הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר ממאזן קלורי חיובי ארוך לשלילי

DaniGold

משתמש מתחיל
107
5
נק' מוניטין:
5
107
5
שלום לכולם, לאחר מספר שנים שאני מתאמן ועובד על העלאת מסת שריר וכוח אני רוצה להוריד מעט אחוזי שומן כדי לראות שינוי אמיתי. אני מעריך את אחוז השומן שלי ב18% אני בן 26 שוקל 70 גובה 1.70 והייתי על תפריט של כ-2600/2700 קלוריות. 150 גרם חלבון וחישובי פחמימה ושומן היו פשוט מחושבים בתוך התפריט כמנות בארוחות שהייתי אוכל.
תוכנית AB יומיים ברצף יום מנוחה כך שיוצא לי לעשות 4-5 אימונים בשבוע. (יום חזה כתפיים אחורית ויום רגליים גב קדמית) בכל אימון אני מגיע למעל 30 סטים של כלל השרירים ועובר להליכה בשיפוע בין 20-25 דקות שלוקחת 150-190 קלוריות)
עכשיו עשיתי חישוב כדי לעבור לתפריט של גרמים ביום כלומר לצרוך לפי x גרם פחמימה/שומן ביום ולא לפי ארוחות.
את המקדם הכפלתי ב1.55 כי ראיתי במאמר ש1.2 זה לאנשים שלא מתאמנים ולא זזים אבל התקשיתי להגיע לסך קלורי הנכון לאחר שלא ידעתי אם להוריד 300 מהמאזן הנירטלי או יותר.
בקיצור אשמח לעזרה של חישוב לתפריט של פחמימה ושומן כי חלבון אני אשאיר על 150-140.
מקווה שהייתי ברור ותודה לכולם.

נערך לאחרונה:
אני אשמח להסבר איך בדיוק לחלק, הכוונה להוסיף ליום של אימון 300 קלוריות כפול מספר ימי אימונים? ואז לראות ירידה של 0.5%-1% בשבוע מהמשקל?
נניח זה המקרוז שאכלתי היום אני מזכיר 2128 קלוריות בלי קשר לאימון, אז פשוט להוסיף 300?
ממש מודה לך אחי.
לחלק הכוונה לקחת את כל האימונים שלך (נניח 3 בשבוע) ואמרת שבכל אחד אתה משער שאתה שורף 300 קלוריות. אתה עושה מספר האימונים כפול הקלוריות שאתה שורף (300×3=900) ואז מחלק לכל יום (900÷7=128.5), ואז מה שיצא זה מה שאתה מוסיף כל יום בשבוע ולא רק בימים של אימון. זה מה שאתה יכול לעשות, אתה יכול גם לאכול פשוט יותר בימים של אימון, פשוט לי אישית זה פחות נוח וגם לפי השיטה של לחלק, בזמן שאתה מחפש את המאזן הקלורי שלך אתה מתאמן רגיל ופשוט בסוף שבוע רואה מה קורה, וזה לדעתי חוסך הרבה כאב ראש.

• פותח/ת השרשור
לחלק הכוונה לקחת את כל האימונים שלך (נניח 3 בשבוע) ואמרת שבכל אחד אתה משער שאתה שורף 300 קלוריות. אתה עושה מספר האימונים כפול הקלוריות שאתה שורף (300×3=900) ואז מחלק לכל יום (900÷7=128.5), ואז מה שיצא זה מה שאתה מוסיף כל יום בשבוע ולא רק בימים של אימון. זה מה שאתה יכול לעשות, אתה יכול גם לאכול פשוט יותר בימים של אימון, פשוט לי אישית זה פחות נוח וגם לפי השיטה של לחלק, בזמן שאתה מחפש את המאזן הקלורי שלך אתה מתאמן רגיל ופשוט בסוף שבוע רואה מה קורה, וזה לדעתי חוסך הרבה כאב ראש.
הבנתי והאמת שמה שהצעת יותר נוח, אני יכול להתחיל עם זה כבר עכשיו ואז לראות בסופש מה היחס שירדתי ולהוסיף/להוריד בהתאם?
אני עושה 4-5 אימונים אז זה יוצא בנוסף אזור ה200 קלוריות ליום בנוסף.
דרך אגב, העלתי בעמוד הקודם את המקרוז של היחס שאני אוכל, החלוקה נכונה? 40 אחוז פחמימה 30 אחוז שומן ו30 אחוז חלבון.
תודה שוב פעם.

40 אחוז פחמימה 30 אחוז שומן ו30 אחוז חלבון.
תכפיל את משקל הגוף שלך ב1.5 וזה הכמות חלבון המינימלית שאתה צריך לאכול. תכפיל את המשקל גוף ב0.6-1 זה הכמות שומן שאתה צריך לאכול. הקלוריות שנשארו לך אחרי זה מפחמימה.
בסופש מה היחס שירדתי ולהוסיף/להוריד בהתאם?
עדיף שתיקח שבוע שלם או אפילו שבועיים, לא חצי

• פותח/ת השרשור
תכפיל את משקל הגוף שלך ב1.5 וזה הכמות חלבון המינימלית שאתה צריך לאכול. תכפיל את המשקל גוף ב0.6-1 זה הכמות שומן שאתה צריך לאכול. הקלוריות שנשארו לך אחרי זה מפחמימה.

עדיף שתיקח שבוע שלם או אפילו שבועיים, לא חצי
אז שבוע/שבועיים מהיום להישאר על המאזן השלילי (2128) ורק אז להעלות לפי החלוקה שדיברנו?
אני גם מסכים עם זה אני הולך על כפול מהמשקל גוף. תודה.

אז שבוע/שבועיים מהיום להישאר על המאזן השלילי (2128) ורק אז להעלות לפי החלוקה שדיברנו?
פשוט שבוע שבועיים תישאר ואם הירידה טובה אתה לא תצטרך להעלות. אם הירידה תהיה חדה מידי אז תעלה קלוריות אבל כל עוד אתה מרוצה מהירידה הכל טוב.

• פותח/ת השרשור
פשוט שבוע שבועיים תישאר ואם הירידה טובה אתה לא תצטרך להעלות. אם הירידה תהיה חדה מידי אז תעלה קלוריות אבל כל עוד אתה מרוצה מהירידה הכל טוב.
כלומר שבוע ראשון שבועיים אני צריך לרדת בין 350 גרם לבין 700 גרם? אם חישבתי נכון מ70.5, נראה קצת קשה אבל אבדוק לפי השבוע הראשון

יש האומרים, אני מאלה שלא מגבילים את החלבון למקסימום, ובכל מקרה לאכול יותר מ2.2 זה כמעט לא אנושי. אני כן מסכים שאין יתרון בלאכול יותר מזה, אבל גם לדעתי אין חיסרון.
זה לא יש האומרים אחי, לפי המחקרים, ההמלצה שרשומה היא לפחות 1.6

עריכה: רק אומר שיש המון אנשים שאוכלים מעל 2.2, כולל אני, וזה סבבה, אין בזה שום דבר לא אנושי חחח

זה לא יש האומרים אחי, לפי המחקרים, ההמלצה שרשומה היא לפחות 1.6
דיברתי על המקסימום יש האומרים, לא על המינימום. המינימום הוא 1.6, פשוט עיגלתי כי זה מספר יותר יפה וזה עניין של כמה גרמים בודדים (לפחות במקרה שלי).
עריכה: רק אומר שיש המון אנשים שאוכלים מעל 2.2, כולל אני, וזה סבבה, אין בזה שום דבר לא אנושי חחח
אתה אוכל מעל 2.2 במסה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית