הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב או מסה? יש תמונה

• פותח/ת השרשור mr box
  • פורסם בתאריך

mr box

משתמש מתחיל
46
2
נק' מוניטין:
2
46
2
בגדול אני מתאמן קרוב ל10 חודשים,הייתי 64 ועכשו אני תקוע על 72-73 וזז מאוד באטיות, שהעלייה שלי הייתה די מהירה.
האם להמשיך במסה או חיטוב?
על כמה משקל ממשיכים עוד לעלות?

קבצים מצורפים

• שלב 12.jpg
    שלב 12.jpg
    KB 93.9 · צפיות: 124
תחליט אתה. אתה מרוצה מאיך שאתה נראה? אתה חושב שתוכל לסבול עלייה נוספת באחוזי שומן? אם כן, תמשיך מסה. אם לא אז חיטוב

• פותח/ת השרשור
כולם,אומרים תחליט אתה,אבל לא מבין כזה,אין לי אחוזי שומן, גבוה אבל זה זה מעצבן להיות במסה, ובא לי גיון.
אני לא חי את עולם הכושר שאני יודע אם זה מספיק גדול או לא,

כולם,אומרים תחליט אתה,אבל לא מבין כזה,אין לי אחוזי שומן, גבוה אבל זה זה מעצבן להיות במסה, ובא לי גיון.

גיוון של מה?
ומה זאת אומרת לא יודע אם אתה מספיק גדול או לא? אין פה שאלה של ידע... יש פה שאלה של כאשר את המסתכל על עצמך במראה, אתה מרוצה? היית רוצה לגדול עוד?

• פותח/ת השרשור
תמשיך מסה.. וחיטוב לרובם לא כיף לא חושב שתאהב לגוון
חיטוב זה קל, וכל העבודדהה הקשה במסה רואים בחיטוב,
אני מרוצה מהמראה, תמיד אני רוצה עוד ועוד, אבל זה לא יגמר לעולם.
בהתחלה עשיתי לי יעד ל 75 קילו,אבל התחיל להיות ממש קשה כבר לעלות אני עולה בקושי

חיטוב זה קל, וכל העבודדהה הקשה במסה רואים בחיטוב,
אני מרוצה מהמראה, תמיד אני רוצה עוד ועוד, אבל זה לא יגמר לעולם.
בהתחלה עשיתי לי יעד ל 75 קילו,אבל התחיל להיות ממש קשה כבר לעלות אני עולה בקושי

אז כמו שאמרו לך תעשה מה שאתה מעדיף

עוד לא שמעתי מישהו מתלונן על מסה שנמאס.

זה באמת תלוי בך, אני מעדיף לשקול עוד 5 ק"ג ולהרים 50 ק"ג יותר על 15% שומן, מאשר להיות 10% שומן ולהרים 50 ק"ג פחות.

כמו שאמרו לך, אין נכון לא נכון

גדול אני מתאמן קרוב ל10 חודשים,הייתי 64 ועכשו אני תקוע על 72-73 וזז מאוד באטיות, שהעלייה שלי הייתה די מהירה.

מה שקרה לך זה שעשית מסה, עלית קצת במסת שריר ובשומן (בגלל זה גם העליה הייתה מהירה)
עכשיו הגוף שלך הסתגל לפלוס הקלורי (וכנראה גם לאימונים) ואתה עולה בשומן פחות מהר (לכן עכשיו אתה זז באיטיות) ולגבי מסת שריר, לא ברור אם התוכנית שלך אופטמלית (נוכל לומר בוודאות רק אם תמשיך עוד ואז תעלה שוב תמונה ונראה את התוצאות)

עצתי היא לשתף איזה תכנית אתה עושה בדיוק, ומה המטרות שלך
בנוסף לבדוק כמה אתה צריך בדיוק לאכול, ובאיזה פלוס קלורי אתה צריך להיות. זה בהנחה ומפריע לך שאתה עולה גם בשומן לטובת כח או מסת שריר. אחרת, תאכל כמה שבא לך (בכל מקרה חשוב שהתכנית תהיה אופטמלית למטרות*)

• פותח/ת השרשור
עוד לא שמעתי מישהו מתלונן על מסה שנמאס.

זה באמת תלוי בך, אני מעדיף לשקול עוד 5 ק"ג ולהרים 50 ק"ג יותר על 15% שומן, מאשר להיות 10% שומן ולהרים 50 ק"ג פחות.

מסה זה בהרבה יותר קשה מחיטוב,גם בהרמת משקלים וגם בתזונה
הקטע שאני לא עולה בשומן,ווהעליה שלי מאוד איטית 5 קילו זה יהיה אולי עוד שנתיים שאעלה ולא עכשו.

אני חושב שהראשון מרשים יותר, ולזה הייתי רוצה להשקיע את האנרגיות שלי.

מה מדבר אליך יותר?
ֿ
לי אישית, חד משמעית הראשון
מה שכן, חשוב לי לא להיות שמן בדרך.
נגיד 200 קילו בנץ׳, הרבה יותר מרשים לדעתי מק!בי!ת

power building? יש דבר כזה?
הקטע שאני לא עולה בשומן,ווהעליה שלי מאוד איטית 5 קילו זה יהיה אולי עוד שנתיים שאעלה ולא עכשו.

יש לי הרגשה שהתכנית אימונים שלך דפוקה... (כנראה שלא לגמרי באשמתך)

הכל קשה, אבל במסה אתה יכול לאכול, ולהתאמן שזה כיף.
בחיטוב אין חשק להתאמן.
לי אישית, חד משמעית הראשון
מה שכן, חשוב לי לא להיות שמן בדרך.
נגיד 200 קילו בנץ׳, הרבה יותר מרשים לדעתי מק!ובי!ת

power building? יש דבר כזה?
ברור שיש.
רק שאני לא עושה את זה.
אני לא רוצה להיות ממש שמן, אעדיף להישאר בסביבות ה15%, אבל אני לא עושה כמעט כלום חוץ ממה שיקדם אותי רק בכוח.

וכן, חולם על 200 בנץ'.

מסה זה בהרבה יותר קשה מחיטוב בהרמת משקלים
מה??
וגם בתזונה
זה כבר אינבידואלי
זה כבר בגלל שהתזונה שלך גרועה. אם העליה שלך איטית אז אתה לא אוכל מספיק, אתה תמיד יכול להעלות יותר במשקל.
לסיכום, תשב, תלמד עוד, ותחליט בעצמך מה אתה רוצה. נשמע שאתה מעדיף חיטוב אבל אולי אני טועה, תעשה מה שבא לך, אף אחד לא יכול באמת לייעץ לך בנושא, אין לזה חוקים.

אני חושב שצריך להיות מדריך לשאלה חיטוב/מסה/ריקומפ

זאת אומרת יהיה מפורט למי עדיף לעשות מסה

1) למי שבאזור 13 א״ש ומטה,
2) למי שרוצה לעלות במסת שריר והוא לא בא״ש שאינו בריא
3) למי שעדיין מתבגר וממש עדיף לו לא להיות בחיטוב
4) למי שאין מסת שריר ואם הוא יחטב זה יהיה מזעזע

חיטוב:
1) מי שבא״ש לא בריא
2) מי שרוצה לרדת בא״ש יותר משרוצה לעלות במסת שריר.

פשוט זה ממש קצה הקרחון ואפשר לשדרג את זה המון, אבל יש הרבה ״אבודים״ שלא כל כך יודעים לאן ללכת

• פותח/ת השרשור
מה??

זה כבר אינבידואלי

זה כבר בגלל שהתזונה שלך גרועה. אם העליה שלך איטית אז אתה לא אוכל מספיק, אתה תמיד יכול להעלות יותר במשקל.
לסיכום, תשב, תלמד עוד, ותחליט בעצמך מה אתה רוצה. נשמע שאתה מעדיף חיטוב אבל אולי אני טועה, תעשה מה שבא לך, אף אחד לא יכול באמת לייעץ לך בנושא, אין לזה חוקים.
התזונה שלי ממש לא גרועה, מקפיד,על ערכים תזונתיים,+חלבון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית