הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יציאה ממילואים

• פותח/ת השרשור Ger
  • פורסם בתאריך
מתייחסים יותר יפה מאיך שחילונים מתייחסים לחוזרים בתשובה.
אחי, אני מספר לך שהמשפחה והחברים שרתו בצה"ל, אף אחד לא נידה אותם.
מאיפה אתה אוסף ידע?

אני לא מאמין, חייתי בכת כל חיי, קוראים לזה משפחה.

הנתק מההורים, התנכרות הילדים: הדרך הקשה של היוצאים בשאלה - וואלה! חדשות

לא חסרים סיפורים. אולי בסביבה הקרובה שלך זה לא קורה. אני לא מכיר נידוי כתוצאה מחזרה בתשובה. אני בטוח שיש, אבל זו כל הנראה תופעה הרבה פחות נפוצה מהמקרה ההפוך.

אגב, זה מצחיק כי סתם זרקתי את הדוגמא עם הקינוח אף בשבת. למה אני לא מופתע שזה באמת קיים:

מותר לקנח את האף בשבת עם מגבונים לחים?

זאת אומרת
בחיים לא היית בישיבה
בחיים לא למדת בישיבה
אין לך מושג איך ישיבה מתנהלת או מה קורה בה
בחיים לא למדת תורה שזה פחות או יותר מה שעושים בישיבה

אבל אתה חושב ששנתיים וחצי לא עושים שם כלום
יפה, טענה חזקה.

בוא נדבר קצת עליי.

אתה אומר את זה בתור אחד ששירת בצבא?ֿ
מתעלם שיש אוכלוסיות שלמות שמתגייסות (בעיקר לקרבי) ויוצאים אזרחים ובני אדם טובים הרבה יותר, גם אם הם ׳השלימו׳ ציוד מהפלוגה המקבילה...

אין בכלל מה להשוות בין ערכים בצבא לישיבה.
בישיבה זה ערכים אמיתיים של כבוד, מוסריות אמונה וכו.
בצבא חחח ״ערכים״ הצחקתם. אולי בודדים.

תסתכלו כמה אנשים מפלוגת בייניש ישבו בכלא במהלך השירות שלכם. (הם לא ישבו, כי הם באמת ספגו ערכים בישיבה)

תשאלו כל אחד שהיה הישיבה יותר משנתיים ואין ספק שהוא יגיד לכם שבישיבה סופגים יותר ערכים.

הר״מ שלי היה מפקד בצנחנים, הגניבות ציוד בצהל זה מטורף היא סיפר לי על זה. בישיבה אם תשים קופסא עם 50000₪ מזומן במרכז הבית מדרש (עם סימן) לא יחשבו לגעת לך בזה. אל תשווה אפילו, זה הזוי.

בצבא חחח ״ערכים״ הצחקתם. אולי בודדים.

אמר המלש״ב...
פגשתי עשרות ביינישים במהלך השירות שלי, רובם אנשים זהב
בן אדם מאוזן שבאמת רוצה בסופו של דבר ימצא דרך לשלב בין שני העולמות, ולספוג את הערכים משניהם

אין פה תחרות איפה יש הכי פחות גניבות, אלא איך אפשר לחיות ולעשות מה שאתה אוהב ובו ובזמן ולתת את תרומתך המינימלית כאזרח במדינה
עובדה, יש המון אנשים שמצליחים, אז אל תספר לי סיפורים

פגשתי עשרות ביינישים במהלך השירות שלי, רובם אנשים זהב

פגשתי עשרות חברה שבידיוק סיימו צבא. האחרון פתח דיון איך לעשות כמה שפחות מילואים כדי לתרום למדינה, ואחד עזר לו כי היה באותו סיטואציה.
אל תשווה בין המוסדות.

חחח... על זה כל הצבא בנוי. איזה זלזול ש-as we speak יושבים עכשיו נערים צעירים בטנקים בגבול לבנון בזמן שיכלו לשבת בחדר ממוזג (או יותר טוב, לעבוד ולהרוויח כסף)
לא שזה הבסיס של הערכים של צה"ל, זה פשוט חלק מההתנחלות שלה.
מתעלם שיש אוכלוסיות שלמות שמתגייסות (בעיקר לקרבי) ויוצאים אזרחים ובני אדם טובים הרבה יותר, גם אם הם ׳השלימו׳ ציוד מהפלוגה המקבילה...
אני מכיר את הצבא והישיבות, אתה לא מכיר את הישיבות.
אני בטוח שאותו בחור ״לא רואה אותך ממטר״ מבחינת ערכים, רציונליות וסדר עדיפויות
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
אתה לא מכיר אותי או אותו.
ימצחיק.
ערכים זה סרטון ביוטיוב?
כואב לי על הקשיים שלו, עצוב הקשיים של יתומים, אלמנים, גרושים, זה חיים קשים. מה הקשר ערכים?

ערכים זה סרטון ביוטיוב?
כואב לי על הקשיים שלו, עצוב הקשיים של יתומים, אלמנים, גרושים, זה חיים קשים. מה הקשר ערכים?

ראית בכלל את הסרטון ביוטיוב? הצלחת להבין מה הוא אומר? אתה מסוגל להתייחס לגופו של עניין? תודה באמת שאתה מביע את כאבך

אני מכיר את הצבא והישיבות, אתה לא מכיר את הישיבות.
אתה מכיר כמו שנוח לך להכיר.

אתה לא מכיר אותי או אותו.

מבחינת רציונלית וסדר עדיפויות, אני בטוח ב100%
אם לא הבנת, אז אולי כדאי שתצפה שוב
ערכים, לא יודע, אתה די יורק לבאר שממנה אתה שותה...

הנה, קח שוב:

הנתק מההורים, התנכרות הילדים: הדרך הקשה של היוצאים בשאלה - וואלה! חדשות

לא חסרים סיפורים. אולי בסביבה הקרובה שלך זה לא קורה. אני לא מכיר נידוי כתוצאה מחזרה בתשובה. אני בטוח שיש, אבל זו כל הנראה תופעה הרבה פחות נפוצה מהמקרה ההפוך.

אגב, זה מצחיק כי סתם זרקתי את הדוגמא עם הקינוח אף בשבת. למה אני לא מופתע שזה באמת קיים:

מותר לקנח את האף בשבת עם מגבונים לחים?
הלכת לאתר חילוני ללמוד על חרדים, הנה הבעיה שלך.
אתה כמו האמריקאים שרוצים לשחרר את פלסטין, אתה ניזון מקבוצה לא אוהדת במיוחד של קבוצה מסוימת, ומסתמך עליה.
אין פה תחרות איפה יש הכי פחות גניבות, אלא איך אפשר לחיות ולעשות מה שאתה אוהב ובו ובזמן ולתת את תרומתך המינימלית כאזרח במדינה
פה טמון הכלב.
אתה בכלל לא יודע מה הם ערכים.
זה לא אשמתך, אף אחד לא לימד אותך, זה כנראה לא עלה פעם אחת בכל המוסדות שהיית.
לעומת ישיבה שזה הנושא המרכזי

בחיים לא היית בישיבה...

אמר המלש״ב...

פגשתי עשרות חברה שבידיוק סיימו צבא. האחרון פתח דיון איך לעשות כמה שפחות מילואים כדי לתרום למדינה, ואחד עזר לו כי היה באותו סיטואציה.
אל תשווה בין המוסדות.

@Yonatann

upload_2021-6-10_17-13-55.png

ראית בכלל את הסרטון ביוטיוב? הצלחת להבין מה הוא אומר? אתה מסוגל להתייחס לגופו של עניין? תודה באמת שאתה מביע את כאבך

אתה מכיר כמו שנוח לך להכיר.

מבחינת רציונלית וסדר עדיפויות, אני בטוח ב100%
אם לא הבנת, אז אולי כדאי שתצפה שוב
ערכים, לא יודע, אתה די יורק לבאר שממנה אתה שותה...

הנה, קח שוב:

צפיתי בכולו מהתחלה ועד הסוף, עכשיו תורך לשבת 10 דק' בישיבה, או סתם לבקר בשכונה שלי ונכיר אותך לחרדים.

איפה הערכים שלו לעומת שלי? כי הוא שירת בצה"ל? הצחקת.

אתה מבין, שני אנשים שמעולם (או עוד לא) שירתו בצבא, אומרים לנו מה זה הצבא
אין לי טענות לגבי הישיבות, אני רק רוצה שישלבו בין שתיהן (הייתי בצבא ונוכחתי לראות אנשים שמחים ומאושרים שהצליחו ומצליחים)

עוד לא.

אבל זאת לא הנקודה, בוא ספר לי עם כמה אנשים דיברת לעומק על עולם הישיבות בהשוואה לכמות האנשים ששוחחתי איתם על צהל.

מה אתה יודע על ישיבות בהשוואה למה שאני יודע על צהל?

חחח... על זה כל הצבא בנוי. איזה זלזול ש-as we speak יושבים עכשיו נערים צעירים בטנקים בגבול לבנון בזמן שיכלו לשבת בחדר ממוזג (או יותר טוב, לעבוד ולהרוויח כסף)

הנה דוגמה טובה לאחד שלא חושב רק על התחת של עצמו (הפעם באמת תצפה מההתחלה ועד הסוף, שים לב מה הניע אותו)-

אני בטוח שאותו בחור ״לא רואה אותך ממטר״ מבחינת ערכים, רציונליות וסדר עדיפויות

בחור זהב.

איפה הערכים שלו לעומת שלי? כי הוא שירת בצה"ל? הצחקת.

לא, אתה משחק אותה או שאתה באמת לא מבין?
הכרתי גם לוחמים בצבא שהם קקות של אנשים (אני מודה - מעטים) וגם חרדי שנעצר כי אנס נשים (גם מעטים, אבל אני לא בא מהעולם הזה מלחתחילה)

אותו בחור החליט לעזוב את העולם החרדי (בגיל 22 שיש לו ילד קטן בבית!) ולהתגייס לצבא כי הוא הבין שככה תהיה לו תרומה יותר גדולה בחברה, ושאמנם שהוא יצא פעם בשבועיים לראות את הילד שלו אבל בסופו של דבר ככה הוא יוכל להעניק לבן שלו חיים טובים ויותר (ואני מצטט - ערכים)

הנקודה היא סדרי עדיפויות, רציונליות, להבין באיזה חברה אתה חי, לצאת מאיזור הנוחות שלך ולהתגבר על מכשולים
זה מראה על חוסן, אנושיות, רציונליות (שוב) והכי חשוב - חוסר אנוכיות.
יש המון כמוהו בצה״ל. אתה משום מה מעדיף להתמקד בנושא הגניבות.

עצם העובדה שאתה גם מתעלם מכל אלה, וגם מצחקק על העניין, אומר כנראה הרבה

זה באמת אומר הרבה.
זה אומר שאם את ההודעה הזאת של אלחנן לא פירשת נכון, הודעות מורכבת בנושאים כמו דת ואמונה אין סיכוי שתפרש נכון.

זה אומר שאתה חושב מהרגש ולא מהשכל כי הסרטון מרגש אותך, אבל אובייקטיבית לא בחנת אותו כדי לבדוק האם הוא ערכי יותר מאדם אחר. כי הדברים המצערים שקרו לו זרים לרמת הערכיות שלו.

זה אומר עוד דברים, אבל שוב אין לכם מושג על דבר קטן מהעולם שלי ושל אלחנן בעוד שאני מכיר טוב טוב את העולם שלכם. אין לכם צ׳אנס בדיון מלכתחילה

לא, אתה משחק אותה או שאתה באמת לא מבין?
הכרתי גם לוחמים בצבא שהם קקות של אנשים (אני מודה - מעטים) וגם חרדי שנעצר כי אנס נשים (גם מעטים, אבל אני לא בא מהעולם הזה מלחתחילה)

אותו בחור החליט לעזוב את העולם החרדי (בגיל 22 שיש לו ילד קטן בבית!) ולהתגייס לצבא כי הוא הבין שככה תהיה לו תרומה יותר גדולה בחברה, ושאמנם שהוא יצא פעם בשבועיים לראות את הילד שלו אבל בסופו של דבר ככה הוא יוכל להעניק לבן שלו חיים טובים ויותר (ואני מצטט - ערכים)

הנקודה היא סדרי עדיפויות, רציונליות, להבין באיזה חברה אתה חי, לצאת מאיזור הנוחות שלך ולהתגבר על מכשולים
זה מראה על חוסן, אנושיות, רציונליות (שוב) והכי חשוב - חוסר אנוכיות.
יש המון כמוהו בצה״ל. אתה משום מה מעדיף להתמקד בנושא הגניבות.

תגיד, אף פעם לא תהית מה גורלה של פרה שהמליטה את העגל ישר לתוך רחמה של פרה אחרת? או באיזו אבן מותר לקנח את פי הטבעת? מה לגבי גודל איבר מינו של שמשון וכמות זרעו?

ללא ספק מדובר על סוגיות מהותיות, לכל הדעות, הן מבחינה ערכית והן מבחינה אינטלקטואלית.

תגיד, אף פעם לא תהית מה גורלה של פרה שהמליטה את העגל ישר לתוך רחמה של פרה אחרת? או באיזו אבן מותר לקנח את פי הטבעת? מה לגבי גודל איבר מינו של שמשון וכמות זרעו?

ללא ספק מדובר על סוגיות מהותיות, לכל הדעות, הן מבחינה ערכית והן מבחינה אינטלקטואלית.

אני מבין שאתה ציני, אבל אני בכל זאת לא מזלזל בדת.

אני פחות מעריך אנשים שלא מוצאים לדרך לאזן בני שני העולמות, ומוצאים תירוצים כאלו ואחרים.
״זה ירחיק אותי מהדת״, ״זה לא מספיק טוב בשבילי״ֿ

אם מצאת זמן לשלב בין התחביבים שלך לבין הדת, אתה יכול למצוא זמן לשלב בין שירות לאומי או צה״לי לדת.
ראיתי במו עיניי אנשים שעושים את המאמץ, גדול ככה שיהיה, ומצליחים. כל יום כמו גדולים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית