הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הכרזה על תחרות הפווארליפטינג הראשונה של איגוד ILP

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
אחרי הרבה מאד זמן של ארגונים אני גאה להכריז על התחרות הראשונה שאני מארגן ביחד עם ג'ניה שפירא. כל הפרטים בפוסט ובסרטון. תעקבו אחרי העמוד בפייסבוק/אינסטגרם ופה בפורום לעדכונים ופוסטים שירחיבו על מה שהולך להיות בתחרות הזאת.
מחכה לראות את כולכם בחנוכה.
Aanmelden bij Facebook

פוליגרף לבד, אולי. זה עם עוד כלים לאיתור סמים.
לא אולי. בטוח.

איזה כלים, מלשינון? אתה יודע לבד מה התוקף של זה. מצד שני, אלו תחרויות קטנות, פרטיות. היתרונות הם שהמארגנים ממציאים חוקים לפי מה שנוח להם.

לא אולי. בטוח.

איזה כלים, מלשינון? אתה יודע לבד מה התוקף של זה. מצד שני, אלו תחרויות קטנות, פרטיות. היתרונות הם שהמארגנים ממציאים חוקים לפי מה שנוח להם.
כל מה שצריך, זה הוכחה קבילה בבית משפט.
ברגע שתחרות קובעת שהיא ללא סימום, ויש הוכחה קבילה בבית משפט שמתחרה מסוים עבר על הכללים, יקנסו אותו.
והדבר מאוד פשוט, במיוחד בארץ שבתי המשפט רואים סימום כדבר חמור מאוד.

קנס זהו פתרון לא הגיוני שגם לא ממומש באף ארגון. מעבר לזה שלאף ארגון אין תוקף לקנוס מלבד לבית המשפט - ובהצלחה למארגני התחרות למצוא מימון של 5 ספרות בהוצאות משפטיות על העמדת מתחרה.

אגב, לא צריך להמציא דברים כמו "קנסות", מה שארגונים אחרים בארץ עושים זה פשוט השעיה מתחרויות. זה לכשעצמו גם לא עונש חמור מידי, במיוחד כשיש אינספור איגודים בארץ שלא משתפים פעולה בינהם.

קנס זהו פתרון לא הגיוני שגם לא ממומש באף ארגון. מעבר לזה שלאף ארגון אין תוקף לקנוס מלבד לבית המשפט - ובהצלחה למארגני התחרות למצוא מימון של 5 ספרות בהוצאות משפטיות על העמדת מתחרה.
אם אתה צודק בתביעה שלך, והקנס מספיק גבוה, שווה לך להוציא מה שצריך כדי לגבות את הקנס.
אגב, לא צריך להמציא דברים כמו "קנסות", מה שארגונים אחרים בארץ עושים זה פשוט השעיה מתחרויות. זה לכשעצמו גם לא עונש חמור מידי, במיוחד כשיש אינספור איגודים בארץ שלא משתפים פעולה בינהם.
כמו שכתבת, השעיה זה לא עונש חמור מספיק.
בשביל שתחרות תהיה "טבעית" צריך לא רק בדיקות קפדניות, גם עונשים חמורים שאפשר לממש, וכאן בארץ אני מאמין שיותר קל לממש אותם ממדינות אחרות.

סמים נכנס תחת הקטגוריה של משפט פלילי, מארגני התחרות לא יקבלו שקל.

רק צריך שזה יעניין אותם - ולפי הסטורית התביעות מסוג זה בארץ, זה לא מתקיים.

רק צריך שזה יעניין אותם - ולפי הסטורית התביעות מסוג זה בארץ, זה לא מתקיים.
מדיבור קטן עם גורמים שונים, זה מאוד מעניין אותם, ויש דיבור על עונשים חמורים.
זה רק תלוי אם זה מעניין את המארגנים של התחרויות להציג את הנתונים.

רק תשים לב כמה ההצטדקויות יש כדי לתת לסימום להיות חלק מהספורט.

לשאלה הפשוטה, אם היה אפשר לתפוס כל מי שמסומם, ולהעניש בהתאם, האם צריך להתקיים תחרויות טבעיות? נראה שעל זה הדיון, לא רק האם אפשר לתפוס ולהעניש. אלא האם זה בכלל צודק לקיים תחרות שאינה כוללת מסוממים?
לזה אני טוען, חד משמעית. ונראה לי ש @yanivgoft ואתה מסכימים עם זה, רק טוענים שזה לא אפשרי או קל. הבנתי נכון?

יש הבדל בין דיבורים שכולם עושים, גם בפורום הזה, לבין מעשים בפועל.
בפועל - אין תביעות פליליות מהסוג הזה.

זה לא שאני מנסה להצדיק סמים חלילה, אני פשוט העלתי את הנקודות הבעייתיות במימון בדיקות כאלו.

יש הבדל בין דיבורים שכולם עושים, גם בפורום הזה, לבין מעשים בפועל.
בפועל - אין תביעות פליליות מהסוג הזה.

זה לא שאני מנסה להצדיק סמים חלילה, אני פשוט העלתי את הנקודות הבעייתיות במימון בדיקות כאלו.
אתגרים? יש.
אבל זה עדיין אפשרי.

אם כבר נותנים עיצות, לא יודע כמה זה מסתדר לוגיסטית, אבל הייתי מציע את השקילה של משקל הגוף לבצע ברגע שהמתחרה סיים את הדדליפט השלישי שלו, ולא יום או יומיים לפני התחרות. בעיקר כדי למנוע חיתוכים הזויים במשקל גוף כדי להיכנס לקטגוריה רק כדי לעלות יום אחרי זה במשקל גוף גבוה יותר.

• פותח/ת השרשור
זה כל כך נכון. אם יהיה תחרות בנץ׳ פתוחה ותחרות מתח/ מקבילים.. בוודאי אבוא עם חברים וכו׳ אבל אם יהיה קרב 3 בלבד - התחרות תהיה רלוונטית בלבד למי שעשה סקווט בעקביות בשנה האחרונה לפחות. וזה מצמצם לאין שיעור את מספר המתחרים.
כמו שאמרתי בסרטון, המטרה היא שיהיה כמובן גם בנץ' אונלי. הבעיה היא אם כמות הנרשמים לבנץ אונלי תהיה למשל 5. זה יותר מדי בשביל להוסיף למקצה קיים אבל מעט מדי בשביל לפתוח מקצה. סביר להניח שיהיו מספיק ולא תהיה בעיה ויהיה מקצה של בנץ אונלי, דדליפט אונלי, ופוש פול.
פוליגרף לבד, אולי. זה עם עוד כלים לאיתור סמים.

אז בעתיד, כשתהיו רווחיים בעז"ה עם יכולת לחלק פרסים, אז כן תהיו עם בדיקות?
הרי לפי מה שאתה כותב, כשיש פרסים זה כן נקרא לעודד סימום.
ואם זה השיקול, לא כדאי כבר עכשיו להצטרף לתחרות שתחלק פרסים ותעשה בדיקות?

אנשים אומרים את זה, אבל למעשה זה נשאר ריק ממשתתפים. היה תחרות מתח, ובנץ' אונלי, בקושי היו בה מתחרים, במתח השתתפו רק בגלל שזה היה חינם, וגם שם לא היה הרבה.
אני חושב שאם אתה מחלק פרסים של 5 ספרות דבר כזה יכול להיות רלוונטי ותוכל לטעון שאתה מעודד סימום. לצערי אני לא חושב שבישראל נוכל להגיע למצב כזה, אבל אם כן כשנגיע לגשר נחצה אותו. ושוב אגיד שלי יותר חשוב לעשות תחרויות גדולות שנותנות לספורטאים את היכולת להביע את עצמן על הבמה בצורה הטובה ביותר. לא איכפת לי לתת את הבמה גם למי שלוקח חומרים ולכן זה פשוט בזבוז זמן מוחלט לדעתי.
אם כבר נותנים עיצות, לא יודע כמה זה מסתדר לוגיסטית, אבל הייתי מציע את השקילה של משקל הגוף לבצע ברגע שהמתחרה סיים את הדדליפט השלישי שלו, ולא יום או יומיים לפני התחרות. בעיקר כדי למנוע חיתוכים הזויים במשקל גוף כדי להיכנס לקטגוריה רק כדי לעלות יום אחרי זה במשקל גוף גבוה יותר.
רעיון מאד גרוע שיוביל לפציעות. אנשים יתחילו לחשוב בזמן תחרות כמה הם אוכלים או שותים כדי להישאר בקטגוריה שלהם. צריך פשוט להבין שאנשים יחתכו משקל לא משנה מה תעשה ולכן אני מעדיף לתת להם לעשות את זה בצורה בטוחה יותר שנותנת להם להחזיר את הנוזלים לגוף ולא להיפצע לי. זה יותר חשוב לי מכל דבר אחר. מעבר לזה שכולם יכולים לחתוך משקל אז אין פה "חוסר הוגנות". אם מאד חשוב לך לנצח ואתה חושב שזה מה שיעשה לך את ההבדל - תחתוך משקל. אם זה לא משנה לך (ולדעתי זה לא צריך להיות משנה אם אתה לא שובר שיאי ישראל לפחות) פשוט תבוא להתחרות ולתת את התוצאה הכי טובה שאתה יכול בלי לשבור את הראש יותר מדי על הקטגוריות והנוסחאות.

גילוי נאות: אני טבעי שמעולם לא חשב על להתחרות משלל סיבות, בעיקר כי אני חלש כמו מתאמן מתחיל בכל דבר שאינו קשור ללחיצות ובpowerliftin אין מקצה של Strict press 🤦‍♂️

2 הסנט שלי:
ספורט הופך להיות רציני ורווחי ברגע שיש עניין לקהל ועניין ציבורי ולא ברגע שיש יותר מתחרים כי החלק הראשון הופך את עניין השיווק והספונסרים לריווחי, ואילו החלק השני חסר כל משמעות כלכלית

לכן,
1) לטעון שבדיקות סימום יהפכו את הספורט לרציני זה בידיוק ההפך מהמציאות: כמה שיותר מתחרים כמו אושר סופטי, ואנשים כמה שיותר חזקים וגדולים יעוררו יותר עניין בקרב צופים שאינם קשורים באופן ישיר לתחרות עצמה (אמא ואבא של מתחרה, או החברים שלו שבאים לעודד)
2) אף אחד, גם לא אנשים שמתאמנים והספורט קרוב אליהם, לא מעוניין לצפות באדם ששוקל 60-80 קילו ועושה בנצ' של 150-180 או דדליפט של 250-300 קילו. זה משעמם, וזה לא מרשים.
3) התחרויות הכי פופולריות בענפי הכח אלו קרוספיט וסטרונגמן ובשניהם כולם מוזרקים שבמוזרקים, והקהל (שאיתו הכסף)? לא מעניין אותו, הוא רוצה עניין

לכן כל אדם שקורא לערוך בדיקות סימום בתחרויות ליפטינג הוא סך הכל אדם ששם את ההישגיות האישית והקטנה שלו מעל העתיד והפוטנציאל הרווחי והכללי של ספורט הפאוורליפטינג בארץ.

ונקודה נוספת לקינוח:
יש מקדם נסיבתי הדוק בין אנשים מוזרקים לבין המוכנות של אנשים להתחרות.
ברגע שאתה לוקח את הספורט מספיק ברצינות כדי לבוא ולהתחרות, יש סיכוי גדול יותר שאתה תיקח אותו מספיק ברצינות כדי לקחת גם חומרים על הדרך.
ככה שבדיקות סימום הולכות למנוע מהאוכלוסיה שהכי סביר שתבוא להתחרות מלהתחרות

בכל מקרה, כל הTOP של כמעט כל ענפי הספורט בעולם הוא מסומם ומוזרק, וזה מה שמביא את הביצועים לקצה ואת הקהל ליציע ואת הספונסרים לענף.

זו דעתי בכל אופן, שיהיה בהצלחה

אני רק מקווה שנגיע למועד התחרות
התפרצות של הקורונה,עלולה להשבית את השמחה.
אני מעריך שתוך שבוע/שבועיים חוזרים למסכות וכו

הכח אלו קרוספיט

הקרוספיט מוזרקים? מה? מאט פרייזר נבדק עשרות פעמים. כמובן המון בדיקות פתע ועבר את כולם.
אולי בcrossfit games יש מוזרקים, אבל הם בטח לא המובילים.

אם אני לא טועה ב2017 היה מתחרה שהשתמש בסמים וזכה במקום 3 ופסלו אותו לאחר מכן לאור בדיקת פתע.

הקרוספיט מוזרקים? מה? מאט פרייזר נבדק עשרות פעמים. כמובן המון בדיקות פתע ועבר את כולם.
אולי בcrossfit games יש מוזרקים, אבל הם בטח לא המובילים.

אם אני לא טועה ב2017 היה מתחרה שהשתמש בסמים וזכה במקום 3 ופסלו אותו לאחר מכן לאור בדיקת פתע.
אם אתה חושב ככה מראה שאין לך מושג על מה אתה מדבר .. אתה מוזמן להיכנס לכאן ולנסות להבין קצת יותר טוב:
היקף הסימום בספורט + Q&A עם ספורטאי בכיר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית