הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ארקוקסיה ואימונים

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
סובל מדלקת קלה בחלק התחתון של השריר ה-4 ראשי (לצורך העניין בחלק המדיאלי כלומר מתוך ה-4 זה הפנימי יותר).

רופא משפחה נתן לי ארקוקסיה למשך 10 ימים.

השאלה היא:
  1. האם מיותר לקחת? האם זה יעזור מעבר לכאב, לטיפול בדלקת ולזירוז ההחלמה?
  2. איך זה ישפיע על איכות השינה שלי/עירנות?
  3. האם ארגיש שזה משפיע על הביצוע באימון לרעה לאחר מס' ימים של נטילת התרופה?
אין לי הרבה ניסיון עם תרופות כאלה(ועם שום חומר, בכלל) ואני מעדיף לדעת לפני שאני נכנס לתקופה של נטילת התרופה אפילו שמדובר סך הכל על שבוע וחצי שבועיים...

לצורך העניין אינני צורך שום תוסף או שום חומר ומעולם לא צרכתי.

זו תרופה מהמשפחה של אופטלגין, רק קצת יותר יעילה, זה לא הולך להשפיע עליך לרעה בשום צורה, רק תנסה לקחת את האימונים יותר ברגוע בימים האלה

• פותח/ת השרשור
@kotzer

לקחת. את האימונים ברגוע בגלל שהארקוקסיה תפגע בהתאוששות? או שפשוט תעשה אותי עייף יותר?

והאם זה יזרז את ההחלמה מהדלקת?

@kotzer

לקחת. את האימונים ברגוע בגלל שהארקוקסיה תפגע בהתאוששות? או שפשוט תעשה אותי עייף יותר?

והאם זה יזרז את ההחלמה מהדלקת?
בגלל שהתרופות האלה מעכבות מעט את ההתאוששות.
ארקוקסיה היא תרופה אנטי דלקתית, אז היא מטפלת בדלקת האקוטית, אבל בגלל שדלקת הוא חלק חשוב בהתאוששות, היא מעכבת את ההתאוששות.
מבחינה פיזית היא לא תשפיע עליך בשום צורה

• פותח/ת השרשור
הבנתי. ממש ממש תודה.
אז למעשה it comes with a price

מצד אחד זה יעזור לדלקת, מצד שני אני לא הולך לעשות את הבלוק כפי שתכננתי ואשאר בעצימות בינונית.

הבנתי. ממש ממש תודה.
אז למעשה it comes with a price

מצד אחד זה יעזור לדלקת, מצד שני אני לא הולך לעשות את הבלוק כפי שתכננתי ואשאר בעצימות בינונית.
פציעה ככה או ככה הייתה מחייבת את זה, בלי קשר לתרופות או לא

• פותח/ת השרשור
כן, התכוונתי שהטרייד אוף הוא שאצטרך להוריד עצימויות באימוני בנץ'/לחיצות כתפיים ומתח עם משקל.

נו, בקטנה, העיקר שזה יעזור.
או שאולי אפחית תדירויות גם וארווח יותר בין אימונים על אותו אזור. בנוסף.
אני תמיד הולך עם "חוק הסט הראשון". שם אני מרגיש איך פחות או יותר הולך להרגיש ולהיראות האימון. ואם אני מרגיש קשה מהרגיל אני מוריד הילוך.

האם מיותר לקחת? האם זה יעזור מעבר לכאב, לטיפול בדלקת ולזירוז ההחלמה?
תרופה ממשפחת NSAID (אדביל וכו') אבל עם אופי אנטי-דלקתי חזק מאוד. יעזור להוריד דלקת וכמובן לזרז החלמה.

איך זה ישפיע על איכות השינה שלי/עירנות?
זה לא ישפיע בכלל

האם ארגיש שזה משפיע על הביצוע באימון לרעה לאחר מס' ימים של נטילת התרופה?
אם אין לך בעיה עם כליות ואתה לא משתמש בSSRI (תרופות לדיכאון סגנון ציפרלקס) לא תרגיש הבדל באימונים.

• פותח/ת השרשור
@Pharmacist המון המון תודה!
אקח את 2 העצות ואשים לב להרגשה הכללית תוך כדי. אם ארגיש כבד או חלש אעשה התאמות ולא אלך עם הראש בקיר.
@Pharmacist
אגב...
לפי השם אני יכול לשער שאתה רוקח?

במידה וכן, או במידה ובאופן כללי אתה יודע לומר על זה משהו:
האם יש איזושהי בעיה עם צריכה במקביל של ארקוקסיה וקנאביס? אני מדבר על מינון נמוך מאוד, בערך 3-4 שאכטות, פעם ביום בערב..?

• פותח/ת השרשור
עדכון:
אני לא יודע אם זה בגלל הארקוקסיה אבל אני באמת לא מוצא אף סיבה אחרת.

כבר 5 ימים על הכדור הארור הזה.
נחלשתי בצורה מחרידה. לא מתפרע באימונים, אבל לא מסוגל להרים בכלל את המשקלים שהייתי רגיל. מרגיש שהשריר מתעייף כבר אחרי 2 חזרות.

בלחיצת חזה עם 100kg שאני רגיל לעשות 6 חזרות בקושי הצלחתי 4 ועוד בסט הראשון. בסט השני ב-3 נכשלתי.

בעליות מתח עם משקל אני רגיל לעשות שישיות עם משקל 32kg ועכשיו בקושי עושה 4 חזרות.

אני מתאמן פחות כי הרגליים כרגע לא יכולות לעבוד בגלל הדלקת, אז יוצא שיש לי יותר ימי מנוחה בשבוע! ואני עדיין ממש חלש ביחס לשגרה.

יש מצב שהארקוקסיה המחורבנת הזאת ממש מורידה את הביצועים ועליי באופן אינדיבידואלי משפיעה יותר?
אם הכאבים ברגל היו משתפרים זה עוד היה משתלם אבל גם זה לא....

מתלבט אם להמשיך עד סוף החפיסה או להפסיק. אתמול לא לקחתי...

כמה אתה אמור לקחת? רופא אמר לך לקחת? אתה לוקח על דעת עצמך?

על כל פנים, מציע סיבה אלטרנטיבית
סיכויים רבים שבגלל החום הכבד שהגיע לפתע אתה צריך פשוט עוד נוזלים וזה כל הסיפור או שהחום הכבד מקשה עליך להגיע לביצועים, פה ושם באימונים קורה שיש שבוע שאתה חלש, לא צריך להפוך את זה לגולת הכותרת, לוקחים נשימה עמוקה ובהדרגה חוזרים לתת בראש אח

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע להסביר את זה. בטוח לא פסיכולוגי.
אני בא לאימון ובראש אני יודע שאני הולך לתת חמישייה של מתח עם 35KG כשבשבוע שעבר (לפני שהתחלתי עם הארקוקסיה) נתתי שמינייה עם 32KG וזה היה על RPE9.5.

אני לא מבין מאיפה זה בא. אני לא חושב שזה קשור לחום כי אני שותה סבבה והכל די רגיל.
אני מנסה להבין אם יש סיכוי שיש לכדור תופעות לוואי כלשהן או שעליי משפיע יותר מהממוצע
עכשיו אני מרגיש ממש אהבל, כי מצד אחד התחלתי ארקוקסיה, (הכאבים בשריר שבגללם התחלתי את הכדורים - לא משתפרים), מצד שני אני ממש מרגיש חלש. יצאתי מופסד מכאן ומכאן חחחחח...

אני לא יודע אם להפסיק או להמשיך עם הכדורים המחורבנים האלה. נותרו לי עוד 8 כדורים (14 בחפיסה). ארקוקסיה 90.
הרופא אמר לי "קח עד סיום החפיסה ואם עובר לך הכאבים אז קח עוד יום ותפסיק.

זה אומר שעדיף להמשיך כרגע עם נטילת הכדורים? אני לא יודע..

זה שאתה חלש יותר כרגע זה לא אומר שאתה תהיה תמיד חלש יותר.
תמשיך עם הטיפול עד שהדלקת תעבור

• פותח/ת השרשור
אוקיי.
לקחתי את הכדור בתחושות מעורבות. אני אמשיך עד הקלה. הרג אותי הכדור הזה. חופשי דילואד
אגב.... יש הבדל בין ארקוקסיה 90 לבין אתופן 400?
אעי זוכר שהייתי על אתופן אבל לא זוכר אם זה השפיע על ההרגשה הכללית והביצוע באימון.
@kotzer @Pharmacist

אוקיי.
לקחתי את הכדור בתחושות מעורבות. אני אמשיך עד הקלה. הרג אותי הכדור הזה. חופשי דילואד
אגב.... יש הבדל בין ארקוקסיה 90 לבין אתופן 400?
אעי זוכר שהייתי על אתופן אבל לא זוכר אם זה השפיע על ההרגשה הכללית והביצוע באימון.
@kotzer @Pharmacist
תרופה שונה מאותה משפחה, כנראה עם יותר תופעות לוואי

תרופה שונה מאותה משפחה, כנראה עם יותר תופעות לוואי
אשתי ממש מפצירה בי להפסיק עם הארקוקסיה. אומרת שאני נראה כמו סמרטוט. דילמה.
כאחד שנפצע למחייתו,לקחתי כל חומר שיש לנו בפלנטה כמעט..
אף על פי שארקוקסיה סלקטיבי יותר ואמור להיות קל יותר על העיכול והקיבה אני תמיד אבחר באיבופרופן או אתודולק(אתופן). הרבה יותר יעיל עבורי מהנסיון שלי

כאחד שנפצע למחייתו
ספר לי עוד..

מורידה את הביצועים
יש לי כמה פעמים בעונה אני לוקח (בזמן אימונים ומשחקים) ולא חשתי מעולם ירידה (אפילו להפך-שברתי צלע למישהו בתאקל 😁)
לעומת 800 ויותר של אתופן שאני בכלל לא מרגיש..אבל רק אני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית