הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גרעון גדול מידי

רוני4444

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
אני כבר תקופה של לפחות שנה על 1200 קלוריות, הפסקתי לראות ירידה במשקל ובגלל זה נרשמתי לחדר כושר והתחלתי אימוני כוח,וכבר חודשיים במכון ועליתי כמעט 4 קילו!(כשאני על 1200 אבל המון יחסית חלבון,100 גרם ליום) . מה שעליתי זה מסת שריר?אני כמעט לא רואה שינוי בבטן נגיד של שומן אבל כן רואה שהיד שלי גדלה בשריר והרגליים גם,אז זה כנראה מסת שריר?או שזה שומן והמשקל נתקע כי זה גרעון גדול מידי?
ויש לכם טיפים איך להגדיל את הקיבה כי אני כולה על 1200 ובקושי מסוגלתת
הגובה שלי 164
משקל 54(הייתי ב50 לפני החדר כושר)
גיל 16

סביר להניח שאת צורכת יותר קלוריות ממה שאת חושבת שאת צורכת (קורה לרוב האנשים).
לגבי השינוי במשקל, הירך והזרועות שלך יותר מוצקות או שאת רואה עלייה ב"מידלדל"?

מה חחח
ברור שאני מבדילה ואז ממש חשוב לא מבינה מה זה השאלה הזאת
את שואלת אם עלית בשומן או שריר> ז''א שאת לא מבדילה ביניהם> מה זה משנה לך אם זה שומן או שריר כל עוד זה נראה אותו דבר? איזה צעד פרקטי תעשי?

• פותח/ת השרשור
אני בוודאות צורכת 1200 ואפילו טיפה פחות,אני סופרת כל דבר שאני מכניסה לפה ואין מצב שזה יוצא יותר (שבועי,אם לפעמים יוצא ביומי יותר או פחות אני מאזנת יום/כמה שצריך אחרי)
מוצק אני לא חושבת שיש עליה בשומן פשוט זה מוזר לי שכל מה שעליתי זה שריר כשאני על גרעון..
את שואלת אם עלית בשומן או שריר> ז''א שאת לא מבדילה ביניהם> מה זה משנה לך אם זה שומן או שריר כל עוד זה נראה אותו דבר? איזה צעד פרקטי תעשי?
זה שאלות רציניות מה שאתה שואל?? המטרה שלי זה לרדת אחוזי שומן ברור שיהיה לי אכפת

סביר להניח שאת צורכת יותר קלוריות ממה שאת חושבת שאת צורכת (קורה לרוב האנשים
מבאס אותי שזו ההנחה הראשונית של רוב האנשים.
אני במשך תקופה ארוכה ביותר צרכתי 1,000 קל' מדודות (ברמת הגרמים) + 4 אימוני כח + אירובי שבועי, ולא ירדתי במשקל.
הגוף יודע לפצות על הגירעון בחום גוף נמוך, דופק נמוך ואנרגיה ירודה.
כך שזה מאוד הגיוני שהיא אוכלת ככה ולא יורּדת.
הפיתרון - העלאה הדרגתית בקלוריות.

אתה מדבר שטויות. אתה מבין שזה לא הגיוני שנייטרלי זה באיזור ה1000-1200? לא משנה אם זאת אישה או אם זה גבר. להגיד שהיא בפלוס קלורי כשהיא על 1200 קלוריות זה פשוט לא נכון.

אתה מדבר שטויות. אתה מבין שזה לא הגיוני שנייטרלי זה באיזור ה1000-1200? לא משנה אם זאת אישה או אם זה גבר. להגיד שהיא בפלוס קלורי כשהיא על 1200 קלוריות זה פשוט לא נכון.
זה לא מה שהוא אמר.
לפי מה שהבנתי דבריו הוא טוען שהיא כנראה רק חושבת שהיא אוכלת 1,200, כשלמעשה היא אוכלת יותר.
כי זה לא הגיוני שהיא על 1,200 ולא יורדת, אז כנראה בפועל היא על 1,400 נניח.
ואני אומרת - כן הגיוני.
מתסכל ונוראי ככל שיהיה.
הפיתרון הוא להעלות את הקלוריות. לאט ובהדרגה.
איכות החיים תשתפר ב300%, באחריות 🤩

• פותח/ת השרשור
זה לא מה שהוא אמר.
לפי מה שהבנתי דבריו הוא טוען שהיא כנראה רק חושבת שהיא אוכלת 1,200, כשלמעשה היא אוכלת יותר.
ואני אומרת - כן הגיוני.
מתסכל ונוראי ככל שיהיה.
תקשיבו אני מודדת וסופרת וכותבת כל דבר שאני מכניסה לפה תפסיקו להגיד דברים לא נכונים ותעזרו לי במקום להגיד אם אתה חושבים שאני טועה בספירה או לא

זה לא מה שהוא אמר.
ואני אומרת - כן הגיוני.
מתסכל ונוראי ככל שיהיה.
רק התעוררתי...יכול להיות באמת לא הבנתי נכון...
תקשיבו אני מודדת וסופרת וכותבת כל דבר שאני מכניסה לפה תפסיקו להגיד דברים לא נכונים ותעזרו לי במקום להגיד אם אתה חושבים שאני טועה בספירה או לא
לא אומרים שאת טועה אבל יכול להיות שאם את משתמשת ברטבים למיניהם או שמן זית את יכולה לאכול באמת מעל 1200 קל' אבל בכל מקרה @אני=] רשמה מה תוכלי לעשות. אין סיבה לתקוף.

היי רוני,

מכיוון שאת בגיל ההתבגרות גופך עדיין מתפתח ועובר שינויים הורמונליים ופיזיולגיים שיכולים לבוא לידי ביטוי במשקל,
מסיבה זו לא בהכרח שהמשקל יישאר סטטי או יעלה/יירד באופן לינארי, על אף שאת עוקבת אחר הקלוריות באדיקות.
זכרי שקלוריות נועדו בעיקר לעזור לנו להעריך ולקבל אינדיקציה מסוימת ולא הכל אפשר לנבא.
גם מאזן התחזוקה הקלוריות הוא לא דבר קבוע בהתאם לאדפטציות ותהליכים מטבוליים שהגוף עובר.
תמשיכי להתאמן ולעקוב אחר התזונה, זה כבר טוב, וזכרי שהמראה הוא שקובע - המשקל הוא רק מספר.
את לא צריכה להוריד קלוריה אחת מהתפריט שלך.

• פותח/ת השרשור
רק התעוררתי...יכול להיות באמת לא הבנתי נכון...

לא אומרים שאת טועה אבל יכול להיות שאם את משתמשת ברטבים למיניהם או שמן זית את יכולה לאכול באמת מעל 1200 קל' אבל בכל מקרה @אני=] רשמה מה תוכלי לעשות. אין סיבה לתקוף.

עזוב את זה שאני כמעט ולא משתמשת ברטבים(רק קטשופ,וסופרת)או שמן ,גם אם כן אני סופרת!!אני רושמת כל דבר

אתה לא הבנת. התכוונתי שסביר להניח שהיא צורכת יותר מ-1200 קלוריות.

זה שאלות רציניות מה שאתה שואל?? המטרה שלי זה לרדת אחוזי שומן ברור שיהיה לי אכפת
רציניות לגמרי.
וזכרי שהמראה הוא שקובע
המטרה שלך זה לא לרדת באחוזי שומן, המטרה שלך זה להיראות טוב. ואם את לא מבדילה בין הרקמות מבחינת נראות אז מה זה משנה?
מה שאת צריכה לשאול את עצמך זה לא אם זה שומן או שריר, אלא אם את מרוצה מהמראה או לא.

היי,
הגוף עובר אדפצטיות מטבוליות ואין שום סיבה שבמשך שנה שהיית על אותו ״גירעון״ הגוף לא יעבור אדפטציה.

יותר הגיוני שהניטרלי שלך כרגע הוא 1,200 וצריך לעשות חושבים מחדש ולהיכנס לתהליך של רוורס דיאט או כל דבר אחר, גם ליווי מתזונאי יכול להיות פיתרון מעולה.

תזונה ותוספים - מהן אדפטציות מטבוליות וכיצד נפחית את השפעתן?

עוד מחקר בנושא-

Metabolic adaptation is associated with less weight and fat mass loss in response to low-energy diets - PubMed

נערך לאחרונה:
אני כבר תקופה של לפחות שנה על 1200 קלוריות, הפסקתי לראות ירידה במשקל ובגלל זה נרשמתי לחדר כושר והתחלתי אימוני כוח,וכבר חודשיים במכון ועליתי כמעט 4 קילו!(כשאני על 1200 אבל המון יחסית חלבון,100 גרם ליום) . מה שעליתי זה מסת שריר?אני כמעט לא רואה שינוי בבטן נגיד של שומן אבל כן רואה שהיד שלי גדלה בשריר והרגליים גם, אז זה כנראה מסת שריר?או שזה שומן והמשקל נתקע כי זה גרעון גדול מידי?
הגובה שלי 164
משקל 54(הייתי ב50 לפני החדר כושר)
גיל 16

היי, אני מצטרף לתשובה של בן.
את עדיין בגיל התבגרות ואוכלת מעט מאוד קלוריות כרגע.
מדוע את לא יורדת במשקל? ייתכן שמדובר באדפטציה כלשהי לגירעון קלורי (ההוצאה הקלורית יורדת בניסיון לבלום את הירידה במשקל, זה מצב זמני), וייתכן שעם תחילת האימונים בחדר הכושר עלית במסת השריר/נוזלים וזה מתבטא במשקל. אין סיבה לחשוש מכך.

זאת ועוד, את עדיין מתבגרת - כלומר הרכב הגוף והגובה עדיין נמצאים בשינויי. במצב כזה לא נכון להסתכל על משקל יורד/משקל עולה בלבד (לדוגמא - נער מתבגר יכול לעלות במשקל וגם להיראות יותר חטוב תוך כדי). לשם מעקב נכון, בד"כ עובדים עם עקומות גדילה של משקל וגובה (מתבצע מעקב שכזה אצל רופא או תזונאי).

לגבי המטרה שלך - לא ציינת באופן מפורש, אבל אני מניח שהיא עדיין ירידה במשקל. אז, השאלה האמיתית היא לא "איך להמשיך את הירידה במשקל" אלא "האם בכלל צריך להמשיך את הירידה במשקל". במבט שטחי המשקל שלך תקין ואת כבר על מספר קלוריות נמוך, בו קשה להגיע לצריכה מספקת של ויטמינים, מינרלים וזמינות אנרגטית מספקת (מה שמוביל להפסקת הווסת ובעיות אחרות).

___

ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך כרגע היא להשהות את תהליך הירידה במשקל (לעלות למאזן קלורי ניטרלי) ולפנות לתזונאי קליני להמשך הערכה של המצב שלך.
____

די קשה להגדיל את הקיבה. אם את מרגישה מפוצצת ייתכן כי הבעיה היא בבחירות המזון שלך, כלומר - אולי בוחרת מאכלים עם מעט מדי קלוריות ונפח גבוה מדי.

• פותח/ת השרשור
מדוע את לא יורדת במשקל? ייתכן שמדובר באדפטציה כלשהי לגירעון קלורי (ההוצאה הקלורית יורדת בניסיון לבלום את הירידה במשקל, זה מצב זמני), וייתכן שעם תחילת האימונים בחדר הכושר עלית במסת השריר/נוזלים וזה מתבטא במשקל. אין סיבה לחשוש מכך.

זאת ועוד, את עדיין מתבגרת - כלומר הרכב הגוף והגובה עדיין נמצאים בשינויי. במצב כזה לא נכון להסתכל על משקל יורד/משקל עולה בלבד (לדוגמא - נער מתבגר יכול לעלות במשקל וגם להיראות יותר חטוב תוך כדי). לשם מעקב נכון, בד"כ עובדים עם עקומות גדילה של משקל וגובה (מתבצע מעקב שכזה אצל רופא או תזונאי).

לגבי המטרה שלך - לא ציינת באופן מפורש, אבל אני מניח שהיא עדיין ירידה במשקל. אז, השאלה האמיתית היא לא "איך להמשיך את הירידה במשקל" אלא "האם בכלל צריך להמשיך את הירידה במשקל". במבט שטחי המשקל שלך תקין ואת כבר על מספר קלוריות נמוך, בו קשה להגיע לצריכה מספקת של ויטמינים, מינרלים וזמינות אנרגטית מספקת (מה שמוביל להפסקת הווסת ובעיות אחרות).

___

ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך כרגע היא להשהות את תהליך הירידה במשקל (לעלות למאזן קלורי ניטרלי) ולפנות לתזונאי קליני להמשך הערכה של המצב שלך.
____

די קשה להגדיל את הקיבה. אם את מרגישה מפוצצת ייתכן כי הבעיה היא בבחירות המזון שלך, כלומר - אולי בוחרת מאכלים עם מעט מדי קלוריות ונפח גבוה מדי.
לא המטרה היא להתחטב בגלל זה נרשמתי לחדר כושר ועושה אימוני כוח,אני גם בכל שבוע מעלה עוד במשקל של המכשירים והתרגילים וגם מרגישה שנראית יותר מחוטבת ויש כבר שרירים ברגליים ןהידיים אבל השאלה שלי אם זה הגיוני כשאני על גרעון שלילי

___

____

ואני אוכלת מאכלים עם הרבה קלוריות אני כאילו ממש לא נוגעת בירקות נגיד אבל גם בכללי במה שיש לו נפח גדול וקצת קלוריות,זה גרוע אני יודעת אבל אני לא מסוגלת אני פשוט לא רעבה אף פעם בטח לא אחרי אימון..וזה קשה ככה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית