הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסים חדשים ותחבורה ציבורית

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך
בנאדם עשה צבא , קם לעבודה עובד קשה , למה שלא אפרנס אותו גם אם עולה לי קצת יותר?
גם אני עשיתי צבא, שנתיים ושמונה חודשים כלוחם. אכלתי המון חרא וגם המדינה דפקה לכל החיילים את העניין של המימון 75% מהתואר בגלל חוסר תקציב מזו**ן. כל החיילים האלה צריכים לעשות או 180 שעות התנדבות או 15 ימי מילואים, שאגב אני בבעיה כי ביחידה שלי של המילואים אני עושה את המינמיום ימי מילואים.
אז למה לעזאזל שאני אשלם יותר על משהו שאמור להיות יחסית זול כמו בשאר הארצות בעולם.
לפני כמה ימים או שבוע ראיתי כתבה על כך שהחלקאים בארץ מרוויחים בין 200%-300% ואולי יותר על ירקות ופירות !!!!!!
לא הגיוני שהדבר הזה קורה! איך לעזאזל בכל מדינות העולם, הכל יחסית זול ורק בארץ הכל יקר ?
כבר אמרתי את זה ואגיד את זה שוב, אני לא רואה את עצמי גר כאן בעתיד. המדינה הזאת מדרדרת יותר ויותר.

נערך לאחרונה:
גם אני עשיתי צבא, שנתיים ושמונה חודשים כלוחם. אכלתי המון חרא וגם המדינה דפקה לכל החיילים את העניין של המימון 75% מהתואר בגלל חוסר תקציב מזו**ן. כל החיילים האלה צריכים לעשות או 180 שעות התנדבות או 15 ימי מילואים, שאגב אני בבעיה כי ביחידה שלי של המילואים אני עושה את המינמיום ימי מילואים.
אז למה לעזאזל שאני אשלם יותר על משהו שאמור להיות יחסית זול כמו בשאר הארצות בעולם.
לפני כמה ימים או שבוע ראיתי כתבה על כך שהחלקאים בארץ מרוויחים בין 200%-300% ואולי יותר על ירקות ופירות !!!!!!
לא הגיוני שהדבר הזה קורה! איך לעזאזל בכל מדינות העולם, הכל יחסית זול ורק בארץ הכל יקר ?
כבר אמרתי את זה ואגיד את זה שוב, אני לא רואה את עצמי גר כאן בעתיד. המדינה הזאת מדרדרת יותר ויותר.

תסתכל כמה טייקונים יש במדינה הזאת, כמה מונופולים, כמה מעט בנקים, כמה וועדים(הסתדרות ? חברת חשמל ? רכבת ישראל ? נמלים ? דואר ? נתב"ג ? חקלאים ? רפתנים ? ועוד מלא) ותבין בדיוק למה. כל דבר כזה ששובת או לא עובד משבית חצי מדינה.

אני עוקב כבר תקופה ארוכה אחרי הוועדות השונות בכנסת וכמעט על כל חבר כנסת יש כמה עשרות לוביסטים של חברות ענק מסחריות שעובדים מסביב לשעון בשביל להעביר ולקדם רפורמות ואינטרסים בשביל אותם חברות.

את הרפורמה בתחום הבנקאות מנסים לקדם כבר בערך מ-2016 בכנסת, שום דבר לא השתנה. בנק לאומי ובנק הפועלים הם 2 הבנקים הכי חזקים במדינה שמחזיקים יותר מחצי משוק הבנקאות בישראל, זה נשמע לך הגיוני ? אין כאן תחרות בשום תחום במדינה הזאת, הכל קומבינות ואינטרסים.

תסתכל כמה טייקונים יש במדינה הזאת, כמה מונופולים, כמה מעט בנקים, כמה וועדים(הסתדרות ? חברת חשמל ? רכבת ישראל ? נמלים ? דואר ? נתב"ג ? חקלאים ? רפתנים ? ועוד מלא) ותבין בדיוק למה. כל דבר כזה ששובת או לא עובד משבית חצי מדינה.

אני עוקב כבר תקופה ארוכה אחרי הוועדות השונות בכנסת וכמעט על כל חבר כנסת יש כמה עשרות לוביסטים של חברות ענק מסחריות שעובדים מסביב לשעון בשביל להעביר ולקדם רפורמות ואינטרסים בשביל אותם חברות.

את הרפורמה בתחום הבנקאות מנסים לקדם כבר בערך מ-2016 בכנסת, שום דבר לא השתנה. בנק לאומי ובנק הפועלים הם 2 הבנקים הכי חזקים במדינה שמחזיקים יותר מחצי משוק הבנקאות בישראל, זה נשמע לך הגיוני ? אין כאן תחרות בשום תחום במדינה הזאת, הכל קומבינות ואינטרסים.

זה כי בישראל אין קאפיטליזם אמיתי אלא נפוטיזם מעורב עם סוציאליזם שנשאר מתקופת מפא"י

זה כי בישראל אין קאפיטליזם אמיתי אלא נפוטיזם מעורב עם סוציאליזם שנשאר מתקופת מפא"י
אבל אחי, נתניהו אמר למצביעים שלו שהוא הנחיל שוק חופשי. חשבתי שישראל היא קפיטליסטית.

לכל המלעיזים הפוטנציאליים, גם תכנית ׳סינגפור׳ של בנט היא בדיחה מהלכת, בדומה לספר שלו 🤡

אבל אחי, נתניהו אמר למצביעים שלו שהוא הנחיל שוק חופשי. חשבתי שישראל היא קפיטליסטית.

ביביסטים אלו אנשים מצחיקים. מאמינים לכל חרטא שיוצאת לו מהפה. כמו למשל לגבי זה שישראל היא מקום 18 או לא משהו בעולם בגובה השכר. רק חבל שה שכר לא מנורמל להוצאות כי בוא תראה דוגמא.

אני כרגע בתור רופא מתמחה בכירורגיה באיטליה מרוויח נטו 1700 יורו. זה בטח נשמע ממש מעט לאוזן ישראלית אלא שהמחייה פה ברוב המקומות היא בין חצי לרבע מאשר בארץ. אני כרגע גר בעיר שאם הייתי צריך להשוות אותה לעיר בארץ אז הייתי אומר רעננה. שכ"ד אני משלם על דירת 3 חדרים עם חנייה משופצת 500 יורו בחודש. בסופר קניות לשבוע עולות לי בערך בין 30 ל-50 יורו וחשבונות יוצא לי משהו כמו 100 יורו לחודש. תוסיף לזה שלאכול בחוץ לא גורם לי לאבד את כל הכסף שלי (פיצה פרגריטה עולה בין 2.5 ל-5 יורו למגש לדוגמא) יוצא שאני יכול לחסוך חצי מהמשכורת שלי. אני חוסך משהו כמו 800-900 יורו בחודש שבעזרת הסכום הזה אני יכול תוך שנה לקנות רכב חדש מהניילון.

אני אוסיף שמחירים בארץ הם גניבה בתכלעס בכל דבר מלבד אולי פלאפל

ביביסטים אלו אנשים מצחיקים. מאמינים לכל חרטא שיוצאת לו מהפה. כמו למשל לגבי זה שישראל היא מקום 18 או לא משהו בעולם בגובה השכר. רק חבל שה שכר לא מנורמל להוצאות כי בוא תראה דוגמא.

אני כרגע בתור רופא מתמחה בכירורגיה באיטליה מרוויח נטו 1700 יורו. זה בטח נשמע ממש מעט לאוזן ישראלית אלא שהמחייה פה ברוב המקומות היא בין חצי לרבע מאשר בארץ. אני כרגע גר בעיר שאם הייתי צריך להשוות אותה לעיר בארץ אז הייתי אומר רעננה. שכ"ד אני משלם על דירת 3 חדרים עם חנייה משופצת 500 יורו בחודש. בסופר קניות לשבוע עולות לי בערך בין 30 ל-50 יורו וחשבונות יוצא לי משהו כמו 100 יורו לחודש. תוסיף לזה שלאכול בחוץ לא גורם לי לאבד את כל הכסף שלי (פיצה פרגריטה עולה בין 2.5 ל-5 יורו למגש לדוגמא) יוצא שאני יכול לחסוך חצי מהמשכורת שלי. אני חוסך משהו כמו 800-900 יורו בחודש שבעזרת הסכום הזה אני יכול תוך שנה לקנות רכב חדש מהניילון.

אני אוסיף שמחירים בארץ הם גניבה בתכלעס בכל דבר מלבד אולי פלאפל

גם פלאפל נהיה גניבה עם מחירים של 10-20 ש"ח לפיתה

תמיד הצבעתי ליכוד וכל המשפחה שלי כאלה. חלקם ממשיכים להצביע לליכוד וגם לביבי.

אני בשנים האחרונות התחלתי לבחור בכל מועמד שישים בראש מעיניו את יוקר המחייה במדינה ויראה גם תוכנית מסודרת איך לעשות זאת ולא רק לדבר מילים יפות.

בבחירות האחרונות בחרתי בירון זליכה ולצערי הוא לא עבר את אחוז החסימה. לפני כן בחרתי בליכוד ובביבי נטו בגלל שהמועמד שלו לשר האוצר היה ניר ברקת שמאוד האמנתי בו אבל גם זה ירד לטימיון.

כבר לא רואה שום אלטרנטיבה אחרת כי כולם אותו דבר מבחינתי, אני לא מאמין כבר לאף אחד.

הדבר היחיד שאני עושה כרגע זה לתרום לאירגונים כדי שישנו דברים מבפנים בתוך הכנסת כדי שאולי(רק אולי) יהיה לכולנו טיפה יותר טוב.

לא יהיה שום שינוי במצב הפוליטי הנוכחי ובשיטה הדמוקרטית הדפוקה כאן. כל בעלי הכוח תפסו כאן מספיק כוח תודות לפוליטיקאים עלובים שדאגו לחמש אותם היטב על מנת להחזיק את המדינה בביצים, והאזרח משלם תרתי משמע.

ככל שהשנים עוברות אני מבין את הדברים האלו יותר ויותר. בושה מה שקורה פה במדינה.
לא הגיוני שיש ביקוש כ"כ ענקי לדירות מזוגות צעירים אבל לא יהיה אפשרות לקנות דירה כי אם יש ביקוש גדול אז אפשר לעלות את המחירים עוד ועוד. לא אהיה מופתע שדירה בחור כמו ירוחם תעלה 2.5 מיליון בשנים הקרובות.
בנוסף, דיברו כאן על המיקום ישראל בעולם מבחינת משכורות, שמסתכלים על המשכורות לבין היוקר מחייה כאן זה פשוט בושה.. דירה באיזור המרכז 4-6 אלף שקל. בת"א בכלל במחיר כזה אתה מקבל דירה קטנה. @Dark Soul Omega, נעבור לקנדה?

נערך לאחרונה:
לא הגיוני שיש ביקוש כ"כ ענקי לדירות מזוגות צעירים אבל לא יהיה אפשרות לקנות דירה כי אם יש ביקוש גדול אז אפשר לעלות את המחירים עוד ועוד. לא אהיה מופתע שדירה בחור כמו ירוחם תעלה 2.5 מיליון בשנים הקרובות.

יש גם לא מעט היצע, הכל חארטה. אני רואה לא מעט מודעות של קבלנים שפשוט נתקעו עם דירות והורידו מחירים. אבל בחדשות ובערוצי המדיה רוצים "לצייר" תמונה ולפמפם לנו שצריך להמשיך לבנות ושאין מספיק דירות.

פשוט ב"בריכה" הזאת של הנדל"ן מעורבים יותר מדי צדדים שמרוויחים מהמחירים הגבוהים בין אם זה המדינה, טייקונים, קבלנים, בנקים, חברות אשראי, משקיעי נדל"ן וכו' הכל אינטרסים. מדובר פה במיליארדים.

יש גם לא מעט היצע, הכל חארטה. אני רואה לא מעט מודעות של קבלנים שפשוט נתקעו עם דירות והורידו מחירים. אבל בחדשות ובערוצי המדיה רוצים "לצייר" תמונה ולפמפם לנו שצריך להמשיך לבנות ושאין מספיק דירות.

פשוט ב"בריכה" הזאת של הנדל"ן מעורבים יותר מדי צדדים שמרוויחים מהמחירים הגבוהים בין אם זה המדינה, טייקונים, קבלנים, בנקים, חברות אשראי, משקיעי נדל"ן וכו' הכל אינטרסים. מדובר פה במיליארדים.
זה לא נכון , תחליט על איזור שאתה רוצה , תחפש דירה בעצמך ותראה שלא כך הם פני הדברים.
הבעיה העיקרית במדינה שגורמת למחירי הדירות זה המשכנתאות , יש אינטרס למדינה שהדירה תיהיה יקרה וניקח משכנתאות , זה הרווח של הבנקים . תתארו לכם חוק ממחר , אין יותר משכנתאות , כמה אנשים יכולים לקנות דירה מ2 מליון שקל שלהם בלי הלוואה ?
כמה שיתנו משכנתאות ככה אנשים יקחו והמחירים יעלו , כמה שיפסיקו לתת אנשים יקנו עם הכסף שיש להם , ורוב הציבור אין להם סכומים שכאלה.

בנוסף עוד דבר שפשוט הזוי זה נושא השכירויות , אם ממחר אין שכירויות / בונים בניינים למגורים בלבד , כל המשקיעים לא יקנו דירות שם , ומי שקונה קונה בשביל לגור , המון קבלנים (שמעתי ממקור ראשון) שבנו בניינים , להוציא 100 דירות במכה גורם להיצע גבוה , מחליטים להשכיר את הדירות עד שיקבלו את המחיר הרצוי וכל כמה זמן מוכרים 2-3 דירות , בנתיים השכירות רק מטפסת והם לא ניזוקים כלכלית ואין להם לחץ . אין להשוות בין אדם שמוכר דירה שחייב למכור , לאדם שמוכר דירה ולא חייב למכור.

בנוסף זה לא מייקר מאוד אבל עדיין , תבנו יותר סטנדרט תפסיקו לבנות יקר ולחייב אותנו לשלם יקר , שקבלנים יבנו סטנדרט הכי בסיסי ושיוזילו עוד עלויות .

ראיתי יותר מידי מבנים שבנו לגובה בשנים האחרונות שבערך רבע מהדירות בכל בניין שייכות לקבלן שלא מצליח להשכיר\למכור אותן כי הוא דורש יותר מידי (הגיוני דירת 4 חדרים בפריפריה של ירושלים לבקש בערך 5K שכירות?? אולי אני לא מחובר למציאות בשוק?) ויוצא שגם הקבלן מפסיד וגם מי שמחפש לגור מפסיד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית