הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מפחדת שעשיתי טעות באימון

RM55889

משתמש מתחיל
107
26
נק' מוניטין:
70
107
26
עשיתי הרמת אגן עם משקל יחסית כבד עבורי (57 קילו) ואני שמתי לרגע את המוט נמוך מידי ואיבדתי קצת שיווי משקל בכמה חזרות עד שהסתדרתי ועשיתי את התרגיל טוב . משום מה אני תמיד בפחד שהתרגיל הזה יכול להביא לפגיעה ברחם כי המוט מונח ממש על האזור. אשמח לשמוע קצת ממכם בנושא האם זה אכן תרגיל מסוכן ? כי אני מתחילה כבר להכניס את עצמי לסרטים ולהרגיש "כאבים" שנראה לי נובעים יותר מלחץ .. וגם משום מה אין לי התכווציות שרירים כלל ובדרכ יש לי כמעט אחרי כל אימטן(לא יודעת אם זה קשור, אבל אני אמורה להרגיש תפוסה אם עשיתי את התרגילים נכון?)

לפי איך שזה נשמע לא נראה שמשהו פה לא בסדר
אבל, אם את מרגישה כאבים יכול להיות שכן. איפה את מרגישה כאבים? או שאת חושבת שזה רק מהדמיון?

בכל מקרה אם הכאב לא התחיל ישר אחרי שסיימת את הסט לא חושב שזה קשור

לא סגור על זה שאפשר לפגוע ברחם מהרמות אגו, בכל מקרה אולי לבחור המוסמך יש קביעה יותר חד משמעית @kotzer

אין כזה דבר תרגיל מזיק אלא אם הוא מבוצע בצורה לא נכונה שגורמת לנזק.
אם כואב לך אז אולי מומלץ לשנות את צורת הביצוע, כי כאב חריג הוא אף פעם לא סימן טוב, אבל חוסר נוחות יהיה לך בכל תרגיל, אז קודם כל תנסי להבדיל ביניהם, ואם את מתקשה את תמיד יכולה להעלות סרטון טכניקה פה

• פותח/ת השרשור
אין כזה דבר תרגיל מזיק אלא אם הוא מבוצע בצורה לא נכונה שגורמת לנזק.
אם כואב לך אז אולי מומלץ לשנות את צורת הביצוע, כי כאב חריג הוא אף פעם לא סימן טוב, אבל חוסר נוחות יהיה לך בכל תרגיל, אז קודם כל תנסי להבדיל ביניהם, ואם את מתקשה את תמיד יכולה להעלות סרטון טכניקה פה

נורא הלחיץ אותי הפגיעה ברחם . כל פעם אני באה בחששות לעלות משקלים בתרגיל הזה מהסיבה הזו , ובפעם האחרונה החלטתי לאתגר את עצמי ובסט הכי כבד שלי רצת איבדתי לרגע מאזן עם המוט והוא התנדנד לי קצת עד שעצרתי לרגע והסתדרתי . אז זה הלחיץ אותי שגרמתי אולי לנזק. אבל תודה שהרגעת אותי שזה ככל הנראה כלום .

קשה לי לראות איך תרגיל כזה יכול להזיק לרחם, באותה מידה אפשר לחשוש שזה יזיק למערכת העיכול, שלפוחית השתן או אברי הרביה של הגבר.

בכל תרגיל שגורם כאב או אי נוחות יש מקום לבדוק אם עשינו אותו נכון, ואולי אפילו נוצר נזק כלשהו מטעויות ממש חמורות, אבל הרחם הוא אחד הדברים האחרונים שהייתי חושש להם. הייתי חושש לגידים, למפרקים ולשרירים לפני.

אבל לי אין רחם, אז מה אני יודע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית