הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יציאה ממילואים

• פותח/ת השרשור Ger
  • פורסם בתאריך
ומה נעשה כשחמאס ירה עליהם טילים? אני לא חושב שהם מבחינים בין חרדים לחילונים, מבחינתם כל היהודים לים...

לא נעשה כלום. זו ההגדרה של התנתקות. הם יהיו ריבונים לעצמם והם ישאו באחריות לביטחונם לטוב ולרע.

אתה אמיתי? הערבים לא "ינסו" לסגור ישיבות, הם יטבחו בכל יהודי בין הים לירדן. אני בשוק שאתה משווה בין בני העם שלך לערבים שרוצים לזרוק אותך לים. זה עוד יותר אבסורדי כשלוקחים בחשבון את העובדה שהרבה מאורח החיים החרדי ממומן על ידי חילונים.

שמע, אתה נשמע בחור טוב. אישית אין לי משהו נגדך. אבל ככל שיוצא לי לדבר עם חרדים ולחקור את המצב אני מאמין שהפתרון היחיד בשביל שתי האוכלוסיות הוא הפרדה. חיה ותן לחיות. זה בטח לא ישים פרקטית, אבל אני מבחינתי הייתי תומך לתת לחברה החרדית פיסה משלהם בארץ ולהתנתק מהם באופן מוחלט.
צודק, אופציה 4. הורגים את כל היהודים בארץ. זה כבר קרה עשרות פעמים בהיסטוריה כאן בארץ ובעולם. זה יכול לקרות גם עם צבא, היהודי הדתי מאמין שזה בידיים של אלוקים ותלוי בקיום התורה והמצוות ולא בכוח הזרוע.

בוא לא ניכנס לנושא של מימון, אלא אם כן בא לך לקפוץ לקפה ולדבר על זה באריכות איתי.

עצוב שהדרך היחידה שלך לחיות עם האחר זה לשנות אותו. לי לא איכפת שתהיה חילוני, ואני חרדי.
לא אשתף פעולה עם תנועה שמנסה להכחיד אותי, אבל לא אנסה לשנות את האידאולוגיה שלך, אני רק מבקש לחיות בארץ הזאת לפי האידיאולוגיה שהביאה אותי לכאן.

תן לי זכויות שוות כאזרח, אל תשלם את הכסף שלך לישיבות, ולא את הכסף שלי למשחקי כדורגל ובילויים שאינם חרדים.

חרדים בלייקווד וארה"ב מנהלים את הקהילות שלהם יופי בלי כספי החילונים ובלי שלוקחים מהם כסף. יש לך שירות רפואי מלא בלי ביטוח בריאות, שמעת על חמד? שירות בריאות בלייקווד ממומן על ידי חרדים המעניק שירות חינם לחרדים חילונים וגויים בלי קשר מה הצבע שלך. שמעת על ארגון הצלה בעולם? חסדי נעמי? אחי, אנחנו עוזרים לכולם ורוצים לחיות איתכם, רק עם הזכות לחיות כיהודי דתי כאן.

זה פשוט עצוב שאתה לא יכול לחיות איתנו, זה קיבעון מחשבתי ואם כבר כפיה, זה נשמע שאם אי אפשר לכפות אותנו להשתנות לא תוכל לחיות איתנו, מה אני אגיד לך, נשמע כמו כל הגויים שטבחו בנו, אתה לא חושב?

לא נעשה כלום. זו ההגדרה של התנתקות. הם יהיו ריבונים לעצמם והם ישאו באחריות לביטחונם לטוב ולרע.
אבל תהיה יותר ספציפי, את כל החרדים? זרם מסויים שלמדת על דרכיו שאתה רוצה שיסתדר בעצמו?
אתה אומר "החברה החרדית",
הכוונה גם לכל העובדים שבחברה החרדתית ולכל ארגוני התנדבות שלהם?...
תמיד ״רוקי״ כי תמיד יש עוד מה ללמוד.
גם הגדולים נקראים בעיניי כולם "רוקי"?
יש אנשים שנקראים "רב" גם בלי הסמכה...
יותר פז"ם מזה??

ככל שיוצא לי לדבר עם חרדים ולחקור את המצב אני מאמין שהפתרון היחיד בשביל שתי האוכלוסיות הוא הפרדה. חיה ותן לחיות. זה בטח לא ישים פרקטית, אבל אני מבחינתי הייתי תומך לתת לחברה החרדית פיסה משלהם בארץ ולהתנתק מהם באופן מוחלט.
ברור לי שזה לא ישים , אבל בכלל החילונים יכלו להרוויח עם איזה הצעה מפתה בתנאי שיפנו את בני ברק ... מרכז הארץ , יעשו מגדלים .
שיבנו שטח סמוך לירושלים או אפלו דרום / צפון עם גישה לירושלים ויממנו בתמורה את כל החרדים : P יהיה הפרדה מוחלטת ותענוג .

צודק, אופציה 4. הורגים את כל היהודים בארץ. זה כבר קרה עשרות פעמים בהיסטוריה כאן בארץ ובעולם. זה יכול לקרות גם עם צבא, היהודי הדתי מאמין שזה בידיים של אלוקים ותלוי בקיום התורה והמצוות ולא בכוח הזרוע.

בוא לא ניכנס לנושא של מימון, אלא אם כן בא לך לקפוץ לקפה ולדבר על זה באריכות איתי.

עצוב שהדרך היחידה שלך לחיות עם האחר זה לשנות אותו. לי לא איכפת שתהיה חילוני, ואני חרדי.
לא אשתף פעולה עם תנועה שמנסה להכחיד אותי, אבל לא אנסה לשנות את האידאולוגיה שלך, אני רק מבקש לחיות בארץ הזאת לפי האידיאולוגיה שהביאה אותי לכאן.

תן לי זכויות שוות כאזרח, אל תשלם את הכסף שלך לישיבות, ולא את הכסף שלי למשחקי כדורגל ובילויים שאינם חרדים.

חרדים בלייקווד וארה"ב מנהלים את הקהילות שלהם יופי בלי כספי החילונים ובלי שלוקחים מהם כסף. יש לך שירות רפואי מלא בלי ביטוח בריאות, שמעת על חמד? שירות בריאות בלייקווד ממומן על ידי חרדים המעניק שירות חינם לחרדים חילונים וגויים בלי קשר מה הצבע שלך. שמעת על ארגון הצלה בעולם? חסדי נעמי? אחי, אנחנו עוזרים לכולם ורוצים לחיות איתכם, רק עם הזכות לחיות כיהודי דתי כאן.

זה פשוט עצוב שאתה לא יכול לחיות איתנו, זה קיבעון מחשבתי ואם כבר כפיה, זה נשמע שאם אי אפשר לכפות אותנו להשתנות לא תוכל לחיות איתנו, מה אני אגיד לך, נשמע כמו כל הגויים שטבחו בנו, אתה לא חושב?

האידאולוגיות שלנו מנוגדות. אני לא נכנס למי כן צודק ומי לא צודק, אתם קבוצה בתוך המדינה שלא מאמינה בציונות ורואה את המנהיגים הפנימייים שלה כבעלי הסמכות האמיתית (ראה לדוגמא- הוראות הרבנים בתקופת קורונה). איך נחיה יחד? אתם רוצים להיות מדינה בתוך מדינה.

האידאולוגיות שלנו מנוגדות. אני לא נכנס למי כן צודק ומי לא צודק, אתם קבוצה בתוך המדינה שלא מאמינה בציונות ורואה את המנהיגים הפנימייים שלה כבעלי הסמכות האמיתית (ראה לדוגמא- הוראות הרבנים בתקופת קורונה). איך נחיה יחד? אתם רוצים להיות מדינה בתוך מדינה.
הם לא מנוגדות, או לפחות לא צריכות להיות כאלו.
זה לא צריך להיות אידיאולוגיה להפוך חרדי לחילוני, תן לחרדי לשרת בצבא עם הבקשות הדתייות שלו, תאמין לי שלאט לאט יותר ישרתו בצבא, תן לשכונה חרדית את הזכות לסגור את השכונה שלהם בשבת לתחבורה.

אני לא חושב שצריך לאפשר לחרדים או לחילונים לכפות אחד את השני בדבר.
זה לא פשוט, אני יודע, דרוש כאן רצון בדו קיום (הזוי שהמילה הזאת מתאימה בין יהודים) וניהול שיח, אבל זה אפשרי, אנחנו משפחה.
למי אין משפחה דתית וחילונית?

תמיד יהיו סוררים, חרדים שיזרקו אבנים, חילונים גזענים, אבל אם המנהיגים של המדינה ושל צה"ל ישתפו פעולה עם המנהיגים החרדים, יש סיכוי שיזוז משהו, לא מיד, אבל לאט לאט.

בן גוריון, שרון ניסו, אבל עם הצלחות קטנות היה חוסר מוכנות לפשרות אמיתיות משני הכיוונים, אבל לפחות אני ואתה לא צריכים לשנות אחד את השני ולחיות יחד, זה ההתחלה.

באופן כללי צה״ל מתנהל ע״פ ההלכה. (אני עדיין לא בצהל כדי להעיד, אבל אולי @אלפא123 יוכל)
כל עוד אין צורך מבצעי/פיקוח נפש הלכה זה בנזט...
אין כמו לראות את הפרצוף של המפקד שקולט שיש ארוחת ערב רק עוד שעה כי לא עברו 6 שעות 😃😃😃

כל עוד אין צורך מבצעי/פיקוח נפש הלכה זה בנזט...
אין כמו לראות את הפרצוף של המפקד שקולט שיש ארוחת ערב רק עוד שעה כי לא עברו 6 שעות 😃😃😃

בתור בחור שהיה גם בישיבה וגם בצהל.
איפה סופגים לדעתך יותר ערכים?

אם עד עכשיו היית בישיבה וזאת השאלה שאתה שואל, אולי ערכים ספגת, אבל בגרות לא - זאת שאלה של ילד לא בוגר בכלל, מזכיר בנוסח ״למי יש יותר גדול״.

עכשיו תקרא שוב את השאלה שציטטתי.
אנחנו לא עושים פה תחרות איפה סופגים יותר ערכים, זאת שאלה שטותית כי זה אינדיבידואלי. יש כאלה שנשרטים גם מהישיבה וגם בצבא, הכל תלוי אופי, על איזה ישיבה או מקום בצבא אנחנו מדברים, מי היו האחראיים עליך והאם הם ניצלו את תפקידם בשביל להשפיע לרעה. ֿ
ֿאבל הדיון הוא שמי שרוצה להיות בישיבה, שיעשה גם צבא. זה לא נוגד אחד את השני. מלא את המחויבות שלך כאזרח.
פיקדתי בקרבי גם על ביינישים וגם על חילונים. מלבד לו״ז שונה, לא ראיתי הרבה שוני בשביזות או מוטיבציה ויכולות.

אגב, אני לא יודע לאן אתה מתגייס, אבל אני חושב שצה״ל עשוי לבגר אותך. עכשיו אל תגיב לי כאילו קראתי לך אידיוט.😃
-----------
הנה ציטוט שמראה ניצול לרעה ושטיפת מוח (נאמר בהקשר כאילו זוהי אחת ממטרות הצבא) -
ולצערי, עם מטרה להכחיד מה שנשאר מהפנאטים שבגלליהם אנחנו כאן (להכחיד אותי).
ֿ
-----------
ובכל אופן כמו שאמרתי אני מניח שזה תלוי זרם וישיבה, ולא בכל ישיבה מנחילים את המחשבות האלו.
(עובדתית, ביינישים התגייסו ומתגייסים לצבא, גם בחוד החנית. אני לא חושב שזה עושה אותם פחות יהודים או ערכיים)

נערך לאחרונה:
אם עד עכשיו היית בישיבה וזאת השאלה שאתה שואל, אולי ערכים ספגת, אבל בגרות לא - זאת שאלה של ילד לא בוגר בכלל, מזכיר בנוסח ״למי יש יותר גדול״.

אם אתה חושב שיש פה תחרות אולי השאלה עשויה להיראות ככזאת..
. אבל אתה משווה בין מוסד שהתפקיד שלו להגן על מדינה לבין מוסד שהתפקיד שלו הוא לשנות לך את העולם הפנימי.

כשאני עמדתי על השוני בין העולמות, אמרתם שלא הייתי בצהל אז אין לי מושג. כשמישהו שהיה בשטח נשאל את אותו השאלה - השאלה לא מתאימה.

אולי ערכים ספגת, אבל בגרות לא
חותם על הטרייד אוף הזה בכל יום.

אגב, אני לא יודע לאן אתה מתגייס, אבל אני חושב שצה״ל עשוי לבגר אותך. עכשיו אל תגיב לי כאילו קראתי לך אידיוט.

צהל בהחלט יבגר אותי. אבל אני יודע שיחד עם זאת בהכרח הוא ישפיע עליי גם בדרכים פחות חיוביות.
ובכל אופן כמו שאמרתי אני מניח שזה תלוי זרם וישיבה, ולא בכל ישיבה מנחילים את המחשבות האלו.
(עובדתית, ביינישים התגייסו ומתגייסים לצבא, ואפילו לחוד החנית

גם אני אתגייס בעזה, אבל צאו מהסרט בבקשה שצבא שווה ערך לישיבה מבחינת חינוך. בבקשה.

אם אתה חושב שיש פה תחרות אולי השאלה עשויה להיראות ככזאת..
כך משתמע מדבריך.ֿ
. אבל אתה משווה בין מוסד שהתפקיד שלו להגן על מדינה לבין מוסד שהתפקיד שלו הוא לשנות לך את העולם הפנימי.
יש לא מעט אנשים שהצבא (בעיקר תפקידים משמעותיים כמו מודיעין או לוחמה) משנים להם את העולם הפנימי לטובה ואפילו מאוד. נכון שמטרת העל של הצבא היא להתכונן/לנצח מלחמה (ולא לשנות את העולם הפנימי) ולשם כך במתכונת הנוכחית כולם נקראים להתגייס.

חותם על הטרייד אוף הזה בכל יום.

עוד ניצנים של חוסר בגרות. מקווה שבצבא או במסגרת כזו או אחרת תצליח להבין שלא חייב להיות פה שום טרייד אוף.
זה בדיוק מחזיר אותי לנקודה ההיא, אפשר להיות יהודי טוב שומר מצוות עם ערכים, ולהתגייס לצבא.

אבל אני יודע שיחד עם זאת בהכרח הוא ישפיע עליי גם בדרכים פחות חיוביות.

נכון, מקווה שתשתמש בכלים שקיבלת בישיבה בשביל להתמודד עם זה. זה חלק מהחיים, אתה מגיע למקומות ונחשף לדברים שעלולים להסיט אותך מהמסלול. ככה בונים אופי.

גם אני אתגייס בעזה, אבל צאו מהסרט בבקשה שצבא שווה ערך לישיבה מבחינת חינוך. בבקשה.

תלוי מי בדיוק חינך אותך וניסה להנחיל לך ערכים. שמענו כבר על קצינים שמטרידים את הפקודות שלהם, ורבנים ששולחים ידיים או מסיתים.

אם הצלחת לכוון או להגיע למקומות ערכיים וטובים בשתי המערכות, כולנו מרוויחים.
אין פה מקום של השוואה, אלא של סדר עדיפויות בריא ומילוי חובות בסיסיים. בעניין הזה אין לי טענות כלפיך.

נערך לאחרונה:
עוד ניצנים של חוסר בגרות
אני בסה״כ בן 18, אני לא חושב שאני ילדותי לגילי ומצד שני לא מתיימר להיראות בוגר לגילי.
מקווה שבצבא או במסגרת כזו או אחרת תצליח להבין שלא חייב להיות פה שום טרייד אוף.
אני לא חושב שהבנת את דבריי, ניסיתי לעמוד על כך שערכים חשוב פי כמה מבגרות. ללא תלות בשאלה האם אפשר להחזיק בשתי התכונות יחד.

נכון, מקווה שתשתמש בכלים שקיבלת בישיבה בשביל להתמודד עם זה. זה חלק מהחיים, אתה מגיע למקומות ונחשף לדברים שעלולים להסיט אותך מהמסלול. ככה בונים אופי
מי שמשחק עם אש שלא יתפלא שהוא נכווה.
אלו שני צדדים של אותו המטבע.
תלוי מי בדיוק חינך אותך וניסה להנחיל לך ערכים.
עניין של סבירויות.
ההסתברות שבישיבה אספוג ערכים גבוהה משבצבא. על אף שתנסה להציג שההשוואה לא נכונה, היא נכונה.

בתור בחור שהיה גם בישיבה וגם בצהל.
צה"ל בפער...
אפילו לשקשק את המכלול בתאום זה ערך...
מעניין לשמוע איך אדם עובר צד מבחינת אידיאולוגיה - בא לך לפרט?
פשוט מאוד, אתה חושב שצבא זה X ואז מגיע וחוטף את הזאפטה כשאתה מבין מזה צבא....
המוטיבציה נעלמת איפה שהוא בין תחלית הכאפה לסופה...
כמובן שיש כאלה שיחסית טוב להם בצבא- קצינים

אמרת שבצבא סופגים יותר ערכים. השאלה הייתה לגבי אילו ערכים סופגים בדיוק שלא ניתן לספוג במקומות אחרים (לאו דווקא ישיבה)
אני לא חושב שיש אחד בישיבה שחלם שלסגור קליפסים בתיקים זה ערך...
המפקדים ממצאים ערכים בקצב שמא"ג שיורה...כמובן שם לא מחוייבים להם...
גם לגבי ערכים רציניים הצבא יכול לתרום יותר מהסיבה הפשוטה שלאדם דתי יש גבול לכמות הערכים שיש לו מהסיבה הפשוטה שמי שמגדיר את הערכים זאת התורה, אדם שאינו ממאין יכול לאסוף ערכים ללא הגבלה, כי מי קובע מזה ערך ומזה לא?

אני לא חושב שיש אחד בישיבה שחלם שלסגור קליפסים בתיקים זה ערך...
המפקדים ממצאים ערכים בקצב שמא"ג שיורה...כמובן שם לא מחוייבים להם...
גם לגבי ערכים רציניים הצבא יכול לתרום יותר מהסיבה הפשוטה שלאדם דתי יש גבול לכמות הערכים שיש לו מהסיבה הפשוטה שמי שמגדיר את הערכים זאת התורה, אדם שאינו ממאין יכול לאסוף ערכים ללא הגבלה, כי מי קובע מזה ערך ומזה לא?

אהה אז היית ציני. אם כך אני מסכים איתך שהערכים בצבא זה בולשיט 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית