הכרזה על תחרות הפווארליפטינג הראשונה של איגוד ILP

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
אחרי הרבה מאד זמן של ארגונים אני גאה להכריז על התחרות הראשונה שאני מארגן ביחד עם ג'ניה שפירא. כל הפרטים בפוסט ובסרטון. תעקבו אחרי העמוד בפייסבוק/אינסטגרם ופה בפורום לעדכונים ופוסטים שירחיבו על מה שהולך להיות בתחרות הזאת.
מחכה לראות את כולכם בחנוכה.
Aanmelden bij Facebook

היי, אני ג'ניה ואני עושה את התחרות עם יניב

אני לא יודע מי ממכם מכיר אותי או עוקב אחרי באינסטאגרם (הפלטפורמה שאני יותר פעיל בה) אבל אני לא אחד שמתחבא מאחורי מכבסת מילים או פוליטיקאי גדול, וכאחד כזה אני מעדיף בכל מה שקשור למה שאני ויניב מנסים לעשות להתחבא מאחורי הקלעים.

כן ראיתי לנכון להגיב פה על חלק מהדברים ואתחיל מהנושא של למה לא תחת איגוד אלא לפתוח איגוד חדש. אז כמו שיניב אמר אין לזה הצדקה כלכלית לא משנה כמה גבוהה היא. כיום בפאוורליפטינג העולמי יש מאות איגודים, מתוכם אולי 4-5 רלוונטיים ומעניינים והם כבר תפוסים בארץ. מעבר לכך אף אחד מהאיגודים האלה לא תורם בשום צורה שהיא לתחרות שאנחנו מנסים לארגן, אין שום תמיכה, הדרכה, ייעוץ והשתתפות כלשהי, זה נטו להשתמש בשם כזכיין ושוב, אין לזה שום רלוונטיות בארץ חוץ מאולי ללעמוד בקריטריון כלשהו בשביל להגיע לתחרות בינלאומית וגם זה לא רלוונטי.. כל האיגודים האלה בתחרויות הבינלאומיות להוציא את הIPF ושלל המיניונים שלהם מתעסקים רק בכסף, תשלם דמי רישום ותתחרה, לאף אחד לא אכפת שיש לך טוטאל 300 במשקל גוף 120 ק"ג.

לגבי הנושא של ניתור חומרים, אני אישית כן חושב שיש מקום מאוד חשוב לתחרויות עם ניתור חומרים ולעשות הפרדה בין כאלה עם ובלי. אבל עם כל הרצון הטוב זה לא רלוונטי למדינת ישראל אלא אם כן נהפוך למעצמה כמו אוסטרליה בין לילה. כמות המתחרים שמשתמשים בחומרים כיום בעולם הפאוורליפטינג בישראל היא נמוכה יותר מאלה שלא וכל אלה שמשתמשים בחומרים אני יכול להצביע עליהם בלי שום ניתור, גם אם יש לי חשד למישהו שמשתמש ואני לא בטוח לגביו תוך 3 שיחות טלפון אקבל תשובה אם לא ואם כן באיזה כמה ומתי. האם המידע הזה רלוונטי למישהו? אולי לאגו ואולי אם לתחרות יש פרסים כספיים מה שלנו אין, ככה זה שאתה שם כסף מהבית ואין לך מימון של שום איגוד ספורט ובטח ובטח שלא מהמדינה.

כמו כן, מי שכן מכיר אותי אז הוא יודע כשאני עושה משהו אני עושה אותו על הצד הכי טוב שאני יכול ויהיה אפשר לראות את בתחרות שאנחנו מארגנים.. נכון, זה לא IPF WORLDS או PRORAW אבל עדיין, עושים את המקסימום האפשרי. איך זה קשור לניתור סמים? מאוד פשוט, אם זה לא ניתור דרך WADA שעומד בתקנים המחמירים שלהם מבחינתי זה לא ניתור סמים, זה ניסיון נחמד אבל זה לא זה.. פוליגרף למדתי לרמות בשירותי הצבאי ואני בצער רב יכול להגיד שזה היה לפי המון שנים עוד לפני שהיה גוגל, כמה שעות אימון אחרי כמה אתרים וכל אחד שמספיק רוצה מרמה פוליגרף. אם יום אחד אגיע למצב שהתקציב של התחרות שלנו יהיה מספיק גדול בשביל לעמוד בבדיקות WADA והIPF לא יהיה מוחזק כבן ערובה של מישהו שלא עשה תחרות תחת האיגוד בחייו אני אשמח מאוד לעשות אותם בשביל האפשרות לעשות קריטריון לIPF לבודדים שבכלל יכולים להגיע לרמה הזאת בארץ. שוב, זאת דעתי האישית שלי.

כל המטרה שלי ושל יניב בתחרות הזאת היא לנסות להחזיר את הפאוורליפטינג התחרותי בארץ לכיוון חיובי בניגוד למה שאנחנו חושבים שקורה היום ואנחנו נעשה את זה בכל הכלים שעומדים לרשותינו. החל מציוד בעלויות מאוד גבוהות שעד היום אף אחד לא טרח להביא כמוהו או בכמות שלו, דרך שיפוט אחיד שזאת מחלה קשה מאוד בארץ ועד יצירת חוויה בתחרות עצמה שתעמוד בסטנדרט שלנו והוא הכי גבוהה שניתן בהתחשב בכלים שיש לנו.

אנחנו שני חברה בלי מימון חיצוני, המון אהבה לספורט ששמנו את הזמן שלנו, את הכסף שלנו ואת הראש שלנו לעניין (וזה מלווה בהרבה כאב ראש) בידיעה שאנחנו הולכים להפסיד כסף והרבה ושאנחנו לא יכולים לרצות את כולם אבל אנחנו בהחלט נעשה את המקסימום שלנו, בדיוק כמו בכל דבר אחר שאני בוחר לנסות.

מקווה לראות את כולכם בתחרות בין אם זה כקהל ובין אם זה כמתחרים,

תודה רבה ולילה טוב

אה כן, לא יהיה סושי, אני מקווה שזה לא יפגע בחוויה בלאט.

היי, אני ג'ניה ואני עושה את התחרות עם יניב

אה כן, לא יהיה סושי, אני מקווה שזה לא יפגע בחוויה בלאט.

יש כוונה מצדכם לנסות לשנות קצת את הפורמט הקבוע ולהוסיף מקצי-צד כמו לדוגמא תחרות פתוחה של Strict Curl או Log press מקסימלי (אני מודע של99% מהאנשים בארץ אין לוג, זו רק דוגמא)?

לחשוב מחוץ לקופסה סביב הפורמט יכול אולי להביא קצת יותר עניין וקהל ואולי אפילו ציפייה לתחרות הבאה מצד אנשים שלא מתחרים או מתאמנים
, לראות מי שיבור איזה שיא ובמה ואולי במקרה קיצון אפילו רווחיות כלשהי
אוסטרליה אנחנו לא ניהיה, אבל משהו אחר אולי כן
אשמח להתייחסות

עריכה: נקודה שחשובה לי להעביר היא שאולי הניסיון להעתיק 1:1 את הפורמט הכי מקובל בתחרויות ליפטינג הוא לאו דווקא הרעיון הכי חכם בגלל שזה ענף שלמרות שאימוני בילדינג וליפטינג בקרב הציבור הפכו לMainstream בעשור האחרון, תחרויות פאוורליפטינג נותרו משהו נישתי יחסית ולא הצליחו להביא את הקהל לצפות (בין אם בבית דרך stream, דרך סרטוני פוסט-תחרות או פיזית ביום התחרות, וכל מה שהספונסרים רוצים, אלו עיניים צופות ולא משנה להם איפה ומתי, אלא בעיקר כמה)

(אגב, ייתכן ואין לכם שום עניין בלהפוך את העסק לרווחי או פופולארי, אלא סך הכל תחרות סטנדרטית ברמה גבוה, שזה כמובן נהדר והתפרצתי לדלת סגורה)
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יש כוונה מצדכם לנסות לשנות קצת את הפורמט הקבוע ולהוסיף מקצי-צד כמו לדוגמא תחרות פתוחה של Strict Curl או Log press מקסימלי (אני מודע של99% מהאנשים בארץ אין לוג, זו רק דוגמא)?

לחשוב מחוץ לקופסה סביב הפורמט יכול אולי להביא קצת יותר עניין וקהל ואולי אפילו ציפייה לתחרות הבאה מצד אנשים שלא מתחרים או מתאמנים
, לראות מי שיבור איזה שיא ובמה ואולי במקרה קיצון אפילו רווחיות כלשהי
אוסטרליה אנחנו לא ניהיה, אבל משהו אחר אולי כן
אשמח להתייחסות

עריכה: נקודה שחשובה לי להעביר היא שאולי הניסיון להעתיק 1:1 את הפורמט הכי מקובל בתחרויות ליפטינג הוא לאו דווקא הרעיון הכי חכם בגלל שזה ענף שלמרות שאימוני בילדינג וליפטינג בקרב הציבור הפכו לMainstream בעשור האחרון, תחרויות פאוורליפטינג נותרו משהו נישתי יחסית ולא הצליחו להביא את הקהל לצפות (בין אם בבית דרך stream, דרך סרטוני פוסט-תחרות או פיזית ביום התחרות, וכל מה שהספונסרים רוצים, אלו עיניים צופות ולא משנה להם איפה ומתי, אלא בעיקר כמה)

(אגב, ייתכן ואין לכם שום עניין בלהפוך את העסק לרווחי או פופולארי, אלא סך הכל תחרות סטנדרטית ברמה גבוה, שזה כמובן נהדר והתפרצתי לדלת סגורה)
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה
לוג פרס לא יהיה, זה אני יכול להבטיח לך. הדבר האחרון שאתה רוצה זה לתת לאנשים לעשות מקס בתרגיל שהם לא מכירים. ככה אתה פוצע אנשים. לגבי דברים כמו סטריט קרל, אישית אני חושב שזה משעמם ומיותר, אבל לא נפסול דבר כזה לתחרויות עתידיות. כרגע בתחרות הראשונה הפוקוס צריך להישאר על להרים תחרות פווארליפטינג ברמה ובסטנרטים שעוד לא נראו פה בישראל ולייצר את חווית התחרות הטובה ביותר למתחרים ולקהל.
העניין לקהל והציפייה לתחרות הבאה יגיעו מההיבטים האלה.
אין לנו גם שום עניין בלהפוך את העסק לרווחי. אני יכול כבר עכשיו להגיד לך - אם יהיו רווחים מהתחרויות הבאות (כי אין שום סיכוי שנחזיר את הכסף שהשקענו בתחרות הקרובה) הם יושקעו כולם בשדרוג התחרויות הבאות. אנחנו לא באים "להביא את המכה" אלא לשפר את הפווארליפטינג בישראל.

לוג פרס לא יהיה, זה אני יכול להבטיח לך. הדבר האחרון שאתה רוצה זה לתת לאנשים לעשות מקס בתרגיל שהם לא מכירים

הגיוני לגמרי ואתה צודק לגבי הלוג, הנקודה הייתה יותר להביא מקצים מחוץ לסקוואט דדליפט בנצ' שרלוונטים לספורט שהפך לחלק מהתרבות בישראל אבל משום מה הפופולריות שלו באופן עיקבי ברמה העולמית באה לידי ביטוי דווקא בקרוספיט ובסטרונגמן ובאופן מאד זניח בpowerlifting, חשבתי שדווקא בשוק בתול יחסית כמו בישראל יש לכם הזדמנות לחשוב קצת מחוץ לקופסה וללכת על כל(רב) הקופה

חווית התחרות הטובה ביותר למתחרים ולקהל.
העניין לקהל והציפייה לתחרות הבאה יגיעו מההיבטים האלה.
מוערך מאד, אבל ביני לבין עצמי אני חושב שזה אולי חבל ואולי היה אפשר לקחת את העניין למשהו מעבר, ואני ממש לא מדבר על "מכה" אלא הצלחה ארוכת טווח

בהצלחה רבה לכם וכל הכבוד על היוזמה, מריע לכם מהצד

• פותח/ת השרשור
הגיוני לגמרי ואתה צודק לגבי הלוג, הנקודה הייתה יותר להביא מקצים מחוץ לסקוואט דדליפט בנצ' שרלוונטים לספורט שהפך לחלק מהתרבות בישראל אבל משום מה הפופולריות שלו באופן עיקבי ברמה העולמית באה לידי ביטוי דווקא בקרוספיט ובסטרונגמן ובאופן מאד זניח בpowerlifting, חשבתי שדווקא בשוק בתול יחסית כמו בישראל יש לכם הזדמנות לחשוב קצת מחוץ לקופסה וללכת על כל(רב) הקופה

מוערך מאד, אבל ביני לבין עצמי אני חושב שזה אולי חבל ואולי היה אפשר לקחת את העניין למשהו מעבר, ואני ממש לא מדבר על "מכה" אלא הצלחה ארוכת טווח

בהצלחה רבה לכם וכל הכבוד על היוזמה, מריע לכם מהצד
אני פתוח לחלוטין לשמוע הצעות קונקרטיות. אני פשוט לא חושב שיש טעם להפוך את זה לתחרות קרוספיט עם כל מני איוונטים מוזרים.

אנחנו לא באים "להביא את המכה" אלא לשפר את הפווארליפטינג בישראל.
ממש מוערך שתדע לך. 🙌

בשביל למשוך קהל לעשות מיני תחרויות כאלה שכל אחד יכול להשתתף בלי להירשם (משהו ספונטני כזה בשביל הקהל, לא תחרות של ממש), לעשות מתח, מקבילים, פרס, כפיפות מרפקים, כל מיני שטויות כאלה.
ואתם יכולים לעשות גם קרבות כאלה אחד על אחד, נגיד תחרות שכמה אנשים הולכים אליה ומחליטים ביחד כמה לשים (למשל בנץ-), ואז הם לוחצים אותו משקל ומי שלא מצליח עף. ככה עד שיש גמר אחד על אחד.
אני מבין שהתחרות הקרובה פחות רלוונטית למיוחדים כאלה, אבל תחשבו על דברים כאלה שימשו קהל כי בתגובות מעליי צודקים, חסר קהל (חייב לומר שגם אותי רוב התחרות משעממת, ואני מתאמן פאוורליפטינג).

יוזמה מבורכת ומאתגרת, לא טריוויאלי להרים דבר כזה, כל הכבוד ושיהיה הרבה בהצלחה.
יש כבר תאריך? (אין לי פייסבוק / אינסטגרם / רשתות חברתיות למיניהן)

ממש מוערך שתדע לך. 🙌

בשביל למשוך קהל לעשות מיני תחרויות כאלה שכל אחד יכול להשתתף בלי להירשם (משהו ספונטני כזה בשביל הקהל, לא תחרות של ממש), לעשות מתח, מקבילים, פרס, כפיפות מרפקים, כל מיני שטויות כאלה.
ואתם יכולים לעשות גם קרבות כאלה אחד על אחד, נגיד תחרות שכמה אנשים הולכים אליה ומחליטים ביחד כמה לשים (למשל בנץ-), ואז הם לוחצים אותו משקל ומי שלא מצליח עף. ככה עד שיש גמר אחד על אחד.
אני מבין שהתחרות הקרובה פחות רלוונטית למיוחדים כאלה, אבל תחשבו על דברים כאלה שימשו קהל כי בתגובות מעליי צודקים, חסר קהל (חייב לומר שגם אותי רוב התחרות משעממת, ואני מתאמן פאוורליפטינג).

האמת, רעיון מגניב, ויכול למשוך אנשים (שלא קשורים לתחום בהכרח אבל חושבים שהם חזקים) להגיע בתור קהל (חברים) וגם בתור משתתפים חובבים במקצה שאופיר פירט (שאחר כך אם ירצו יישארו בתור קהל לצפות במקצים המקצועיים)

ככה בסופו של דבר אתה מביא אנשים שלא קשורים לתחום אבל מחפשים קצת בידור להשתתף/להגיע בתור קהל --> יותר חשיפה לתחום המקצועי ---> הגדלה של התחום המקצועי בקרב מתעניינים/מתאמנים חובבים (במקרה הרע - רק חשיפה ליותר קהל ויותר מימון)
@yanivgoft

נערך לאחרונה:
לכל אלו שחושבים שתחרות בייספס קורלס, מתח או מקבילים ימשוך קהל, אתם זוכרים את התחרות הקודמת הזאת? לא, כי זה לא מעניין אף אחד. בתאוריה ברור שזה מעניין, אבל בפרקטיקה לא שווה לבזבז זמן יקר שאין לך בתחרות על דבר שלא מעניין אף אחד.

בירושלים היה תחרות מתח אחרי הפאוורליפטינג, ההשתתפות היה בחינם למי שרוצה, היו 2 או 3 שהגיעו במיוחד בשביל זה, וכל מי שרצה עשה מתח. זה ממש לא תפס קהל, רוב המתחרים שהיו שם בטח לא יודעים שהיה כזה תחרות כי הם כבר עזבו לפני וגם הקהל.

בתור אוהב מתח מושבע, ואחד שחשב שזה יהיה להיט, כמובן שהתחריתם גם בזה אחרי כל התחרות שגם השתתפתי בה, ודי התאכזבתי, הרעיון די מיותר מבחינה שיווקית ואטרקטיביות למרות שהייתי רוצה שזה יהיה מעניין יותר.
20210621_193356.jpg

והיה פרס כספי

לכל אלו שחושבים שתחרות בייספס קורלס, מתח או מקבילים ימשוך קהל, אתם זוכרים את התחרות הקודמת הזאת? לא, כי זה לא מעניין אף אחד. בתאוריה ברור שזה מעניין, אבל בפרקטיקה לא שווה לבזבז זמן יקר שאין לך בתחרות על דבר שלא מעניין אף אחד.

בירושלים היה תחרות מתח אחרי הפאוורליפטינג, ההשתתפות היה בחינם למי שרוצה, היו 2 או 3 שהגיעו במיוחד בשביל זה, וכל מי שרצה עשה מתח. זה ממש לא תפס קהל, רוב המתחרים שהיו שם בטח לא יודעים שהיה כזה תחרות כי הם כבר עזבו לפני וגם הקהל.

בתור אוהב מתח מושבע, ואחד שחשב שזה יהיה להיט, כמובן שהתחריתם גם בזה אחרי כל התחרות שגם השתתפתי בה, ודי התאכזבתי, הרעיון די מיותר מבחינה שיווקית ואטרקטיביות למרות שהייתי רוצה שזה יהיה מעניין יותר.
צפה בקובץ המצורף 67356

אי אפשר להכריח אף איש שהוא לא מתחרה או עם איזשהי זיקה לפווארליפטינג להניע את האוטו ולהגיע עם חברים שלו לצפות בתחרות אם אין איזשהו קאטצ׳, בין אם זה לבידור והווי שלא קשור לתחום המקצועי (כמו תחרות חצי-מאורגנת בין חובבנים) או דוכנים של חלבון במחיר מוזל. בשביל אחרים זה גם סתם יכול להיות בילוי נחמד כמו שאתה הולך עם חברים לפסטיבל בירה או מופעי רחוב. רק תן איזה משהו קטנטן שיגרום לי לחשוב שזה יכול להיות בילוי נחמד בשביל שאגיע, ועל הדרך אני גם אחשף לתחום חדש ואולי גם אהיה חלק ממנו בעתיד.
זאת צריכה להיות המחשבה.

אין מה לעשות, אם אתה רוצה להגדיל את התחום בקרב הציבור, תצטרך להנגיש אותו לציבור בצורה כזו או אחרת, ולגרום לו להגיע.ֿ
אחרת התחום בארץ יישאר כמו שהוא היום, ונמשיך לעשות דברים עלובים וקטנים.

אז אני לא מסכים איתך בכלל, ואני מקווה שהמארגנים גם לא יקשיבו לך בעניין הזה, אם הם רוצים בסופו של דבר להגיע למטרת העל שלהם בעתיד.

כל הכבוד על הפרס.

רוב המתחרים שהיו שם בטח לא יודעים שהיה כזה תחרות כי הם כבר עזבו
נשמע כמו כשל מובהק של המארגנים
דיי מצחיק למען האמת "אתם חושבים שלפרסם שבתחרות יש מקצה סטריקט קורל ומתח יביא קהל? זה לא עובד, בתחרות שלנו אף אחד לא ידע שזה קיים ובכל זאת לא הגיע קהל! הפלא ופלא!"

בכל מקרה מה שלדעתי יביא קהל הוא לתכנן את שיווק הזמנים של התחרות ככה שיהיה "main event" וזה שעה וחצי מרוכזת של כל האנשים הכבדים החזקים (והמוזרקים) ביותר במקביל למקצי הצד של שבירת שיאים , משהו מרוכז ומעניין למי שרוצה לצפות בstream או להגיע לראות את הקרם דה-לה קרם יכול, ואת כל החלק ה"משעמם" של ה4 שעות של כל מני אנשים ונשים שעושים את ה3 כניסות סקוואט 80, 100, 110 קילו קילו בשביל שיהיה להם טוטאל רשמי, לא לכלול בלוח הזמנים (אני לא מזלזל במשקלים, כותב את זה בחצי צחוק להעביר נקודה)

אולי זה רעיון להפוך את העסק לPalatable עבור הקהל הרחב

ברכות על התחרות @Jenya. Shapira , כל צעד לקידום הפאוורליפטינג בארץ מבורך.
אני בטוח שתעשו את כל המאמץ להרים תחרות מושקעת ושווה.

זה שאתם מקיימים תחרות באזור בארץ שלא ידוע לי שהיו שם תחרויות בעבר זה כבר דבר גדול.

הרבה הצלחה לך וליניב.
אי אפשר להכריח אף איש שהוא לא מתחרה או עם איזשהי זיקה לפווארליפטינג להניע את האוטו ולהגיע עם חברים שלו לצפות בתחרות אם אין איזשהו קאטצ׳, בין אם זה לבידור והווי שלא קשור לתחום המקצועי (כמו תחרות חצי-מאורגנת בין חובבנים) או דוכנים של חלבון במחיר מוזל. בשביל אחרים זה גם סתם יכול להיות בילוי נחמד כמו שאתה הולך עם חברים לפסטיבל בירה או מופעי רחוב. רק תן איזה משהו קטנטן שיגרום לי לחשוב שזה יכול להיות בילוי נחמד בשביל שאגיע, ועל הדרך אני גם אחשף לתחום חדש ואולי גם אהיה חלק ממנו בעתיד.
זאת צריכה להיות המחשבה.

אין מה לעשות, אם אתה רוצה להגדיל את התחום בקרב הציבור, תצטרך להנגיש אותו לציבור בצורה כזו או אחרת, ולגרום לו להגיע.ֿ
אחרת התחום בארץ יישאר כמו שהוא היום, ונמשיך לעשות דברים עלובים וקטנים.

אז אני לא מסכים איתך בכלל, ואני מקווה שהמארגנים גם לא יקשיבו לך בעניין הזה, אם הם רוצים בסופו של דבר להגיע למטרת העל שלהם בעתיד.

כל הכבוד על הפרס.
שיעשו מה שרוצים, ולא להם אני מציע לא לקיים כזה תחרות, כי כמו שאתה רואה, אני הראשון שאשתתף בה. לכם אני אומר שזה לא מעניין אף אחד גם אם ההשתתפות בחינם ויש פרסים למנצחים.
נשמע כמו כשל מובהק של המארגנים
דיי מצחיק למען האמת "אתם חושבים שלפרסם שבתחרות יש מקצה סטריקט קורל ומתח יביא קהל? זה לא עובד, בתחרות שלנו אף אחד לא ידע שזה קיים ובכל זאת לא הגיע קהל! הפלא ופלא!"

בכל מקרה מה שלדעתי יביא קהל הוא לתכנן את שיווק הזמנים של התחרות ככה שיהיה "main event" וזה שעה וחצי מרוכזת של כל האנשים הכבדים החזקים (והמוזרקים) ביותר במקביל למקצי הצד של שבירת שיאים , משהו מרוכז ומעניין למי שרוצה לצפות בstream או להגיע לראות את הקרם דה-לה קרם יכול, ואת כל החלק ה"משעמם" של ה4 שעות של כל מני אנשים ונשים שעושים את ה3 כניסות סקוואט 80, 100, 110 קילו קילו בשביל שיהיה להם טוטאל רשמי, לא לכלול בלוח הזמנים (אני לא מזלזל במשקלים, כותב את זה בחצי צחוק להעביר נקודה)

אולי זה רעיון להפוך את העסק לPalatable עבור הקהל הרחב
היה על זה הרבה פרסום, והראיה שהגיעו כמה במיוחד בשביל זה, אבל ממש קצת ואת הקהל זה לא עניין.

בתחרות פאוורליפטינג אין זמן, אתה לא מבין מה נדרש באירגון כזה, הייתי מכין לך רשימה של זמנים והמהירות שצריך לעבוד בביצוע כזה מורכב כמו אירגון תחרות, אבל לא מרגיש ששווה לי להשקיע בזה בשביל לשכנע מישהו רנדומלי בפורום שאני לא חושב שמעולם היה בתחרות פאוורליפטינג או משהו דומה לזה מימיו.

כי כמו שאתה רואה, אני הראשון שאשתתף בה. לכם אני אומר שזה לא מעניין אף אחד גם אם ההשתתפות בחינם ויש פרסים למנצחים.

זה לא מעניין שאתה הראשון שתשתתף בה, כל הכבוד שלקחת מקום 3 במתח. זה עדיין לא אומר שאתה צודק, נהפוך הוא - אנחנו מדברים על איך להנגיש את התחרות לקהל שלא מכיר, ולא איך להביא שוב את מי שכבר זכה בפרסים.

אי אפשר להשאיר את התחרות כמו שהיא, למקצוענים ולחברים שלהם שבאו לעודד אותם, אם המטרה היא לגדול.

ככה לא מפתחים את התחום, בטח שלא עושים רווח וחושפים לקהל שלא יודע מה זה פאוורליפטינג. נראה לי שזה נכון גם לכל נישה אחרת שתבחר.
כמו בכל דבר, אם אתה עושה משהו בדיוק כמו שכבר ניסו ולא עבד, סביר להניח שהוא שוב לא יעבוד.

הדרך היחידה לפתוח את שעריי התחרות/התחום לאנשים שלא מכירים, היא להוסיף או לשנות דברים, בצורה כזו או אחרת, שתגרום להם להגיע ולצפות.
הציעו פה מספר רעיונות לא רעים, שלא בהכרח יפגעו באירוע שלשמו אנחנו מתכנסים. הייתי מציע להתייחס לגופו של עניין ולעזור באמת מאשר להעלות פערים, אפשר גם להציע איך אפשר לשנות את אותם רעיונות בשביל שיעבדו בצורה יותר אופטמלית.

ברור שבתחרות הקרובה לא יהיה קהל של אלפים. אבל איך אומרים, כל מסע של 100 ק״מ מתחיל בצעד אחד.

נערך לאחרונה:
זה לא מעניין שאתה הראשון שתשתתף בה, כל הכבוד שלקחת מקום 3 במתח. זה עדיין לא אומר שאתה צודק, נהפוך הוא - אנחנו מדברים על איך להנגיש את התחרות לקהל שלא מכיר, ולא איך להביא שוב את מי שכבר זכה בפרסים.

אי אפשר להשאיר את התחרות כמו שהיא, למקצוענים ולחברים שלהם שבאו לעודד אותם, אם המטרה היא לגדול.

ככה לא מפתחים את התחום, בטח שלא עושים רווח וחושפים לקהל שלא יודע מה זה פאוורליפטינג. נראה לי שזה נכון גם לכל נישה אחרת שתבחר.
כמו בכל דבר, אם אתה עושה משהו בדיוק כמו שכבר ניסו ולא עבד, סביר להניח שהוא שוב לא יעבוד.

הדרך היחידה לפתוח את שעריי התחרות/התחום לאנשים שלא מכירים, היא להוסיף או לשנות דברים, בצורה כזו או אחרת, שתגרום להם להגיע ולצפות.
הציעו פה מספר רעיונות לא רעים, שלא בהכרח יפגעו באירוע שלשמו אנחנו מתכנסים. הייתי מציע להתייחס לגופו של עניין ולעזור באמת מאשר להעלות פערים, אפשר גם להציע איך אפשר לשנות את אותם רעיונות בשביל שיעבדו בצורה יותר אופטמלית.

ברור שבתחרות הקרובה לא יהיה קהל של אלפים. אבל איך אומרים, כל מסע של 100 ק״מ מתחיל בצעד אחד...
אני רואה שהנקודה שלי מתפספסת אז אנסה להרחיב.
אם יש לנו תחרות קטנה של 40 משתתפים, ולכל משתתף יש דקה לבצע הרמה, ועוד 45 שניות לפרק ולהרכיב מתקן ומשקולות. וכל מתחרה מבצע 3 כניסות כפול 3 הרמות. יש לך כמעט 16 דקות לכל מתחרה וכמובן, במידה והספוטרים עובדים מהר וביעילות.
16×40=10.66 שעות.
אז בוא נגיד 10.5 שעות רק בביצוע התרגילים לתחרות קטנה. מתי תתחיל את ההרמות? נגיד 9 בבוקר, קח בחשבון הפסקה קטנה אולי בין מקצים ועיקובים, הגעת ל 8.5 בערב, חלוקת מדליות או תעודות ופודיום. נגיד הגעת ל9.5 בערב. מישהו הולך להישאר למשהו אחר?
ואם תכניס מתח או מה שלא יהיה באמצע התחרות, אתה שוחט את המתחרה שצריך להתחיל מקצה ב9 בערב.

עכשיו תדמיין תחרות עם 80 משתתפים.

אם יש לך באמת שואו רציני, מעט אנשים ישארו אולי בכיסאות, או לפחות אנשים חדשים יגיעו במיוחד להופעה שתיכננת, אבל בכנות גם הבנץ' האגדי של יגאל מוטדה לא הרשים כמו הסקוואט מעל 300 ק"ג של גרשון יריצובר בקרב 3.

איך אחי אמר לי, "לא מעניין אותי בכלל פאוורליפטינג, אני כאן בשבילך, אבל הסקוואט של הבחור הגדול, זה היה משהו מטורף".

פאוורליפטינג זה מספיק מרתק ומטריף לבד, ומי שהיה בכזה תחרות יודע בדיוק על מה אני מדבר, דברים מיוחדים לא מביא אף אחד.

אתה יודע מה יביא אנשים שפאוורליפטינג לא מעניין אותם? סושי, ולצערינו גם זה אין.
סתם, צחוק בצד, זמר או סטנדפיסט יביאו יותר צופים מכל מקצה רנדומלי שתחשוב עליו.

ולדעתי, מיותר לנסות להביא בכוח אנשים שלא מעניין אותם התחום, יש מספיק אנשים שמאוהבים בתחום וישתוללו מקרב 3 טוב.

והנה הסקוואט של גרשון לעומת הבנץ' של יגאל בלי למזער מההישג המטורף של יגאל, אני עמדתי ליד שניהם, אי אפשר להשוות בכלל, הסרטון לא מצליח להמחיש את השממה בבנץ', והטירוף שהקהל תפס בסקוואט.וחבל, כי אותי יותר הרשים הבנץ' ואני גם אוהב מתח ותרגילים אחרים.

אם יש לך באמת שואו רציני, מעט אנשים ישארו אולי בכיסאות

תראה שאת השואו המטורף של שבירת שיא ישראל בבנץ' עם חומרים לא עניין אף אחד.
ובחור טבעי שעשה סקוואט 330 תוך כדי קרב 3 שיגע את הקהל.

מכאן אפשר להסיק כמה מסקנות:
1. כן מעניין אנשים פאוורליפטינג בתחרות פאוורליפטינג, ולא דברים אחרים.
2. טבעי מרשים ומשגע קהל יותר מאשר כשיודעים שהוא מוזרק.
3. שאליהו יודע לארגן תחרויות פצצה, אבל זה סתם הערת אגב, אני בטוח שהתחרות הקרובה של יניב תהיה חוויה שלא כדאי לפספס.

גם בתחרות של אולג שהיה בנץ' אונלי של החזקים באותו זמן שהיה קרב 3 של הנוער בחדרים נפרדים. פאוורליפטינג של הנוער ריתק יותר אנשים.
אנשים העדיפו לראות ילד בן 18 עם 190 סקוואט מאשר 200 ק"ג בנץ' של מי יודע מי.

אני רואה שהנקודה שלי מתפספסת אז אנסה להרחיב.
אם יש לנו תחרות קטנה של 40 משתתפים, ולכל משתתף יש דקה לבצע הרמה, ועוד 45 שניות לפרק ולהרכיב מתקן ומשקולות. וכל מתחרה מבצע 3 כניסות כפול 3 הרמות. יש לך כמעט 16 דקות לכל מתחרה וכמובן, במידה והספוטרים עובדים מהר וביעילות.
16×40=10.66 שעות.
אז בוא נגיד 10.5 שעות רק בביצוע התרגילים לתחרות קטנה. מתי תתחיל את ההרמות? נגיד 9 בבוקר, קח בחשבון הפסקה קטנה אולי בין מקצים ועיקובים, הגעת ל 8.5 בערב, חלוקת מדליות או תעודות ופודיום. נגיד הגעת ל9.5 בערב. מישהו הולך להישאר למשהו אחר?
ואם תכניס מתח או מה שלא יהיה באמצע התחרות, אתה שוחט את המתחרה שצריך להתחיל מקצה ב9 בערב.

עכשיו תדמיין תחרות עם 80 משתתפים.

אם יש לך באמת שואו רציני, מעט אנשים ישארו אולי בכיסאות, או לפחות אנשים חדשים יגיעו במיוחד להופעה שתיכננת, אבל בכנות גם הבנץ' האגדי של יגאל מוטדה לא הרשים כמו הסקוואט מעל 300 ק"ג של גרשון יריצובר בקרב 3.

אני אגיד לך איפה הבעיה... אתה חושב בצורה מאוד מקובעת.
אתה לוקח את המודל הנוכחי שעליו עובדים, ומדביק עליו את המטרה שהיא ״להביא עוד קהל״.

זה בא לידי ביטוי כשאתה אומר ״עכשיו תדמיין תחרות עם 80 משתתפים״: 80 זה מספר ברזל? ואם כן, הכל ביום אחד?

מי אמר שמכריחים את כל הקהל להישאר עד הסוף? אולי לא בא לי לראות מי עולה על הפודיום?
אולי אני החובבן, שנניח מעולם לא הגיע לתחרות פאוורליפטינג בתור צופה, הגיע למטרה אחרת?
נניח - בשביל לראות איזה 2-3 הרמות מטורפות, לשתות בירה עם חברים, להתחרות נגד איזה פלצפן במתח ולקנות חלבון בזול?

ועכשיו נשאלת השאלה הבאה - האם לי בתור מארגן, שהמבקר שילם לו xx ש״ח כניסה, מעניין אם המבקר יישאר עד סוף התחרות לפודיום ב-9 בערב?
התשובה היא לא. בטוח יהיה את הקהל הקשיח (שהם כנראה החברים של המתחרים) שיישאר עד לשלב הרלוונטי להם. כמו שכבר קורה במצב הנתון היום.
מה הרווחתי?
המבקר הגיע, נחשף קצת לתחום, שילם מכספו, וקיבל בידור...
איפה הדגש?
ב-המבקר *הגיע*, *שילם*, *נחשף*
אם הוא יחליט להיכנס לתחום/להביא חברים/להשתתף בעתיד בעצמו, הרווחתי אפילו יותר.

אני לא קונה את זה ש-״ככה זה תחרות פאוורליפטינג ואין מה לעשות אז אי אפשר להביא עוד קהל״. אם רוצים להתקדם, חושבים על פתרונות יצירתיים.

תראה שאת השואו המטורף של שבירת שיא ישראל בבנץ' עם חומרים לא עניין אף אחד.
ובחור טבעי שעשה סקוואט 330 תוך כדי קרב 3 שיגע את הקהל.
🤦‍♂️
הוא לא שיגע את "הקהל" שלא קיים, אלא את החברים שלו למכון/קבוצה שבאו עם החולצות לידו
ועזוב שבחלק של הסקוואט היה את הקול המקורי ובהרמה של בוכניק שמו מוזיקת רקע על הסרטון, אבל זה שאתה מנסה לגזור מסקנות רחבות מתחרות ליפטינג קטנה בארץ במקום להשתמש במדגמים גדולים משמעותית כמו הטופ העולמי שיש לו קהל ועוקבים וספונסרים מפיל אותי מהרגליים

אני אגיד לך איפה הבעיה... אתה חושב בצורה מאוד מקובעת.
אתה לוקח את המודל הנוכחי שעליו עובדים, ומדביק עליו את המטרה שהיא ״להביא עוד קהל״.

זה בא לידי ביטוי כשאתה אומר ״עכשיו תדמיין תחרות עם 80 משתתפים״: 80 זה מספר ברזל? ואם כן, הכל ביום אחד?

מי אמר שמכריחים את כל הקהל להישאר עד הסוף? אולי לא בא לי לראות מי עולה על הפודיום?
אולי אני החובבן, שנניח מעולם לא הגיע לתחרות פאוורליפטינג בתור צופה, הגיע למטרה אחרת?
נניח - בשביל לראות איזה 2-3 הרמות מטורפות, לשתות בירה עם חברים, להתחרות נגד איזה פלצפן במתח ולקנות חלבון בזול?

ועכשיו נשאלת השאלה הבאה - האם לי בתור מארגן, שהמבקר שילם לו xx ש״ח כניסה, מעניין אם המבקר יישאר עד סוף התחרות לפודיום ב-9 בערב?
התשובה היא לא. בטוח יהיה את הקהל הקשיח (שהם כנראה החברים של המתחרים) שיישאר עד לשלב הרלוונטי להם. כמו שכבר קורה במצב הנתון היום.
מה הרווחתי?
המבקר הגיע, נחשף קצת לתחום, שילם מכספו, וקיבל בידור...
איפה הדגש?
ב-המבקר *הגיע*, *שילם*, *נחשף*
אם הוא יחליט להיכנס לתחום/להביא חברים/להשתתף בעתיד בעצמו, הרווחתי אפילו יותר.

אתה נכנס פה לכל מיני עניינים טכנים, זה מסוג הדברים שיש להם פתרונות. אני לא קונה את זה ש-״ככה זה תחרות פאוורליפטינג ואין מה לעשות אז אי אפשר להביא עוד קהל״. אם רוצים להתקדם, חושבים על פתרונות יצירתיים. גם בתחום הזה למרות כל מה שאתה אומר אני לא חושב שזה יוצא דופן.

בקיצור, תשאיר את העבודה שלא קשורה לטכניקה של סקוואט או דדליפט לאנשים אחרים
המגיד ממזריץ' אומר, כשאדם לא מצליח להבין משהו, עדיף לספר סיפור.

פעם ישב המלך ברכבת, ביקש מהשר לקחת אותו לקרון הראשי כדי שיוכל להתרשם מהקרון הכי חשוב ברכבת שמושכת הכל.

נכנס המלך לאותו קרון, והוא רואה קרון מלוכלך והפועלים בה לבושים בשחור ומתעסקים בפחם. הזדעדע המלך מאוד, ומיד ציווה שילבשו בגדים מפוארים ולבנים המכבדים את מעמדם החשוב כמנהיגי רכבת המלך ושינקו מיד את הקרון ההוא מכל הליכלוך והפחם.

צחקו הפועלים ואמרו, אם תעשה את כל זה הרכבת לא תזוז.

אין לי בעיה עם רעיונות ושינויים, אבל תיכנסו לפרספקטיבה, תלמדו מהעבר ותבואו לתחרות אחת לפני שאתם מתיימרים להכיר את הקהל.

על איזה דמי כניסה אתה בדיוק מדבר? אתה בכלל לא יודע מה זה פאוורליפטינג או מה זה סקוואט (you don't know squat).
🤦‍♂️
הוא לא שיגע את "הקהל" שלא קיים, אלא את החברים שלו למכון/קבוצה שבאו עם החולצות לידו
ועזוב שבחלק של הסקוואט היה את הקול המקורי ובהרמה של בוכניק שמו מוזיקת רקע על הסרטון, אבל זה שאתה מנסה לגזור מסקנות רחבות מתחרות ליפטינג קטנה בארץ במקום להשתמש במדגמים גדולים משמעותית כמו הטופ העולמי שיש לו קהל ועוקבים וספונסרים מפיל אותי מהרגליים
זה לא החברים שלו, זה המתחרים מולו.
אל תגיד שלא דרכו על הירח לאדם שדרך בעצמו.
אני הייתי בשני התחרויות האלו, אני יודע מה שם. נראה לך שליגאל לא היו חברים שם? בוכניק הוציא לו את המוט.

הקהל שראית משתולל על הסקוואט בכלל לא מכירים את גרשון, הוא אדם שקט שלא ידעו שהוא קיים עד שהוא דרך שם.

המגיד ממזריץ' אומר, כשאדם לא מצליח להבין משהו, עדיף לספר סיפור.

פעם ישב המלך ברכבת, ביקש מהשר לקחת אותו לקרון הראשי כדי שיוכל להתרשם מהקרון הכי חשוב ברכבת שמושכת הכל.

נכנס המלך לאותו קרון, והוא רואה קרון מלוכלך והפועלים בה לבושים בשחור ומתעסקים בפחם. הזדעדע המלך מאוד, ומיד ציווה שילבשו בגדים מפוארים ולבנים המכבדים את מעמדם החשוב כמנהיגי רכבת המלך ושינקו מיד את הקרון ההוא מכל הליכלוך והפחם.

צחקו הפועלים ואמרו, אם תעשה את כל זה הרכבת לא תזוז.

אין לי בעיה עם רעיונות ושינויים, אבל תיכנסו לפרספקטיבה, תלמדו מהעבר ותבואו לתחרות אחת לפני שאתם מתיימרים להכיר את הקהל.

על איזה דמי כניסה אתה בדיוק מדבר? אתה בכלל לא יודע מה זה פאוורליפטינג או מה זה סקוואט (you don't know squat).

אתה עדיין לא עונה לגופו של עניין. ֿ

ובכל זאת, הייתי ממליץ למארגנים, שכן ראו לא מעט תחרויות פאוורליפטינג אבל אולי עם קצת יותר מוטיבציה וחוש עסקי לא להקשיב בכלל למה שאתה אומר. ככה נתקעים במקום.

אתה צריך להבין משהו, לא מעניין ההישגים שלך בתחרויות קודמות (שאתה כל הזמן טורח לציין, אף על פי שזה לא הדיון בכלל) המטרה של המארגנים פה היא לפתח את התחום של הפאוורליפטינג בישראל. הם אמרו את זה כמה פעמים במהלך הדיון. אם ימצאו דרך לעשות את זה בדרך יצירתית מבלי לפגוע ב-main event, יצליחו למשוך יותר אנשים לתחום ולפתח אותו, ולהפוך לתחרות גדולה מושקעת וכלכלית הרבה יותר וכולנו נרוויח מזה בעתיד.

איך שלא תסתכל על זה, התחום לא נמצא איפה שהוא יכול להיות מבחינה פוטנציאלית (אני מדבר על החשיפה, לא על הרמה שלהבנתי זאת המטרה העיקרית) וזה בגלל אנשים שמסרבים להתקדם ולחשוב בצורה יצירתית וגדולה.

לא עושה עליי רושם המשל שלך. עדיף שתתמקד בלהתכונן לתחרות ולכתוב מאמרים על טכניקה, במקום לעשות דה לגיטימציה מתמשכת לנסיונות לשפר את התחרויות בארץ. קראתי את הפוסטים שלך פה ועד עכשיו לא הבאת שום רעיון, רק פערים ותמונה של גביע. אולי עדיף שתישאר במשבצת הזאת של המתחרה, ותיתן לאנשים שיש להם גם זיקה לפאוורליפטינג וגם פתיחות מחשבתית וחוש עסקי לעשות את העבודה. אני בטוח שהם לא יעשו איזשהו שינוי שייגרע מהרמה של התחרויות.

אז הם יעמלו בדרכם לפתח את התחום בארץ, ואתה תמשיך לנסות להביא מדליות ואולי לזכות בפרסים נורמלים יותר בעתיד. win-win

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית