הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אירובי במסה

• פותח/ת השרשור Newbie1
  • פורסם בתאריך

Newbie1

משתמש מתחיל
165
26
נק' מוניטין:
26
165
26
אם אני עולה מהר מדי במשקל בניסיון לעשות מסה נקייה, האם מומלץ לשלב אירובי מתון כדי להקטין את הפלוס הקלורי?

כלומר, כל עוד אני מוודא שהאירובי לא מונע ממני לעלות ושזה לא מוריד אותי לניטרלי (כך שאמשיך לעלות במשקל אבל פשוט בקצב איטי יותר), זה לא יכול לפגוע ולהזיק בשום צורה לצבירת מסת השריר?

לפני שימליצו לי פשוט להוריד בקלוריות במקום, אני מודע לאופציה הזאת מן הסתם, אבל השאלה אם אני יכול להשתמש באירובי כדי לאכול את אותה כמות ולעלות קצת פחות, מבלי להפריע בכלל לתהליך המסה.
(כרגע אני עולה בערך חצי קילו בשבוע וזה נראה לי קצב מהיר מדי גם אם אני מתחיל במשקל נמוך, רוצה להימנע עד כמה שאפשר משומן מיותר)

נערך לאחרונה:
האם מומלץ לשלב אירובי מתון כדי להקטין את הפלוס הקלורי?

אין שום טעם אם זו הסיבה.

כלומר, כל עוד אני מוודא שהאירובי לא מונע ממני לעלות ושזה לא מוריד אותי לניטרלי (כך שאמשיך לעלות במשקל אבל פשוט בקצב איטי יותר), זה לא יכול לפגוע ולהזיק בשום צורה לצבירת מסת השריר?

נכון, אין קשר ישיר.

לפני שימליצו לי פשוט להוריד בקלוריות במקום, אני מודע לאופציה הזאת מן הסתם, אבל השאלה אם אני יכול להשתמש באירובי כדי לאכול את אותה כמות ולעלות קצת פחות, מבלי להפריע בכלל לתהליך המסה.
(כרגע אני עולה בערך חצי קילו בשבוע וזה נראה לי קצב מהיר מדי גם אם אני מתחיל במשקל נמוך, רוצה להימנע עד כמה שאפשר משומן מיותר)

יש לך 2 אופציות,
-להוריד קלוריות
-להוסיף אירובי

נתון להחלטתך.

• פותח/ת השרשור
אין שום טעם אם זו הסיבה.

שמע מספיק שנים ספרתי כל קלוריה ומדדתי כל נמלה כמו אנורקסית, בא לי במסה להיות קצת יותר חופשי במיוחד כשהיא הולכת להיות ארוכה וצריך להתמיד (ברור שאני עדיין עוקב אחרי מה אני אוכל, אבל לא סגור עד הסוף על גודל הפלוס ובגלל זה המשקל לא תמיד עולה באותו קצב).

אם הייתי סובל מאירובי (שוב, מתון) או שזה היה מקשה עליי לא הייתי שואל את זה, פשוט הייתי מוריד יותר קלוריות. רק רציתי לוודא במאה אחוז לפני כן שכל עוד אני ממשיך להיות בפלוס, לא תהיה שום פגיעה במסת השריר גם אם אשלב אירובי

נערך לאחרונה:
לפי מה שהבנתי מסרטונים של מומחים בתחום אירובי בדרגת קושי קל - בינוני כמה פעמים בשבוע שהרוב הרגיל עושה לא יפגע בשום שריר.
אומרים שאם אתה עושה אירובי בקטע מטורף רץ מרתון וכאלה אז זה כן מפחית את הפוטנציאל שלך לפתח שריר .. אי אפשר להיות מאסטר בכל העולמות וזה מושך לכיוונים שונים.
אבל אנשים לקחו את זה בקטע קיצוני...
אפילו ראיתי כמה ליפטרים מקצוענים שאומרים שאירובי עוזר להם להיות יותר רעננים בסקווטים כבדים בין הסטים
ולי אישית זה רק עוזר.. עושה בערך שעתיים וחצי אירובי קל - בינוני בשבוע ולא חושב שזה פגוע לי בהתקדמות באימונים

שמע מספיק שנים ספרתי כל קלוריה ומדדתי כל נמלה כמו אנורקסית, בא לי במסה להיות קצת יותר חופשי במיוחד כשהיא הולכת להיות ארוכה וצריך להתמיד (ברור שאני עדיין עוקב אחרי מה אני אוכל, אבל לא סגור עד הסוף על גודל הפלוס ובגלל זה המשקל לא תמיד עולה באותו קצב).

אם הייתי סובל מאירובי (שוב, מתון) או שזה היה מקשה עליי לא הייתי שואל את זה, פשוט הייתי מוריד יותר קלוריות. רק רציתי לוודא במאה אחוז לפני כן שכל עוד אני ממשיך להיות בפלוס, לא תהיה שום פגיעה במסת השריר גם אם אשלב אירובי

אין שום בעיה, תעשה אירובי.
כל עוד ההתאוששות והביצועים לא יפגעו המסת שריר לא תיפגע.

אני דווקא חושב שאירובי ברמה שיהיה משמעותי מבחינת שריפת קלוריות, בהכרח יפגע בהתאוששות שלך מהאימוני משקולות. אלא אם כן אתה מתכוון לריצה קלה, 10 דקות ביום. אבל אז גם כמות הקלוריות שתשרוף תהיה זניחה.

גם אם אתה פאוורליפטר תחרותי ברמה גבוה, הליכה קלה שעה כל יום לא תפריע לאימונים שלך (תעשה אותה אחרי האימון, לא מיד לפני).
מה שכן, ריצה, כן יכולה להכביד על הברכיים בנוסף למשקולות.
ויותר מידי הליכה/ריצה במכה יכולה להשפיע לרעה.

אני חושב שכדאי שיהיה לך תוכנית לאירובי, עם פרוגרסיב אוברלואד, וניהול עומסים.

משהו שלא ידעתי ואולי גם אתה לא שבמסה צריך לעלות אחוז אחד מהמשקל שלך בחודש,יענו שוקל 70 צריך לעלות 700 גרם בחודש.
אז תוריד הילוך מהמסה ותשתדל לעמוד בזה בשביל לא לצבור שומן כמוני שאני נראה כמו גיגית כביסה.

כרגע אני עולה בערך חצי קילו בשבוע
אם אתה מחפש עליה נקיה יחסית.
ואתה טבעי ללא סטרואידים.
לדעתי הקצב צריך להיות חצי קילו בחודש פחות או יותר ולא 2-3 קילו כמו שאתה מציין שקורה עכשיו.
מומלץ בכלל לעשות כ 200/230 דקות אירובי קל בשבוע ללב/ריאה.
לא פוגע בהתאוששות

גם אם אתה פאוורליפטר תחרותי ברמה גבוה, הליכה קלה שעה כל יום לא תפריע לאימונים שלך (תעשה אותה אחרי האימון, לא מיד לפני).
מה שכן, ריצה, כן יכולה להכביד על הברכיים בנוסף למשקולות.
ויותר מידי הליכה/ריצה במכה יכולה להשפיע לרעה.

אני חושב שכדאי שיהיה לך תוכנית לאירובי, עם פרוגרסיב אוברלואד, וניהול עומסים.
מה אתה חושב על אליפטיקל בתור אירובי? בשילוב עם תוכנית ליפטינג

מה אתה חושב על אליפטיקל בתור אירובי? בשילוב עם תוכנית ליפטינג
אפשר לשלב כל סוג של אירובי עם ליפטינג, אבל לדעתי כדאי לתכנן אותה עם פרוגרסיב אוברלואד וניהול עומסים.

חצי קילו בשבוע = תוך חודשיים אתה שמן אלא אם כן התחלת את המסה על 10%, אז יקח לך 3-4 חודשים להפוך לשמן.
תוריד קלוריות או שתתחיל לשלב אירובי. 30 דקות אליפטיקל 5 פעמים בשבוע לא יפגעו לך בהתאוששות, אני במסה עושה שעה אופניים לפחות ביום בנוסף ל10 אלף צעדים אז קצת סקי בעצימות נמוכה לא יפגע בך, ואם כן אז כנראה שצריך לבנות תוכנית אחרת. בכל מקרה מעבר לעניין הקלורי לאירובי יש המון יתרונות בריאותיות שלא שווה לוותר עליהן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית