הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה במסה - skinny fat

• פותח/ת השרשור Narcos
  • פורסם בתאריך

Narcos

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי,

אני גובה 1.75 משקל 63
אני במסה נקייה כבר בערך 3 חודשים (התחלתי מ57-58)

מרגיש שינוי אבל בעיקר באיזור הבטן (כרס וצדדים)
לא מרגיש שהשומן מגיע לידיים/רגליים

שורה תחתונה skinny fat

האם כדאי לי להתחיל חיטוב ולאחר מכן שוב מסה? (למרות שבספק אם השומן מהבטן ייעלם יותר מדי)

אני לא אוכל ג'אנק, לא נוגע בחטיפים/שתייה מתוקה, נצמד לתפריט.. (בעיקר חזה עוף, עוף, אורז, פסטה, לחם כוסמין וכו')

אתה מתאמן? מה המטרה שלך פשוט להשמין?
בכל אופן 6 קילו ב3 חודשים זה קצב עלייה מהיר מידי למסה, פיזור שומן זה עיניין גנטי ולעובדה שאתה לא אוכל גאנק אין השפעה על הרכב הגוף שלך.

אתה רק במסה 3 חודשים ואתה רוצה להתחיל חיטוב ?
אין בזה היגיון ואתה סתם תבזבז זמן ולא תרוויח כלום.
תוריד את הפלוס הקלורי שלך ל300 ותמשוך את המסה עוד.
אחכ תעשה חיטוב.
אין בעיה לאכול "ג'אנק" גם בחיטוב וגם במסה, זה לא מה שיהרוס לך את הכל. הכל תלוי בסופו של דבר בכמה קלוריות אתה צורך כל יום, אם אתה אוכל למשל פיצה נגיד מגש זה 2000 קלוריות, הנייטרלי שלך 2000 קלוריות ואתה לא אוכל בהמשך כל היום - אתה לא תעלה בשומן, תעלה כנראה בנוזלים אבל אתה לא "תשמין" מזה. אין כזה דבר משמין. הכל קשור לכמה קלוריות צורכים כל יום.

הוא נבהל מהכרס. זה נורמלי במיוחד אם כל חייו הוא היה בא.ש נמוך ובלי הרבה מסת שריר.

בכל מקרה ממליץ לך להמשיך במסה, לא להיבהל מהשומן, תצבור מספיק מסת שריר ותקבל פרופורציות יפות. אני מאמין שגם השומן יתפזר לך בצורה יותר נורמלית בהמשך. אחרי שעלית מספיק בשריר תתחיל חיטוב. בכל מקרה תעבוד לפי תכנית אימונים.

מאוד ממליץ להמשיך במסה. אני הייתי אותו במצב שלך(ועדיין). צריך לעשות מסה יחסית תקופה ארוכה של כמה חודשים+, לשים מסת שריר על הגוף ואחרי שצברת כמות נכבדת לעשות חיטוב.
מה שכן 6 קילו ב3 חודשים זה מאוד מהיר בעיקר לסקיני פאט שצריך כמה שיותר למתן את העלייה בשומן ולהגביר את העלייה בשריר.
תכוון לעלות 1-1.5% ממשקל הגוף שלך בחודש.
תתאמן על תוכנית לגדילת מסת שריר 3-4 פעמים בשבוע.
תעשה מספיק סטים לכל שריר, תתמקד בטכניקה ובלהגיע קרוב לכשל(0-4 חזרות)

השומן הראשון שנראה לעין זה הבטן, והאחרון להיעלם גם. בעיקר לאחר העמסה/צ'יט.
שמבצעים חיטוב הוא נובע מכמה סיבות.
1) הגעת לאחוז השריר שרצית, ונשאר רק לחטב.
2) אם אתה רוצה מראה אסתטי יותר, כי עלית באחוזי שומן ואתה לא אוהב את המראה העכשווי.
אני מאמין שבגלל התזונה שלך (פסטה ולחם כוסמין) עלית גם נוזלים. אז פחות הגיוני שעלית 6 קילו שריר ושומן.
מה התוכנית אימונים שלך אגב?

• פותח/ת השרשור
אתה מתאמן? מה המטרה שלך פשוט להשמין?
בכל אופן 6 קילו ב3 חודשים זה קצב עלייה מהיר מידי למסה, פיזור שומן זה עיניין גנטי ולעובדה שאתה לא אוכל גאנק אין השפעה על הרכב הגוף שלך.
מתאמן 4 פעמים בשבוע, פעם בשבוע על כל שריר
המטרה שלי כעקרון להתחטב ולעלות במסת שריר אבל הייתי צריך לעבור מסה קודם כי הייתי שחיף ולא ממש התקדמתי
אני מודע לזה שפיזור שומן זה גנטיקה אבל הקטע שאיך זה הגיוני שאני לא רואה שינוי בזרועות וברגליים בכלל?

אין בזה היגיון ואתה סתם תבזבז זמן ולא תרוויח כלום.
תוריד את הפלוס הקלורי שלך ל300 ותמשוך את המסה עוד.
אחכ תעשה חיטוב.
אין בעיה לאכול "ג'אנק" גם בחיטוב וגם במסה, זה לא מה שיהרוס לך את הכל. הכל תלוי בסופו של דבר בכמה קלוריות אתה צורך כל יום, אם אתה אוכל למשל פיצה נגיד מגש זה 2000 קלוריות, הנייטרלי שלך 2000 קלוריות ואתה לא אוכל בהמשך כל היום - אתה לא תעלה בשומן, תעלה כנראה בנוזלים אבל אתה לא "תשמין" מזה. אין כזה דבר משמין. הכל קשור לכמה קלוריות צורכים כל יום.
אתה בטוח שאין בעיה לאכול ג'אנק? לפי מה שהבנתי לא הכל זה קלוריות

הוא נבהל מהכרס. זה נורמלי במיוחד אם כל חייו הוא היה בא.ש נמוך ובלי הרבה מסת שריר.

בכל מקרה ממליץ לך להמשיך במסה, לא להיבהל מהשומן, תצבור מספיק מסת שריר ותקבל פרופורציות יפות. אני מאמין שגם השומן יתפזר לך בצורה יותר נורמלית בהמשך. אחרי שעלית מספיק בשריר תתחיל חיטוב. בכל מקרה תעבוד לפי תכנית אימונים.
תמיד הייתי בא.ש נמוך אבל שומן תמיד היה נאסף בבטן, אבל מן הסתם לא כמו עכשיו..
אין לי מושג אם עליתי מספיק בשריר :/

מאוד ממליץ להמשיך במסה. אני הייתי אותו במצב שלך(ועדיין). צריך לעשות מסה יחסית תקופה ארוכה של כמה חודשים+, לשים מסת שריר על הגוף ואחרי שצברת כמות נכבדת לעשות חיטוב.
מה שכן 6 קילו ב3 חודשים זה מאוד מהיר בעיקר לסקיני פאט שצריך כמה שיותר למתן את העלייה בשומן ולהגביר את העלייה בשריר.
תכוון לעלות 1-1.5% ממשקל הגוף שלך בחודש.
תתאמן על תוכנית לגדילת מסת שריר 3-4 פעמים בשבוע.
תעשה מספיק סטים לכל שריר, תתמקד בטכניקה ובלהגיע קרוב לכשל(0-4 חזרות)
דווקא הביאו לי תכנית עם יותר חזרות, למה אתה חושב שצריך קצת חזרות?

השומן הראשון שנראה לעין זה הבטן, והאחרון להיעלם גם. בעיקר לאחר העמסה/צ'יט.
שמבצעים חיטוב הוא נובע מכמה סיבות.
1) הגעת לאחוז השריר שרצית, ונשאר רק לחטב.
2) אם אתה רוצה מראה אסתטי יותר, כי עלית באחוזי שומן ואתה לא אוהב את המראה העכשווי.
אני מאמין שבגלל התזונה שלך (פסטה ולחם כוסמין) עלית גם נוזלים. אז פחות הגיוני שעלית 6 קילו שריר ושומן.
מה התוכנית אימונים שלך אגב?
אז אתה אומר להפחית עם הלחם והפסטה?
מה לגבי תפו"א?

המספר חזרות שהוא כתב זה מספר החזרות שנשאר לך לעשות שאם היית ממשיך איתם היית נכשל. לדוגמא עשית 8 חזרות במתח אבל היית יכול לעשות 12, ואם היית עושה עוד 1 לא היית מצליח אותה. תעשה טווח חזרות של 6-15.
אין שום סיבה בעולם שתעשה את זה. תאמן 2/3 פעמים בשבוע כל שריר.
מה לגבי תפו"א?
הוא אמר שבגלל הלחם והפסטה אתה צובר יחסית הרבה נוזלים, כי זה מאכלים שצוברים נוזלים. אין עם זה בעיה כי זה לא שתצבור עכשיו 17 קילו מזה, פשוט כנראה שלא כל מה שעלית זה שומן ושריר.
בכל מקרה תוריד טיפה מהקלוריות כדי להיות בפלוס קלורי קטן. ותקרא קצת (אתה יכול פה בפורום) על תזונה ואימונים כי ברור שחסר לך ידע בנושא, מה שאתה לא מצליח ללמוד לבד אתה תמיד מוזמן לשאול פה.
לעניין עלייה וירידה במשקל הכל זה קלוריות.
מי הביא? אתה יכול להעלות פה את התוכנית אם אתה רוצה לקבל פה חוות דעת עליה.

המטרה שלי כעקרון להתחטב ולעלות במסת שריר אבל הייתי צריך לעבור מסה קודם כי הייתי שחיף ולא ממש התקדמתי
אני מודע לזה שפיזור שומן זה גנטיקה אבל הקטע שאיך זה הגיוני שאני לא רואה שינוי בזרועות וברגליים בכלל?

תמיד הייתי בא.ש נמוך אבל שומן תמיד היה נאסף בבטן, אבל מן הסתם לא כמו עכשיו..
אין לי מושג אם עליתי מספיק בשריר :/

מה לגבי תפו"א?
אעשה לך מעט סדר בדברים.
כל גרם פחמימה שנכנסת לך לגוף סופחת 3 גרם מים.
תאכל פחמימות, אין בעיה איתן יותר מידי, רק אל תגזים בכמויות ותופתע מעליית נוזלים.
בישביל להיפטר מרוב הנוזלים בגוף שצברת עקב אכילה של פחמימות תבצע אירובי, ריצה תהיה יותר אפקטיבית, הליכה גם אבל פחות מריצה.
כמו שאמרתי מקודם, השומן שמתחיל להיות נראה לעין לראשונה זה בבטן, והוא גם השומן האחרון שייעלם לך. מעבר לגנטיקה כמובן.
בקשר לשריר, תיקח חוט/מטר גמיש, במידה ואין מטר גמיש תשתמש בחוט ארוך ותמדוד היקפים.
בטן פופיק, חזה, בייספס שריר, אמה עם שריר, שוק עם שריר, ירך עם שריר.
בנוסף, תצטלם מידי פעם בפוזינג בסיסי כדי להבליט את השרירים ולראות התקדמות מעבר להיקפים.

אלו המלצות מנסיוני הדל,

פעם בשבוע על כל שריר
תתאמן לפחות פעמיים בשבוע על כל שריר
לתוצאות אופטימליות
שאיך זה הגיוני שאני לא רואה שינוי בזרועות וברגליים בכלל?
או שאתה לא מתאמן נכון או שאתה לא מודד נכון (לא מסתמכים רק על ראייה, לקחת תמונות חודשיות/שבועיות? עלית במשקלים במכון?)
לא דיברתי על חזרות- דיברתי שבכל סט חשוב להגיע קרובלכשל, שישאר לך עוד 0-4 חזרות בטנק. למשל אתה עושה סט של 10 חזרות - שישאר לך עוד 0-4 חזרות שהיית יכול לעשות (ככה תקבל היפרטרופיה אופטימלית מכל סט)
בנוגע לחזרות, תתמקד ב5-20 חזרות בין כל סט(20-30 גם עובד אם מגיעים ממש קרוב לכשל/לכשל)
ובקשר לשקילות גוף
תשקל כל יום בבוקר אחרי שירותים ותעשה ממוצע שבועי ולזה תתייחס
אל תתייחס ל2 תאריכים רנדומליים עם הבדל של כמה חודשים שיש בהם הפרש של 6 קילו(לא יודע על פי מה נתת לנו את הנתונים האלה פשוט)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית