הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מתי שוב סגר?

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך
אחוז בדיקות חיוביות עדכני לא מתאים כי הוא פר יחידת זמן - למשל יום. זה הסיכוי לחלות ביום אחד, אבל לאורך הזמן גם עם אחוז בדיקות חיוביות נמוך, כל האוכלוסיה יכולה לחלות. בנוסף המספר הזה מושפע מאינפורמציה לא רלוונטית (הרבה בדיקות שליליות מקטינות אותו - זה ניכר אם משווים את הגרף לזה של המאומתים - בגל הראשון והשלישי הגיעו בשיא לאותם אחוזים).

אתה צריך להחליט אם אתה לוקח בחשבון את האינטרס של הכלל (פחות עומס בבתי חולים= בקצה פחות אובדן חיי אדם)ֿ
או את האינטרס של האינדיבידואל (נניח- למה שאני אסכן את עצמי עם חיסון אם אני לא נדבק בקורונה)

מה שלא תבחר, במציאות זה קצת יותר מורכב- ההמלצה להתחסן לוקחת את שניהם בחשבון, כי הם פשוט משפיעים אחד על השני (אם החיסון לא היה מוריד את הסיכוי שלך לשאת את הנגיף בגוף ולהדביק אחרים, אז אתה כבר פחות משפיע על הכלל ואז אוסף השיקולים יכל להיות אחר)

פשוט תתחסנו מה אתם לא רוצים לחזור לשגרת חיים נורמלית? לא יודע מה איתכם אבל אני מתרגש לראות את מהיר ועצבני 9

0.8 זה אחוז בעלי הנוגדנים שהנחתי שנדרש לחסינות עדר מושלמת. זו הנחה מאוד מקלה כי בפועל, בגילאי 16-30 זה בכיף יכול להגיע קרוב ל-1 (אלה הגילאים עם הכי הרבה מאומתים). כמובן שככל שיותר מתחסנים אז הסיכון לחלות יורד גם הוא והיום הוא לא 0.8 אלא פחות, אבל גם מבצע החיסונים לא נעשה היום.

אחוז בדיקות חיוביות עדכני לא מתאים כי הוא פר יחידת זמן - למשל יום. זה הסיכוי לחלות ביום אחד, אבל לאורך הזמן גם עם אחוז בדיקות חיוביות נמוך, כל האוכלוסיה יכולה לחלות. בנוסף המספר הזה מושפע מאינפורמציה לא רלוונטית (הרבה בדיקות שליליות מקטינות אותו - זה ניכר אם משווים את הגרף לזה של המאומתים - בגל הראשון והשלישי הגיעו בשיא לאותם אחוזים).

אה עכשיו הבנתי אותך. אתה חישבת מנקודת מבט של האוכלוסייה- מה היה קורה אילו המחלה הייתה מתפרצת, אף אחד לא היה מתחסן. במקרה הזה, ובהנחה שהנתונים שלך נכונים, אז 0.0022 זה שיעור האנשים שהיו נדפקים. כי באמת, 0.8 היו צריכים לחלות כדי שנגיע לחסינות עדר, ומתוכם 0.00275 היו חולים במחלה קשה.

אני מנסה לחשב מנקודת מבט של האינדיבידואל היום. האם לבן אדם שלא התחסן עד היום, במצב הנוכחי, כדאי להתחסן?

מה שלא ברור לי, זה איך לחשב את הסיכוי להדבק. כי אם אני מחשב את הסיכוי להדבק כהטלת קוביה פר יחידת זמן של יום, אז גם עבור 0.4 אחוז בדיקות חיוביות יומי, תוך שנתיים הסיכוי שלי להדבק הוא כמעט 95%.

לעומת זאת, אם אני מחשב את הסיכוי להדבק אחרי שנתיים, פר יחידת זמן של שנתיים, אני נשאר עם ה 0.4%.

שתי הגישות נראות לי הגיוניות באופן אינטואיטיבי, אבל הן מביאות תוצאות כל כך שונות.
אה עכשיו הבנתי אותך. אתה חישבת מנקודת מבט של האוכלוסייה- מה היה קורה אילו המחלה הייתה מתפרצת, אף אחד לא היה מתחסן. במקרה הזה, ובהנחה שהנתונים שלך נכונים, אז 0.0022 זה שיעור האנשים שהיו נדפקים. כי באמת, 0.8 היו צריכים לחלות כדי שנגיע לחסינות עדר, ומתוכם 0.00275 היו חולים במחלה קשה.

אני מנסה לחשב מנקודת מבט של האינדיבידואל היום. האם לבן אדם שלא התחסן עד היום, במצב הנוכחי, כדאי להתחסן?

מה שלא ברור לי, זה איך לחשב את הסיכוי להדבק. כי אם אני מחשב את הסיכוי להדבק כהטלת קוביה פר יחידת זמן של יום, אז גם עבור 0.4 אחוז בדיקות חיוביות יומי, תוך שנתיים הסיכוי שלי להדבק הוא כמעט 95%.

לעומת זאת, אם אני מחשב את הסיכוי להדבק אחרי שנתיים, פר יחידת זמן של שנתיים, אני נשאר עם ה 0.4%.

שתי הגישות נראות לי הגיוניות באופן אינטואיטיבי, אבל הן מביאות תוצאות כל כך שונות.
,

"לעומת זאת, אם אני מחשב את הסיכוי להדבק אחרי שנתיים, פר יחידת זמן של שנתיים, אני נשאר עם ה 0.4%."

הבנתי את הטעות. המשפט הזה לא נכון. כי אם ביום הראשון נדבקים 0.4%, ביום השני נדבקים 0.4% מאלה שלא נדבקו ביום הראשון. אחרי שנתיים יוצא שרוב האוכלוסייה נדבקה כביכול.

קיצר הבנתי שאני לא מבין כלום בסטטיסטיקה, ופרשתי.

אתה צריך להחליט אם אתה לוקח בחשבון את האינטרס של הכלל (פחות עומס בבתי חולים= בקצה פחות אובדן חיי אדם)ֿ
או את האינטרס של האינדיבידואל (למה שאני אסכן את עצמי עם חיסון אם אני לא נדבק בקורונה)

מה שלא תבחר, במציאות זה קצת יותר מורכב- ההמלצה להתחסן לוקחת את שניהם בחשבון, כי הם פשוט משפיעים אחד על השני (אם החיסון לא היה מוריד את הסיכוי שלך לשאת את הנגיף בגוף ולהדביק אחרים, אז אתה כבר פחות משפיע על הכלל ואז אוסף השיקולים יכל להיות אחר)

מי ששוקל לא להתחסן עושה את זה מאינטרס אישי בלבד אז רק לזה אני מתייחס. הנק' רק היתה להראות כמה הסיכוי להפגע מהחיסון קטן, שגם עם מלא הנחות מקלות עדיין הסיכוי להפגע מקורונה גדול יותר.

מה שלא ברור לי, זה איך לחשב את הסיכוי להדבק. כי אם אני מחשב את הסיכוי להדבק כהטלת קוביה פר יחידת זמן של יום, אז גם עבור 0.004 אחוז בדיקות חיוביות יומי, תוך שנתיים הסיכוי שלי להדבק הוא כמעט 95%.

לעומת זאת, אם אני מחשב את הסיכוי להדבק אחרי שנתיים, פר יחידת זמן של שנתיים, אני נשאר עם ה 0.004.

ספציפית עבור הגילאים הרלוונטים, אני חושב שהסיכוי להידבק הוא קרוב ל-1.
אבל אני מניח שאפשר לחסר את כמות המחוסנים ומחלימים מה-0.8, להניח שההפרש זה מס' החולים שעוד יהיו ולראות כמה זה ביחס למס' הלא מתחסנים, מנחש שזה ייצא בסביבות 0.1-0.2 מהלא מתחסנים (זה נשמע קצת אז אני מזכיר שההנחה של 0.8 היא מקלה מאוד). לא רואה למה זה כזה משנה כי הסיכון להפגע מהחיסון הוא גם ככה כל כך קלוש.

מי ששוקל לא להתחסן עושה את זה מאינטרס אישי בלבד אז רק לזה אני מתייחס. הנק' רק היתה להראות כמה הסיכוי להפגע מהחיסון קטן, שגם עם מלא הנחות מקלות עדיין הסיכוי להפגע מקורונה גדול יותר.

ספציפית עבור הגילאים הרלוונטים, אני חושב שהסיכוי להידבק הוא קרוב ל-1.
אבל אני מניח שאפשר לחסר את כמות המחוסנים ומחלימים מה-0.8, להניח שההפרש זה מס' החולים שעוד יהיו ולראות כמה זה ביחס למס' הלא מתחסנים, מנחש שזה ייצא בסביבות 0.1-0.2 מהלא מתחסנים (זה נשמע קצת אז אני מזכיר שההנחה של 0.8 היא מקלה מאוד). לא רואה למה זה כזה משנה כי הסיכון להפגע מהחיסון הוא גם ככה כל כך קלוש.

אם זה יוצא 0.1 אז הסיכוי להידפק מהחיסון פי 2 יותר גבוה מהסיכוי להדפק מהמחלה.

אם זה יוצא 0.1 אז הסיכוי להידפק מהחיסון פי 2 יותר גבוה מהסיכוי להדפק מהמחלה.

אם אתה משתמש בהנחות שלי, משווה מקרה קשה מאוד של קוביד למקרה קל מאוד של דלקת בלב, לא מתייחס ל-long covid ולא מתחשב גם בהדבקה של אחרים, אז כן. בפועל, כפי שאני מקווה שמובן מדבריי, כנראה שלא.

בעצם גם לא כן - 0.1 היה רק ניחוש.

אם אתה משתמש בהנחות שלי, משווה מקרה קשה מאוד של קוביד למקרה קל מאוד של דלקת בלב, לא מתייחס ל-long covid ולא מתחשב גם בהדבקה של אחרים, אז כן. בפועל, כפי שאני מקווה שמובן מדבריי, כנראה שלא.

בו נסכם שמלכתחילה התרגיל היה חסר תועלת.

בטח תסכים איתי שיש מספר בלתי ניתן להערכה של חולים א-סימפטומטיים של ידענו עליהם. הרי מי שחולה מאוד קל או לא מרגיש חולה בכלל לא ילך להבדק, לעומת זאת חולים קשים תמיד יגיעו לבית חולים ויעברו בדיקת קורונה. הסיכוי האמיתי לחלות במחלה קשה מקורונה יכול להיות גם פי 30 יותר קטן ממה שהבאת. לגבי לונג קוביד אין לנו נתונים.

קיצר זה יכול להיות לכאן או לכאן גם בשלושה סדרי גודל, ואין לנו שום דרך לחשב את זה. אגב, גם מספר המחלימים לא באמת ידוע.

המדע יכול לטעון מה שהוא רוצה .
הידע שיש לי היה לפני המדע , ולוקח שנים למדע לגלות דברים שאנחנו כבר יודעים לפני אלפי שנים , משולש ברמודה לדוגמא ועוד ועוד , אבל אני לא צריך לתת הוכחות לתורה , שוב פעם אתה משתמש במילים של בור דביל וכו' .
אני אומר שוב אפשר לנהל דיון לשמוע דיעה של אחר ועדיין לכבד אותו .

לדוגמא אתה בטוח שאני טועה , אני יודע שאתה טועה , אני לא קורא לך דביל ובור , אתה כן .

בהצלחה ידידי .
אבי נעלבי ?

על כל מקרה, הספר שלך גם טוען שעטלף זה עוף וארנב מעלה גרה. אוכל להביא עוד מלא שטויות וסתירות מהספר שלך.
דבר שני, ה"אזכור" של משולש ברמודה זה בכלל בגמרא ולא בתורה אבל בסדר. חחח

ההבדל הקטן מאוד בין הספר שלך למדע שהמדע מגבה את הטענות שלו באוסף של עובדות. אם אתה מחליט לא לקבל עובדות אתה בור ודביל.

אבי נעלבי ?

על כל מקרה, הספר שלך גם טוען שעטלף זה עוף וארנב מעלה גרה. אוכל להביא עוד מלא שטויות וסתירות מהספר שלך.

ההבדל הקטן מאוד בין הספר שלך למדע שהמדע מגבה את הטענות שלו באוסף של עובדות. אם אתה מחליט לא לקבל עובדות אתה בור ודביל.

2ba.png

נערך לאחרונה:
אבי נעלבי ?

הגמרא לא נפרדת מהתורה .
ובתורה אין סתירות אתה כנראה לא מבין וזאת בעיה שלך (אם תתעמק תחפש רב רציני שיסביר לך תוכל להבין)
ואם דיברת על סתירות , ה"מדע" כל שנה מחליף את כל הדיעות שלו עקב "תגלית" חדשה .

מה נאמר עלייך אם אתה לא מקבל את העובדות החותכות והמדויקות של התורה , שהתורה אמת , ויש בורא לעולם .. ?

דרך אגב היום צום יז בתמוז , חשבת פעם איך התחילו הצומות האלה ? יש לנו תאריכים מדויקים (יותר מהמדע ) שאומרים לנו בדיוק מתי קרה כל דבר ודבר , ושהיה לנו את בית המקדש והניסי ניסים שקרו שם , ומתי הקיפו את ירושלים , ומתי פרצו לירושלים , מתי נחרב בית המקדש , כל החגים שלנו , זה לא בא מישהו פתאום ואמרת עשית מחקר , לפני שנה בדיוק היה פסח כולם לאכול מצות , לא ידידי היקר זה עבר מדור לדור , מאב לבן , ממשה רבנו עד אלינו .

איך בכלל אפשר להשוות עדות חיה למדע שעד לפני שנה לא ידע מה הוא אומר ועוד שנה יסתור את מה שהוא אומר ?

אז אם אתה לא מקבל את העובדות אתה עדיין בחור נחמד שעוד לא זכה לראות את האור ולהכיר באמת , ואולי כי נוח לו לחיות בצורה שהכל מותר לו בלי להיכנס לעומק הדברים בשביל לא להגיע למצב שאסור לו דברים שהוא אוהב , בהצלחה חבריקו.

בו נסכם שמלכתחילה התרגיל היה חסר תועלת.

בטח תסכים איתי שיש מספר בלתי ניתן להערכה של חולים א-סימפטומטיים של ידענו עליהם. הרי מי שחולה מאוד קל או לא מרגיש חולה בכלל לא ילך להבדק, לעומת זאת חולים קשים תמיד יגיעו לבית חולים ויעברו בדיקת קורונה. הסיכוי האמיתי לחלות במחלה קשה מקורונה יכול להיות גם פי 30 יותר קטן ממה שהבאת. לגבי לונג קוביד אין לנו נתונים.

קיצר זה יכול להיות לכאן או לכאן גם בשלושה סדרי גודל, ואין לנו שום דרך לחשב את זה. אגב, גם מספר המחלימים לא באמת ידוע.

אתה ממשיך להתעסק ברמת הדיוק, המטרה לא היתה לחשב סיכוי להפגע, אלא לראות כמה הסיכון בחיסון הוא מזערי - הרי ההשוואה היא בין מקרים קשים של קורונה שמסתיימים גם במוות למקרים קלים של דלקת בלב - זה נראה לך כמו השוואה של תפוחים לתפוחים? זה הרי רק הדובדבן שבקצפת הנזקים של הקורונה. גבר בן 16-30 (שרק בהם עוסק בכלל הדיון, לכל שאר האוכלוסיה בודאות עדיף להתחסן) לא צריך לחשוש לא מהחיסון ולא מקורונה קשה - הסיכוי לשניהם אפסי עבורו. הוא כן צריך לחשוש מקורונה קלה-בינונית, long covid ומלהדביק אחרים.

כאילו, אתה לא מסכים שכבר עשיתי מספיק הנחות מקלות בשביל שלא יהיה אכפת מדברים כמו אסימפטומטיים? אתה באמת חושב שרק 80% מהגברים 16-30 שלא מתחסנים יחלו בקורונה? או שאתה באמת חושב שרק הנתונים הישראליים על תופעת הלוואי מהחיסון רלוונטים (בארה"ב למשל מדובר על כ-1000 ל-177 מיליון)?

נערך לאחרונה:
ה"מדע" כל שנה מחליף את כל הדיעות שלו עקב "תגלית" חדשה .
סליחה שיש גילויים חדשים עם התקדמות הטכנולוגיה הידע והאמצעים של המין האנושי לחקור ולגלות דברים חדשים, ברור שעדיף להתקע 5000 שנה אחורה ולהשאר שם
לראות את האור ולהכיר באמת
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אולי כי נוח לו לחיות בצורה שהכל מותר
ואולי לך נוח לחיות בצורה שהכל מוסבר וברור, אין צורך לשאול שאלות ולעלות תהיות, הכל כתוב בספר.

לא אכפת לי אם אתה אתאיסט או חרדי או אוונגליסטי, תיהיה קודם כל אובקייטיבי עם עצמך, אם רק היית מבין כמה אתה רחוק מהבנת המציאות וכמה המציאות הכל כך סדורה שיושבת לך בראש היא רחוקה מהאמת לא היית מעז להגיד למישהו שהוא לא ראה את האור. אם הוא לא ראה את האור אז מה אפשר להגיד עליך? אתה לא תראה אותו גם כי אתה עיוור

לא אכפת לי אם אתה אתאיסט או חרדי או אוונגליסטי, תיהיה קודם כל אובקייטיבי עם עצמך, אם רק היית מבין כמה אתה רחוק מהבנת המציאות וכמה המציאות הכל כך סדורה שיושבת לך בראש היא רחוקה מהאמת לא היית מעז להגיד למישהו שהוא לא ראה את האור. אם הוא לא ראה את האור אז מה אפשר להגיד עליך? אתה לא תראה אותו גם כי אתה עיוור
אני הכי אובייקטיבי עם עצמי , ואני לא הדיון .
בגדול על עצמי אני חוזר בתשובה שהרבה יותר קשה לחיות מהספר והרבה יותר קל לחיות שאתה פשוט קובע מה מותר מה אסור ועושה מה שבא לך .
אולי ההגדרה לראות את האור היא לא הכי מתיישבת עבורך אבל הכוונה שמבחינתי זה יותר ברור כשמש שיש בורא לעולם ומי שלא רואה את זה משהו "מסתיר" לו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית