הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ארקוקסיה ודלקת

• פותח/ת השרשור Avanti
  • פורסם בתאריך

Avanti

משתמש קבוע
1,090
829
נק' מוניטין:
1,116
1,090
829
רופא משפחה אבחן לי דלקת בשריר החזה (שם מוזר שאני לא זוכר) ונתן לי ארקוקסיה 90 מג לשבוע עד עשרה ימים.
הכאב ממש מעצבן ומלווה אותי כבר כמה שבועות אבל הוא סביל ואני יכול אפילו להתאמן איתו בעצימות מכובדת. הרופא גם טען שאם לא מטפלים בזה יכול לקחת חודשים עד שאפטר מהדלקת הזאת אבל ארקוקסיה זה סך הכול משכך כאבים ולא מטפל בדלקת.
השאלה שלי היא האם לא לקחת את הכדור יכול להשפיע על החלמת הדלקת או להחמיר אותה? בתור אחד שנמנע משימוש בתרופות ומשככי כאבים שלא לצורך אני מאוד מעדיף להימנע מזה גם עכשיו כל עוד הכאב סביל אבל אם יש לזה השפעה בריאותית אז כמובן שאקח, השאלה מה דעתכם כי משיטוט כאן אני רואה שיש להמון אנשים ניסיון עם הכדור.
תודה רבה.

האמת שלפני כשבוע ניגשתי לאורתופד כדי לבקש ממנו את הכדור הספציפי הנ"ל עקב דלקת במרפק שאגב לא קורה לי בפעם הראשונה, מכיוון שיש לי ניסיון עם דלקות בעיקר במפרקים אני יכול להגיד שהכדור כן עוזר לי, נכון הוא אמנם לא בדיוק מטפל בדלקת אבל אין ספק שהוא מעביר את הכאב עד לרמה לא מורגשת כלל, בכל אופן לגבי כאב נסבל או לא נסבל, כשמדובר בדלקות מהסוג הזה אצלי בכל אופן זה מתחיל בכאב נסבל ומחמיר עד לרמה שזה מפריע לתפקוד כללי, אולי זה רק אני בגלל שאני גם עובד בעבודה מאוד פיזית וגם הולך להתאמן מיד אחרי מכן שש פעמים בשבוע אבל אולי זה גם אצל אחרים, בכל אופן, כדור מועיל בסך הכל, תוריד עומסים, קח אותו רק בשביל הכאבים והדלקת תעבור לבד בסופו של דבר.

• פותח/ת השרשור
האמת שלפני כשבוע ניגשתי לאורתופד כדי לבקש ממנו את הכדור הספציפי הנ"ל עקב דלקת במרפק שאגב לא קורה לי בפעם הראשונה, מכיוון שיש לי ניסיון עם דלקות בעיקר במפרקים אני יכול להגיד שהכדור כן עוזר לי, נכון הוא אמנם לא בדיוק מטפל בדלקת אבל אין ספק שהוא מעביר את הכאב עד לרמה לא מורגשת כלל, בכל אופן לגבי כאב נסבל או לא נסבל, כשמדובר בדלקות מהסוג הזה אצלי בכל אופן זה מתחיל בכאב נסבל ומחמיר עד לרמה שזה מפריע לתפקוד כללי, אולי זה רק אני בגלל שאני גם עובד בעבודה מאוד פיזית וגם הולך להתאמן מיד אחרי מכן שש פעמים בשבוע אבל אולי זה גם אצל אחרים, בכל אופן, כדור מועיל בסך הכל, תוריד עומסים, קח אותו רק בשביל הכאבים והדלקת תעבור לבד בסופו של דבר.

הרגשת תופעות לוואי?
בגדול אם הוא לא מטפל בדלקת לא רואה סיבה לקחת אותו כרגע כי הכאב נסבל ואני ממש לא חסיד של משככי כאבים למיניהם, מעדיף לסבול בשקט כל עוד אפשר. מניח שאקח את זה רק אם זה עוזר לדלקת להחלים או שהכאב יהיה כבר בלתי נסבל, להוריד עומסים כבר התחלתי קצת כשהתחילו הכאבים אבל עדיין אני עובד בעצימות נורמלית יחסית כי אני לא מרגיש שהכאב בלתי נסבל או מגביל אותי בתנועה.

הרגשת תופעות לוואי?
בגדול אם הוא לא מטפל בדלקת לא רואה סיבה לקחת אותו כרגע כי הכאב נסבל ואני ממש לא חסיד של משככי כאבים למיניהם, מעדיף לסבול בשקט כל עוד אפשר. מניח שאקח את זה רק אם זה עוזר לדלקת להחלים או שהכאב יהיה כבר בלתי נסבל, להוריד עומסים כבר התחלתי קצת כשהתחילו הכאבים אבל עדיין אני עובד בעצימות נורמלית יחסית כי אני לא מרגיש שהכאב בלתי נסבל או מגביל אותי בתנועה.
כל עוד תוריד עומסים ולא תאמץ את השריר יותר מידי במהלך היום הכל יהיה בסדר ואתה אכן לא חייב את הכדור, לגבי תופעות לוואי אישית לא מרגיש כלום, הבנתי שיש כאלו שכן אבל בסופו של דבר לכל תרופה יש תופעות לוואי שיש אפשרות שתרגיש

Nsaid משובח מהדור החדש. מטפל יופי בדלקות
מעניין, לי אישית נאמר שהוא לא מטפל בדלקות למרות שידעתי שכן אבל לא הייתי בטוח בעצמי, חשבתי שהרופא מבין דבר או שניים יותר ממני, כנראה טעיתי

• פותח/ת השרשור
הרופאים שלכם עשו התמחות בביירות אני מבין..

נוגד דלקות מהיעילים יותר בשוק.

@kotzer מילה מהרופא?

אז הוא כן עוזר לדלקת? אתה מבין למה אני שואל כאן לך תסמוך על רופאים...
בקיצור אם הוא עוזר להחלמה מהדלקת אתחיל לקחת. יש לו תופעות לוואי או משהו מורגש? אפשר להתאמן איתו?

יש לו תופעות לוואי או משהו מורגש? אפשר להתאמן איתו?
תייגתי את קוצר, הוא ידע לפרט יותר.

באופן כללי לכמה ימים זה בסדר , לתקופה ארוכה זה עלול מעט לפגוע באימונים כי בסופו של דבר תגובה דלקתית זה חלק מהתאוששות אחרי אימון. ואנחנו לא רוצים לפגוע בזה
כמו שציינתי זה תרופה מהדור החדש,לכן הרבה פחות תופעות לוואי בתחום העיכול והקיבה.

אז הוא כן עוזר לדלקת?

התרופה הומצאה לטפל בדלקות מפרקים ומחלות מפרקים, מן הסתם יעילה לדלקות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית