מידע מחלות לב ותזונה נכונה - העובדות

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
בכללי לאיזה דגנים הוא התכוון?.
וכריות אני יודע שזה לא בריא אבל תודה על זה שעזרת
אז מה כן יהרוג אותי(אם בכלל זה יקרה,כאילו אם התזונה כל כך משפיעה)?
וכריות מעולה בשבילי למסה כי זה פול קלוריות ועם זה שותה חלב

כאילו לא אכפת לך אם המסה שלך תבוא משומן או משריר?
דגנים זה אם אני לא טועה חיטה (קמח) וזהו זה מה שאני זוכר חח

אתה רציני???
אני לא מוותר על פחמימות
ובכלל במסה עולים גם וגם
תעשה SS ותאכל ''מלוכלך'' תעלה הרבה בשריר וזה תקף גם לגבי עוד הרבה תוכניות צימות
אתה עושה AD??
וצריך להינות במסה,לא?

• פותח/ת השרשור
מה הקשר? נראה לך שבגלל שהאדם הקדמון לא אכל פחמימות (דגנים) אז אנחנו לא מותאמים לאכול פחמימות? דרך אגב זה שהאדם הקדמון לא אכל פחמימות לא אומר שהוא לא היה מותאם לאכול אותן.
זה שבכל מיני שבטים אין מחלות מסויימת זה יכול ליהיות בגלל אלף ואחד סיבות, לא בהכרח בגלל חוסר בפחמימות. אפשר גם לחזור לאדם הקדמון ולומר שהחוסר פחמימות גרם לכך שהוא חיי בממוצא עד גיל 30.
חלאס נו כל אחד שלא אוכל פחמימות משתגע מזה וזה שמתרגלים לא אומר שזה טוב, אם היינו כלכך לא מותאמים לאכול פחמימות היו הרבה יותר בעייות לאנשים שאוכלים פחמימות בכמות ממוצעת.

(מצטער אם קצת יצאתי עלייך פה מה שכתבתי היה מופנה יותר לשיטת הפליאו ולתומכייה).

יותר מסוכן של NSI אני סוכן של פלאו, ולכן כנראה זה היה מופנה אלי.
הרעיון מאחורי שיטת התזונה הזאת (כפי שאני מבין אותה) הוא לא לחקות את האדם הקדמון. הרעיון הבסיסי הוא שהאדם כמו כל יצור אחר עבר במשך מיליוני שנים התאמה לסביבה שלו (אבולוציה). הנחת הבסיס היא שהאדם מתפקד בצורה מיטבית בסביבה לה הוא מותאם. תוסיף לזה את העובדה שאין ספק שהחברה המערבית לא מתפקדת בצורה מיטבית מבחינה בריאותית. "מחלות הציבילזציה" (מחלות לב, שבץ, סוכרת, סרטן) היום הורגות כ-85% מהאנשים. זה לא בגלל שחיים היום יותר שנים. תוחלת החיים שלנו לא מסבירה את התחלואה אצל צעירים (לך תבקר במחלקת סרטן ילדים) או את ההבדלים העצומים שיש בתחלואה ממחלות אלה בין קבוצות אוכלוסיה שונות ובאותה אוכלוסיה בתקופות שונות (יפנים מול אמריקאים, או אמריקאים כיום לעומת לפני 100 שנים).
לא מדובר רק בפחמימות. מדובר יותר על מקורות מזון שלא היו קיימים בזמן האבולוציה של האדם (סוכר לבן, חיטה, שמני זרעים). אתה צודק שזה לא הופך אותם אוטומטית לפסולים. אבל זה הופך אותם לחשודים. ופה נכנס המדע ובודק את הדברים לעומק ויכול לתת לך זוית נוספת. לכן מבחינתי למאכלים שגם לא היו קיימים בזמן אבולוצית האדם וגם קיימים עדויות מדעיות שהם מזיקים או עלולים להזיק לבריאות אין מקום אצלי בצלחת. פחמימות זה נושא רגיש אצל אנשים, אז תנסה את הקריטריון הזה על דברים אחרים כמו שומן טראנס, או שמן תירס.
אם יש לך שיטה יותר טובה להחליט מה כדאי ומה לא כדאי לאכול בשביל להימנע ממחלות הציביליזציה, אני אשמח לשמוע. *

הרעיון מאחורי שיטת התזונה הזאת (כפי שאני מבין אותה) הוא לא לחקות את האדם הקדמון. הרעיון הבסיסי הוא שהאדם כמו כל יצור אחר עבר במשך מיליוני שנים התאמה לסביבה שלו (אבולוציה). הנחת הבסיס היא שהאדם מתפקד בצורה מיטבית בסביבה לה הוא מותאם. תוסיף לזה את העובדה שאין ספק שהחברה המערבית לא מתפקדת בצורה מיטבית מבחינה בריאותית. "מחלות הציבילזציה" (מחלות לב, שבץ, סוכרת, סרטן) היום הורגות כ-85% מהאנשים. זה לא בגלל שחיים היום יותר שנים. תוחלת החיים שלנו לא מסבירה את התחלואה אצל צעירים (לך תבקר במחלקת סרטן ילדים) או את ההבדלים העצומים שיש בתחלואה ממחלות אלה בין קבוצות אוכלוסיה שונות ובאותה אוכלוסיה בתקופות שונות (יפנים מול אמריקאים, או אמריקאים כיום לעומת לפני 100 שנים).
לא מדובר רק בפחמימות. מדובר יותר על מקורות מזון שלא היו קיימים בזמן האבולוציה של האדם (סוכר לבן, חיטה, שמני זרעים). אתה צודק שזה לא הופך אותם אוטומטית לפסולים. אבל זה הופך אותם לחשודים. ופה נכנס המדע ובודק את הדברים לעומק ויכול לתת לך זוית נוספת. לכן מבחינתי למאכלים שגם לא היו קיימים בזמן אבולוצית האדם וגם קיימים עדויות מדעיות שהם מזיקים או עלולים להזיק לבריאות אין מקום אצלי בצלחת. פחמימות זה נושא רגיש אצל אנשים, אז תנסה את הקריטריון הזה על דברים אחרים כמו שומן טראנס, או שמן תירס.
אם יש לך שיטה יותר טובה להחליט מה כדאי ומה לא כדאי לאכול בשביל להימנע ממחלות הציביליזציה, אני אשמח לשמוע. *
כמה אכילת סוכר לבן ודגנים ופחמימות יפגוע בי??
איך האדם הכי חזק פה אוכל ''מלוכלך''?????????
ואתה לא חושב שצריך להינות...??(אני שואל לא מתווכח או משהוא)

התמותה והתחלואה היום אצל אנשים וילדים בפרט היא הכי נמוכה בהיסטוריה, אני לא מבין מאיפה אתה מביא את הטיעונים האלה זה מתאים לעודד ולא לך.

רוב הילדים פעם לא היו מסיימים את גיל ההתבגרות בכלל, בארצות הברית שלפני 100 שנה חורף קשה היה גורם לאלפי הרוגים משפעת...

סרטן בכלל לא ניתן לאמוד יחסים מלפני 100 שנה, כי אי אפשר לדעת כמה בכלל אותרו ואובחנו.

בקשר לטיעון האבולוציוני, גם הוא לוקה בחסר, אם יש לחץ מספיק גדול גם אלפיי שנים מספיקים לשינוי (ואפילו פחות) וכאשר רוב האוכלוסייה באזורים מסויימים אוכלת בעיקר פחמימות זה לחץ אשר יכול להשפיע על האוכלוסייה, וכמו שאמרתי באשכול אחר, החלב זו דוגמא מאוד טובה לאיך באזורים שצרכו אותו פחות אנשים רגישים אליו.

התמותה והתחלואה היום אצל אנשים וילדים בפרט היא הכי נמוכה בהיסטוריה, אני לא מבין מאיפה אתה מביא את הטיעונים האלה זה מתאים לעודד ולא לך.

רוב הילדים פעם לא היו מסיימים את גיל ההתבגרות בכלל, בארצות הברית שלפני 100 שנה חורף קשה היה גורם לאלפי הרוגים משפעת...

סרטן בכלל לא ניתן לאמוד יחסים מלפני 100 שנה, כי אי אפשר לדעת כמה בכלל אותרו ואובחנו.

בקשר לטיעון האבולוציוני, גם הוא לוקה בחסר, אם יש לחץ מספיק גדול גם אלפיי שנים מספיקים לשינוי (ואפילו פחות) וכאשר רוב האוכלוסייה באזורים מסויימים אוכלת בעיקר פחמימות זה לחץ אשר יכול להשפיע על האוכלוסייה, וכמו שאמרתי באשכול אחר, החלב זו דוגמא מאוד טובה לאיך באזורים שצרכו אותו פחות אנשים רגישים אליו.
בכל זאת מצאו קשר בין צריכת פחמימות למחלות לב, השמנה, וmetabolic syndrome.

בכל זאת מצאו קשר בין צריכת פחמימות למחלות לב, השמנה, וmetabolic syndrome.

איפה כתבתי שלא מצאו קשר.
כתבתי שהנימוקים האבולוציונים או ההיסטוריונים הם לא רצינים.

הדבר היחידי שלי משנה זה מספרים, לא צריך שיתארו לי תהליכים פסאדו מדעיים.

איפה כתבתי שלא מצאו קשר.
כתבתי שהנימוקים האבולוציונים או ההיסטוריונים הם לא רצינים.

הדבר היחידי שלי משנה זה מספרים, לא צריך שיתארו לי תהליכים פסאדו מדעיים.
סבבה חח, פשוט התייחסתי לנקודה ששיערתי שניסית להעביר.

• פותח/ת השרשור

אני מדבר על תחלואה של צעירים במחלות מסוימות (לב, סרטן, סוכרת, מטבוליק סינדרום) לא על פוליו ולא על שפעת. זה לא נכון שאי אפשר לדעת שום דבר על התחלואה במחלות האלה לפני 100 שנה או 70, ואתה עדיין צריך להסביר את ההבדלים בין אוכלוסיות שונות (ולמה למהגרים יש נטיה לנכס את דפוסי התחלואה של המקומיים).

כמה דורות זה אלפי שנים? 50 ? 100 ? זה אולי מספיק אם הלחץ עצום והשינוי הנדרש קטן. חלב זאת דוגמה טובה של שינוי גנטי מאוד קטן שמאפשר לך לא להפליץ. זה עדיין לא הופך חלב למזון בריאות. כפי שכתבתי קודם העיקרון האבולוציוני הוא יותר קו מנחה מאשר קריטריון שבעזרתו פוסלים או תומכים בצורה אבסולוטית. את ה- heavy lifting משאירים למדע. כמובן שגם זה לא פשוט כי זה לא נושא שקל לחקור אותו וצריך לקבל החלטות על פי מידע חלקי והשערות.

• פותח/ת השרשור
כמה אכילת סוכר לבן ודגנים ופחמימות יפגוע בי??
איך האדם הכי חזק פה אוכל ''מלוכלך''?????????
ואתה לא חושב שצריך להינות...??(אני שואל לא מתווכח או משהוא)

אף אחד לא יכול לתת לך מספרים, כי אנשים הם שונים. לגנטיקה שלך יש השפעה על כמה הגוף שלך יכול להתמודד עם תזונה לקויה.
האדם הכי חזק פה אוכל מלוכלך ואין לזה קשר לכלום. לא מדובר פה על כח, אלא על הסיכויים שלך לחלות במחלות כמו סרטן, מחלות לב, שבץ, סוכרת וכו' במשך החיים (לרוב בגיל יותר מאוחר משנות העשרים).
אני חושב שצריך להינות. כמה שיותר.

השם אומר הכל, Paleo=Paleolitic (נראה לי שככה רושמים את זה), שזה התקופה של האדם הקדמון, זה גם טיעון דיי נפוץ של תומכי השיטה, גם אם אתה לא משתמש בו.
להאשים את הפחמימות (או את המזון בכללי של התקופה הזאת) במחלות לב וכו זה דיי שטויות, אני יכול גם לטעון שזה בגלל שהאדם המודרני יושב על התחת רוב היום ושזה לא קשור לתזונה בכלל.
זה שהמקורות מזון האלו לא היו קיימים בתקופה של האדם הקדמון לא הופך אותם לחשודים, עובדה שבסופו של דבר השתמשו בחקלאות בדברים שהיו קיימים בכדור הארץ בצורה טבעית, לכן אפשר לומר שזה גם היה חלק מהסביבה שלהם (פשוט הם לא גילו אותה).
בני האדם גם אוכלים פחמימות הרבה זמן, אני יכול לטעון שבמשך כל הזמן הזה עברנו סוג של אבולצייה שאפשרה לנו לצרוך פחמימות ללא בעייות.
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר בסוף, אין כזה דבר תזונה שמונעת את "מחלות הציביליזצייה".

• פותח/ת השרשור
השם אומר הכל, Paleo=Paleolitic (נראה לי שככה רושמים את זה), שזה התקופה של האדם הקדמון, זה גם טיעון דיי נפוץ של תומכי השיטה, גם אם אתה לא משתמש בו.
להאשים את הפחמימות (או את המזון בכללי של התקופה הזאת) במחלות לב וכו זה דיי שטויות, אני יכול גם לטעון שזה בגלל שהאדם המודרני יושב על התחת רוב היום ושזה לא קשור לתזונה בכלל.
זה שהמקורות מזון האלו לא היו קיימים בתקופה של האדם הקדמון לא הופך אותם לחשודים, עובדה שבסופו של דבר השתמשו בחקלאות בדברים שהיו קיימים בכדור הארץ בצורה טבעית, לכן אפשר לומר שזה גם היה חלק מהסביבה שלהם (פשוט הם לא גילו אותה).
בני האדם גם אוכלים פחמימות הרבה זמן, אני יכול לטעון שבמשך כל הזמן הזה עברנו סוג של אבולצייה שאפשרה לנו לצרוך פחמימות ללא בעייות.
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר בסוף, אין כזה דבר תזונה שמונעת את "מחלות הציביליזצייה".

אפשר לטעון הרבה דברים. אני יכול לטעון שהירח עשוי מגבינה. כשיש גיבוי כלשהו לטענות זה יותר נחמד.

אף אחד לא יכול לתת לך מספרים, כי אנשים הם שונים. לגנטיקה שלך יש השפעה על כמה הגוף שלך יכול להתמודד עם תזונה לקויה.
האדם הכי חזק פה אוכל מלוכלך ואין לזה קשר לכלום. לא מדובר פה על כח, אלא על הסיכויים שלך לחלות במחלות כמו סרטן, מחלות לב, שבץ, סוכרת וכו' במשך החיים (לרוב בגיל יותר מאוחר משנות העשרים).
אני חושב שצריך להינות. כמה שיותר.
תגדיר תזונה לקויה בבקשה
וכשאוכלים מלוכלך נהנים הכי הרבה לא כך??
ואז אי אפשר לדעת אם אני אוכל מלוכלך עד כמה הסיכוי שלי יהיה למחלות לב אז איך אני אמור לדעת כמה לאכול וכך גם שאני איהנה??(תודה על העזרה)
זה נשמע לי מסובך אחו******😵:😃😃(😵😵😵😵:(

מחלות הציביליזציה הן מחלות לב, מטאבוליק סינדרום, השמנה וסרטן. נמצא קשר ישיר בין צריכת פחמימות לשתיים הראשונות, אותן ואת ההשמנה ניתן למנוע ע"י תזונה מתאימה.

תגדיר תזונה לקויה בבקשה
וכשאוכלים מלוכלך נהנים הכי הרבה לא כך??
ואז אי אפשר לדעת אם אני אוכל מלוכלך עד כמה הסיכוי שלי יהיה למחלות לב אז איך אני אמור לדעת כמה לאכול וכך גם שאני איהנה??(תודה על העזרה)
זה נשמע לי מסובך אחו******😵:😃😃(😵😵😵😵:(

מה הסתבכת? אפשר לעשות בדיקות דם מדי פעם, זה אפילו לא עולה כסף, ואם באמת חשוב לך יש בדיקות יותר מתקדמות שמפרידות בין הLDL הבלתי מזיק והLDL הקטן, הצפוף והרשע.

נערך לאחרונה:
מחלות הציביליזציה הן מחלות לב, מטאבוליק סינדרום, השמנה וסרטן. נמצא קשר ישיר בין צריכת פחמימות לשתיים הראשונות, אותן ואת ההשמנה ניתן למנוע ע"י תזונה מתאימה.

מה הסתבכת? אפשר לעשות בדיקות דם מדי פעם, זה אפילו לא עולה כסף, ואם באמת חשוב לך יש בדיקות יותר מתקדמות שמפרידות בין הLDL הבלתי מזיק והLDL הקטן, הצפוף והרשע.
עזוב את זה אבל השאלה שלי היא האם אתם אוכלים בלי הבחנה??
עשה לכם משהוא??
רק רוצה לדעת אם אני יכול ליטחון בלי לשים לב אם אני אוכל סוכר וכו'

עזוב את זה אבל השאלה שלי היא האם אתם אוכלים בלי הבחנה??
עשה לכם משהוא??
רק רוצה לדעת אם אני יכול ליטחון בלי לשים לב אם אני אוכל סוכר וכו'
אני משתדל להימנע מהרבה סוכר לבן, בד"כ רק בקפה כי ממתיקים עושים לו ריח של חרא, ומדי פעם בצ'יט (כרגע אני בחיטוב). במסה אני מרשה לעצמי לאכול מה שמתחשק לי בגבול הטעם הטוב (חוץ מפיצה ששם אני נוטה להגזים). בכלל כל עוד אתה צעיר, מתאמן, ובדיקות הדם שלך תקינות אתה יכול להשתולל, עם הזמן תצטרך להקפיד יותר ויותר.

אני משתדל להימנע מהרבה סוכר לבן, בד"כ רק בקפה כי ממתיקים עושים לו ריח של חרא, ומדי פעם בצ'יט (כרגע אני בחיטוב). במסה אני מרשה לעצמי לאכול מה שמתחשק לי בגבול הטעם הטוב (חוץ מפיצה ששם אני נוטה להגזים). בכלל כל עוד אתה צעיר, מתאמן, ובדיקות הדם שלך תקינות אתה יכול להשתולל, עם הזמן תצטרך להקפיד יותר ויותר.
תודה לך וחפירה אחרונה
כמה גרוע זה כריות??
ואני פה נחשב מאוד צעיר
תודה על העזרה אני מעריך את זה שאתה מקדיש זמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית