הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דלקת במפרק כף

Synergia

משתמש פעיל
547
92
נק' מוניטין:
201
547
92
הי, בן 23.
מתאמן די מתחיל(כשלושה חודשים) בפאוורליפטינג ובכללי במכון כושר, במשך שנים הקפדתי על אימונים ביתיים עצימים וביניהם שכיבות סמיכה וג׳קסונים.
שמתי לב - מאז ומתמיד כשהגזמתי בכל מה שקשור לתרגילים שאני נשען על כף היד - ככל שאני יותר עובד על כאלה תרגילים הכאב חוזר ונשנה.
התחלתי דרך המאמן האישי בתכנית האימונים לבצע מילטרי פרס, פרונט סקאווט באחיזה של מרפקים כלפי מעלה(מה שמעמיס מאד על המפרקים בידיים), ג׳קסונים ושכיבות סמיכה עם משקל ולפני כחודש וחצי התחלתי להתעורר בלילות מכאבים עזים במפרקים.
מפרק כף יד ימין משמעותית היה כואב יותר אך שמתי לב שגם השמאלי לוקה לצערי בדלקת ובכאבים כרוניים(אם כי לא כמו הימין).
קיבלתי אתופן למשך כשלושה שבועות 600 מ״ל פעם ביום, לפני כמה ימים הייתה לי פגישה אצל האורתופד ובזמן הזה(חודש וחצי האחרונים, מאז שקמתי בלילות והחלטתי שזהו ככה אני לא ממשיך) פעמיים הלכתי לפיזיותרפיסט.

כולם אמרו לי חד וחלק - להוריד עומסים וטוטאלית עד להיעלמות הכאב לא להשתמש בתרגילים שיוצרים עומס על המפרקים. הדלקת כנראה תחזור בעתיד(בתקווה שבכלל לא ואם כן בכאב מופחת משמעותית יותר) אז אשמח מאד לעצות כאן איך לשלב את התרגילים האלה בתכנית בלי ליצור עומס על המפרקים(אם בכלל זה אפשרי)?
מילטרי פרס מאד חשוב לי לא לוותר, פרונט סקאווט מאחיזה של מרפקים כלפי מעלה עברתי כרגע לאחיזה ׳שמחבקת׳ את המוט ומשמעותית זה הקל לי על על הכאבים.
לגבי שכיבות סמיכה וג׳קסונים - ישנה בכלל דרך אחרת לבצע את התרגילים בלי להישען על כפות הידיים?

תודה לעוזרים, ממש חדש אז אם איפשהו טעיתי בפתיחת האשכול אני מתנצל ואשמח לדעת איפה.
סוף שבוע נעים

כבר הגעת למצב של דלקת חמורה עד כדי נטילת אתופן, לדעתי ההזדמנות לנסות להמשיך להתאמן עם הכאבים עברה מזמן. במקומך הייתי מפסיק לאלתר את כל התרגילים שמערבים אחיזה עם כף היד. זה בעיקרון משאיר לך בעיקר עבודה על פלג גוף תחתון. לא יקרה כלום עם שבועיים תעשה רק אירובי (ריצות אופניים), או לחילופין לג פרס, פשיטת רגליים במכונה, כפיפת רגליים במכונה. כנראה שאפשר גם כפיפות בטן/סופרמן. העיקר לתת למפרק לנוח.

לגבי שכיבות שמיכה- קנה ידיות פושאפס, תדאג שבדחיפה כף היד ישרה עם הקו של האמה. זה אמור לעזור.

כולם אמרו לי חד וחלק - להוריד עומסים וטוטאלית עד להיעלמות הכאב לא להשתמש בתרגילים שיוצרים עומס על המפרקים.
וזה בדיוק מה שאתה צריך לעשות. תקשיב למה שהרופא והפיזיותרפיסט אמרו לך לעשות, לא לאנשים רנדומליים באינטרנט.

אל תפסיק לגמרי עבודה על פלג גוף עליון, זה טיפשי
אם אתה במכון כושר יש המון אלטרנטיבות, אתה יכול להשאיר סקוואט רגיל ופרונט סקוואט, עדיפות שתקנה רצועות שורש כף יד
אני לא רואה סיבה שלא תוכל לעשות דדליפט

אתה יכול לעשות הרחקות, תנסה לחיצה בדאמבלים עם יותר חזרות וקצת פחות משקל עם רצועות שורש כף יד
אם בנץ' ממש ממש מציק לך גם עם רצועות שורש כף יד, אז זמנית תעבור ללחיצה במכונות כשאתה מקפיד מאוד על שורש כף יד ישר ומקסימום תוסיף קצת מבודדים כמו פרפר
גם טרייספס אין סיבה שלא תוכל לעשות במכונות
מתח גם אתה יכול, גם חתירה בדאמבל סבבה לגמרי

זה שהשורש כף יד פצוע לא אומר שצריך להפסיק את כל האימונים, די עם ההגזמה הזאת
גם עם פציעות הרבה יותר גרועות אפשר להמשיך להתאמן ולעבוד סביב הכאב

אל תפסיק לגמרי עבודה על פלג גוף עליון, זה טיפשי
אם אתה במכון כושר יש המון אלטרנטיבות, אתה יכול להשאיר סקוואט רגיל ופרונט סקוואט, עדיפות שתקנה רצועות שורש כף יד
אני לא רואה סיבה שלא תוכל לעשות דדליפט

אתה יכול לעשות הרחקות, תנסה לחיצה בדאמבלים עם יותר חזרות וקצת פחות משקל עם רצועות שורש כף יד
אם בנץ' ממש ממש מציק לך גם עם רצועות שורש כף יד, אז זמנית תעבור ללחיצה במכונות כשאתה מקפיד מאוד על שורש כף יד ישר ומקסימום תוסיף קצת מבודדים כמו פרפר
גם טרייספס אין סיבה שלא תוכל לעשות במכונות
מתח גם אתה יכול, גם חתירה בדאמבל סבבה לגמרי

זה שהשורש כף יד פצוע לא אומר שצריך להפסיק את כל האימונים, די עם ההגזמה הזאת
גם עם פציעות הרבה יותר גרועות אפשר להמשיך להתאמן ולעבוד סביב הכאב

הוא מתעורר בלילה "מכאבים עזים", והיה על אתופן. אתופן זה כדור שיש לי הרבה ניסיון איתו ואני יודע שלא רושמים אותו למצבים קלים.

במצב הזה אני חושב שלקחת מנוחה מוחלטת שבועיים זה בהחלט הצעד הנכון.

הוא מתעורר בלילה "מכאבים עזים", והיה על אתופן. אתופן זה כדור שיש לי הרבה ניסיון איתו ואני יודע שלא רושמים אותו למצבים קלים.

חוץ מלחיצות הוא יכול לבצע הכל, אין צורך במנוחה טוטאלית.

למה שלא יוכל לעשות דברים כמו מתח או דדליפט? איזה עומס על המפרק יש שם?
במקרה הכי גרוע והכי שמרני שיוסיף גם שם רצועות שורש כף יד

חוץ מלחיצות הוא יכול לבצע הכל, אין צורך במנוחה טוטאלית.
למה שלא יוכל לעשות דברים כמו מתח או דדליפט? איזה עומס על המפרק יש שם?
במקרה הכי גרוע והכי שמרני שיוסיף גם שם רצועות שורש כף יד

ברור שיש גם עומס במשיכות, הרי יש משהו שמונע מכף היד להתנתק מהאמה נכון? הרצועות מחברות בין העצמות ומופעל עליהן עומס בדדליפט. הגידים נמתחים בזמן ששרירי האמה מתכווצים במהלך המשיכה. אני מכיר מישהי שסובלת מדלקת במפרק כף היד ותרגילי משיכה כמו מתח הכי כואבים לה דווקא.

אם הוא היה מתאר תחילה של אי נוחות/כאב קל, אז ניחא. אבל הוא מתעורר בלילה מכאבים עזים ועל אתופן. זה מצב ממש לא טוב להיות בו, וכאחד שיש לו הרבה ניסיון עם דלקות פרקים, מנוחה במצב כזה חשובה מאוד.

ברור שיש גם עומס במשיכות, הרי יש משהו שמונע מכף היד להתנתק מהאמה נכון? הרצועות מחברות בין העצמות ומופעל עליהן עומס בדדליפט. הגידים נמתחים בזמן ששרירי האמה מתכווצים במהלך המשיכה. אני מכיר מישהי שסובלת מדלקת במפרק כף היד ותרגילי משיכה כמו מתח הכי כואבים לה דווקא.

אם הוא היה מתאר תחילה של אי נוחות/כאב קל, אז ניחא. אבל הוא מתעורר בלילה מכאבים עזים ועל אתופן. זה מצב ממש לא טוב להיות בו, וכאחד שיש לו הרבה ניסיון עם דלקות פרקים, מנוחה במצב כזה חשובה מאוד.

אין לדעת מה יש לו במפרק, אני גם לא אומר שאתה טועה חד משמעית, אבל אם יוותר תקופה על הלחיצות וינסה בעיצמות נמוכה ועלייה הדרגתית (במידה ואין כאב) במשיכות ושאר הירקות אז אין בעיה, אם הוא לא ינסה הוא לא ידע.

• פותח/ת השרשור

קודם כל תודה לכולם על המענה.
בנוסף, לעיקרו של - הדלקת בצורתה החמורה הייתה לפני כחודש וחצי. הורדתי עומסים, אמנם לא לגמרי בצורה שלא התאמנתי בכלל אך מילטרי פרס, שכיבות סמיכה, מקבילים וג׳קסונים הורדתי לגמרי(עומס טוטאלי על המפרקים).
משתמש כרגע בלחיצות למיניהן ובמתח ברצועות למפרקים(והאמת היא שהשתמשתי גם לפני הדלקת).

הכל בסדר כרגע יושן טוב ולא מרגיש כאבים.
עם זאת - יודע שזה יכול ואולי כנראה יחזור אם אמשיך להתאמן בתרגילים שרשמתי שמערבים ממש עומס על המפרק. האם ישנה דרך אחרת לעבוד עליהם או מתי שהדלקת(למיטב ידיעתי) תסתיים לגמרי ניתן לחזור אליהן?
והאם זו תמיד גזרת גורל לבעלי המפרקים החלשים שכאן שאת התרגילים האלו בתקופות של כאב אצטרך להימנע מלעשות(ברובם אין לי בעיה להמעיט אבל מילטרי פרס פשוט רוצה שתהיה התקדמות מידי שבוע וצריך לעבוד כנדרש)?
תודה

בגדול הפיזיותרפיסט צריך להתאים את תכנית האימונים שלך למצבך, זה חלק מאוד משמעותי מהטיפול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית