הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקוע במשקלים ושינוי תוכנית

• פותח/ת השרשור tal113
  • פורסם בתאריך

tal113

משתמש מתחיל
143
16
נק' מוניטין:
55
143
16
שלום לכולם, מתאמן כרגע 4 חודשים בתוכנית AB שחילקתי ל6 פעמים בשבוע מטעמי נוחות.(זאת אומרת הנפח הוא של AB מחולק ל3 קבוצות: חזה יד אחורית, רגליים יד קדמית, כתפיים גב). חילקתי כי אני מעדיף אימונים קצרים יותר אבל אני כבר הרבה זמן לא מצליח להעלות משקלים בפלג גוף עליון, המשקלים שלי בסקוואט ודדליפט נמוכים מאוד כי רק עכשיו חזרתי לשלב אותם באימונים אחרי שעברתי ניתוח בברך(קרע ברצועות), אז העבודה שלי על הרגליים הייתה יותר שיקומית.
האימונים מחולקים ככה:
חזה+ יד אחורית:
בנץ- 8*4
בנץ עליון עם דאמבלים-3*8
פרפר במכונה או פרפר בשכיבה עם דאמבלים- 8*3
מקבילים עם משקל 8*4.
רגליים+ יד קדמית-
סקוואט- 4*8
דדליפט-5*3
מכרעיים-3*8
יד קדמית עם מוט w-8*4.
גב +כתפיים:
מתח עם משקל 5*4.
בנט אובר רואו- 4*8
פולי עליון-3*8
אוברהארד פרס- 4*8
הרחקת כתפיים 3*8.

משקל גוף: 78.
גובה:1.82.
המשקלים שלי:
סקוואט-50
דדליפט-90
בנץ-80.
פרס-50.
הבנץ והפרס אני כבר תקוע ולא מצליח להעלות את המשקלים. לקחתי שבוע חופש לא מזמן אך עדיין לא הצלחתי לחזור להעלות את המשקלים.
האם הבעיה היא עומס? אולי שינוי תוכנית? המטרות שלי בעיקרון הן היפותרפיה אבל כן חשוב לי להתחזק תוך כדי.
יש לציין שאני בסוג של חיטוב קל. התחלתי את התוכנית 85 ועכשיו אני 78, מעוניין לרדת לאזור ה76+- ולהתחיל מסה משם.

תודה רבה לעוזרים.

• פותח/ת השרשור
נפח גבוה מידי, בטח אם אתה מבצע כל אימון כזה פעמיים בשבוע.
אז מה היית מציע? להוריד תרגילים או בתרגילים שאני תקוע בהם להוריד חזרות ולעבוד בחמישיות?
השאלה שלי היא מאיפה להוריד את הנפח? מהתרגילים המרכזיים או מהתרגילי עזר? או ניסוי וטעייה?

אז מה היית מציע? להוריד תרגילים או בתרגילים שאני תקוע בהם להוריד חזרות ולעבוד בחמישיות?
השאלה שלי היא מאיפה להוריד את הנפח? מהתרגילים המרכזיים או מהתרגילי עזר? או ניסוי וטעייה?

איפה חשוב לך להתקדם?

אפשר הסבר מדוע הנפח עבודה שלו גבוה מדי? (ברצינות), אני פשוט רואה שלצורך העניין בחזה הוא מגיע ל20 סטים שבועיים. לא נשמע לי מפוצץ מדי אשמח אם תסביר למה התכוונת.

לעניות דעתי הנפח פחות מפריע לי, לצורך העניין אם השיא שלך בסקוואט 100 ק"ג, ואתה מצליח 70 ק"ג ל10 חזרות, ומצליח 60 ק"ג ל5 סטים של 10 חזרות, ומחליט להתאמן 40 ק"ג ל10×10, יש נפח גדול, פחות עצימות, עם תכנון טוב נראה תוצאות.

האם זה אידיאלי?
קשה להחליט, זה אינדיבידואלי.

השאלה זה איך התוכנית? יש פרוגרסיב אוברלואד? יש את העקרונות של תוכנית טובה?
התוכנית הכי טובה - פשוט פאוורליפטינג
מידע - למה אתם חלשים ונשארים חלשים?

אם תצטרך עזרה להכין תוכנית, אשמח לעזור.
יש הרבה מידע חינמי שתוכל להשתפר וללמוד גם בעצמך אם תרצה.

כרגע חסר לך את העקרונות הכי בסיסיות.

אפשר הסבר מדוע הנפח עבודה שלו גבוה מדי? (ברצינות), אני פשוט רואה שלצורך העניין בחזה הוא מגיע ל20 סטים שבועיים. לא נשמע לי מפוצץ מדי אשמח אם תסביר למה התכוונת.

אני פשוט חושב שגם המקבילים משפיעים לו על הביצועים באימון חזה,
אולי פשוט הייתי מחליף אותם...

הדבר הראשון שהייתי עושה זה פשוט להוריד תרגיל ולראות אם אני מצליח להתקדם, לא יקרה שום דבר רע.

• פותח/ת השרשור
לעניות דעתי הנפח פחות מפריע לי, לצורך העניין אם השיא שלך בסקוואט 100 ק"ג, ואתה מצליח 70 ק"ג ל10 חזרות, ומצליח 60 ק"ג ל5 סטים של 10 חזרות, ומחליט להתאמן 40 ק"ג ל10×10, יש נפח גדול, פחות עצימות, עם תכנון טוב נראה תוצאות.

האם זה אידיאלי?

האם זה אידיאלי?

התוכנית בעיקרון זה AB קלאסי(10 סטים שריר גדול, 7 בינוני ו4 קטן) שפרסתי אותה ל6 פעמים בשביל אימונים קצרים יותר, הייתי משתדל להעלות כל שבוע לפחות 1.25 בתרגילי בסיס, אבל כמו שאמרתי אני תקוע במשקלים האלה כבר חודש לפחות. אשמח לקבל ממך עזרה בלבנות תוכנית אבל שתתמקד גם בהיפוטרפיה.

הדבר הראשון שהייתי עושה זה פשוט להוריד תרגיל ולראות אם אני מצליח להתקדם, לא יקרה שום דבר רע.
בינתיים הורדתי קצת תרגילים, נקווה לטוב.

חברים תודה רבה לכם על העזרה!

אל תשכח שאתה בחיטוב גם, וזה אמנם לא בלתי אפשרי להעלות משקלים בחיטוב, אבל זה יכול להיות מתאגרף מאוד ויכול להיות שזה הסיבה שנתקעת

התוכנית בעיקרון זה AB קלאסי(10 סטים שריר גדול, 7 בינוני ו4 קטן) שפרסתי אותה ל6 פעמים בשביל אימונים קצרים יותר, הייתי משתדל להעלות כל שבוע לפחות 1.25 בתרגילי בסיס, אבל כמו שאמרתי אני תקוע במשקלים האלה כבר חודש לפחות. אשמח לקבל ממך עזרה בלבנות תוכנית אבל שתתמקד גם בהיפוטרפיה
אשמח לעזור לך

אפשר לדעת למה אתה מחליט שהנפח גבוה מידי?

האם זה אידיאלי?

קורא תגובות שלך ויש לי שאלה אחת איפה אתה היית שהתחלתי להתאמן והיו פה רק מפגרים שאמרו לעשות ss

אפשר לדעת למה אתה מחליט שהנפח גבוה מידי?

קורא תגובות שלך ויש לי שאלה אחת איפה אתה היית שהתחלתי להתאמן והיו פה רק מפגרים שאמרו לעשות ss
הקשבתי לכל הבילדרים המפגרים שאמרו לי לעשות ברוספליט.

המקבילים שלו זה ליד אחורית לא לחזה

תוסיף תרגיל ליד אחורית וליד קדמית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית