הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הירידה טובה?

• פותח/ת השרשור avixup
  • פורסם בתאריך

avixup

משתמש מתחיל
92
7
נק' מוניטין:
7
92
7
שלום לכולם
חודש בחיטוב, אני 1.73 התחלתי את החיטוב במשקל של 68.2 לפני כחודש היום אני 65.5 בערך.
שבוע ראשון ירידה של 200 גרם
שבוע שני ירידה של 300 גרם
שבוע שלישי ירידה של חצי קילו
שבוע רביעי ירידה של 700 גרם
ימים אחרונים ירידה של עוד 700 גרם
ירידה טובה?
אכלתי בין 1.6-2.6 גרם חלבון למשקל גוף בקילו.
220 גרם פחמימה ו 55 גרם שומן ביום. 2000 קלוריות יומי.
נכון? לא נכון?
לפי המשקל שיש לי בבית שבודק גם אחוז שומן, אני כרגע על 16.2. יש דרך להאיץ את הירידה באחוזי שומן? אני לא רוצה להמשיך את החיטוב עוד הרבה מקסימום עוד חודש וחצי . שוקל להוריד את הכמות פחמימות לאיזור ה 80-100 ראיתי שיש כמה מחקרים שמעידים על כך שהירידה באחוזי שומן היא יותר מהירה פה(לא יודע אם להאמין או לא)
עזרה?

דווקא ירידה איטית יכולה להועיל בשמירה על השריר וירידה באחוז השומן , אתה לא במשקל גבוהה ביחס לגובה שלך , אז או לעשות חיטוב רצח בלי להתחשב שאתה מפסיד שריר להגיע לאחוז שומן נמוך וכביכול להתחיל מ-0 לבנות שריר ומסה .
או לעשות חיטוב לאט במטרה שלהוריד שומן ולשמור על השריר .

• פותח/ת השרשור
דווקא ירידה איטית יכולה להועיל בשמירה על השריר וירידה באחוז השומן , אתה לא במשקל גבוהה ביחס לגובה שלך , אז או לעשות חיטוב רצח בלי להתחשב שאתה מפסיד שריר להגיע לאחוז שומן נמוך וכביכול להתחיל מ-0 לבנות שריר ומסה .
או לעשות חיטוב לאט במטרה שלהוריד שומן ולשמור על השריר .
עד עכשיו החיטוב שביצעתי נחשב כאיטי? כי זה מה שרציתי כדי להוריד שומן ולשמור שריר. לא יודע עד כמה הצלחתי בהתחשב בירידה שיש.
השאלה שלי האם דל פחמימות יכול לעזור לי בירידה בשומן ?

ירידה של כמעט 3 קילו לחודש ועוד במשקל גוף שלך זה קצב מהיר מאוד !
יש אומרים שההמלצה זה בין אחוז ל2 אחוז ממשקל הגוף , שזה אומר אצלך לדוגמא בין 600 גרם ל1.2 קילו . לחודש! אם נלך על הצד של ה600 גרם , זה אומר שמה שעשית בחודש היית אמור לעשות ב5 חודשים.

ולא ידוע לי על דיאטת דל פחמימות שמועילה בירידה בשומן , גם לא יודע לי על דיאטת דלת שומן שמועילה לירידה בשומן . שים דגש על החלבון את השאר תאכל בשביל שיכנס למספר קלוריות שאתה צריך , אל תחסיר שומן/פחמימה , אלא אם כן מישהו יעלה לפה מחקר שמראה אחרת.
גם תבדוק בעצמך , כמה אחוז שומן התחלת את התהליך ? (אמרת שיש לך משהו משוכלל שבודק לך את זה)
תעשה חישוב שירדת 3 קילו וכמה אחוז שומן אתה היום .

אתה בקצב הזה תיהיה בדרך לסיים את החיטוב על סביב ה60 קילו שאתה על גובה 1.73 , שבדר"כ צריך להיות באיזור משקל גוף תואם לגובה זה אומר אצלך 73 קילו , אבל כל אחד והמטרות שלו בגדול גם אז זה לא בנאדם ענק .

אם אתה מתאמן תקופה ארוכה ומרגיש שעומד במקום עולה ויורד ללא תועלת אולי כדאי לקחת ייעוץ מאמן מוסמך שיעזור לך להתקדם במקום לעמוד במקום.

• פותח/ת השרשור
יש אומרים שההמלצה זה בין אחוז ל2 אחוז ממשקל הגוף , שזה אומר אצלך לדוגמא בין 600 גרם ל1.2 קילו . לחודש! אם נלך על הצד של ה600 גרם , זה אומר שמה שעשית בחודש היית אמור לעשות ב5 חודשים.

ולא ידוע לי על דיאטת דל פחמימות שמועילה בירידה בשומן , גם לא יודע לי על דיאטת דלת שומן שמועילה לירידה בשומן . שים דגש על החלבון את השאר תאכל בשביל שיכנס למספר קלוריות שאתה צריך , אל תחסיר שומן/פחמימה , אלא אם כן מישהו יעלה לפה מחקר שמראה אחרת.
גם תבדוק בעצמך , כמה אחוז שומן התחלת את התהליך ? (אמרת שיש לך משהו משוכלל שבודק לך את זה)

אתה בקצב הזה תיהיה בדרך לסיים את החיטוב על סביב ה60 קילו שאתה על גובה 1.73 , שבדר"כ צריך להיות באיזור משקל גוף תואם לגובה זה אומר אצלך 73 קילו , אבל כל אחד והמטרות שלו בגדול גם אז זה לא בנאדם ענק .

אם אתה מתאמן תקופה ארוכה ומרגיש שעומד במקום עולה ויורד ללא תועלת אולי כדאי לקחת ייעוץ מאמן מוסמך שיעזור לך להתקדם במקום לעמוד במקום.
כרגע אני על 16 אחוז שומן בערך, אולי 17. להבדיל משנה קודמת שהייתי בשלב הזה 66 קילו היום אני נראה קצת יותר מאסיבי מאשר שנה שעברה שהייתי נראה ממש שחיף. המטרה היא ירידה הדרגתית ואז מסה נקייה עד הקיץ של שנה הבאה.
הקטע שלא הגיוני לי ש 2000 קלוריות שאני אוכל במשקל ובגובה שלי זה ירידה מהירה מדי. בייחוד שאני ממעיט מאוד באירובי(5 דק באימון חימום בלבד), עבודה משרדית, אימונים 4-5 פעמים בשבוע של משקולות בלבד(כן מזיע את חיי באימון ) מוזר לי קצת, אני רואה אנשים שהם על 1600-1800 קלוריות ויורדים סבבה האמת. לפי מה שאני רואה על עצמי אני על 16 אחוז שומן ולעומת שנה שעברה שלא התאמנתי, אני קצת יותר מאסיבי. העלתי עוד קצת בקלוריות כרגע.
יש לי חבר שהוא מתאמן המון זמן הוא 1.74 שוקל 62 הוא נראה רזה כשהוא עם חולצה אך יש לו מסת שריר מטורפת(סביבות ה 10% שומן, אולי קצת פחות אפילו)
זה הכיוון שלי ללא ספק. אולי קצת יותר במשקל אך הכיוון הוא כזה.
להמשיך לעשות מה שאני עושה כרגע? לעלות בקלוריות?

נערך לאחרונה:
הירידה מהירה מידי לא משנה כמה קלוריות אתה אוכל, אתה עלול לאבד גם שריר.

אתה לא שוקל הרבה, אני בערך בגובה שלך, הכי קל ששקלתי היה 64.5 והייתי עור ועצמות.

אין משקל אמין שבודק גם אחוז שומן, זה שטויות אני חושב.

אני ממליץ לך להיכנס לפלוס קלורי קטן ולעלות מסת שריר. אם תעלה בשריר האחוז שומן שלך ירד, וזה עדיף לך כרגע לדעתי.

ירידה של כ3 קילו בחודש, אני חושב שזה נהדר ותמשיך עם מה שאתה עושה, אולי תכוון לירידה קצת יותר איטית בשביל לוודא שמירה על מסת שריר ומשקלי עבודה, אתה לא ממהר לשום מקום ולא מתחרה.

לא יודע איפה אתה חי, זאת ירידה סבירה ביותר, אל תשכח שחלק מזה אלו נוזלים.
ואתה טועה בקטע עם האחוזים, במסה ההמלצה היא לעלות כאחוז ממשקל גופך בחודש (בשביל עלייה נקייה), בחיטוב אפשר לרדת עד כאחוז ממשקל גופך בשבוע (עם פגיעה מינימלית אם בכלל במסת שריר)

ירידה של כ3 קילו בחודש, אני חושב שזה נהדר ותמשיך עם מה שאתה עושה, אולי תכוון לירידה קצת יותר איטית בשביל לוודא שמירה על מסת שריר ומשקלי עבודה, אתה לא ממהר לשום מקום ולא מתחרה.

ואתה טועה בקטע עם האחוזים, במסה ההמלצה היא לעלות כאחוז ממשקל גופך בחודש (בשביל עלייה נקייה), בחיטוב אפשר לרדת עד כאחוז ממשקל גופך בשבוע (עם פגיעה מינימלית אם בכלל במסת שריר)

כן רק שאחרי חודש אתה לא אמור להוריד נוזלים עדיין.
(לפחות לא בכמות כזו משמעותית)

בכל מקרה הירידה סבירה, תן לזה עוד קצת זמן ותראה אם זה מתאזן.

כן רק שאחרי חודש אתה לא אמור להוריד נוזלים עדיין.
(לפחות לא בכמות כזו משמעותית)

בכל מקרה הירידה סבירה, תן לזה עוד קצת זמן ותראה אם זה מתאזן.
אור אדם ששוקל 5 קילו פחות מהגובה שלו , יורד 3 קילו בחודש ?
מה אמור להישאר מימנו בקצב הזה .. ?

הוא 65 קילו על 1.73 , עוד חודש כזה הוא על 62 קילו על 1.73 ! ! ! מחילה אבל לעניות דעתי בלי שראיתי אותו זה שחיף !

קודם כל אני חי בארץ הקודש . נעים להכיר.
לנושא עצמו - אדם ששוקל פחות מהגובה שלו בצורה כמו שלו , לרדת 3 קילו בחודש זה המון !
דרך אגב אני לא שולל מה שאתה אומר אם היה מדובר במתאמן מקצועי שיודע לשמור על מסת שריר ובנה מסת שריר אחרי תקופה של מסה .
אבל פה על מה מדובר ? 65 קילו על 1.73 ! ! !
יש לי חבר שהוא מתאמן המון זמן הוא 1.74 שוקל 62 הוא נראה רזה כשהוא עם חולצה אך יש לו מסת שריר מטורפת(סביבות ה 10% שומן, אולי קצת פחות אפילו)
זה הכיוון שלי ללא ספק. אולי קצת יותר במשקל אך הכיוון הוא כזה.
להמשיך לעשות מה שאני עושה כרגע? לעלות בקלוריות?
לא - לחבר שלך אין מסת שריר מטורפת .

ואני לא בטוח שאתה צודק לגבי האחוזי שומן , אולי תעלה תמונה לפורום המתאים והחברים יוכלו יותר לייעץ לך מה לעשות .

אם המטרה שלך לרדת כמה שיותר באחוז שומן בשביל שיראו קוביות זה משהו אחר , אבל להיות "מאסיבי" , "מסת שריר מטורפת" שאתה 1.74 ו62 קילו מחילה חבר יקר אבל לי זה נשמע סוג של בדיחה.

אור אדם ששוקל 5 קילו פחות מהגובה שלו , יורד 3 קילו בחודש ?
מה אמור להישאר מימנו בקצב הזה .. ?

הוא 65 קילו על 1.73 , עוד חודש כזה הוא על 62 קילו על 1.73 ! ! ! מחילה אבל לעניות דעתי בלי שראיתי אותו זה שחיף !

יכול מאוד להיות שאתה צודק, ויכול להיות שלא...
אין לי מושג מיהו ומה המטרות שלו, לא יודע איך הוא נראה.

בשיא החיטוב שלי הייתי 71 ק"ג על 1.83, אולי הוא בדרך לשם?

המשקל המיוחד בבית אמר שהוא 16.2 אחוז שומן.
היעלה בדעתך שהמשקל משקר?

תן לי לנחש שלא היית אז מעל 6 אחוז שומן .
אל תשווה את זה לאדם הממוצע שבמקרה הטוב הוא על 16 אחוז שומן.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון תודה לכולם על התגובות.
נכון לעכשיו העלתי עוד 200 קלוריות יומיות כדי כן לרדת יותר באיטיות.
אני די סטטי על המשקל כבר איזה שבוע מאמין שתוך חודש ארד עוד קילו.
הבעיה שב 16 אחוז שומן אני באמת מפחד לעשות מסה נקייה, לא אומר שזה באמת האחוז שומן שלי פשוט רואה שירדתי בצורה נחמדה. אני רוצה להיות יותר חטוב לפני המסה נקייה כדי באמת לעבוד נקי ונכון וכך להמעיט בעלייה בשומן. צריך לזכור שאני גם מתכנן מסה נקייה לתקופה עצומה של 8 חודשים, מתי צריך להגיע הברייק דאון כדי לעבור באמת למסה נקייה?

דבר ראשון תודה לכולם על התגובות.
נכון לעכשיו העלתי עוד 200 קלוריות יומיות כדי כן לרדת יותר באיטיות.
אני די סטטי על המשקל כבר איזה שבוע מאמין שתוך חודש ארד עוד קילו.
הבעיה שב 16 אחוז שומן אני באמת מפחד לעשות מסה נקייה, לא אומר שזה באמת האחוז שומן שלי פשוט רואה שירדתי בצורה נחמדה. אני רוצה להיות יותר חטוב לפני המסה נקייה כדי באמת לעבוד נקי ונכון וכך להמעיט בעלייה בשומן. צריך לזכור שאני גם מתכנן מסה נקייה לתקופה עצומה של 8 חודשים, מתי צריך להגיע הברייק דאון כדי לעבור באמת למסה נקייה?
אתה יכול לעלות במשקל עם יחס טוב לטובת השריר לעומת השומן ככה שבכלל לא תעלה באחוזי השומן.
נסה לכוון ללשמור על המשקל בזמן שאתה מתקדם משמעותית לאורך זמן. ואם תעלה בקצב סביר במשקל זה גם טוב, בעיניי.
מילא היית 80 קילו שרוצה לרדת במשקל עם כמות שריר דומה, ואז זה היה בסדר, היית יורד במשקל תוך כדי מתקדם באימונים וכיוצא בזה במסת השריר.
אבל אתה 20 קילו מתחת לזה.

החיטוב יכול לחכות, ואולי אפילו עדיף להתחיל אותו עם עוד קצת שריר ועוד קצת שומן.
זו דעתי לפחות.

בטווח הרחוק אני לא רואה איך זה כזה משנה.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לעלות במשקל עם יחס טוב לטובת השריר לעומת השומן ככה שבכלל לא תעלה באחוזי השומן.
נסה לכוון ללשמור על המשקל בזמן שאתה מתקדם משמעותית לאורך זמן. ואם תעלה בקצב סביר במשקל זה גם טוב, בעיניי.
מילא היית 80 קילו שרוצה לרדת במשקל עם כמות שריר דומה, ואז זה היה בסדר, היית יורד במשקל תוך כדי מתקדם באימונים וכיוצא בזה במסת השריר.
אבל אתה 20 קילו מתחת לזה.

החיטוב יכול לחכות, ואולי אפילו עדיף להתחיל אותו עם עוד קצת שריר ועוד קצת שומן.
זו דעתי לפחות.

בטווח הרחוק אני לא רואה איך זה כזה משנה.
לדעתי שווה לי להשלים לפחות 8-10 שבועות של חיטוב, נשאר לי עד סוף החודש ואז אעבור למסה נקייה ביותר.
מסכימים עם דעתי?

לדעתי שווה לי להשלים לפחות 8-10 שבועות של חיטוב, נשאר לי עד סוף החודש ואז אעבור למסה נקייה ביותר.
מסכימים עם דעתי?
לדעתנו אין ערך פה. וגם לכמה זמן חיטוב אין כלכך ערך. אתה צריך להמשיך בחיטוב עד שאתה מרוצה מהאחוז שומן, ולא משנה מה המספר שלו, משנה איך אתה נראה (כי אתה מתאמן בשביל הנראות, אז מה זה משנה לך אם זה 10 או 20? בסך הכל מספרים.). אם אתה מרוצה מאיך שאתה נראה (מבחינת שומן) תפסיק את החיטוב. אם אתה מעוניין להתחטב עוד קצת (שוב, לפי הנראות, לא המספרים) תמשיך בחיטוב. הרצון שלך הוא כל מה שמשנה פה.

• פותח/ת השרשור
לדעתנו אין ערך פה. וגם לכמה זמן חיטוב אין כלכך ערך. אתה צריך להמשיך בחיטוב עד שאתה מרוצה מהאחוז שומן, ולא משנה מה המספר שלו, משנה איך אתה נראה (כי אתה מתאמן בשביל הנראות, אז מה זה משנה לך אם זה 10 או 20? בסך הכל מספרים.). אם אתה מרוצה מאיך שאתה נראה (מבחינת שומן) תפסיק את החיטוב. אם אתה מעוניין להתחטב עוד קצת (שוב, לפי הנראות, לא המספרים) תמשיך בחיטוב. הרצון שלך הוא כל מה שמשנה פה.
לפי המראה אני לא מחוטב מספיק, להמשיך עד שאהיה מרוצה פשוט?

לפי המראה אני לא מחוטב מספיק, להמשיך עד שאהיה מרוצה פשוט?
בעיקרון כן. חריג מזה מצב שאתה על אחוז שומן גבוה לא בגלל שיש לך הרבה שומן אלא בגלל שאין לך כמעט שריר. לא שאני אומר שבהכרח אתה שחיף עם כרס, אבל זה נשמע שכן.
יכול להיות שאתה כזה, אבל מן הסתם אתה לא מתקרב לרמה של אור, תקן אותי אם אני טועה, אני לא יודע איך אתה נראה ואולי יש לך מסה יפה, אבל לפי איך שאתה מתאר זה לא המצב. ואם צדקתי עד עכשיו המלצה שלי אליך לעשות מסה, אפילו לא מאוד ארוכה או עם פלוס קלורי קטן, פשוט תשיג קצת מסה רזה וזה יעשה לך שינוי יותר גדול ואיכותי. ואחרי שתעלה קצת במסה תעשה עוד חיטוב ותשלים את הסבב. כל התהליך הזה לא אמור לקחת יותר מכמה חודשים, מסה קצרה של כמה חודשים ואז חיטוב של חודש, משהו כזה, ואז תהיה מרוצה ותקבע לך מטרות חדשות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית