הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתאמנת חדשה .

• פותח/ת השרשור Tocayo
  • פורסם בתאריך

Tocayo

משתמש מתחיל
154
12
נק' מוניטין:
-9
154
12
4 ימים. מתאמנת חדשה
אהלן אני מתאמנת חדשה.
3 ימין בחדר כושר .
ברצוני להגדיל את הישבן
ולהוריד שומן בטני.
אך אין בכוונתי לרדת משקל במקומות לא רצויים
( חזה וישבן).
ואני לא יודעת כיצד לפעול .
חשבתי לעשות אימוני בטן , אבל האם זה יעזור?
• כפיפות בטן , אופניים , פלאנק הרמות רגליים ..
(לפחות לעצב את הבטן , כי אני לא שמנה - יש לי שני צמיגים)
בנתיים קיבלתי אימונים לישבן :
היפ טראסט
סקוואט
מכרעיים
ולחזה :
•פרפר חזה ( תורם להגדלת החזה גם אצל נשים?)
•פרפר הפוך .
האם התרגילים האלה עובדים ועוזרים?
או שיש תרגילים אחרים יותר אפקטיביים?
בגדול , לדעת אם תרגיל החזה עובד .
לשמוע ממכם על תרגילים נספים אפקטיביים לישבן ולברכיים (מסת שריר)
ואם ניתן לחטב את *הבטן* עד כמה שאפשר - בעזרת התרגילים שרשמתי .

לתקופה.

לפחות עד שאגיע לבנץ של 150 ק״ג
וסקוואט של 200 ק״ג
מה התוכנית שאתה עובד איתה כרגע?
אתה בפלוס קלורי?
אין מחשבה להתחרות בקרוב?

בהצלחה בכל דרך שתבחר אתה עשוי מחומר של מנצחים.

ותגיד ת׳אמת איזה כייף זה לספור עד 5?? 😆

אבל כמו שאתה רואה, הידד יש מישהו עם 120 סקוואט תוך 8 שנים. ואני לא מנסה להמעיט בערכך חלילה, רק להראות לך מה אתה ואחרים מפסידים בלי מאמן, לאו דווקא אותי, כך מאמן מנוסה.

חחח... אתה מסלף את הנתונים (או שלא הבנת נכון) לא אמרתי שלקח לי 8 שנים (יעני מ2013) להגיע לסקוואט 120, לקח לי אם כבר 8 חודשים למרות שאני לא באמת זוכר בדיוק.
בכל אופן הכוונה הייתה חד משמעית - הגעתי ל120 בלי מאמן ואני לא חושב שאני איזה עוף שצריך הידד על זה. יש עוד מלא כמוני.

ולבד ועם ידע מוקדם מאנשים במכון בלבד הגעתי ל150 (פחות מהבנץ' שלי) תוך זמן קצר. אבל בזכות מאמן עפתי הרבה יותר גבוה.

יפה, אז אתה עוד אחד מ-״מלא כמוני״ שהגיעו למספרים לא רעים בלי מאמן.

אני יכול לתת לאנשים עיצות ל120 סקוואט, אבל זה לא מספק אותי, מה אעשה.

אותך זה לא מספק, כמו שאת השופטים בתחרות של הבילדינג לא מספק שאתה על א.ש נמוך. רוצים לראות עוד דברים...
איזה דברים? אתה כנראה תוכל להגיד יותר טוב ממני בהקשר של תחרות ליפטינג, אבל...
כנראה שמדובר על ׳דברים׳ שהמתאמן הממוצע קרא בפורטל של LBS לא הצליח להפיק... ופה כמעט בהכרח נכנס המאמן לתמונה.

אני יכול להביא לך לפחות 10 דיונים שמתאמנים מתחילים אבודים פתחו, ואף אחד מהם לא שאף ל200 סקוואט או חיטוב עם קוביות אחרי ייבוש ופרופורציות אידיאליות בין הכתפיים לחזה.

וזה קורה בכל כך הרבה אשכולות, כל כך הרבה זיוני שכל, כי אנשים חוטפים אשכולות של אנשים שמבקשים עזרה בסיסית מאוד כדי להפגין את הידע שרכשו מסרטון של ג'ף ניפארד, וזה פשוט מייצר בלבול מיותר, וזה מקשה מאוד על למצוא מידע איכותי ולהקשיב לו, כי יש כל כך הרבה שטויות ומידע לא רלוונטי.

זה כי אתם אוכלים את הראש במקום להביא לה קישור לפורטל:
תזונה (סה״כ 60 מאמרים):

אימונים (סה״כ 71 מאמרים):

תפריטי תזונה (סה״כ 6 תפריטים):

תוכניות אימון (סה״כ 28 תוכניות):

תראה כמה מידע יש, כמה זה נגיש. חסכתי לה עכשיו לפחות 10 שיעורים עם מאמן לתקופה הקרובה.
אם היא תבוא ותגיד, שמע, לא בקטע שלי לקרוא את כל זה... אז תמליץ לה על מאמן. אחרת אנחנו סתם מסבכים את העניינים (כמו עכשיו - זה כשלעצמו עלול לגרום לה לפנות בטעות למאמן)

חחח... אתה מסלף את הנתונים (או שלא הבנת נכון) לא אמרתי שלקח לי 8 שנים (יעני מ2013) להגיע לסקוואט 120, לקח לי אם כבר 8 חודשים למרות שאני לא באמת זוכר בדיוק.
בכל אופן הכוונה הייתה חד משמעית - הגעתי ל120 בלי מאמן ואני לא חושב שאני איזה עוף שצריך הידד על זה. יש עוד מלא כמוני.

אותך זה לא מספק, כמו שאת השופטים בתחרות של הבילדינג לא מספק שאתה על א.ש נמוך. רוצים לראות עוד דברים...
איזה דברים? אתה כנראה תוכל להגיד יותר טוב ממני בהקשר של תחרות ליפטינג, אבל...
כנראה שמדובר על ׳דברים׳ שהמתאמן הממוצע קרא בפורטל של LBS לא הצליח להפיק... ופה כמעט בהכרח נכנס המאמן לתמונה.

אני יכול להביא לך לפחות 10 דיונים שמתאמנים מתחילים אבודים פתחו, ואף אחד מהם לא שאף ל200 סקוואט או חיטוב עם קוביות אחרי ייבוש ופרופורציות אידיאליות בין הכתפיים לחזה.

זה כי אתם אוכלים את הראש במקום להביא לה קישור לפורטל:

תראה כמה מידע יש, כמה זה נגיש. חסכתי לה עכשיו לפחות 10 שיעורים עם מאמן.
אם היא תבוא ותגיד, שמע, לא בקטע שלי לקרוא את כל זה... אז תמליץ לה על מאמן. אחרת סתם סיבכנו (כמו עכשיו)

אני מסכים איתך במאה אחוז אני פה חלק מהבעיה.

כמו שאמרתי כל אחד מנסה לדחוף את הדעה שלו.

אתה רוצה סקוואט 50 ק"ג לא תחרותי? צודק, תקרא מאמר קצר. אתם מחפשים לרדת כמה ק"ג נוזלים? אתם לא צריכים תזונאי.
אתה סתם הולך לקיצון בשביל להוכיח את הנקודה. אני הגעתי ל 200 סקוואט ו 245 דדליפט תחרותי, הורדתי 11-12 קילו בפחות מ 4 חודשים תוך שמירה לא רעה על מסת שריר, ומעולם לא לקחתי לא מאמן ולא תזונאי, ואתה יודע מה? לא הייתי צריך יותר מדי ידע מעבר לבסיס בשביל זה. עכשיו זה לא בקטע של להתרברב כי מבחינתי זה הישגים שבאמת לא צריך להיות איזה עילוי בשביל להגיע רק צריך טיפה ידע, באמת לא הרבה, של מה אתה עושה. אבל בשביל מתאמן ממוצע בחדר כושר זה הישגים די מטורפים כי אין להם את הטיפת ידע הזאת.
אם הייתי רוצה להגיע נגיד ל 250 סקוואט יש סיכוי טוב שהייתי צריך מאמן מקצועי שיכווין אותי, אם הייתי רוצה לרדת ל 7 אחוז שומן ולשמור על מסת השריר כנראה שהייתי צריך תזונאי ספורט טוב שילווה אותי. אבל הבחורה מדברת על הישגים די בסיסיים שלא צריך הרבה ידע בשבילם, רק טיפה בסיס

אני מסכים איתך במאה אחוז אני פה חלק מהבעיה.

כמו שאמרתי כל אחד מנסה לדחוף את הדעה שלו.

זה מדהים איך זה השתנה, שלפני כמה שנים כל מתחיל אבוד שהיה מגיע אחרי ששתה ברו סיינס בקשית, מיד היה מופנה לפורטל.
אם הייתה איזשהי שאלה או משהו לא מובן, היה שואל והיו עונים לו. אם הבינו שיש עסק עם מישהו שמתעצל לקרוא (או סתם כי קשה לו) אז היו משסים בו לקחת מאמן.

היום כל אחד שולף את מיטב הידע והניסיון (מבלי לזלזל), ׳מזעזע׳ את המתחיל האבוד עם כל כך הרבה מידע לא רלוונטי, ואז כשהוא כבר מזועזע כי יש לו כ׳כ המון ללמוד (כי חייב להגיע ל-250 ק״ג סקוואט או לעלות על הבמה עוד 3 חודש) כבר ממליצים לו לקחת מאמן. אחלה טקטיקה. ואולי זה גם לא מכוון והכוונה טובה.

אז בשביל מה הפורום הזה קיים? בשביל להתרברב בהישגים?

אז אני איתך בעניין הזה.

דרך אגב, בניגוד להיום, היו פה יותר ׳שוברי שיאים׳ פעילים בפורום משני התחומים (גם ליפטינג וגם בילדינג) ואז לא היה לאותם אנשים צורך שכזה לסבך מתחילים במידע לא רלוונטי או להערים עליהם, המקצוענים פשוט היו מקיימים דיונים ושאילתות בינם לבין עצמם, ואז לכולם הייתה תעסוקה וסיפוק בהיבט הזה.

אז אם הייתי צריך לתת עצה-
להפנות יותר למאמרים בפורטל (כן, הם עדיין רלוונטים ועדיין ל90 אחוז מהמתחילים ה׳אבודים׳ עם קצת זמן פנוי)
להחזיר את הפורום של המתחילים לשאלות ותשובות לא ברורות (כאלו שלא מצריכות הרכבת תכנית אימונים מ-0)
לעודד את התותחים של העבר לחזור להיות פעילים כאן בפורום, וככה אולי נחסוך התנגחויות אגו מיותרות במתחילים שאין להם עניין בזה

אני יכול להגיד שלא צריך מאמן, רק תקרא... תצפה... אבל מה לעשות, אפילו אלו שקראו וצפו עדיין יושבים מאחורי מקלדת בלי אף הישג מרשים אמיתי.

אמרתי את זה בעבר, ואומר את זה שוב, מי כאן קרא וצפה עד שהצליח להשיג הישג מרשים בלי אף מאמן? תקום ותציג את עצמך.

הפורום הגאוני כאן ש"פעם" עזר לאנשים, תעשה לי טובה, מי הם אותם מתאמנים אבודים שהשיגו קוביות או כוח בזכות עיצות שנתנו להם כאן? תקומו ותגידו לי שאני טועה
שוב, אתה מדבר שוב ושוב על "הישגים מרשימים", אולי הסטנרט שלך ל"מרשים" הוא גבוה ומה שמרשים אותך באמת צריך אנשי מקצוע בשביל להגיע לזה, אבל הבחורה רוצה סה״כ קצת מסת שריר בישבן וקצת חיטוב בבטן, נראה לי קצת מוגזם לשלוח אותה למאמן למטרה הזאת. כמו שאמרתי, אור הסביר לה יופי את הכל בתגובה אחת שהיא יכולה ללמוד ממנה הרבה. אם אנשים יחשבו שבלי איש מקצוע הם לא יגיעו לשום תוצאה אני מאמין שהרוב פשוט יוותרו מראש
זה מדהים איך זה השתנה, שלפני כמה שנים כל מתחיל אבוד שהיה מגיע אחרי ששתה ברו סיינס בקשית, מיד היה מופנה לפורטל.
אם הייתה איזשהי שאלה או משהו לא מובן, היה שואל והיו עונים לו. אם הבינו שיש עסק עם מישהו שמתעצל לקרוא (או סתם כי קשה לו) אז היו משסים בו לקחת מאמן.

היום כל אחד שולף את מיטב הידע והניסיון (מבלי לזלזל), ׳מזעזע׳ את המתחיל האבוד עם כל כך הרבה מידע לא רלוונטי, ואז כשהוא כבר מזועזע כי יש לו כ׳כ המון ללמוד (כי חייב להגיע ל-250 ק״ג סקוואט או לעלות על הבמה עוד 3 חודש) כבר ממליצים לו לקחת מאמן. אחלה טקטיקה. ואולי זה גם לא מכוון והכוונה טובה.
100%

כבר ממליצים לו לקחת מאמן. אחלה טקטיקה.
כן, זה למה אני נגד פרסום אישי של מאמנים. אם עכשיו זה מציק לך זה יהיה הרבה יותר גרוע, והפורום הזה יהפוך להיות פלטפורמה לזה.

בכל מקרה, הנושא הזה נטחן ונטחן ללא סוף. באמת חושב שצריך לתת לאשכול הזה למות. זה לא מקדם לשום דבר.

רק אם היה מישהו אמיץ מספיק, אשר היה פותח אשכול ייעודי לדון בנושא הזה:81zq:

שלא ייראה שאני נגד מאמנים כי אני ממש לא, פשוט יש הבדל בין להמליץ לקחת מאמן למישהו שרוצה להגיע לטוטאל 750 והוא תקוע על 700 או מישהו שרוצה לרדת ל 6 א.ש לתחרות והוא תקוע על 10 למישהו שרוצה להיראות שהוא מתאמן או להגיע ל 100 קילו סקוואט.

בכל אופן הכוונה הייתה חד משמעית - הגעתי ל120 בלי מאמן ואני לא חושב שאני איזה עוף שצריך הידד על זה. יש עוד מלא כמוני
כמה הסקוואט שלך היום?
אני לא חושב שחייב מאמן, אבל למי לגמרי אבוד, זה כדאי.
כמו כשמישהו בן 16 שואל האם להתחיל סטרואידים כולם מנסים להוריד אותו מזה ולא מכוונים אותו לקרוא.
יש מצבים שאשמח לתת עיצה והכוונה, ואני נותן, אבל כשמישהו לגמרי אבוד, הכי טוב להפנות למאמן לדעתי.

אז בשביל מה הפורום הזה קיים? בשביל להתרברב בהישגים?

אז אני איתך בעניין הזה.

דרך אגב, בניגוד להיום, היו פה יותר ׳שוברי שיאים׳ פעילים בפורום משני התחומים (גם ליפטינג וגם בילדינג) ואז לא היה לאותם אנשים צורך שכזה לסבך מתחילים במידע לא רלוונטי או להערים עליהם, המקצוענים פשוט היו מקיימים דיונים ושאילתות בינם לבין עצמם, ואז לכולם הייתה תעסוקה וסיפוק בהיבט הזה.

אז אם הייתי צריך לתת עצה-
להפנות יותר למאמרים בפורטל (כן, הם עדיין רלוונטים ועדיין ל90 אחוז מהמתחילים ה׳אבודים׳ עם קצת זמן פנוי)
להחזיר את הפורום של המתחילים לשאלות ותשובות לא ברורות (כאלו שלא מצריכות הרכבת תכנית אימונים מ-0)
לעודד את התותחים של העבר לחזור להיות פעילים כאן בפורום, וככה אולי נחסוך התנגחויות אגו מיותרות במתחילים שאין להם עניין בזה
אני בעד דיונים.

אשמח להרחיב מחר אולי, לילה טוב אנשים.

@elchonon
מה שמנסים להסביר לך אם הבנתי נכון זה שמי שבא לפה לבקש עזרה בדרך כלל זה מישהו שמראש מנסה למצוא מידע לבד, אם הוא היה רוצה מאמן הוא כבר היה מחפש, פשוט מי שבא לבקש מידע לא בא לבקש מאמן. ובגלל זה ההצעה של מאמן לכל אחד שטיפה מתקשה היא לא רלוונטית. אני גם בעד מאמן לכל רמה אם זה מתאפשר, אבל מה לעשות שהאדם הממוצע לא לוקח מאמן בתחילת דרכו, לא משנה אם זה מסיבות כלכליות, נוחות, כיף לו להתאמן לבד, או שהוא לא מרגיש מספיק מחויב בהתחלה לשכור את שירותיו של המאמן.
ובגלל זה אני חושב שכדאי לפתוח מחדש את הפורום מתחילים, כדי שיהיה פורום שאנשים יענו שם ביותר פשטות ובשפה יותר נגישה, וגם בנעוצים יהיו הודעות שיסבירו איך לשאול וללמוד, ויהיו גם כאלה שפשוט יחסכו שאלות (כמו קישור לתוכניות בקילוגרם והסבר שבתור מתחיל כדאי להשתמש בתוכניות מוכנות מראש ושהתוכניות האלה טובות).

בבקשה, תראה לי בחור אחד אבוד שלא ידע דבר על אימונים, ובזכות הפורום המדהים כאן ללא אף מאמן הוא הגיע ל120 סקוואט תחרותי, או לקוביות.

תראה לי כמה הם סטטיסטית גם כן.
האמתי? פחות בכיוון של קוביות אבל כן הגעתי למשקלים יפים בעזרת הפורום(עזרה בטכניקה ותבנית אימונים)
*כן התחלתי לחשוב להתחיל אצל מאמן, מי כמוך ידוע כי פניתי גם אלייך כמובן
*כן הייתי יכול להתקדם בצורה טובה יותר עם מאמן אבל מה זה משנה? אני לא ממהר ובסופו של דבר אני הגעתי למשקלים יפים(חוץ מהבנץ' שהוא חלש אצלי).
עשיתי הרבה טעויות בדרך(אני מ2014 בפורום ולמדתי המון)ולמדתי מהן. היום יש לי את מה שצריך ואם אני צריך עוד עזרה אז או שאני מגיע לכאן או שאני מדבר בפרטי עם אנשים שבפורום.
אין סיבה באמת לכל אחד שבא לפורום ישר ללכת למאמן, שיצבור ידע בישביל בישביל מה שחשוב וזה יעשה את העבודה.

נערך לאחרונה:
מסכים נגד עניין המאמן, אני לא דוגמא טובה כלכך, ועדיין, נכנסתי לפורום בגיל 17-18, קראתי פוסטים, ומאמרים בפורטל, על טכניקה ותוכניות אימון, באותה תקופה הייתי עושה המון אירובי, אז לא התמקדתי בכח, מה שכן, אני חייל, והייתי תומך לחימה תקופה, ושם עליתי מסקוואט 80 ל120 לרביעייה תוך משהו כמו חודשיים, פשוט ביצעתי SS כמו שקראתי פה, ובספר שקניתי בהמלצה של החבר'ה פה. אחרי זה חזרתי ללוחמה ובלוחמה בלתי אפשרי להריץ תוכנית אימונים סדירה עם כל השבועות העצימים בשטח, אבל אני בטוח שהייתי ממשיך להתקדם, ואחרי הSS עובר למדקאו, וממשיך, ואני מטיל ספק על חוסר האמונה שנוצר פה.
אני לא דוגמא טובה כי באמת לא הגעתי למשקלים ששווה להזכיר אותם בכלל, אבל כן בטוח שהייתי ממשיך להתקדם בכיף.

מצד שני, אח שלי הקטן (בן 12) רצה להתחיל להתאמן וכן לקחנו לו מאמן בהמלצת @elchonon (המלצת על שי גולטמן בפוסט שפתחתי, והוא עובד איתו) כי מבחינתי לאמן ילד בגיל הזה זה יותר רגיש ומצריך עיניים בשטח.

אנשים באמת באים ללמוד ולחקור, הבעיה היא שלפעמים הדברים מסובכים מידיי.

הצעתי ?
אני בעד להחזיר פורום מתחילים שכזה, וליצור שם תשתית של לינקייה עם קישורים ממוקדים לקריאה בסיסית על ידע תיאורטי, טכניקה, ותוכניות אימונים למתאמן המתחיל, מחולקת לPL, בילדינג, ונשים (לא בקיא בזה, אבל מניח שהאימון שונה מהיסוד), יש פה דברים מטורפים בפורום (לדוגמא המאמר על SS באמת מטורף).
מאכזב (אפילו כקורא מהצד, ואולי בעיקר כאחד כזה) לראות בחורה שבאה ללמוד ומפנים אותה למאמן.

אני בעצמי מוכן לקחת יוזמה ולסדר שם את לינקייה שתפנה למאמרים פשוטים לפי נושאים, אם אחד ממנהלי הפורום רוצה לקחת את היוזמה של להחזיר את הפורום.

נערך לאחרונה:
הפורום הזה נתן לי כל כך הרבה כלים והכוונה!!

אני מסכים גם עם גישת המאמן,אבל כל דבר בעיתו.
גם להיכשל וללכת סביב הזנב שלך עצמך יגרום לך ללמוד...
כאן בפורום לא ״מאכילים״ עם כפית ישר לפה,אלא מכוונים לקריאה/מאמרים/סרטונים ומזה אפשר לצמוח/לגדול ״תרתי משמע״

כאשר קלו כל הקיצים ומרגישים תקועים
זה זמן טוב לגשת למאמן

@elchonon
מה שמנסים להסביר לך אם הבנתי נכון זה שמי שבא לפה לבקש עזרה בדרך כלל זה מישהו שמראש מנסה למצוא מידע לבד, אם הוא היה רוצה מאמן הוא כבר היה מחפש, פשוט מי שבא לבקש מידע לא בא לבקש מאמן. ובגלל זה ההצעה של מאמן לכל אחד שטיפה מתקשה היא לא רלוונטית. אני גם בעד מאמן לכל רמה אם זה מתאפשר, אבל מה לעשות שהאדם הממוצע לא לוקח מאמן בתחילת דרכו, לא משנה אם זה מסיבות כלכליות, נוחות, כיף לו להתאמן לבד, או שהוא לא מרגיש מספיק מחויב בהתחלה לשכור את שירותיו של המאמן.
ובגלל זה אני חושב שכדאי לפתוח מחדש את הפורום מתחילים, כדי שיהיה פורום שאנשים יענו שם ביותר פשטות ובשפה יותר נגישה, וגם בנעוצים יהיו הודעות שיסבירו איך לשאול וללמוד, ויהיו גם כאלה שפשוט יחסכו שאלות (כמו קישור לתוכניות בקילוגרם והסבר שבתור מתחיל כדאי להשתמש בתוכניות מוכנות מראש ושהתוכניות האלה טובות).
אני מסכים לחלוטין, לא לכולם צריך לדחוף מאמן, למרות שזה ללא ספק יקדם אנשים הרבה יותר ויחסוך להם המון.
רק לאנשים שנשמעים ממש אבודים אני מציע את זה.
האמתי? פחות בכיוון של קוביות אבל כן הגעתי למשקלים יפים בעזרת הפורום(עזרה בטכניקה ותבנית אימונים)
*כן התחלתי לחשוב להתחיל אצל מאמן, מי כמוך ידוע כי פניתי גם אלייך כמובן
*כן הייתי יכול להתקדם בצורה טובה יותר עם מאמן אבל מה זה משנה? אני לא ממהר ובסופו של דבר אני הגעתי למשקלים יפים(חוץ מהבנץ' שהוא חלש אצלי).
עשיתי הרבה טעויות בדרך(אני מ2014 בפורום ולמדתי המון)ולמדתי מהן. היום יש לי את מה שצריך ואם אני צריך עוד עזרה אז או שאני מגיע לכאן או שאני מדבר בפרטי עם אנשים שבפורום.
אין סיבה באמת לכל אחד שבא לפורום ישר ללכת למאמן, שיצבור ידע בישביל בישביל מה שחשוב וזה יעשה את העבודה.
יפה מאוד, כל הכבוד, אני שמח לשמוע שגם לך הפורום הינה מספיק.
אבל תקן אותי אם אני טועה, היה לך שמץ של מושג וידעת איך לשאול מה שאתה צריך כשהגעת לפורום.
וזה החילוק לדעתי, אשמח לכוון אנשים ואני עושה זאת, רק למי שממש אבוד לדעתי יחסוך המון מאמין.
מסכים נגד עניין המאמן, אני לא דוגמא טובה כלכך, ועדיין, נכנסתי לפורום בגיל 17-18, קראתי פוסטים, ומאמרים בפורטל, על טכניקה ותוכניות אימון, באותה תקופה הייתי עושה המון אירובי, אז לא התמקדתי בכח, מה שכן, אני חייל, והייתי תומך לחימה תקופה, ושם עליתי מסקוואט 80 ל120 לרביעייה תוך משהו כמו חודשיים, פשוט ביצעתי SS כמו שקראתי פה, ובספר שקניתי בהמלצה של החבר'ה פה. אחרי זה חזרתי ללוחמה ובלוחמה בלתי אפשרי להריץ תוכנית אימונים סדירה עם כל השבועות העצימים בשטח, אבל אני בטוח שהייתי ממשיך להתקדם, ואחרי הSS עובר למדקאו, וממשיך, ואני מטיל ספק על חוסר האמונה שנוצר פה.
אני לא דוגמא טובה כי באמת לא הגעתי למשקלים ששווה להזכיר אותם בכלל, אבל כן בטוח שהייתי ממשיך להתקדם בכיף.

מצד שני, אח שלי הקטן (בן 12) רצה להתחיל להתאמן וכן לקחנו לו מאמן בהמלצת @elchonon (המלצת על שי גולטמן בפוסט שפתחתי, והוא עובד איתו) כי מבחינתי לאמן ילד בגיל הזה זה יותר רגיש ומצריך עיניים בשטח.

אנשים באמת באים ללמוד ולחקור, הבעיה היא שלפעמים הדברים מסובכים מידיי.

הצעתי ?
אני בעד להחזיר פורום מתחילים שכזה, וליצור שם תשתית של לינקייה עם קישורים ממוקדים לקריאה בסיסית על ידע תיאורטי, טכניקה, ותוכניות אימונים למתאמן המתחיל, מחולקת לPL, בילדינג, ונשים (לא בקיא בזה, אבל מניח שהאימון שונה מהיסוד), יש פה דברים מטורפים בפורום (לדוגמא המאמר על SS באמת מטורף).
מאכזב (אפילו כקורא מהצד, ואולי בעיקר כאחד כזה) לראות בחורה שבאה ללמוד ומפנים אותה למאמן.

אני בעצמי מוכן לקחת יוזמה ולסדר שם את לינקייה שתפנה למאמרים פשוטים לפי נושאים, אם אחד ממנהלי הפורום רוצה לקחת את היוזמה של להחזיר את הפורום.
כמו שאתה רואה, יש אנשים שמסתפקים בקריאה ולימוד לבד, ויש אנשים שצריכים מאמן.

אני שמח שאחיך הלך לשי, הוא מאמן פצצה.

בקיצור, אני בעד פורום מתחילים, אני בעד להפנות אנשים לידע קל וזמין. אבל עם כל זה אני גם בעד להפנות אנשים למאמנים שחיים ונושמים את התחום, ויכולים לעזור לאנשים פי כמה.
אני לא מזלזל בידע שזמין, אני פשוט מעריך את המאמנים שאני מכיר.

אהלן אני מתאמנת חדשה.
3 ימין בחדר כושר .
ברצוני להגדיל את הישבן
ולהוריד שומן בטני.
אך אין בכוונתי לרדת משקל במקומות לא רצויים
( חזה וישבן).
ואני לא יודעת כיצד לפעול .
חשבתי לעשות אימוני בטן , אבל האם זה יעזור?
• כפיפות בטן , אופניים , פלאנק הרמות רגליים ..
(לפחות לעצב את הבטן , כי אני לא שמנה - יש לי שני צמיגים)
בנתיים קיבלתי אימונים לישבן :
היפ טראסט
סקוואט
מכרעיים
ולחזה :
•פרפר חזה ( תורם להגדלת החזה גם אצל נשים?)
•פרפר הפוך .
האם התרגילים האלה עובדים ועוזרים?
או שיש תרגילים אחרים יותר אפקטיביים?
בגדול , לדעת אם תרגיל החזה עובד .
לשמוע ממכם על תרגילים נספים אפקטיביים לישבן ולברכיים (מסת שריר)
ואם ניתן לחטב את *הבטן* עד כמה שאפשר - בעזרת התרגילים שרשמתי .
היוש, בערך כפי שכבר ענו לך, נשמע שמה שיעזור לך להשיג את המטרות שלך הוא שילוב של גירעון קלורי מתון עם אימוני התנגדות. למען האמת גם עם מאזן קלורי נייטרלי תוכלי להשיג את השינוי המקווה, זה פשוט ייקח הרבה יותר זמן.

את לא יכולה לשלוט מאיפה יירד השומן, וכן זה מבאס, אבל הרבה פעמים מורידים גם במקומות שלא רצינו. עם זאת תזכרי שהחיים לא נגמרים בסיום החיטוב, ואת יכולה להמשיך להתאמן, לאכול טוב, ולהחזיר את ההיקפים בצורת מסת שריר שתתן לך פרופורציות יפות ומראה אסתטי יותר באותם מקומות שאיבדת מהם.

התרגילים שכתבת מצויינים לישבן, וזה לא שרשימות ארוכות של תרגילים נוספים הם אלו שישנו לך את התמונה. שכחי מזה.

פרפר הפוך הוא לא תרגיל לחזה.

עבודה על החזה עוזרת לבנייה של מסת שריר באזור, למראה מעט יותר מוצק ומורם, טיפה עשויה לתרום להיקף, אבל היא לא מפצה על איבוד ברקמת השומן אם היא תקרה, באסה.
בכל זאת לא הייתי ממליצה לוותר על זה.

אם המטרה שלך היא כפי שרשמת לא הייתי ממליצה לשים דגש גדול על הבטן בתכנית האימונים. מקסימום תרגיל או שניים שאת מתקדמת בהם בעומס. ואת עיקר הנפח לשמור למקומות שבהם את כן רוצה לשמור או אף להגדיל את המסה 😃

כעת, אם תרצי הפניות למקורות טובים ללמוד מהם תבקשי ובשמחה.
בהשקעה של כמה שעות + המשך קריאה ביומיום שלך, אפילו כמה דקות כל יום, את בהחלט יכולה לקבל בסיס של ידע שיאפשר לך להשיג את המטרות הנוכחיות שלך בכוחות עצמך.
מה שחשוב לזכור שבשלב שלך הידע הוא קריטי ואת בהחלט חסרה אותו. קיצור דרך יהיה רק לקחת מאמן שמבין עניין.
בהצלחה!

וזה החילוק לדעתי, אשמח לכוון אנשים ואני עושה זאת, רק למי שממש אבוד לדעתי יחסוך המון מאמין.
תחשוב אבל שרק הצטרפתי לפורום לא ידעתי כלום..
ישבתי פשוט כול יום והעשרתי את הידע שלי כמה שאפשר ובשנה אחת עליתי מ60 קילו סקוואט ל157.5 ל5x5, היה אמור להיות יותר אבל נפצעתי בגלל שהייתי מפגר.
כמו שכתבו כאן, אני חושב שהרגע שצריך לחשוב על להתחיל אצל מאמן שכבר תקועים באימונים ולא מצליחים להתקדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית