סכיזופרניה?מישהו יכול לתרגם אני לא בקיא בסכיזופרנית
פחחחח מה הוכחה שלך שדבר כזה בכלל קיים? מדע?! דיי כבר יא ילד!
אז מה אם אני שומע קולות זה אלוהים!
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
סכיזופרניה?מישהו יכול לתרגם אני לא בקיא בסכיזופרנית
אל תשכח אשר יצר אחרי .אשכרה אנשים מתווכחים על דת vs מדע מאחורי המסך #מת #פיפי
ובתורה אין סתירות
לא שאין סתירות שלא מחלוקות בין תנאים וכדו' .למה שלא יהיו סתירות?
בדוק פטריק לא היה מתחסן
לא שאין סתירות שלא מחלוקות בין תנאים וכדו' .
הוא התכוון סתירה שהתורה אומרת א' ופועל בעולם יש ב' .
אז עניתי לו שזה לא סתירה והוא לא הבין את הכתוב.
הגמרא לא נפרדת מהתורה .
ובתורה אין סתירות אתה כנראה לא מבין וזאת בעיה שלך (אם תתעמק תחפש רב רציני שיסביר לך תוכל להבין)
ואם דיברת על סתירות , ה"מדע" כל שנה מחליף את כל הדיעות שלו עקב "תגלית" חדשה .
מה נאמר עלייך אם אתה לא מקבל את העובדות החותכות והמדויקות של התורה , שהתורה אמת , ויש בורא לעולם .. ?
דרך אגב היום צום יז בתמוז , חשבת פעם איך התחילו הצומות האלה ? יש לנו תאריכים מדויקים (יותר מהמדע ) שאומרים לנו בדיוק מתי קרה כל דבר ודבר , ושהיה לנו את בית המקדש והניסי ניסים שקרו שם , ומתי הקיפו את ירושלים , ומתי פרצו לירושלים , מתי נחרב בית המקדש , כל החגים שלנו , זה לא בא מישהו פתאום ואמרת עשית מחקר , לפני שנה בדיוק היה פסח כולם לאכול מצות , לא ידידי היקר זה עבר מדור לדור , מאב לבן , ממשה רבנו עד אלינו .
איך בכלל אפשר להשוות עדות חיה למדע שעד לפני שנה לא ידע מה הוא אומר ועוד שנה יסתור את מה שהוא אומר ?
אז אם אתה לא מקבל את העובדות אתה עדיין בחור נחמד שעוד לא זכה לראות את האור ולהכיר באמת , ואולי כי נוח לו לחיות בצורה שהכל מותר לו בלי להיכנס לעומק הדברים בשביל לא להגיע למצב שאסור לו דברים שהוא אוהב , בהצלחה חבריקו.
בדוק פטריק לא היה מתחסן
נב. לא הייתה יציאת מצרים ולא מעמד הר סיני. אין שום ממצאים שיתמכו בה.
חחחחוודאי שהיה... זה סיפור שהועבר מסבא לאבא לבן.. וחוזר חלילה. ובגלל שאבא לא ישקר לבן שלו.. אז זה חייב להיות אמת!
תאמין לי.. סבא רבא בבא שלי.. היה במעמד הר סיני.. רק שעד היום לא יודעים איפה זה בעצם.. מביך! 🤦♂️
😆😆😆😆😆
חחחח
לך תדע, אולי איזה מצרי על פטריות הזייה המציא איזה סיפור לפני השינה לילדים שלו והם לקחו את זה בצורה רצינית והינה היום אנחנו חוגגים כמה חגים על סיפור דמיוני.
סתירה בין כל דבר למישנהו זה רק יכול להיות מוכח כשללא שום צל של ספק ובכל פרשנות שתבחר תראה את הסתירה, ברגע שיכול להיות מספר פרשנויות, אין לך הוכחה לסתירה.רבנים נותנים פרשנויות ככה שיסתדר עם מה שהמדע גילה ולא הפוך. יש כיום דתיים שמאמינים בתורת האבולוציה והמפץ הגדול ומפרשים את הספר שלך ככה שזה יסתדר עם המדע.
אם ארצה לשבת עם מישהו שמבין בספר שלך או בגמרא או וואט אבר.. אני אשב עם חוקר מקרא ולא רב שנותן פרשנויות שגויות ככה שיסתדר לו עם החיי יום יום.
רואים שאין לך טיפה של מושג איך המדע לפי צורת הכתיבה שלך.
המדע לא טוען לאבסולוטית לטענות שלו (בניגוד מוחלט אליך). כל טענה או תאוריה מדעית (אל תתבלבל עם המילה תאוריה של החיי יום יום) שמתפתחת לה קיים מאחוריה אוסף של עובדות והיא עוברת ביקורת עמיתים וככה התיאוריה או הטענה מתחזקת או נחלשת, תלוי לאן הביקורות מושכות אותה.
לכן כל פעם כשאתה קורא איזו 'סתירה' לממצא מדעי, זו לא באמת סתירה אלא חידוש או חיזוק לתאוריה המדעית. המדע הוא גוף ביקורתי וזו הסיבה שאנחנו נמצאים כאן היום עם כל הטכנולוגיות שיש היום.
תורת האבולוציה שהתחילה מדרווין השתנתה מהקצה לקצה והיא בלתי ניתנת לערעור כתורה אחת שלמה מאחר ומאחוריה יש כמות ענקית של עבודות בין אם תרצה או לא.
המוסלמי הזה קצת מבולבל נראה לי, לפי האיסלם והקוראן, כל הדתות צודקות ואמיתיות.אני זוכר שפעם פגשתי מוסלמי הדוק ושאלתי אותו איך בכלל הוא מאמין בדת אם הדת שלו היא הוכחה שדת יכולה יכולה להשתנות כול הזמן(האיסלם היא הצעירה ביותר מכול שלושת הדתות) ואז הוא אמרי לי שלפי הקוראן לבניי האדם יש נטייה לשקר ,ועד עכשיו הם שיקרו בנושא הדת עד לבואו של הנביא שלהם. ואז שאלתי אותו :''אוקיי אז לפי היגיון שלך גם למי שכתב הקוראן או לפחות סיפר לך על הקוראן הייתה נטייה לשקר לא?''
ואז הוא פשוט השתתק ולא ענה לי
מי שנושא את הגנים של הדיזונזאוריים הקדומים אלו העופות של ימנו.לדוגמה, אם אטען שהיו דינוזאורים, ואציג את תאורית האבולוציה, ואשאל למה הדינוזאורים התפתחו? הרי כל הבעלי חיים התפתחו למשהו, איפה הדינוזאור של ימינו שהתפתח?
חלקית נכון, אפשר להסיק מסקנות ממצאים שנאספו עד כה ואם יימצאו ממצאים אחרים שיסתרו זאת אז יהיה אפשר להסיק אחרת.כנ"ל עם הדת, וגם חוקר תנ"ך יגיד לך את זה, ברגע שאין לך הוכחה מוחצת ובלי עוד פרשנויות שיש סתירה, אין לך כלום.
וכמובן, שהיעדר הוכחה מדעית למשהו לא סותר אותה, זה רק אומר שמדעית אין לנו הוכחה וידיעה שמשהו כזה קרה.
מבחינתם אתה עף לגיהנום.הקוראן חוזר ואומר כמה פעמים שיהודי שממשיך לשמור את הדת היהודי שלו, הוא מבורך ועושה דבר נכון מבחינה מוסלמית, ואינו כופר שצריך למות.
באמת שצחקתי אח יקר .רבנים נותנים פרשנויות ככה שיסתדר עם מה שהמדע גילה ולא הפוך. יש כיום דתיים שמאמינים בתורת האבולוציה והמפץ הגדול ומפרשים את הספר שלך ככה שזה יסתדר עם המדע.
אם ארצה לשבת עם מישהו שמבין בספר שלך או בגמרא או וואט אבר.. אני אשב עם חוקר מקרא ולא רב שנותן פרשנויות שגויות ככה שיסתדר לו עם החיי יום יום.
רואים שאין לך טיפה של מושג איך המדע לפי צורת הכתיבה שלך.
המדע לא טוען לאבסולוטית לטענות שלו (בניגוד מוחלט אליך). כל טענה או תאוריה מדעית (אל תתבלבל עם המילה תאוריה של החיי יום יום) שמתפתחת לה קיים מאחוריה אוסף של עובדות והיא עוברת ביקורת עמיתים וככה התיאוריה או הטענה מתחזקת או נחלשת, תלוי לאן הביקורות מושכות אותה.
לכן כל פעם כשאתה קורא איזו 'סתירה' לממצא מדעי, זו לא באמת סתירה אלא חידוש או חיזוק לתאוריה המדעית. המדע הוא גוף ביקורתי וזו הסיבה שאנחנו נמצאים כאן היום עם כל הטכנולוגיות שיש היום.
תורת האבולוציה שהתחילה מדרווין השתנתה מהקצה לקצה והיא בלתי ניתנת לערעור כתורה אחת שלמה מאחר ומאחוריה יש כמות ענקית של עבודות בין אם תרצה או לא.
אני חושב שהכוונה שלו זה שמנהגים שלנו ושל הנוצרים הם תוצאה של שקרהמוסלמי הזה קצת מבולבל נראה לי, לפי האיסלם והקוראן, כל הדתות צודקות ואמיתיות.
הרי הקוראן כותב שמשה היה נביא אמת, היהודים היו העם הנבחר, ורק בגלל שחטאו אלוקים עזב אותם.
הנוצרים אף הם היו צודקים, אבל בגלל שחטאו גם אותם אלוקים עזב.
הקוראן חוזר ואומר כמה פעמים שיהודי שממשיך לשמור את הדת היהודי שלו, הוא מבורך ועושה דבר נכון מבחינה מוסלמית, ואינו כופר שצריך למות.
קצת היסטוריה תראה שהאיסלם מאמין בכל הדתות שלפניה רק לא לאחריה.
באמת שצחקתי אח יקר .
מאיפה להתחיל ? רבנים נותנים פרשנויות ? תגיד לי מה נראלך זה אנשים כמוני כמוך ? תסתכל דורות קודמים מי היו הרבנים (לא שמזלזל באלה של היום) שנתנו את ה"פרשנויות" רש"י וכדו' זה לא דברים בהישגות שלנו .
המדע אומר א' עובדתית , ואז יכול להגיד ב' שסותר לגמרי את א' - אז רגע זה עובדתית או לא?
ודתי כזה ודתי אחר , לא מעניין אותי סוג כיפה ומה האדם אומר שהוא ואיך הוא מגדיר את עצמו , השאלה מי הוא באמת התורה אומרת מיזה דתי ומי לא , מצידי שישים חסה על הראש .
כל עוד הוא לא כופר בתורה וגם לא בפסוק אחד שלה ומאמין בה הוא דתי , אם הוא מקיים גם יש לו יראת שמיים אם לא יצרו גבר עליו השאלה מה הוא מבין שנכון ולא נכון.
והייתה יציאת מצרים וגם היה מעמד הר סיני , דרך אגב אחת הסיבות לצום היום יז בתמוז זה בגלל שנשתברו הלוחות , קולט שאנחנו עם שצם היום אחרי אלפי שנים על שבירת הלוחות ? כי יש לנו עדות , לא מחקר א' ב' ג' , עדות !
אם אתה אתמול אכלת פיצה , יש לך עדות לזה , אם יעשו בדיקה לגוף שלך ולא ימצאו ויגידו לך לפי המדע לא אכלת פיצה , מה האמת ?!? עדיין אני אבין כאלה שמעדיפים להאמין למדע הם יותר מתחברים לזה , וזה לא אומר שזאת האמת .
עכשיו אתה תטען אבל המדע לא יגיד דבר כזה אם אכלתי , אז טעות בידך , בראשית ברא אלוקים את השמיים ואת הארץ , העולם נברא בצורה כזאת שהיו דברים מוכנים כאילו הם קיימים כבר אלפי שנים , וכך לדוגמא מוצאים אבן ואומרים שהיא כך וכך שנים למרות שהעולם קיים פחות .
מה גם שגדילת האדם בין השנים משתנה , אם חלילה יפתחו היום קבר ויגידו למדע לבדוק בן כמה האדם , יהיה להם טעות של מאות שנים .
יש יותר מדויק מעדות ?!?!?
אל תשכח אחי שבמקומך אני הייתי במקומי אתה לא היית , אבל בכל מיקרה אח יקר לא אני ישנה את דעתי וכנראה שכרגע גם אתה לא את דעתך , וכל אחד אמר את הצד שלו אז נראלי שהדיון הופך למיותר.
לרוב ששואלים שאלה כזאת זה בשביל לחכות לתשובה ואז לפי התשובה להגיד זה "מסגרת שחיפשת" או משהו כזה . אבל בכל מיקרה אנסה לענות .אפשר לשאול מה גרם לך לחזור בתשובה?
פחחח, למה מי הם ? הסגנים של האל שלך ? בשר ודם כמוני כמוך עם קצת דמיון וסטיות מין.באמת שצחקתי אח יקר .
מאיפה להתחיל ? רבנים נותנים פרשנויות ? תגיד לי מה נראלך זה אנשים כמוני כמוך ? תסתכל דורות קודמים מי היו הרבנים (לא שמזלזל באלה של היום) שנתנו את ה"פרשנויות" רש"י וכדו' זה לא דברים בהישגות שלנו
המדע לא קובע משהו עובדתית ואז אומר משהו אחר.המדע אומר א' עובדתית , ואז יכול להגיד ב' שסותר לגמרי את א' - אז רגע זה עובדתית או לא?
זה שאתה צם ויש אנשים שסיפרו סיפורים זו ממש לא הוכחה ליציאת מצרים. אתה לא יודע מאיפה זה התחיל ואין מקורות נוספים פרט אליך ולחבריך שיכולים להעיד שזה קרה.והייתה יציאת מצרים וגם היה מעמד הר סיני , דרך אגב אחת הסיבות לצום היום יז בתמוז זה בגלל שנשתברו הלוחות , קולט שאנחנו עם שצם היום אחרי אלפי שנים על שבירת הלוחות ? כי יש לנו עדות , לא מחקר א' ב' ג' , עדות !
אם אתה אתמול אכלת פיצה , יש לך עדות לזה , אם יעשו בדיקה לגוף שלך ולא ימצאו ויגידו לך לפי המדע לא אכלת פיצה , מה האמת ?!? עדיין אני אבין כאלה שמעדיפים להאמין למדע הם יותר מתחברים לזה , וזה לא אומר שזאת האמת .
יש מלא מערכות כוכבים שמיקום הכוכב לכת שדומה מאוד לתכונותיו של כדור הארץ, ביחס לכוכב מתאים לקיום חיים. אתה לא מחדש כלום.העולם נברא בצורה כזאת שהיו דברים מוכנים כאילו הם קיימים כבר אלפי שנים ,
השיטות מדידה הקיימים היום הן די מדוייקות עם סטיות לכאן או לכאן אבל מאוד מדוייקות. מציע לך לקרוא על זה במדעי הגיאולוגיה ולא דרך הרבנים שלך שיש להם אפס הבנה בזה.לדוגמא מוצאים אבן ואומרים שהיא כך וכך שנים למרות שהעולם קיים פחות .
מה גם שגדילת האדם בין השנים משתנה , אם חלילה יפתחו היום קבר ויגידו למדע לבדוק בן כמה האדם , יהיה להם טעות של מאות שנים .
כן.יש יותר מדויק מעדות ?!?!
אתה לא יודע מי אני ומה עברתי בחיים. לא באתי לשנות את דעתך, באתי להעמיד דברים על דיוקם.אל תשכח אחי שבמקומך אני הייתי במקומי אתה לא היית , אבל בכל מיקרה אח יקר לא אני ישנה את דעתי וכנראה שכרגע גם אתה לא את דעתך , וכל אחד אמר את הצד שלו אז נראלי שהדיון הופך למיותר.
לרוב ששואלים שאלה כזאת זה בשביל לחכות לתשובה ואז לפי התשובה להגיד זה "מסגרת שחיפשת" או משהו כזה . אבל בכל מיקרה אנסה לענות .
אני לא חושב שיש תשובה חד משמעית על השאלה הזאת , זה הרבה דברים יחד .
התהליך קרה בצבא , היה לי הרבה שאלות , הרבה דברים שלא מובנים לי בכלל בשגרת חיים של האדם ביום יום של האדם החילוני.
בשביל מה באנו לעולם , מה יש בעולם , מה המטרה , איך צריך לחיות , מי קובע מה טוב ומה רע , מה מותר מה אסור , מה הסיבה שיהיה אסור לי משהו , אם הדבר עושה לי טוב ולאחר רע מה הבעיה בזה אם הוא לא יודע .
אינספור שאלות , בדיקה אחרי בדיקה , תשובה אחרי תשובה , ראייה על עולם שיש לו הכל ומותר לו הכל ואין לו כלום מול עולם שאין לו כלום ומאושר עד השמיים .
דרך אגב הכי מצחיק אותי שאומרים לאנשים טוב נוח לכם לחיות שאומרים לך מה לעשות זה הכי קל , אין יותר קל מלהיות חילוני והרבה יותר קשה להיות חרדי . זה בכלל לא בר השוואה .
אין עניין של דחיית סיפוקים , של לחכות , שלחשוב לפני מעשה / דיבור , שלשקול כל דבר אם זה מותר או אסור , כל מקום שהולכים אליו כל עבודה שמציעים לך .
כביכול יכלתי לחיות חיים הכי "מסודרים" שיש והכי קלים שיש מכל הבחינות אם חלילה הייתי ממשיך בדרך של העבר . אבל פשוט לי וודאי לי שזאת לא הדרך הנכונה .