הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי חיטוב מקום נקודתי

• פותח/ת השרשור WII
  • פורסם בתאריך

WII

משתמש קבוע
1,986
1,301
נק' מוניטין:
2,375
1,986
1,301
שאלה

אם נניח לבנאדם יש אחוז שומן יותר גבוה בפלג גוף התחתון של הגוף ( רגליים/תחת ) מאשר בפלג גוף העליון.

ומסת שריר יחסית קטנה בפלג גוף התחתון ביחס למסת השריר בהפלג גוף העליון.

ככה לפחות ויזואלית זה נראה ומורגש במדידת אחוז שומן.

1. מה יותר הגיוני שגרם לזה :
גנטיקה ?
או
הזנחה באימוני רגליים שאגב היתה במהלך שנים רבות.

2. במידה והיום הבנאדם יעשה 2 אימוני רגליים בשבוע. זה דבר שיכול לאזן את המצב או שזה מתאזן רק באחוז שומן חד ספרותי ?

1. אם תישאר עם אותה כמות של שומן אבל תוסיף שריר, אז האחוז שומן ירד למרות שלא הורדת כמות שומן. ה100% השתנה. אז אם לא התאמנת שנים בפלג תחתון אבל בעליון כן אז אני מאמין שזאת הסיבה. אבל אם בנאדם שהתאמן בצורה מאוזנת נמצא במצב כזה זה גנטיקה.
2. בגדול מן הסתם תוכל להתקדם יותר מהר בפלג תחתון כי הוא פחות מפותח. בכל מקרה תשקיע יותר ברגליים (תאמן אותם יותר, תתחיל את האימון בהם...).

אם תעבוד על פלג גוף תחתון יותר אז אתה תחזק אותו יותר אבל לא בהכרח תחטב אותו יותר מבחינת אחוז שומן. אחוז השומן שלך או מסת השומן שלך היא די אחידה והיפטרות משומן תיעשה ע"י גרעון קלורי.

אין שום שיטה להוריד שומן מאזור X בגוף יותר מאשר באזור Y.
אין שיטה מיוחדת להוריד שומן מפלג הגוף התחתון או מכל אזור אחר בגוף.

פשוט חייב לרדת במשקל ולהיות בגירעון וזה יקרה מעצמו.

אין שום שיטה להוריד שומן מאזור X בגוף יותר מאשר באזור Y.
הוא לא התייעץ על להוריד שומן מהרגליים אלא להוסיף מסת שריר. כשיש לך עוגה ויש בה 40% בצק, 30% סוכר ו30% גבינה אתה יכול להוריד קצת מהסוכר כדי שהאחוז שלו מהעוגה ירד, ואתה יכול להוסיף גבינה ובצק ועדיין האחוז סוכר ירד, למרות שלא הורדת ממנו כלום.
הוא לא מחפש להוריד שומן, הוא רוצה להגדיל את ה100% בלי להוסיף עוד שומן.

• פותח/ת השרשור
הוא לא התייעץ על להוריד שומן מהרגליים אלא להוסיף מסת שריר. כשיש לך עוגה ויש בה 40% בצק, 30% סוכר ו30% גבינה אתה יכול להוריד קצת מהסוכר כדי שהאחוז שלו מהעוגה ירד, ואתה יכול להוסיף גבינה ובצק ועדיין האחוז סוכר ירד, למרות שלא הורדת ממנו כלום.
הוא לא מחפש להוריד שומן, הוא רוצה להגדיל את ה100% בלי להוסיף עוד שומן.
לא מדוייק.
אבל הבנת אותי יותר טוב מהמגיב הקודם.
אני שוקל 95 קילו 12 אחוז שומן.
ידיים חזה כתפיים בטן - נראה כמו 10-8 אחוז שומן - הכל ורידים.

יריכיים נראה כאלו זה 15-16 אחוז שומן.
יש בקושי ורידים.
תאומים גם חטוב הכל ורידים.

זה מבאס טיפה
כי אני מתאמן כמעט 20 שנה עם הפוגות פה ושם.
שנתיים אחרונות בלבד עושה רגליים.
היתי רוצה ורידים גם ברגליים לא רק בידיים.
אז השאלה זה האם אני ארד ל 8 אחוז שומן זה יתאזן או עדיין יהיה הבדלים במראה - עליון תחתון .
והאם אני יאמן רגליים פעמיים בשבוע זה יכול להועיל ....

כמובן לא אקח כל המלצה כ "אמן" סתם רומה לשמוע חוות דעת מכל מיני אנשים שקוראים מאמרים בגוגל

אז השאלה זה האם אני ארד ל 8 אחוז שומן זה יתאזן או עדיין יהיה הבדלים במראה - עליון תחתון .

אי אפשר לדעת, סביר להניח שיהיה הבדל אבל אף אחד לא יכול להגיד בוודאות.

והאם אני יאמן רגליים פעמיים בשבוע זה יכול להועיל ....

במידה והמסת שריר שם לא פרופורציונאלית לפלג גוף עליון אז גם, סביר להניח.

אי אפשר לדעת חוץ מלנסות.

זה בחיים לא יתאזן סתם ככה- יש פער בין פלג עליון לתחתון, בשביל לאזן אתה צריך להגדיל את הרגליים שיהיו פרופורציונליות מבחינת השרירים. כל עוד יהיה פער ברמה יהיה פער במראה.
והאם אני יאמן רגליים פעמיים בשבוע זה יכול להועיל
זה כבר תלוי בתוכנית שאתה עושה כרגע. פשוט תזכור שיש חוסר איזון ברמות בין הרגליים לשאר הגוף, יכול להיות שבפלג גוף עליון לא תצליח להתקדם לינארית אבל בתחתון כן, תלוי בסיטואציה. תנסה להתמקד בזמן הקרוב ברגליים, אפילו קצת להזניח התקדמות בשאר (או להאט) לטובת התקדמות מהירה יותר של הרגליים.

זה בחיים לא יתאזן סתם ככה- יש פער בין פלג עליון לתחתון, בשביל לאזן אתה צריך להגדיל את הרגליים שיהיו פרופורציונליות מבחינת השרירים. כל עוד יהיה פער ברמה יהיה פער במראה.

לא בהכרח, גנטיקה מאוד משפיעה על פיזור שומן.
מסכים שרוב הסיכויים שמסת שריר תיתן מראה יותר "מוצק" אבל לא בהכרח זו הבעיה.

סיכוי לא רע שמדובר בשילוב עם גנטיקה "בעייתית".

לא בהכרח, גנטיקה מאוד משפיעה על פיזור שומן.
מסכים שרוב הסיכויים שמסת שריר תיתן מראה יותר "מוצק" אבל לא בהכרח זו הבעיה.

סיכוי לא רע שמדובר בשילוב עם גנטיקה "בעייתית".
אבל הוא כתב בפירוש שהוא התאמן 18 שנה רק על פלג גוף עליון. בטוח שיש חוסר פרופורציה מטורף.

אבל הוא כתב בפירוש שהוא התאמן 18 שנה רק על פלג גוף עליון. בטוח שיש חוסר פרופורציה מטורף.

לא יודע לא מכיר אותו,
אני מכיר אנשים שלא התאמנו יום אחד בחייהם והמסת שריר שלהם ברגליים על גבול המדהימה.

• פותח/ת השרשור
וויזואלית ניראה סימטרי. הרגליים פשוט פחות חטובות.
עשיתי רגליים במהלך השנים כן אבל חפיפ.

בכל מקרה סוף הקיץ בסוף החיטוב נראה מה יצא

לדעתי זה בעיקר בגלל ההזנחה שהיית בתהליך שלך, אבל כמו שאור אמר תנסה.
מקסימום במסה הבאה תיתן דגש ואני בטוח שהחשש גם יעלם על הדרך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית