הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ויכוח עם חבר - חמצן בשריר

מצב
השרשור נעול

lidors

משתמש פעיל
396
0
נק' מוניטין:
2,001
396
0
כפר המכביה
אוקיי לא מזמן התווכחתי עם חבר על משהו והחלטתי לשאול את זה פה
אני אסביר בדיוק מה שהוא הסביר לי מהתחלה זה משהו כזה:
קיימים שני סוגים של עבודה ,אנאירובית ואירובית (דהה) ובעבודה אירובית הגוף צורך חמצן מבחוץ משהו כזה ובעבודה אנאירובית החמצן יוצא מהגוף.
לטענתו עבודה של 1-8 חזרות נחשבת לעבודה אירובית בגלל שהגוף צורך חמצן (וזה גם לטענתו למה שהשריר מתנפח בזמן אימון, בגלל החמצן בו) ועבודה של 12 חזרות בערך נחשבת לאנאירובית וגם רק בטווח חזרות כזה עובדים על חיטוב 😣
הוא נתן לי דוגמה כזאת - קח לדוגמה מישהו שמרים משקלים גבוהים לקצת חזרות, אחרי שבוע-שבועיים שהוא לא מתאמן הוא חוזר להיות קטן כי כל החמצן שהיה לו בשרירים יוצא מהם.

בקיצור הוא טוען שעבודה בטווחים נמוכים לא עוזרת היא רק תורמת לניפוח שאחרי שבוע של חוסר עבודה הכל יורד.
(ד"א הטענה שלו לכך שזה נכון זה שהוא לומד את זה עכשיו 5 יח' בבית ספר ושלוש מורים שונים אמרו לו את זה)

אני צריך כל דבר שיש לכם כדי להפריך את הטענה שלו

(אם אני טועה אני יוצא הכי אדיוט, למרות שאני ממש לא מאמין שאני טועה)

תודה 🤩

הוא טועה. אין כזה דבר "ניפוח", יש היפרטרופיה. ה"פאמפ" בזמן האימון הוא בעקבות זרימת דם מוגברת לשריר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
חבר שלך טועה בערך בכל מה שאמר, מה אתה בדיוק רוצה שנכתוב כאן?

• פותח/ת השרשור
חחחחחחחח הוא פשוט בטוח שבגלל שהמורי ספורט למדו בוינגייט לפני קום המדינה בערך זה אומר שהם יודעים הכל....
אני אנסה להביא אותו לכאן שיקרא קצת ואולי ישכיל

בהתחשב בתוכן של השאלה שעלתה כאן ,פשוט דאגתי שכותב ההודעה\חבר שלו עוד יחשוב שזה רציני וזה ידרדר את הדיון...

זה לא משהו אישי חס וחלילה ואני לא עושה את זה הרבה, גם להודעות ציניות (בעיקר תיקון שגיאות כתיב נוראיות במיוחד).

אוקיי לא מזמן התווכחתי עם חבר על משהו והחלטתי לשאול את זה פה
אני אסביר בדיוק מה שהוא הסביר לי מהתחלה זה משהו כזה:
קיימים שני סוגים של עבודה ,אנאירובית ואירובית (דהה) ובעבודה אירובית הגוף צורך חמצן מבחוץ משהו כזה ובעבודה אנאירובית החמצן יוצא מהגוף.
לטענתו עבודה של 1-8 חזרות נחשבת לעבודה אירובית בגלל שהגוף צורך חמצן (וזה גם לטענתו למה שהשריר מתנפח בזמן אימון, בגלל החמצן בו) ועבודה של 12 חזרות בערך נחשבת לאנאירובית וגם רק בטווח חזרות כזה עובדים על חיטוב 😣
הוא נתן לי דוגמה כזאת - קח לדוגמה מישהו שמרים משקלים גבוהים לקצת חזרות, אחרי שבוע-שבועיים שהוא לא מתאמן הוא חוזר להיות קטן כי כל החמצן שהיה לו בשרירים יוצא מהם.

בקיצור הוא טוען שעבודה בטווחים נמוכים לא עוזרת היא רק תורמת לניפוח שאחרי שבוע של חוסר עבודה הכל יורד.
(ד"א הטענה שלו לכך שזה נכון זה שהוא לומד את זה עכשיו 5 יח' בבית ספר ושלוש מורים שונים אמרו לו את זה)

אני צריך כל דבר שיש לכם כדי להפריך את הטענה שלו

(אם אני טועה אני יוצא הכי אדיוט, למרות שאני ממש לא מאמין שאני טועה)

תודה 🤩

אין בפוסט הזה אפילו משפט אחד נכון.

אגב, מה שעצוב פה זה שאפילו לפני 40 שנה רוב מה שכתבת היה נחשב לא נכון. לידור, אתה רוצה פירוט לגבי אחד מהנושאים שהעלית?

• פותח/ת השרשור
אגב, מה שעצוב פה זה שאפילו לפני 40 שנה רוב מה שכתבת היה נחשב לא נכון. לידור, אתה רוצה פירוט לגבי אחד מהנושאים שהעלית?
את האמת אני די ידעתי שזה לא נכון
הוא פשוט התווכח איתי ובאיזשהו שלב נכנעתי וחשבתי שיש מצב שיש משהו, אפילו הכי קטן, במה שהוא אומר אז החלטתי לשאול (בעיקר כדי להוכיח לו שהוא טועה)

תודה בכל מקרה 😃

• פותח/ת השרשור
אגב הקטע עם החמצן בשריר שהוא אמר... האם זה לגמרי לא נכון, או שיש משהו קרוב לזה והוא פשוט לא הבין נכון את המורים?

תיקח אותו תקשור אותו לכסא (תקשור לו גם את העיניים) שים לו ברקע שירים של קרן פלס

ותתחיל לתת לו כאפות ...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
יש מצב אני אאמץ את זה אם זה מה שיגרום לו להאמין לי (את הגרסה המקורית כמובן של ההצלפות לא את הערוכה)

• פותח/ת השרשור
לא ,ממש לא!
אוקיי תודה

היום המשכתי להתווכח איתו אבל הוא המשיך להאמין במה שמורים ספורט ש"למדו את זה ויודעים יותר טוב ממך". בקיצור שיהנה להתאמן איך שבא לו, אני אעבוד איך שבא לי וזהו

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית