום ובפורטל קילוגרם הוא יכול להתקדם יופי לפחות לרמה של בינוני, בין אם בכוח או בגוף.
למה כלל האוכלוסיה לא יכולה לבצע את ה"בסיס" בהצלחה? כי 1) הם עושים מה שהמדריך בחד"כ אומר, כי המדריך אמור להבין עניין מבחינתם, שזה "תעשו מכונות 3X10 וזהו כי אין לי זין ללמד אותכם יותר מדי". 2) אין להם עצמם זין ללמוד טכניקה של תרגילים או להחכים קצת בנושא.

בוא נתחיל מהתחלה.

תקרא את כל מה שכתבתי, לעולם לא אמרתי שברמה ההתחלתית לא ניתן להתקדם ללא ידע או ללא הרבה ידע.

אבל להגיד שתחום במלואו הוא מאוד שטחי ובסיסי זה פשוט הנחה שגויה.

פה מסתכמת הטענה שלי.

זהו.

/QUOTE]

זה השאלה הגדולה חובבן/בינוני או מקצוען .

מעטים שלא יכולים להגיע לתוצאות של חובבן/מקצועי בללמוד לבד ללא מאמן
ומעטים שיכולים להגיע לרמה של מקצוען אמיתי ללא מאמן .

ארשום כאן כמה עקרונות שאשמח שיהיו בתוכנית

-שלא תכלול דדליפט
-שתכלול כמה שיותר משקולות חופשיות
-שהתרגילים שבה יהיה כמה שיותר עם טכניקה פשוטה, אני לא מתאמן מתחיל אבל לא רוצה להסתבך עם הטכניקה
-שיהיו עד עשר תרגילים בערך
-מטרה לפתח שריר-במסה

שנייה, מטעין את המחשב ומתחיל בעבודה

ואו אבל איזה בלבול שכל

אם אתה חושב שזה נגמר ב"עקרונות הבסיסיים" אתה טועה

אם אתה חושב שאתה יודע מהם העקרונות הבסיסיים, אתה גם כנראה טועה.

מה שלך נראה בסיסי לא בלקסיקון של מתאמן אחר, ואין לו אפילו את הידע לחפש את המידע הזה

מה שלמאמן נורמלי בסיסי ככל הנראה לא נמצא בלקסיקון שלך, ולך אין את הידע אפילו מה לרשום כדי ללמוד על הנושא.

איך אני שונא שאנשים חושבים שבגלל קצת newbie gains הם מינימום בוריס שייקו.

יש כל כך הרבה עומק לאימונים ותכנון ולהגיד שזה לא מדע טילים זה לא רק שגוי אלא מטעה, ככה אנשים חושבים שלראות קצת יוטוב הופך אותם למבינים.

זה שזה לא מורכב בהתחלה למתאמן לראות תוצאות כל שהם לא אומר כלום לטווח הרחוק. פי כמה וכמה שיש נקודות להתחשבות בתכנון עצמו.

זה כן נגמר בעקרונות הבסיסיים עבור כל מתאמן חובבן שלא מתכוון להתעסק בתחום באופן מקצועי. 99% מהאנשים לא מתאמנים למטרת תחרויות פאוורליפטינג/בודיבילדינג או שחקנים כמו Henry Cavill שהיה צריך ליווי צמוד כדי להגיע לאסתטיקה מאוד מסוימת לתפקיד בסרט.

הבחור פה חושב שכדי להגיע לתוצאות צריך לעשות תואר 4 שנים

כל עוד אתה לא מתכוון לקחת את עצמך לפן התחרותי אתה בהחלט יכול להגיע למקומות גבוהים במידה ויש לך סבלנות ומקורות רלוונטים.

תקרא את כל מה שכתבתי, לעולם לא אמרתי שברמה ההתחלתית לא ניתן להתקדם ללא ידע או ללא הרבה ידע.
@Whale לא מתווכח איתכם בנוגע לפותח הפוסט ספציפית או למתאמנים מתחילים הוא מדבר על מי שרוצה לראות תוצאות משמעותיות (ולא חייב להתחרות בשביל לשאוף לזה).
אם ניגנת פעם אתה יודע שזה כמו ללמוד שפה, זה בוודאות הרבה יותר קשה. אבל אפשרי מאוד עצמאית.
אפשרי ברור השאלה לאיזה רמה? לנגן יונתן הקטן וכמה אקורדים או לעשות סולו של להקת מטאל כבד זה לא אותה הרמה. אני מנגן ויצא לי עם מורה ויצא לי לבד ואני מכיר עשרות אנשים שמנגנים ברמות שונות ואני יכול להגיד לך שמי שמנגן לבד מהאינטרנט לא באותה הרמה בכלל כמו מי שלומד אצל מורה (אחד טוב כמובן) ובכל מקרה מי שמכוון גבוה ולומד לבד מבזבז כלכך הרבה זמן שהוא היה יכול לחסוך עם מורה (כנל על מתאמן ומאמן).

@Whale לא מתווכח איתכם בנוגע לפותח הפוסט ספציפית או למתאמנים מתחילים הוא מדבר על מי שרוצה לראות תוצאות משמעותיות (ולא חייב להתחרות בשביל לשאוף לזה).

גם שלא הייתי מתחרה והייתי מאמן את עצמי הייתי עם תוצאות יותר ממשמעותיות, מה זה אומר?

מאמן חובה לקחת במידה ואתה רוצה לפנות לפן התחרותי, בכל שאר הנסיבות זה לא חובה לדעתי.

גם שלא הייתי מתחרה והייתי מאמן את עצמי הייתי עם תוצאות יותר ממשמעותיות, מה זה אומר?

מאמן חובה לקחת במידה ואתה רוצה לפנות לפן התחרותי, בכל שאר הנסיבות זה לא חובה לדעתי.
נכון מאוד אבל בנוסף לכך , תסכים איתי שאם אתה עכשיו תיקח מתאמן ותאמן אותו לדוגמא שנתיים עם כל הנסיון והידע שלך , או שהוא יאמן את עצמו שנתיים , עד שהוא ילמד על עצמו מה כן ומה לא . אין ספק שהתוצאות איתך יהיו טובות הרבה יותר .

מאמן זה דבר בגדר חובה אם אתה רוצה לשאוף להיות מקצוען / תחרותי . אבל בנוסף לזה אם אתה גם רוצה למקסם תוצאות במינימום זמן . לבד אפשר להגיע לרמה בינונית / חובבן אבל זה גם לוקח יותר זמן .

בכל מיקרה לדעתי כל מי שיכול לקחת מאמן בוודאי שזה לא יזיק לו ויכול רק לתרום. ומי שלא יכול בוודאי שזה לא חובה אם המטרה שלו היא רק רמה בינונית/חובבנית/שילמד לבד ויקח לו את הזמן ברוגע ..

אפשרי ברור השאלה לאיזה רמה? לנגן יונתן הקטן וכמה אקורדים או לעשות סולו של להקת מטאל כבד זה לא אותה הרמה. אני מנגן ויצא לי עם מורה ויצא לי לבד ואני מכיר עשרות אנשים שמנגנים ברמות שונות ואני יכול להגיד לך שמי שמנגן לבד מהאינטרנט לא באותה הרמה בכלל כמו מי שלומד אצל מורה (אחד טוב כמובן) ובכל מקרה מי שמכוון גבוה ולומד לבד מבזבז כלכך הרבה זמן שהוא היה יכול לחסוך עם מורה (כנל על מתאמן ומאמן).

לא מדובר פה על להיות בונקר ולא להיפגש עם מורה בכלל (או מאמן לצורך העניין)
אם אתה מנגן ולומד אצל מורה טוב אז אתה כנראה יודע שהמורה נותן רק את הכיוון, הלמידה וההתקדמות האמיתית מתבצעת שאתה יושב לבד.
את זה כל מורה טוב אמר לי, לא לתלות בו איזשהן תיקוות שיביא אותך לרמה. מורה/מאמן שם אותך על השביל הנכון. כמה מהר תרוץ על השביל זה תלוי נטו בך. או אם נפתח את האנלוגיה של השביל והריצה, אל תחכה שהמורה יגיד לך לקנות מדרסים כשהרגל שלך כואבת, תחקור ותבדוק לבד - ומקסימום קח ממנו עצה.

זה מתקשר לזה גם שאסור להשתעבד לשום מורה או מאמן, זה לא נכון כלכלית וזה בעיקר לא נכון מבחינה מקצועית.
אני כן רואה איך יש אינטרס למאמן שהוא מקצועי אבל גם לא טוב באותה נשימה אם הוא משאיר את המתאמנים שלו תלויים בו ושומר את השכל רק אצלו. ״עזוב ׳תך שטויות זה מורכב מידי תן לי לעשות את זה בשבילך״ זאת גישה לא נכונה לדעתי, לרוב זאת הנקודה. מעטים האנשים שהגיעו להישגים בתחומם ונתנו לאנשים אחרים לעשות להם 100% מהמחקר והעבודה. מורה/מאמן נמצא איתך שעות בודדות במקרה הטוב, אתה נמצא עם עצמך 24/7.
@Whale

. מעטים האנשים שהגיעו להישגים בתחומם ונתנו לאנשים אחרים לעשות להם 100% מהמחקר והעבודה. מורה/מאמן נמצא איתך שעות בודדות במקרה הטוב, אתה נמצא עם עצמך 24/7.
@Whale
על מה אתה מדבר , תבדוק כדורגל / כדורסל / פוטבול יש ספורטאים יש להם צוות שלם סביבם שבודק בדיוק כמה מותר להם לשחק , כמה לאכול ומתי , כמה לישון , ואיך להתאמן .

מחילה מה שכתבת ממש לא נכון ! הם מקבלים תוכניות מסודרות בדיוק וחלקם אפילו עם צוות סביבם (כולל שף ומטפל וכדו) שדואגים להם להכל.

עזוב את העניין שאדם רוצה בעצמו לדעת ולהיות תלוי בעצמו , מה יותר טוב מלקום בבוקר ושאומרים לך בדיוק מה לעשות בשביל שתוציא את המקסימום תוצאות

על מה אתה מדבר , תבדוק כדורגל / כדורסל / פוטבול יש ספורטאים

חביבי אתה מדבר על ספורטאים ברמות הגבוהות ביותר, עבר לזה שהם ספורטאים מקצועיים הם גם טאלנטים.
לא על מקרים כאלה אנחנו מדברים.
מי שלא במקום הזה, רק מקטין ראש ומבזבז לעצמו את הכסף (ואולי גם את השכל, שלטעמי אפילו חשוב יותר)
אנחנו לא מדברים על האולימפיאדה, כולה להגיע למשקלים יפים בחד״כ

חביבי אתה מדבר על ספורטאים ברמות הגבוהות ביותר, עבר לזה שהם ספורטאים מקצועיים הם גם טאלאנטים.
לא על מקרים כאלה אנחנו מדברים.
מי שלא במקום הזה, רק מקטין ראש ומבזבז לעצמו את הכסף (ואולי גם את השכל)
אנחנו לא מדברים על האולימפיאדה, כולה להגיע למשקלים יפים בחד״כ
אז אני אומר שוב הכל שאלה מה המטרה של הבנאדם , אם זה לא להיות מקצוען/תחרותי , ואין לו לחץ של זמן להגיע כמה שיותר מהר לתוצאות טובות , בהחלט גם לבד הוא יגיע אם ילמד נכון .

ספורט זה לא מתמטיקה / אנגלית שאתה יכול לשבת מול הטקסט 40 שנה ואם לא יסבירו לך לא תבין .

כל ענף ספורט אם אתה תתעסק בו בעצמך אתה תשפר את היכולות שלך בגלל שאדם מתחיל היכולת שלו שואפת ל-0 , בוא נפרגן ונגיד בין 5 ל 20 עדיין אין ספק שהוא יכול להגיע כמעט ל50 - 70 אחוז (תלוי ביכולת קליטה וקוארדינציה שלו) לבד ! (שזה אומר להכפיל ואפילו יותר מימה שהוא התחיל)

@יושב_על_הכס
@Yonatann
@Forest
וכל האחרים שהגיבו כאן שמאמן זה מיותר.
בוא נשמע כמה זמן אתם מתאמנים?
האם לא השתמשתם במאמן?
מהם התוצאות המרשימות שלכם?

כל כך מעצבן אותי לפגוש כאלו שמתאמנים כמה שנים ומרימים משקלים של ילדה, זה נהיה הנורמה בחדר כושר, והם עוד מעיזים להאשים את הגנטיקה שלהם.

בפורום כאן כל אחד מינימום מתחרה IPF, אבל כשאתה רואה לוג, סרטון או נפגש במציאות, אתה מגלה עוד ילד מחוצ'קן מאחורי מסך.

מאמן זה סופר חשוב, לבנות תוכניות זה מאוד מורכב, הטכניקה של כל אחד ספציפי מאוד מורכב, תראה כמה אדיוטי הרוב בונים תוכנית וטכניקה.

אבל אל תיקחו את המילה שלי, תראו לי מה הצלחתם בלי מאמן ואיך.

וכל האחרים שהגיבו כאן שמאמן זה מיותר.

אף אחד לא אמר שמאמן זה מיותר, נהפוך הוא, כמדומני רובנו עם דעה שדומה לשלך - לוקחים מאמן, אבל קוראים וחוקרים במקביל.
לדעתי הגבת פה לפני כמה ימים ״לא לקחת את התוכנית של SS מהפורטל אלא לקרוא את כל הספר״ זה בדיוק הכוונה שלי.
לקחת תוכנית מהפורטל שקול ללקחת תוכנית מהמאמן בלבד, מבלי לדעת איך ולמה. אם כל dummy יכול לקרוא את הספר של ss ולהבין מי ולמה וכתוצאה מכך לשפר את האימונים שלו, הרי שהתחום לא יותר מידי מסובך. לפחות לא ברמות שמרבית האנשים רוצים להגיע אליהן.
לא באופן ששוב ושוב מציגים כאן לכל מתחיל שבא לבקש עצה.
אתה מגיב בצורה אמוציונלית ומוציא דברים מהקשרם.

אז אני אומר שוב הכל שאלה מה המטרה של הבנאדם , אם זה לא להיות מקצוען/תחרותי , ואין לו לחץ של זמן להגיע כמה שיותר מהר לתוצאות טובות , בהחלט גם לבד הוא יגיע אם ילמד נכון .

ספורט זה לא מתמטיקה / אנגלית שאתה יכול לשבת מול הטקסט 40 שנה ואם לא יסבירו לך לא תבין .

אז אנחנו מסכימים. לא מדובר במדע מסובך במיוחד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית