הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי שוב סגר?

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך
מי שנושא את הגנים של הדיזונזאוריים הקדומים אלו העופות של ימנו.
לא מדויק, אין לנו שום מידע על הגנים של הדינוזאורים, הרבה מהמסקנות שלנו עליהם בגדר ניחוש ממש. שלטירונוסוראוס היו רק שני אצבעות בידיים, הצבעים שלהם, העור לעומת פרווה או נוצות. הכל ניחוש. תבדוק את זה, מדובר בתחום עם השערות מופרחות לפעמים.

היו דינוזאורים עם אותו אב קדמון של העופות, והיו גם של הלטאות והזוחלים. הכרישים הם דינוזאורים ששרדו, האם זה סתירה לאבולוציה? לא, כי יש לנו תמיד פרשנות כדי להסתדר. ככה זה בכל תחום, כשמגלים ממצא חדש שלא היה לנו לפני, צריך לבדוק האם זה סותר כל פרשנות אפשרית כדי להוכיח שיש באמת סתירה. ואם יש צורה שאין סתירה בה, אין לך הוכחה לסתירה.
באותה מידה אני יכול לטעון שסיפורי הארי פוטר היו אמיתיים. למה ? כי יש ספרים ורשום שם כל פרט.
תטען, יש חורים בטענה מעבר לסתירות.
כדי לטעון שמשהו לא קרה, לא צריך רק סתירות, אלא גם היעדר טיעונים או כמות נמוכה מאוד של מאמינים.
הסופרת לא טוענת שהסיפור שלה אמיתי.
מבחינתם אתה עף לגיהנום.
לא מדויק.
לפי הפרשנויות החדשות לקוראן שנעשה בעיקר על ידי מוסלמים החיים בארץ, אתה צודק, ואין להם בסיס לטענה שלהם.

לפי מוסלמים שונים אני הולך למקום יותר גבוה מהם בגן עדן.

הרי הקוראן בעצמו חוזר ואומר כמה פעמים את זה, הנה הפסוקים האחרונים של הקוראן.

188. (זכר) עת כַרת אלוהים ברית עם
אלה אשר ניתן להם הספר.

199. אך הירִאים את ריבונם, להם גנים
ונהרות זורמים תחתם; מושב קבע להם מאת אלוהים, הֶּנה מתת אלוהים היא
הטובה ביותר לצדיקים.

200. אמנם, ישנם מבין עמי הספר
כאלה המאמינים באלוהים ובמה שהורד אליכם ובמה שהורד אליהם,
והם נכנעים לאלוהים, ולא מוותרים על ָאותות אלוהים בעבור תמורה זולה, כל אלה שמור להם שכרם אצל ריבונם הנה אלוהים מהיר חשבון הוא.

לי זה נראה לבחור בדרך הקלה.. לוותר על חשיבה ביקורתית.. לסמוך על מה שרבנים אומרים.. לסמוך על ישות על שתדאג לך כי בשביל זה היא בראה אותך..

למה אתה חושב שלחילונים קל יותר? לנו אין דחיית סיפוקים? לנו אין שאלות בנוגע לחיים? מוות?
לוותר על חשיבה ביקורתית ? על מה אתה מדבר נשמה שלי ?
מעטים הימים שאין בהם וידוי לעשות ביקורת על המעשים שלנו , בלילה בק"ש , ובכלל מזה לחזור בתשובה ? כל יום צריך לחזור מחדש ולחשוב מה היה לא תקין אתמול ומה יש לי לתקן ולשפר , כן יש לי ספר שאומר לי מה לתקן ואיך לתקן .
לדוגמא אם אני ארביץ למישהו חלילה אז אני אחריזה יחשוב וואי עשית מעשה לא טוב על פי התורה אני צריך לבקש סליחה ולחזור בתשובה . לעומת זאת אתה יכול להרביץ למישהו ובחשיבה עם עצמך להגיד אבל רגע הוא הסתכל עליי / דיבר אליי לא יפה , זה הגיע לו , לימדתי אותו פעם הבאה הוא לא יתחיל איתי .

אז כן אני שמח שיש לי ספר שאומר לי מה נכון ומה לא , אבל אנחנו לא רובוטים וזה לא קל ליישם , ויש ביקורת זה לא שאתה קורא לדוגמא שצריך להתפלל בנץ ואז כל יום הגוף שלך קם ב5 בבוקר נניח , זה מלחמה יום יומית(אני אישית לא מתפלל בנץ רק מביא דוגמא) , נכון כתוב לא להרביץ , לא לקלל , לא להסתכל על נשים , לא לדבר לשון הרע , לא לגנוב , ועוד הרבה דברים שלא , "וואי איזה דבילים אומרים לכם מה לעשות אז מה הבעיה ? אין לכם בחירה" אחי אתה רציני ? זה שווה ערך שאני יגיד לך אומרים לכם להיות עשירים אז מה הבעיה אתם עשירים . זה עבודה יום יום , כל יום לעבוד מחדש על המידות , מכיבוד הורים , כיבוד אחים גדולים , כיבוד מבוגר , לא לגנוב , לא להזיק לזולת , לא להסתכל על נשים ובכלל דברים שבקדושה .
על מה אתה מדבר בנושא של ביקורת אחי ? אתה יודע איזה קושי יש לילד חרדי שחטא ? הביקורת העצמית פי אלף מחילוני.

ומזה לסמוך על מה שרבנים אומרים , כמה שאלות וחקירות ובדיקה צריך , אתה יודע כמה רבנים הכרתי שעדיף שיורידו את הכיפה ? זה לא שאתה עיוור נכנס למסלול ומתחיל לרוץ . אתם מאוד מושפעים מהתקשורת ולא מבינים איך העולם הזה בכלל עובד. נכון יש מקרים לא טובים אבל גם שמעתי על פסיכולוגים שעושים מעשים לא טובים אז אפשר להגיד הכי קל להיות מטופל אתה בא עושה מה שהפסיכולוג אומר ונגמר , מה הקשר ?
אם מצאת מישהו שאתה סומך עליו ? כמו שאתה מוצא רופא/פסיכולוג טוב , אז כן אם יש לי רב שאני סומך עליו ואני בקשר ישיר איתו וטוב שאני אשאל שאלה והוא יענה לי ואשאל מה המקור אני אומר תודה על התשובה בודק את המקור ומתקדם קדימה.

וכן לחילוני קל יותר , אין את האסור בהרבה מאוד מובנים , כמעט הכל מותר , כמעט ואין דחיית סיפוקים , אין צורך לחכות ולהמתין ,
לדוגמא בין מאכלים 6 שעות ,ויש מאכלים שבכלל אסור , ימים של צום , יום שבת שאסור הרבה דברים , טיולים אי אפשר בכל מקום , סוף מעשה במחשבה תחילה כל דבר צריך לחשבה איזה אוכל איזה כשרות מי האנשים שבאים לשם איזה אווירה יש שם וכדו' .
שאתה חילוני נכנס לאוטו לא משנה איזה יום נוסע , יכול להתחיל אתה היום בארץ ולסיים אותו בחו"ל , בילוי יכול להתחיל בת"א להסתיים באילת.
עבודות ? אתה יודע איזה ניסיון יש בעבודות לחרדים שהם פוסלים בגלל שזה לא מתאים לאורח חיים שלהם ? אצל חילוני זה כמעט לא קיים .

לא אומר עכשיו שהחילוני עורף ראשים ברחוב סתם כי מתחשק לו , אבל להשוות בין העולמות זה לא בר השוואה ידידי.

ודרך אגב לגבי השאלות על החיים/מוות , איך הן נשאלות ואיך התשובות ? התשובה זה אולי יש חיים אחרי המוות וצריך לשנות את צורת חיים שלי , או מעניין מה קורה שם וזהו .

לי זה נראה לבחור בדרך הקלה.. לוותר על חשיבה ביקורתית.. לסמוך על מה שרבנים אומרים.. לסמוך על ישות על שתדאג לך כי בשביל זה היא בראה אותך..

למה אתה חושב שלחילונים קל יותר? לנו אין דחיית סיפוקים? לנו אין שאלות בנוגע לחיים? מוות?
בואו נסכם שאף אחד לא יכול להגיד לאף אחד איזה דרך היא קלה יותר לחיות והעיקר היא לא לעשות שטויות עם דרך החיים שלך

אתה מדבר על משהו אחר לגמרי הוא מדבר על החד'ת
לא תגיע השעה (יום הדין) עד אשר יילחמו המוסלמים ביהודים ויהרגו אותם המוסלמים, ועד אשר יסתתר היהודי מאחורי האבנים והעצים, ואז יאמרו האבנים והעצים: "הו מוסלמי, הו עבד אללה, יש יהודי מתחבא (מאחורי), בוא והרגהו".

— החדית', מופיע בצחיח אל-בח'ארי (4:56:791) וצחיח מוסלם (41:6985)
בקצרה לפי האמונה המוסלמית אתה יכול להיות יהודי טוב אבל בסוף אם תקבל את מוחמד כנביא ביום הדין יהרגו אותך
(וכן אני מודע לזה שיש פירושים לפיהם זה רק ליהודים החוטאים אבל אתה צריך להבין שלפי האיסלם אי קבלת האיסלם זה גם חטא)
מי קובע מזה שטויות ....?
ריק סנצ'ז אחרי שהוא מגיע לצורתו האגדית pickle rick

ודרך אגב לגבי השאלות על החיים/מוות , איך הן נשאלות ואיך התשובות ? התשובה זה אולי יש חיים אחרי המוות וצריך לשנות את צורת חיים שלי , או מעניין מה קורה שם וזהו .

האם היה לך חיים לפני שנולדת? אני משוכנע שלא..
ולכן אין סיבה גם שיהיו לך חיים לאחר שתמות..

לא מדויק, אין לנו שום מידע על הגנים של הדינוזאורים, הרבה מהמסקנות שלנו עליהם בגדר ניחוש ממש.
הממ לא, זה ממש לא ניחוש.
נכון, קשה לשחזר dna של ייצור שנכחד לפני עשרות מיליוני שנים לכן משתמשים בחישובים מתמטים. אלו לא בדיוק "ניחושים".
תטען, יש חורים בטענה מעבר לסתירות.
כדי לטעון שמשהו לא קרה, לא צריך רק סתירות, אלא גם היעדר טיעונים או כמות נמוכה מאוד של מאמינים.
הסופרת לא טוענת שהסיפור שלה אמיתי.
לא הבנת את הנקודה שלי. באותה מידה אני יכול לרשום ספר, ללכת לאי בודד או מקום נידח באפריקה ולשכנע אנשים שיאמינו בזה וזה ניתן לי ע"י לורד וולדמורט. לך תוכיח שזה לא נכון. על אותו מצע אלו הדתות.

לא מדויק.
לפי הפרשנויות החדשות לקוראן שנעשה בעיקר על ידי מוסלמים החיים בארץ, אתה צודק, ואין להם בסיס לטענה שלהם.

לפי מוסלמים שונים אני הולך למקום יותר גבוה מהם בגן עדן.

הרי הקוראן בעצמו חוזר ואומר כמה פעמים את זה, הנה הפסוקים האחרונים של הקוראן.

188. (זכר) עת כַרת אלוהים ברית עם
אלה אשר ניתן להם הספר.

199. אך הירִאים את ריבונם, להם גנים
ונהרות זורמים תחתם; מושב קבע להם מאת אלוהים, הֶּנה מתת אלוהים היא
הטובה ביותר לצדיקים.

200. אמנם, ישנם מבין עמי הספר
כאלה המאמינים באלוהים ובמה שהורד אליכם ובמה שהורד אליהם,
והם נכנעים לאלוהים, ולא מוותרים על ָאותות אלוהים בעבור תמורה זולה, כל אלה שמור להם שכרם אצל ריבונם הנה אלוהים מהיר חשבון ה
למען האמת לא ככ קראתי על זה והם לא מעניינים אותי ולאן הם חושבים שאני אלך אחרי שאמות.

האם היה לך חיים לפני שנולדת? אני משוכנע שלא..
ולכן אין סיבה גם שיהיו לך חיים לאחר שתמות..
בחרת להתייחס רק לזה מכל מה שרשמתי , ושוב רשמתי לך השאלה גם איזה שאלות יש לכם , אז ענית לא , והתקדמת קדימה לא התעמקת בנושא. (עושה רושם שיותר קל , לא?)

ופה אתה נכנס לעניין של גלגולים , שסביר להניח שהיום אנחנו גלגול אבל לא נכנס לזה.

נכנס לאוטו לא משנה איזה יום נוסע , יכול להתחיל אתה היום בארץ ולסיים אותו בחו"ל , בילוי יכול להתחיל בת"א להסתיים באילת.
מתעורר בווגאס ערום מבולבל ו @Dark Soul Omega אומר לך בוקר טוב ועושה לך קיצי בגב

אחי, אתה לא יכול להשות חיים של חילונים וחיים של חרדים ולהגיד למי יותר קל. זה כל כך אינדיוידואלי שזה לא בר השוואה בכלל
ואם כבר, אתה בחרת לקחת על עצמך אסופה של חוקים מוזרים, מצד שני פתרת לעצמך את כל השאלות המהותיות ולא השארת שום מקום לספקות באורח חיים שבחרת

בחרת להתייחס רק לזה מכל מה שרשמתי , ושוב רשמתי לך השאלה גם איזה שאלות יש לכם , אז ענית לא , והתקדמת קדימה לא התעמקת בנושא. (עושה רושם שיותר קל , לא?)

ופה אתה נכנס לעניין של גלגולים , שסביר להניח שהיום אנחנו גלגול אבל לא נכנס לזה.

כן.. בהחלט גלגול נשמות.
תסביר לי משהו.. הנשמה נמצאת בזרע של הגבר או בביצית של האישה? או שהיא נכנסת רק בשלב הזיגוטה?
חשוב לי לדעת.

(וכן אני מודע לזה שיש פירושים לפיהם זה רק ליהודים החוטאים אבל אתה צריך להבין שלפי האיסלם אי קבלת האיסלם זה גם חטא)
על זה אני מדבר, יש לך פרשנויות בהם היהודי יכול להישאר יהודי מאמין לפי האיסלם.
הממ לא, זה ממש לא ניחוש.
נכון, קשה לשחזר dna של ייצור שנכחד לפני עשרות מיליוני שנים לכן משתמשים בחישובים מתמטים. אלו לא בדיוק "ניחושים".
לא הכל ניחוש, אבל חלק.
זה עצוב שבנושא מדעי משתמשים בניחושים.
כשהייתי צעיר יותר, הייתי מרותק מדינוזאורים, קראתי עליהם הרבה. זה עדיין מרתק אותי, אבל יש דברים שקצת מבאסים כשאתה לומד איך הם הסיקו חלק מהמסקנות.

כמו שכתבתי לא מסתבר שהיו ל Tyrannosaurus שני אצבעות רק בידיים, יותר מסתבר שלא מצאו את האצבעות האחרות. וכהנה עוד הרבה ניחושים והשערות.

על זה אני מדבר, יש לך פרשנויות בהם היהודי יכול להישאר יהודי מאמין לפי האיסלם.
אז אני לא מבין על מה הויכוח?
האם אתה תלך לגהינום אם אתה יהודי שלא שומר על יהדות?
או האם אתה תלך לגהינום אם אתה יהודי ששמר על היהדות שלו וביום הדין לא המיר את הדת שלו לאיסלם?
ואם זה עניין של פרשות אז זה מתקשר לכול העניין של השקר שעליו דיברתי

כן.. בהחלט גלגול נשמות.
תסביר לי משהו.. הנשמה נמצאת בזרע של הגבר או בביצית של האישה? או שהיא נכנסת רק בשלב הזיגוטה?
חשוב לי לדעת.
לא פה ולא פה .
שלושה שותפים באדם אביו אימו והקב"ה .
הגבר נותן את הלובן והאישה את האודם (אם אני לא טועה וזוכר נכון) הלובן זה עצמות וגידים והאודם זה עור ובשר (כמובן שעוד דברים)
והשותף השלישי זה הקב"ה הוא נותן אתה נשמה .

שמגיע אדם לסיום חיו הקב"ה מפרק את השותפות לוקח את הנשמה ומשאיר את הגוף פה (שזה האודם והלובן)

לא הכל ניחוש, אבל חלק.
זה עצוב שבנושא מדעי משתמשים בניחושים.
כשהייתי צעיר יותר, הייתי מרותק מדינוזאורים, קראתי עליהם הרבה. זה עדיין מרתק אותי, אבל יש דברים שקצת מבאסים כשאתה לומד איך הם הסיקו חלק מהמסקנות.

כמו שכתבתי לא מסתבר שהיו ל Tyrannosaurus שני אצבעות רק בידיים, יותר מסתבר שלא מצאו את האצבעות האחרות. וכהנה עוד הרבה ניחושים והשערות.
לא יודע מהיכן אתה מביא שזה ניחוש. יש לך מקור מדעי לזה ?

אחי, אתה לא יכול להשות חיים של חילונים וחיים של חרדים ולהגיד למי יותר קל. זה כל כך אינדיוידואלי שזה לא בר השוואה בכלל
ואם כבר, אתה בחרת לקחת על עצמך אסופה של חוקים מוזרים, מצד שני פתרת לעצמך את כל השאלות המהותיות ולא השארת שום מקום לספקות באורח חיים שבחרת
לא באתי להתלוננן , העלו פה טענה יש מצב אפילו אתה לא זוכר מי , שבחרת בחיים קלים יותר אז עניתי על זה.
ואיזה שאלות מהותיות פתרת ולא שהארתי מקום לספקות? (שדרך אגב אני לא רואה בזה משהו רע , רק שואל למה אתה מתכוון)

דרך אגב אולי הרב שהכי נכנס לעניין של מדע זה הרב זמיר כהן (אני אישית לא שומע כ"כ שיעורים שלו , אבל מעלה קטע קצר שלו (הוא גם הוציא ספרים בנושא האמת לא קראתי אףאחד מהם )

אז לא זוכר מי פה רשם שבמידה וירצה לדעת ילך למישהו שחקר ובדק לך לרב זמיר כהן בהצלחה.

לא פה ולא פה .
שלושה שותפים באדם אביו אימו והקב"ה .
הגבר נותן את הלובן והאישה את האודם (אם אני לא טועה וזוכר נכון) הלובן זה עצמות וגידים והאודם זה עור ובשר (כמובן שעוד דברים)
והשותף השלישי זה הקב"ה הוא נותן אתה נשמה .

שמגיע אדם לסיום חיו הקב"ה מפרק את השותפות לוקח את הנשמה ומשאיר את הגוף פה (שזה האודם והלובן)

הבנתי , באיזה זמן נכנסת הנשמה לגוף?
מתי הקב"ה בא לתת אותה?

הבנתי , באיזה זמן נכנסת הנשמה לגוף?
מתי הקב"ה בא לתת אותה?
אני לא רב , ועדיף לשאול רב אמיתי (לא דבר שכלכך קל למצוא היום) אם באמת יש לך שאלות כאלה ואחרות.

אבל בזמן הזיווג של הגבר והאישה הקב"ה מוריד נשמה לעולם. זה הבעיה עם הפלות דרך אגב.

דרך אגב אולי הרב שהכי נכנס לעניין של מדע זה הרב זמיר כהן (אני אישית לא שומע כ"כ שיעורים שלו , אבל מעלה קטע קצר שלו (הוא גם הוציא ספרים בנושא האמת לא קראתי אףאחד מהם )

אז לא זוכר מי פה רשם שבמידה וירצה לדעת ילך למישהו שחקר ובדק לך לרב זמיר כהן בהצלחה
🤣🤣🤣🤣😆😆😆😆😆
הרב זמיר כהן, אחד השקרנים שיש. יש לו ידע והבנה מאוד שטחית במדע וכבר מישהו סתר לו את כל הסרטונים. ידעתי שתלך אליו בשלב מסויים.

אם ארצה ללכת לתקן את הרכב שלי, אלך לקוסמטיקאית? תפנה את הבחור למדען בתחום ולא לאיזה שרלטן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית