הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחסור בשינה ואימונים

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
יש לי בעיה,
אני לא ישנה.
כאילו,
פעם הייתי ישנה 7-8 שעות טובות,
לאחרונה אני על 4-5 שעות בלילה, לפעמים לא ברצף, ובדכ שינה ממש רדודה.
זה קורה כי לא מצליחה להירדם בלילה, או כי מתעוררת מוקדם ולא נרדמת שוב.
וגם לא מצליחה להירדם שנ'ץ. (וכשכן נרדמת, לעתים רחוקות, זה דווקא לא פוגע לי בשנת הלילה.)
אני ממש עייפה, אז כדי לתפקד אני שותה קפה במהלך היום, בין 2-4 כוסות קפה/נס, בבוקר ולפני אימון. אבל נמנעת בערך 4 שעות לפני השינה.

השאלה היא אם זה בסדר שאני ממשיכה להתאמן במצב כזה של חוסר בשינה.
(רק בשבתות אני מצליחה לישון 6-7 שעות, לפעמים אפילו 8,במצטבר) ְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְ

השאלה היא אם זה בסדר שאני ממשיכה להתאמן במצב כזה של חוסר בשינה.
זה לא שאלה של בסדר או לא
בשלב מסויים ככול שתמשיכי לישון מעט ההתאוששות תפגע ולא תצליחי להתקדם או להתאמן חזק.

4-5 שעות זה מעט מאוד אני לא רואה איך אפשר לתפקד ביום יום ולהיות פרודוקטיבי על כמות כזו של שעות שינה לאורך זמן, מה גם שזה פוגע בבריאות, מהאימונים הייתי דואג פחות במצב הזה
בבעיה צריך לטפל מהשורש ולבדוק למה את לא מצליחה לישון.

• פותח/ת השרשור
זה לא שאלה של בסדר או לא
בשלב מסויים ככול שתמשיכי לישון מעט ההתאוששות תפגע ולא תצליחי להתקדם או להתאמן חזק.
אני כבר לא מצליחה להתקדם בלי קשר 🙁

4-5 שעות זה מעט מאוד אני לא רואה איך אפשר לתפקד ביום יום ולהיות פרודוקטיבי על כמות כזו של שעות שינה לאורך זמן,
אי אפשר. אבל אין ממש ברירה...

מה גם שזה פוגע בבריאות, מהאימונים הייתי דואג פחות במצב הזה
בבעיה צריך לטפל מהשורש ולבדוק למה את לא מצליחה לישון
יש לי ניחוש.
ואני לא אוהבת אותו.

אין לי דרך לעודד אותך...
אצלי כל ״הבעיות״ התחילו מחוסר שינה
כל רופא/פרופסור שהייתי אצלו
אמר ששינה זה בין הדברים החשובים לגוף האדם
🤒

הצלחתי לנמנם עכשיו למשך 20 דק בערך.
לא ממש נרדמתי, אבל הגוף נח קצת ב'ה.
ממשיכה את היום שלי.

יש עסקים בעולם שדוגלים בזה!
״פאוור נאפ״ זה נקרא
יעיל ביותר!
שימי לב איך זה משפיע עליך כרגע!
זה ממש לא יעזור לחסך של כמה שעות שינה טובות בלילה

לא יודע איך להתייחס למה שאת אומרת, אני מרגיש כאילו אני קורא בלוג
שורה תחתונה אם זה זמני ולדעתך יסתדר בזמן הקרוב אז אפשר לשרוד עם 5 שעות שינה בלילה.
אם את רוצה לתפקד ביום יום ביעילות ולהתאמן כמו שצריך צריך לפתור את זה שאת לא מצליחה לישון יותר מ4-5 שעות (בלפתור אני מתכוון ללכת לרופא) אולי זה בכלל נובע מדברים שלא חשבת עליהם.
אם השאלה היא האם אפשר להתאמן עם 4-5 שעות שינה בלילה? כן, במוקדם או במאוחר תביני שזה יהיה לא אפקטיבי

שורה תחתונה אם זה זמני ולדעתך יסתדר בזמן הקרוב אז אפשר לשרוד עם 5 שעות שינה בלילה.
אם את רוצה לתפקד ביום יום ביעילות ולהתאמן כמו שצריך צריך לפתור את זה שאת לא מצליחה לישון יותר מ4-5 שעות (בלפתור אני מתכוון ללכת לרופא) אולי זה בכלל נובע מדברים שלא חשבת עליהם.
אם השאלה היא האם אפשר להתאמן עם 4-5 שעות שינה בלילה? כן, במוקדם או במאוחר תביני שזה יהיה לא אפקטיבי
כמובן שלא יפתור אותה לגמרי.
אבל ״זה פלסטר״ טוב להמשך היום

• פותח/ת השרשור
יש עסקים בעולם שדוגלים בזה!
״פאוור נאפ״ זה נקרא
יעיל ביותר!
שימי לב איך זה משפיע עליך כרגע!
חח כן, אנחנו קוראות לזה פאוור שנ'ץ 😆

1. את בשלב לחוץ יחסית בחיים? סיום תואר/לפני חתונה/ משהו כזה?
2. תרחיקי את הקפה האחרון קצת יותר מ 4 שעות, נסי 6 שעות.
1. שלב לחוץ בחיים - הממ כן.
סיום תואר - כן, אבל זה דווקא לא הלחץ. אין לי מבחנים או משהו.
חתונה - אולי!!! מי יודע 🤯
רק צריך למצוא את הבחור ולעדכן אותו 🤯

2. אוקיי.

ברור שלא. זה רק עוזר 'לשרוד' את היום...

אני ממש מקווה שזה זמני.
אם זה בגלל מה שאני חושבת שזה, אז זו חרא של בעיה שדורשת חתיכת טיפול שורש, וספק אם אי פעם אצליח לישון שוב.
סתם. לא.
אני אצליח להתגבר על זה.
קטן עלי.
🤦‍♂️

הממלצה היא ל-8 שעות שינה בממוצע.
אם ממש קשה לך תנסי לחלק את זה. למשל, 5 שעות בלילה. ועוד 3 שעות במהלך היום.
אני למשל ישן 6-7 שעות מראשון עד רביעי, ומחמישי עד שבת 11 שעות.

• פותח/ת השרשור
הממלצה היא ל-8 שעות שינה בממוצע.
אם ממש קשה לך תנסי לחלק את זה. למשל, 5 שעות בלילה. ועוד 3 שעות במהלך היום.
אני למשל ישן 6-7 שעות מראשון עד רביעי, ומחמישי עד שבת 11 שעות.

פספסת את העניין חח
אני לא מצליחה להרדם.
יכולה להיכנס למיטה ב12, גמורה מעייפות, במחשבה אופטימית שיש לי לפחות 6 וחתי שעות לישון, אבל בפועל אני מתגלגלת. ואחרי נצח מעיפה מבט בשעון ורואה איך הזמן עובר ואני עדיין ערה.

פספסת את העניין חח
אני לא מצליחה להרדם.
יכולה להיכנס למיטה ב12, גמורה מעייפות, במחשבה אופטימית שיש לי לפחות 6 וחתי שעות לישון, אבל בפועל אני מתגלגלת. ואחרי נצח מעיפה מבט בשעון ורואה איך הזמן עובר ואני עדיין ערה.
שופי הינשוף הישנוני 😄.

אולי תפרטי קצת יותר מהי השיגרה היומית שלך (עבודה, לימודים, אימונים, תזונה וכו')...

פספסת את העניין חח
אני לא מצליחה להרדם.

כנראה גירעון קלורי.

אם את לא מתאמנת בנפחים ועצימויות גבוהים לא נראה לי שיקרה משהו בעייתי מידי. מקסימום כאבים מעצבנים אבל פשוט צריך לשים לב ומקסימום להוריד טיפה עומס.

כאילו, ברור שמומלץ לישון וזה, אבל מה עדיף, להתאמן ולישון חרא, או לא להתאמן ולישון חרא? לדעתי להתאמן.

• פותח/ת השרשור
שופי הינשוף הישנוני 😄.

אולי תפרטי קצת יותר מהי השיגרה היומית שלך (עבודה, לימודים, אימונים, תזונה וכו')...

אני מורה.
ב'ה מתחילה רוב הימים ב9, תודה לאל. אז כבר לא צריכה לקום ב6:30 אלא ב7:30.
עובדת עד 13:00/15:00 (שורדת אך בקושי) אוכלת ארוחת בוקר רגיל, קפה וכו. משם בדכ הולכת הביתה, אוכלת צהרײַם. ואז לפעמים מנסה לישון, לרוב ללא הצלחה. נמרחת כל היום כי עייפה רצח. או אם יש לי משהו לעשות אז גוררת את עצמי ואז אני חיה בעיקר על אנדרנלין ו'היפר' של חוסר שינה.
בדכ הולכת להתאמן בערב, סביבות 8/9/10.
אימון כח.
רק שבדכ אין ככ כח חחח

מבחינה קלורית - ניטרלי 1,400 + -
לא עושה אירובי עצים.

מבחינה קלורית - ניטרלי 1,400 + -

תנסי להיום לסגור עם 1,600 קלוריות ונראה אם זה מסתדר (זה לא יהרוג זה בטוח)
מה שאת מתארת זה קלאסי מה שקורה להרבה אנשים אחרי זמן מה בגירעון קלורי (חיטוב) וגם מבחינה פזיולוגית זה הגיוני.

שימי לב שבשבת את כן ישנה כמו שצריך , סימן שכשאין לך הפרעה או "הראש" קצת מרוכז בשינה או שאת מתעקשת עם עצמך לישון את כן ישנה .
סימן שאין כלכך בעיית שינה יש יותר בעיה אצלך שאת רוצה לישון אבל דברים מטרידים אותך , תעשי כמו טקס שינה שעתיים לפני תתנתקי מהכל שגם אם לא משנה מה קורה את לא קמה , תתרכזי בשינה , את יכולה להוסיף קריאה של ספר שאת כבר במיטה וזה יכול לעזור .

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תנסי להיום לסגור עם 1,600 קלוריות ונראה אם זה מסתדר (זה לא יהרוג זה בטוח)
מה שאת מתארת זה קלאסי מה שקורה להרבה אנשים אחרי זמן מה בגירעון קלורי (חיטוב) וגם מבחינה פזיולוגית זה הגיוני.

הממ
וואלה דווקא חרגתי בתקופה האחרונה ל1,600 מדי פעם. זה לא מה שמפריע.
זה בעיקר טרדות ומחשבות וסטרס וסיוטים.

שימי לב שבשבת את כן ישנה כמו שצריך
זהו, שלא ממש.
אחרי 6 שעות בערך אני מתעוררת, והשעתיים הנוספות מרגישות לי כמו 'אוובר סליפ', כאילו טחנתי מינימום 12 שעות שינה רצופות.

סימן שכשאין לך הפרעה או "הראש" קצת מרוכז בשינה או שאת מתעקשת עם עצמך לישון את כן ישנה .
סימן שאין כלכך בעיית שינה יש יותר בעיה אצלך שאת רוצה לישון אבל דברים מטרידים אותך , תעשי כמו טקס שינה שעתיים לפני תתנתקי מהכל שגם אם לא משנה מה קורה את לא קמה , תתרכזי בשינה , את יכולה להוסיף קריאה של ספר שאת כבר במיטה וזה יכול לעזור .
כן. יש המון דברים שמטרידים אותי. בוודאות.
לפעמים זה סתם מחשבות על מה היה היום, מה יהיה מחר, ולפעמים זה סתם מחשבות סתמיות מטומטמות. רעשי מוח כאלה.
זה נוראי.
דעתי מוסחת נורא בקלות.

לגבי החתן , סוף מעשה במחשבה תחילה עדיף לצאת עם מישהו שמראש יודעים שזה על אותו גל ואותו כיוון סוג של שידוך שמבררים לפני , מאשר לצאת לזרום ונראה מה יהיה / שוחחתי עם מישהו וקבענו ש99 אחוז שזה לא יגמר בחתונה , נכון זה נחמד לארוחת על חשבון הבחור וסיבה לצאת מהבית אבל לחתונה כנראה זה לא יוביל , שיהיה בהצלחה.
חח ברור.
עושה בדיקה לפני, מדברת איתו וכו.
ולא מושכת מעבר אם רואה שזה לא זה.
עדיין יצא לי לצאת עם חרא או שניים, לצערי, אז לקחתי פסקה.

נערך לאחרונה:
זהו, שלא ממש.
אחרי 6 שעות בערך אני מתעוררת, והשעתיים הנוספות מרגישות לי כמו 'אוובר סליפ', כאילו טחנתי מינימום 12 שעות שינה רצופות.

כן. יש המון דברים שמטרידים אותי. בוודאות.
לפעמים זה סתם מחשבות על מה היה היום, מה יהיה מחר, ולפעמים זה סתם מחשבות סתמיות מטומטמות. רעשי מוח כאלה.
זה נוראי.
דעתי מוסחת נורא בקלות.

חח ברור.
עושה בדיקה לפני, מדברת

אתחיל מהסוף, יש לי מלא מה לומר בנושא(ברמה שאם אתחיל אז היום לא תיפתר בעיית השנה) אבל גם מחקתי את התגובה הקודמת , למרות שרוצה לא חושב שזה מקומי להיכנס לזה .

נחזור להתחלה
הנושא של "יש המון דברים שמטרידים אותי" - זה ככל הנראה אותם הדברים שגורמים לא להירדם , זה ישמע מצחיק אבל יש אנשים שרוצים לישון אבל הם תוך כדאי דוחים את השינה בגלל שרוצים עוד משהו(מטריד אותם משהו) והם לא נרדמים וזה נמשך כל יום ולפעמיים גם הופך להרגל .

כדאי להגיע לשעה מסויימת שבה מתכוננים לשינה , אחרי שעה מתנתקים מעוד דברים , לבסוף נכנסים למיטה עם איזה ספר , אפילו לא משהו שצריך את ההמשך שלו דברים נקודתיים , אולי ספר עם סיפורים קצרים שאחד לא קשור לשני / ספר הלכות / תהילים (מותר לקרוא בלילה מקרא כל הדיון אם יכול לעסוק בתורה בצורה אחרת) .
דבר שקצת מעייף קצת מתיש (מה גם שיש יצר הרע שלא ירצה שתלמדי) מציע לנסות .

דרך אגב יש מצב שהזמן לפני השינה שאת במיטה זה זמן שלא נעים לך ? יש אנשים שזה זמן שהמחשבות שלהם משגעות אותם והם פשוט לא רוצים להגיע לרגע הזה ואז עד שלא יהיו במצב של נגמרה הבטריה הם לא ילכו לישון .

תקופה לחוצה בגלל סיום לימודים לא חייבת להיות מבחנים. יכול להיות חששות או התרגשות להמשך שאחרי הלימודים וזה טיפה מדיר שינה.
עוד סיבה זה אימון שמתחיל בשמונה - תשע בערב, נסי להעביר אותו לשלוש במידת האפשר..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית