הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מבולבל

מוטינחליאלי35

משתמש מתחיל
60
23
נק' מוניטין:
123
60
23
מה קורה חברים אני חדש פה בפורום ולפני שנה הגעתי למסקנה שאני רוצה לשנות את החיים שלי ונרשמתי למכון כושר ואחרי חקירה וחיפושים אינטנסיבים בגוגל אני נותרתי מבולבל לגמרי ואני ממש אודה למי שיוכל לעשות לי קצת סדר בכל הבלאגן הזה.... קודם כל קצת רקע ונתונים שיהיה לכם אני

מטר 1.78 שוקל 73 קג בן 17 ואני מעונייןם מאוד בפיתוח גוף אבל נתקעתי בקטע של איך ניגשים לנושא
אני התחלתי במכון בתוכנית עם לא הרבה תרגילים משהו שמצאתי באינטרנט כי אמרו שאני בתור מתחיל צריך להיות חזק עוד לפני שאני בכלל צריך לחשוב על לפתח גוף ושהשרירים יגיעו גם מתכנית של כוח, אז כך עשיתי רק תרגילים מורכבים לחזרות נמוכות עם משקל גבוה, לאט לאט התחזקתי אבל לא שמתי לב ביכלל לשרירים כלומר אני עדיין רזה עם בטן.... ולא הבנתי מה הבעיה אז הימשכתי לחקור והגעתי למסקנה שאני מתאמן למטרה הלא נכונה? לפחות ממה שאני הבנתי 5 חזרות זה נומך מדי בשביל לפתח גוף...

השאלה שלי היא איך בכלל ניגשים לכל הסיפור הזה של פיתוח גוף על מנת להראות יותר טוב? איך מתקדמים בתוכנית? (בכוח זה פשוט מעלים כל אימון משקל) אבל על מנת לפתח גוף פשוט התבלבלתי לגמרי שאני כבר שוקל לפרוש אבל אני לא יעשה את זה

אין לי בעיה אפילו לשלם למישהו אבל רק שיתן לי מענה אין לי מושג מה אני עושה חח

יש לך פה את מי שהמציא את הפורום ואת האתר , קוראים לו משה , תפנה אליו (זה בתשלום כמובן) הוא יסביר ויבנה לך הכל מא' עד ת'. בהצלחה.

מה קורה חברים אני חדש פה בפורום ולפני שנה הגעתי למסקנה שאני רוצה לשנות את החיים שלי ונרשמתי למכון כושר ואחרי חקירה וחיפושים אינטנסיבים בגוגל אני נותרתי מבולבל לגמרי ואני ממש אודה למי שיוכל לעשות לי קצת סדר בכל הבלאגן הזה.... קודם כל קצת רקע ונתונים שיהיה לכם אני
יש לך 2 אפשריות
1.לשלם למאמן טוב שידריך אותך, ועל הדרך גם תוכל ללמוד איך זה עובד.
2.ללמוד את המידע דרך האינטרנט שזה גם בסדר, יש המון ערוצי יוטיוב שמדברים על תזונה ואימונים, ואם תרצה אני יותר מאשמח להפנות אותך לאחד מהם.

• פותח/ת השרשור
יש לך 2 אפשריות
1.לשלם למאמן טוב שידריך אותך, ועל הדרך גם תוכל ללמוד איך זה עובד.
2.ללמוד את המידע דרך האינטרנט שזה גם בסדר, יש המון ערוצי יוטיוב שמדברים על תזונה ואימונים, ואם תרצה אני יותר מאשמח להפנות אותך לאחד מהם.
אני אשמח אם תפנה אותי אחי אני משתגע חח כל הערוצי יוטיוב מדברים רק על כוח כוח כוח

@מוטינחליאלי35

חסר גם המון מידע כמו למשל *כמה זמן אתה עובד עם התכנית שעבדת איתה - האם חודש? האם חצי שנה? האם שנה?*, וכמה פעמים בשבוע התאמנת?

בגדול אני חושב שמאמן שבונה לך תכנית פה בפורום זה אחלה דבר במיוחד בגלל שאתה מקבל התייחסות הן לתזונה והן למערך האימון והתכנית שאתה מבצע.

אם לא בא לך להגיע לשלב שאתה משלם כסף על זה ורוצה קודם לנסות לבד, אני מציע לך ללכת לאתר Kilogram ושם יש לך תכניות אימון פשוטות וסטנדרטיות שממש סבבה לעבוד איתן כמתאמן מתחיל ולמעשה אתה יכול לעבוד איתן לתקופה ארוכה ולהתקדם יפה.

כן בתור מתאמן מתחיל גם אני הייתי דבק יותר באימונים שמורכבים מסטים של 8-15 חזרות, ומפעיל את השרירים והגוף לפרקי זמן ארוכים יותר, בעצימות נמוכה יותר, "מכניס את הגוף לשגרה" ומרגיל את המערכת לעבוד מול התנגדות, והייתי מתמקד בעיקר בתרגילים מרכזיים כלומר עליות מתח, בנץ' פרס, סקוואט וכו'. יחד עם זאת - חלק מהתרגילים הללו דורשים למידה של טכניקה, קואורדינציה ותרגול והרבה חזרות בשביל להתרגל לתנועה כך שהפוקוס יהיה יותר על עבודה ונפח ופחות עצימות ופחות משקלים גבוהים בתור התחלה.

מכיוון שהתרגילים הללו דורשים אימון ותרגול ולמידה (במיוחד הסקוואט) - כן הייתי כולל בתכנית גם דברים פשוטים ונוחים כמו שכיבות סמיכה, סקוואט ללא משקולת, חתירות למיניהם, עבודת מכשירים (אם יש לך חדר כושר) וכל מיני תנועות שיעזרו לך לבנות בסיס נוח שממנו תוכל להתחיל לעבוד בתרגילים יותר מורכבים.

מטר 1.78 שוקל 73 קג בן 17 ואני מעונייןם מאוד בפיתוח גוף אבל נתקעתי בקטע של איך ניגשים לנושא
אני התחלתי במכון בתוכנית עם לא הרבה תרגילים משהו שמצאתי באינטרנט כי אמרו שאני בתור מתחיל צריך להיות חזק עוד לפני שאני בכלל צריך לחשוב על לפתח גוף ושהשרירים יגיעו גם מתכנית של כוח, אז כך עשיתי רק תרגילים מורכבים לחזרות נמוכות עם משקל גבוה, לאט לאט התחזקתי אבל לא שמתי לב ביכלל לשרירים כלומר אני עדיין רזה עם בטן.... ולא הבנתי מה הבעיה אז הימשכתי לחקור והגעתי למסקנה שאני מתאמן למטרה הלא נכונה? לפחות ממה שאני הבנתי 5 חזרות זה נומך מדי בשביל לפתח גוף...

השאלה שלי היא איך בכלל ניגשים לכל הסיפור הזה של פיתוח גוף על מנת להראות יותר טוב? איך מתקדמים בתוכנית? (בכוח זה פשוט מעלים כל אימון משקל) אבל על מנת לפתח גוף פשוט התבלבלתי לגמרי שאני כבר שוקל לפרוש אבל אני לא יעשה את זה

אין לי בעיה אפילו לשלם למישהו אבל רק שיתן לי מענה אין לי מושג מה אני עושה חח
אין כזה הבדל בין התוכניות למתאמן מתחיל, קורעים לשריר את הצורה, אוכלים, והשריר נבנה.
מה נראה לך, 5 חזרות תהיה חזק עם שריר קטן? ועם 10 תהיה חלש עם שריר גדול?

בחירת התרגילים די דומה, אולי לבילדר יעשה פחות סטים לתרגיל לטובת יותר תרגילים באימון.

אבל בסופו של דבר, כמתאמן מתחיל האימונים די דומים.

העקרונות רובם אותם עקרונות, עם שנויים קטנים, תקרא כאן מידע - מה אני פאוורליפטר או בודיבילדר? מה ההבדל בכלל?

אני לא סגור עד כמה צריך בסיס של כוח לבילדינג וכמה זה משנה, אני כן ממליץ על זה. אני יותר חושב שכדאי בסיס עם תרגילים מורכבים. כשיש לך בחור עם שרירים מפותחים בכל הגוף מסקוואט, בנץ' ודדליפט, יותר קל לעצב אותו. להתחיל לבודד וכל זה.

הכי חשוב ללמוד את העקרונות ולא להתעקב על הדברים השוליים. כמה סטים וחזרות זה די שולי לדעתי. פוגרסיב אוברלואד, טכניקה, תזונה, בחירת תרגילים זה יותר חשוב.

מה הבעיה להריץ FBW? תקרא על התוכנית, ותתחיל מהבסיס.

אשמח לעזור לך אם אתה צריך. אל תיפול לאשליה שאימוני כוח ופיתוח גוף כל כך שונים. לואי סימונס פיתח את הפאוורליפטרים החזקים בעולם, והוא טוען שהוא מאמן פיתוח גוף כשבסך הכל פעם בשבוע הוא נותן להרים כבד.

• פותח/ת השרשור
חסר גם המון מידע כמו למשל *כמה זמן אתה עובד עם התכנית שעבדת איתה - האם חודש? האם חצי שנה? האם שנה?*, וכמה פעמים בשבוע התאמנת?

אני התאמנתי בערך שנה לדעתי אני לא כול כך ספרתי אבל התכנית שלי היא 3 פעמים בשבוע כעקרון והיא נטו תרגילים מורכבים..
Phraks-Greyskull-LP.jpg

אם לא בא לך להגיע לשלב שאתה משלם כסף על זה ורוצה קודם לנסות לבד, אני מציע לך ללכת לאתר Kilogram ושם יש לך תכניות אימון פשוטות וסטנדרטיות שממש סבבה לעבוד איתן כמתאמן מתחיל ולמעשה אתה יכול לעבוד איתן לתקופה ארוכה ולהתקדם יפה.
אז זהו שאחרי הרבה זמן עם התכנית שהראתי לך כששמתי לב שלא כל כך ראיתי שינויים התבאסתי וכן עברתי לתכנית בילדינג מקילוגרים ופשוט לא הבנתי אךי אני אמור להתקדם...

אני לא סגור עד כמה צריך בסיס של כוח לבילדינג וכמה זה משנה, אני כן ממליץ על זה. אני יותר חושב שכדאי בסיס עם תרגילים מורכבים. כשיש לך בחור עם שרירים מפותחים בכל הגוף מסקוואט, בנץ' ודדליפט, יותר קל לעצב אותו. להתחיל לבודד וכל זה.
אני לא יודע אבל אני יכול להגיד לך את המשקלים שלי שלמרות שהם לא הרבה הם יחסית בסדר למתחיל לדעתי ועדיין לא ראיתי שינויים בגוף בכלל
מה שהכי הרבה עשיתי היה (כולל המוט)
בנץ 80 ל3X5
לחיצת כתפיים כנגד מוט 57.5 3X5
דדלפיט הכי הרבה שהצלחתי זה 105 לשתי חזרות אני פשוט מפחד רצח מהתרגיל הזה חח
וסקוואט 100 ל3X5 הגעתי לא מזמן

אני לא יודע אם זה משקלים טובים או לא בל לגמרי חשבתי שאם אני אצליח לעשות 100 קילו בסקוואט יהיו לי רגליים מטורפות אבל אין כלום אני דחליל

הכי חשוב ללמוד את העקרונות ולא להתעקב על הדברים השוליים. כמה סטים וחזרות זה די שולי לדעתי. פוגרסיב אוברלואד, טכניקה, תזונה, בחירת תרגילים זה יותר חשוב.

מה הבעיה להריץ FBW? תקרא על התוכנית, ותתחיל מהבסיס.

אשמח לעזור לך אם אתה צריך. אל תיפול לאשליה שאימוני כוח ופיתוח גוף כל כך שונים. לואי סימונס פיתח את הפאוורליפטרים החזקים בעולם, והוא טוען שהוא מאמן פיתוח גוף כשבסך הכל פעם בשבוע הוא נותן להרים כבד

אתה יכול להסביר למה חזרות וסטים זה שולי? בכל מקום אומרים ש5 חזרות ומתחת זה לכוח ו8 עד 12 זה לפיתוח שריר
לגבי הFBW אני התיאאשתי מפול בדי שהתלחתי די לעשות מה שאני מרגיש במכון (גם משהו ששמעתי מאחד הליפטרים ביוטיוב) אבל בגדול אני עושה ברו ספליט כזה של חזה די אחורית גב\ כתפים קדמית\ ורגלים 'רודף' אחרי פאמפ ומתפלל לאלוהים שזה יעבוד כמובן גם אוכל טוב נראה לי אני סופר קלוריות וזה משתדל להקפיד על תזונה אבל יש ימים ויש ימים לא שותה שתיה מתוקה בכלל לא יודע יש לי הרגשה שאני מפספס משהו..

אני לא יודע אבל אני יכול להגיד לך את המשקלים שלי שלמרות שהם לא הרבה הם יחסית בסדר למתחיל לדעתי ועדיין לא ראיתי שינויים בגוף בכלל
מה שהכי הרבה עשיתי היה (כולל המוט)
בנץ 80 ל3X5
לחיצת כתפיים כנגד מוט 57.5 3X5
דדלפיט הכי הרבה שהצלחתי זה 105 לשתי חזרות אני פשוט מפחד רצח מהתרגיל הזה חח
וסקוואט 100 ל3X5 הגעתי לא מזמן

אני לא יודע אם זה משקלים טובים או לא בל לגמרי חשבתי שאם אני אצליח לעשות 100 קילו בסקוואט יהיו לי רגליים מטורפות אבל אין כלום אני דחליל
משקלים כבדים לא יתנו לך גוף גדול, הם יתנו לך את האפשרות לעבוד עם משקל כבד יותר באימונים לפיתוח גוף וממילא להתקדם מהר יותר.
יש לי סקוואט מעל 200, הרגליים שלי לא כאלו גדולים.
אתה יכול להסביר למה חזרות וסטים זה שולי? בכל מקום אומרים ש5 חזרות ומתחת זה לכוח ו8 עד 12 זה לפיתוח שריר
כי אפשר להגיע להיפרטרופיה גם עם 3 חזרות.
הנפח היומי והשבועי יותר חשוב.

וברור שחזרות וסטים חשובים, אבל הרבה פחות מהדברים האחרים שציינתי.
לגבי הFBW אני התיאאשתי מפול בדי שהתלחתי די לעשות מה שאני מרגיש במכון (גם משהו ששמעתי מאחד הליפטרים ביוטיוב) אבל בגדול אני עושה ברו ספליט כזה של חזה די אחורית גב\ כתפים קדמית\ ורגלים 'רודף' אחרי פאמפ ומתפלל לאלוהים שזה יעבוד כמובן גם אוכל טוב נראה לי אני סופר קלוריות וזה משתדל להקפיד על תזונה אבל יש ימים ויש ימים לא שותה שתיה מתוקה בכלל לא יודע יש לי הרגשה שאני מפספס משהו..
אם זה היה עובד לך, אני מאמין שלא היית פותח את הנושא.
תכנון זה הדרך להצליח, ספונטני זה הדרך להיפצע.
הכי פשוט שתמצא מאמן טוב, יחסוך לך הרבה ספקות.

• פותח/ת השרשור
משקלים כבדים לא יתנו לך גוף גדול, הם יתנו לך את האפשרות לעבוד עם משקל כבד יותר באימונים לפיתוח גוף וממילא להתקדם מהר יותר.
יש לי סקוואט מעל 200, הרגליים שלי לא כאלו גדולים.

fdb.png

תכנון זה הדרך להצליח, ספונטני זה הדרך להיפצע.

מה זאת אומרת תכנון? האם אתה מתכוון לבלוקים? הייתי בטוח שזה בכלל למתאמנים מתקדמים יותר

אין הבדל בין מתחיל למתקדם מבחינת העקרונות, הם אותם עקרונות.
רק שלמתחיל אפשר לעשות בלוק קצר ואינטנסיבי יותר, פחות נפח ויותר עצימות.
פרוגרסיב אוברלאוד, גם מתאמן מתחיל צריך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אין הבדל בין מתחיל למתקדם מבחינת העקרונות, הם אותם עקרונות.
רק שלמתחיל אפשר לעשות בלוק קצר ואינטנסיבי יותר, פחות נפח ויותר עצימות.
פרוגרסיב אוברלאוד, גם מתאמן מתחיל צריך.

אאולי המנת משכל שלי נמוכה אבל לא כול כך הבנתי מה שאתה מנסה להעביר... אני יודע מה זה בלוק פחות או יותר ונפח ועצימות אבל למה שאני אצטרך בלוק בתור מתחיל חשבתי זה בכלל למתקדמיםם יותר לפי מארק ריפטו אני רק צריך להתרכז ב'כמה שיותר משקל על המוט' כל אימון או במילים אחרות Linear Progressionלא ?

אאולי המנת משכל שלי נמוכה אבל לא כול כך הבנתי מה שאתה מנסה להעביר... אני יודע מה זה בלוק פחות או יותר ונפח ועצימות אבל למה שאני אצטרך בלוק בתור מתחיל חשבתי זה בכלל למתקדמיםם יותר לפי מארק ריפטו אני רק צריך להתרכז ב'כמה שיותר משקל על המוט' כל אימון או במילים אחרות Linear Progressionלא ?
אתה לא צריך בלוקים, מתאמן מתחיל יכול פשוט להוסיף בין 0-5 קילו כל אימון למוט או כל שבוע, כשתגיע למצב שאתה מפסיק להתקדם ככה אפשר לחשוב על בלוקים. פרוגרסיב אוברלואד זה לא בהכרח רק עבודה בבלוקים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית