הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעבר ממאזן קלורי חיובי ארוך לשלילי

DaniGold

משתמש מתחיל
107
5
נק' מוניטין:
5
107
5
שלום לכולם, לאחר מספר שנים שאני מתאמן ועובד על העלאת מסת שריר וכוח אני רוצה להוריד מעט אחוזי שומן כדי לראות שינוי אמיתי. אני מעריך את אחוז השומן שלי ב18% אני בן 26 שוקל 70 גובה 1.70 והייתי על תפריט של כ-2600/2700 קלוריות. 150 גרם חלבון וחישובי פחמימה ושומן היו פשוט מחושבים בתוך התפריט כמנות בארוחות שהייתי אוכל.
תוכנית AB יומיים ברצף יום מנוחה כך שיוצא לי לעשות 4-5 אימונים בשבוע. (יום חזה כתפיים אחורית ויום רגליים גב קדמית) בכל אימון אני מגיע למעל 30 סטים של כלל השרירים ועובר להליכה בשיפוע בין 20-25 דקות שלוקחת 150-190 קלוריות)
עכשיו עשיתי חישוב כדי לעבור לתפריט של גרמים ביום כלומר לצרוך לפי x גרם פחמימה/שומן ביום ולא לפי ארוחות.
את המקדם הכפלתי ב1.55 כי ראיתי במאמר ש1.2 זה לאנשים שלא מתאמנים ולא זזים אבל התקשיתי להגיע לסך קלורי הנכון לאחר שלא ידעתי אם להוריד 300 מהמאזן הנירטלי או יותר.
בקיצור אשמח לעזרה של חישוב לתפריט של פחמימה ושומן כי חלבון אני אשאיר על 150-140.
מקווה שהייתי ברור ותודה לכולם.

נערך לאחרונה:
בכל אימון אני מגיע למעל 30 סטים של כלל השרירים

המון.

מלבד זה, לא הבנתי כלום.
תאכל חלבון פי 2 ממ.ג, שומן פי 0.8-1 ממ.ג, השאר פחמימה.

גירעון תוריד 300 מהניטרלי שלך ותעשה התאמות בהמשך.

לא מסובך...

• פותח/ת השרשור
המון.

מלבד זה, לא הבנתי כלום.
תאכל חלבון פי 2 ממ.ג, שומן פי 0.8-1 ממ.ג, השאר פחמימה.

גירעון תוריד 300 מהניטרלי שלך ותעשה התאמות בהמשך.

לא מסובך...
אהלן, על כמה סטים היית ממליץ לשריר גדול נניח? אני לא מתאמן מתחיל או משהו פחות מ14-16 סטים לחזה/גב/רגליים מרגיש לי מעט.
בנוסחה של הניטרלי קצת הסתבכתי, יש את העניין עם הכפלת ההמקדם 1.2 לבן אדם שלא זז השאלה בכמה להכפיל אם אני כן פעיל 4-5 אימוני כוח בשבוע.. הגיוני שיצא לי 2540 ניטרלי?
ובקשר לשומן, העדפה ל70 גרם היא בגלל שעדיף להסתמך על כמה שיותר שומן בחיטוב לעומת הפחמימה שנשארה?
בקשר למה שרשמת שלא הבנת, התפריט שלי כרגע במסה היה מחולק למנות בתוך ארוחה, לדוגמא מנת שומן בארוחה = כף חמאת בוטנים וככה הייתי מחשב.
מצטער על כך שלא הייתי ברור.

בנוסחה של הניטרלי קצת הסתבכתי, יש את העניין עם הכפלת ההמקדם 1.2 לבן אדם שלא זז השאלה בכמה להכפיל אם אני כן פעיל 4-5 אימוני כוח בשבוע.. הגיוני שיצא לי 2540 ניטרלי?
הניטרלי זה כמה קלוריות אתה תאכל ולא תזוז במשקל, אז פשוט תשנה של שבוע שבועיים תפריט ותראה אם וכמה אתה משתנה במשקל, ולפי זה תשנה כמה שצריך.

אהלן, על כמה סטים היית ממליץ לשריר גדול נניח? אני לא מתאמן מתחיל או משהו פחות מ14-16 סטים לחזה/גב/רגליים מרגיש לי מעט.

לא מכיר אותך, אבל אני מתחרה ואני לא מגיע לנפח הזה.

אגב, בין 14-16 ל30 יש הרבה מספרים בדרך.

אם המסה שלך על 2,600 אז אין שום סיכוי ש2,540 זה הניטרלי שלך.

באיזה קצב שבועי עלית במשקל גוף?

בקשר למה שרשמת שלא הבנת, התפריט שלי כרגע במסה היה מחולק למנות בתוך ארוחה, לדוגמא מנת שומן בארוחה = כף חמאת בוטנים וככה הייתי מחשב.
מצטער על כך שלא הייתי ברור

תצטרך לשבת ולהמיר את זה לקלוריות וערכים תזונתיים.

יכול להיעזר בmyfitnesspal.

• פותח/ת השרשור
לא מכיר אותך, אבל אני מתחרה ואני לא מגיע לנפח הזה.

אגב, בין 14-16 ל30 יש הרבה מספרים בדרך.

אם המסה שלך על 2,600 אז אין שום סיכוי ש2,540 זה הניטרלי שלך.

באיזה קצב שבועי עלית במשקל גוף?

תצטרך לשבת ולהמיר את זה לקלוריות וערכים תזונתיים.

יכול להיעזר בmyfitnesspal.
הכוונה ב14-16 סטים לשריר לדוגמה יום של גב רגליים אני מגיע לסך של כ30 סטים לשרירים האלה.
בקשר לסך הקלורי, אני שוב אומר כנראה התבלבלתי בחישוב נוסחה בגלל זה יצא לי 2540, התפריט מסה שלי כרגע על 2700 קלוריות.
לא הבנתי עדיין איך לחשב נכון את הניטרלי לבן אדם פעיל...
תודה על העזרה שוב פעם.

בשבוע?
לא הבנתי עדיין איך לחשב נכון את הניטרלי לבן אדם פעיל...
תודה על העזרה שוב פעם.
אין מה לסבך
תבחר מספר הגיוני תשקל למשך שבוע-שבועיים ואם אתה לא יורד זה הניטרלי
אם אתה יורד זה גרעון

איך בוחרים מספר הגיוני? המון דרכים, דרך נפוצה זה פשוט להכפיל bmr ב1.2 1.375/ 1.5 / 1.7 על פי רמת פעילות ככל שאתה יותר פעיל להכפיל יותר
דרך שניה זה פשוט להעריך בכמה פלוס קלוקי אתה עכשיו ואז להוריד מס קלוריות מסויים מהתפריט

לא כזה משנה פשוט תקפיד בחיטוב לרדת בין 0.5-1% משקל גוף בשבוע
1.6-2.2 גרם חלבון x משקל גוף kg
0.65-1 גרם שומן
השאר מפחמימה

• פותח/ת השרשור
בשבוע?

אין מה לסבך
תבחר מספר הגיוני תשקל למשך שבוע-שבועיים ואם אתה לא יורד זה הניטרלי
אם אתה יורד זה גרעון

איך בוחרים מספר הגיוני? המון דרכים, דרך נפוצה זה פשוט להכפיל bmr ב1.2 1.375/ 1.5 / 1.7 על פי רמת פעילות ככל שאתה יותר פעיל להכפיל יותר
דרך שניה זה פשוט להעריך בכמה פלוס קלוקי אתה עכשיו ואז להוריד מס קלוריות מסויים מהתפריט

לא כזה משנה פשוט תקפיד בחיטוב לרדת בין 0.5-1% משקל גוף בשבוע
1.6-2.2 גרם חלבון x משקל גוף kg
0.65-1 גרם שומן
השאר מפחמימה
הסטים מכוונים לאימון, כלומר יום A יום B שאחריהם מגיע יום חופש ואז חוזר חלילה. 4-5 אימונים בשבוע כולל הליכה קצב חמש שיפוע 11 למשך למשך 20-25 דקות שזה באיזור ה150 קלוריות לפי ההליכון.
לפי הנוסחה הbmr שלי יוצא 1700 (גיל 26, גובה 170 ומשקל 70) השאלה באיזה מקדם כדאי להכפיל לפי הפעילות שתיארתי? או פשוט לשחק עם זה?
תודה רבה לך.

התשובות שלך לא מכוונות וקשה לענות לך
אז פשוט ארשום לך בכלליות ותעשה מה שנראה לך לנכון.

הכוונה ב14-16 סטים לשריר לדוגמה יום של גב רגליים אני מגיע לסך של כ30 סטים לשרירים האלה.

עדיין הרבה.

בחישוב נוסחה בגלל זה יצא לי 2540, התפריט מסה שלי כרגע על 2700 קלוריות.

תתחיל מ2,000 קל׳ את החיטוב ותעשה התאמות אם תצטרך.

בהצלחה.

2700 קלוריות
ואתה עולה במשקל? בכל מקרה הייתי מכפיל את הbmr בסביבות 1.375 ובימי האירובי אולי מוסיך קלוריות
או לחלופין כמו שאמרו למעלה פשוט מתחיל ממספר מסויים 2000-2200 נשמע הגיוני
וממשיך משם
הסטים מכוונים לאימון, כלומר יום A יום B שאחריהם מגיע יום חופש ואז חוזר חלילה. 4-5 אימונים בשבוע כולל הליכה קצב חמש שיפוע 11 למשך למשך 20-25 דקות שזה באיזור ה150 קלוריות לפי ההליכון.
לפי הנוסחה הbmr שלי יוצא 1700 (גיל 26, גובה 170 ומשקל 70) השאלה באיזה מקדם כדאי להכפיל לפי הפעילות שתיארתי? או פשוט לשחק עם זה?
תודה רבה לך.

רגע מה? 14 סטים לשריר באימון? זתומרת 28 לשריר בשבוע? שמע שזה כנראה הרבה יותר מדי
תתמקד באיכות
-טכניקה טובה , הרגשה של שריר המטרה
-הגעה קרוב לכשל
-בין 5-30 חזרות
-לפחות 2x בשבוע

• פותח/ת השרשור
התשובות שלך לא מכוונות וקשה לענות לך
אז פשוט ארשום לך בכלליות ותעשה מה שנראה לך לנכון.

עדיין הרבה.

תתחיל מ2,000 קל׳ את החיטוב ותעשה התאמות אם תצטרך.

בהצלחה.
בגלל התפריט מסה אני אנסה להתחיל מ2300, בכל מקרה אני צריך לראות ירידה של חצי אחוז עד אחוז משקל גוף בשבוע?
בקשר לסטים, כמה סטים לשריר בשבוע נשמע לך כמו כמות הגיונית?
ואתה עולה במשקל? בכל מקרה הייתי מכפיל את הbmr בסביבות 1.375 ובימי האירובי אולי מוסיך קלוריות
או לחלופין כמו שאמרו למעלה פשוט מתחיל ממספר מסויים 2000-2200 נשמע הגיוני
וממשיך משם

רגע מה? 14 סטים לשריר באימון? זתומרת 28 לשריר בשבוע? שמע שזה כנראה הרבה יותר מדי
תתמקד באיכות
-טכניקה טובה , הרגשה של שריר המטרה
-הגעה קרוב לכשל
-בין 5-30 חזרות
-לפחות 2x בשבוע
כן עליתי במשקל עד עכשיו בקצב מתון.

בקשר לכמות סטים כן זאת הכמות בעיקרון, אני באמת מרגיש שפחות מזה זה מעט לי מדי. הטווח חזרות מסתכם לרוב ב8 לסט בממוצע.

זה מה שיצא לי בחישוב, הגיוני?

2300 קלוריות חיטוב
חלבון: 150 גרם = 600 קלוריות
שומן: 60 גרם = 540 קלוריות
פחמימה: 290 גרם = 1160 קלוריות

בגלל התפריט מסה אני אנסה להתחיל מ2300, בכל מקרה אני צריך לראות ירידה של חצי אחוז עד אחוז משקל גוף בשבוע?
בקשר לסטים, כמה סטים לשריר בשבוע נשמע לך כמו כמות הגיונית?

בחודש.

לא יודע לא מכיר אותך.

• פותח/ת השרשור
בחודש.

לא יודע לא מכיר אותך.
מישהו מעל רשם ירידה של 0.5%-1% בשבוע.
בקשר לפיטנס פל, מכיר את האפליקציה אבל האם זה אפשרי לבנות תפריט לפי חלוקה לגרמים של פחמימה שומן וחלבון? כאילו בניתי תפריט והגעתי לכמעט 2300 קלוריות אבל מבחינת כמות הפחמימה כתוב שלא נכנס מספיק.
עוד שאלה, זה שרשמתי בהתחלה שאני "active" זה לא מוריד קלוריות אני מבין, יש אפשרות להוסיף אימון כוח לדוגמא ולרשום מספר סטים?
תודה ידידי.
למה אתה מתכוון במרגיש?
תשמע זאת הרגשה אישית, אחרי מספר שנים שאני מתאמן הגעתי למסקנה שלדוגמה 4 תרגילים בחזה כפול 4 סטים מרגישים לי מספקים, כמובן שהכל כחלק מהעמסה מתמשכת גם במשקלים וגם בסטים שפעם היו נגמרים ב10-12 לשריר

מישהו מעל רשם ירידה של 0.5%-1% בשבוע.
בקשר לפיטנס פל, מכיר את האפליקציה אבל האם זה אפשרי לבנות תפריט לפי חלוקה לגרמים של פחמימה שומן וחלבון? כאילו בניתי תפריט והגעתי לכמעט 2300 קלוריות אבל מבחינת כמות הפחמימה כתוב שלא נכנס מספיק.
עוד שאלה, זה שרשמתי בהתחלה שאני "active" זה לא מוריד קלוריות אני מבין, יש אפשרות להוסיף אימון כוח לדוגמא ולרשום מספר סטים?
תודה ידידי.
אין באמת כמות פחמימה שצריך, אתה מחשב חלבונים ושומנים ואז את הקלוריות שנשארו אתה מכניס מפחמימות.
ואם אתה פעיל ועושה עוד אימונים זה כן ישרוף עוד קלוריות, אבל אתה צריך להבין שהמחשבונים האלה לא מדויקים ואתה צריך פשוט לשחק עם הקלוריות עד שתגיע למאזן הרצוי.
תשמע זאת הרגשה אישית, אחרי מספר שנים שאני מתאמן הגעתי למסקנה שלדוגמה 4 תרגילים בחזה כפול 4 סטים מרגישים לי מספקים, כמובן שהכל כחלק מהעמסה מתמשכת גם במשקלים וגם בסטים שפעם היו נגמרים ב10-12 לשריר
אתה מחליף תוכנית כשהיא מפסיקה לעבוד, לא לפני. אם אתה יכול להתקדם עם נפח יותר קטן אין סיבה להעמיס סתם, תנסה לעשות תוכנית שמתאימה לרמה שלך (אני לא יודע מה היא) ולהתקדם איתה.
הרגשה זה לא מדד.

• פותח/ת השרשור
אין באמת כמות פחמימה שצריך, אתה מחשב חלבונים ושומנים ואז את הקלוריות שנשארו אתה מכניס מפחמימות.
ואם אתה פעיל ועושה עוד אימונים זה כן ישרוף עוד קלוריות, אבל אתה צריך להבין שהמחשבונים האלה לא מדויקים ואתה צריך פשוט לשחק עם הקלוריות עד שתגיע למאזן הרצוי.

אתה מחליף תוכנית כשהיא מפסיקה לעבוד, לא לפני. אם אתה יכול להתקדם עם נפח יותר קטן אין סיבה להעמיס סתם, תנסה לעשות תוכנית שמתאימה לרמה שלך (אני לא יודע מה היא) ולהתקדם איתה.
הרגשה זה לא מדד.
אין בעיה ברור שהם לא מדוייקים אבל זה כן אינדיקציה טובה אם אתה נשקל באופן יומי בבוקר כדי לראות ירידה/עליה ואז אפשר לשחק עם זה כמו שאמרת.
בקשר לmyfitnesspal הגיוני שיצא לי בחיטוב 2128 קלוריות יומית? מזכיר 1.70 שוקל 70.5 בן 26. ביום של אימון שעה וחצי ואז אירובי הליכה בשיפוע 20-25 דקות להוסיף עוד 300 קלוריות? אין לי מושג כי האפליקציה לא מחשבת אימונים.
בקשר לסטים, תראה העלתי נפח כשהבנתי שאני לא מתקדם כמו שרציתי אז הוספתי מספר סטים לכל שריר. השאלה באמת מה זה להעמיס סתם
אני יכול להגיד לך שעד לפני חצי שנה נניח הייתי על 28 סטים לאימון (אימון זה גב כתפיים אחורית/רגליים גב קדמית)

אין בעיה ברור שהם לא מדוייקים אבל זה כן אינדיקציה טובה אם אתה נשקל באופן יומי בבוקר כדי לראות ירידה/עליה ואז אפשר לשחק עם זה כמו שאמרת.
בדיוק מה שאמרתי.
הגיוני שיצא לי בחיטוב 2128
כן.
להוסיף עוד 300 קלוריות?
אתה יכול לעשות את זה ככה, אבל אני מעדיף לחלק את זה לכל השבוע ככה יוצא לי אותה כמות ולא מסתבך.
השאלה באמת מה זה להעמיס סתם
להוסיף סטים כשאתה יכול להתקדם עם פחות. ובחלק מהמקרים להוסיף לא רק שלא יעזור אלא אפילו יפריע.

• פותח/ת השרשור
בדיוק מה שאמרתי.

כן.

אתה יכול לעשות את זה ככה, אבל אני מעדיף לחלק את זה לכל השבוע ככה יוצא לי אותה כמות ולא מסתבך.

להוסיף סטים כשאתה יכול להתקדם עם פחות. ובחלק מהמקרים להוסיף לא רק שלא יעזור אלא אפילו יפריע.
אני אשמח להסבר איך בדיוק לחלק, הכוונה להוסיף ליום של אימון 300 קלוריות כפול מספר ימי אימונים? ואז לראות ירידה של 0.5%-1% בשבוע מהמשקל?
נניח זה המקרוז שאכלתי היום אני מזכיר 2128 קלוריות בלי קשר לאימון, אז פשוט להוסיף 300?
ממש מודה לך אחי.

קבצים מצורפים

• IMG_20210622_010422.jpg
    IMG_20210622_010422.jpg
    KB 33.8 · צפיות: 30
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית