הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קינואה/אורז

• פותח/ת השרשור WII
  • פורסם בתאריך

WII

משתמש קבוע
1,986
1,301
נק' מוניטין:
2,375
1,986
1,301
מישהו יכול להסביר מה הקטע שכל הבודי-בילדרים המובילים בארץ ובעולם בכלל מעלים תפריטים שלהם ברשת ..
הפחמימה שלהם תמיד זה אורז !
למה אף אחד לא אוכל קינואה ???

לקינואה יש ערך מוסף גדול יותר מאשר אורז, זאת הפחמימה היחידה שמכילה את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף כלומר ערך החלבון בה הוא הכי גבוה וגם אפשר לספור אותו כחלבון מלא.
לקינואה בלי כלום יש טעם של אוכל של ציפורים, תוסיף לזה ירקות קצוצים כמו בצל עגבניה פלפל כוסברה תרד צנוניות ולפעמים מוסיף גם אבוקדו עם שמן זית מלח פלפל לימון וזה פשוט מעדן והרבה יותר טעים מאורז לבן ואני אומר את זה בתור חסיד של אורז.
מבחינה קלורית קינואה ואורז הם בעלי אותם ערכים, לקינואה אפילו יש קצת יותר קלוריות פר 100 גרם מוצר כך שהטענה שאורז דחוס יותר קלורית היא לא נכונה. קינואה גם לא גורמת לנפיחות כי היא לא דגן והיא לא מכילה גלוטן, אף פעם לא הרגשתי נפיחות אחרי שאכלתי קינואה ומנת קינואה שלי זה סיר קטן מלא.
אולי מבחינת מחיר יש הבדל אבל צריך לצרוך כמויות אדירות כדי שיכאב בכיס, אני קונה קילו קינואה ב-15 שקל ובגלל שאני משלב עם עוד סוגי פחמימות כמו אורז פסטה עדשים תפוחי אדמה או בטטות זה מספיק לי להרבה זמן.
בקיצור למי אכפת מה אחרים אוכלים, מומלץ מאוד להוסיף קינואה לתפריט.

• פותח/ת השרשור
לא ממש, אם זה בכמויות גדולות זה עושה נפיחות בניגוד לאורז
לא עושה שום נפיחות .
יש טעם של אוכל של ציפורים
על טעם ועל ריח אי אפשר להתווכח.

בסופו של דבר עדיין לא קיבלתי תשובה למה כל הבודי-בילדרים מעדיפים אורז על פני פחמימות אחרות 🙁
אולי מבחינת מחיר יש הבדל
לא שיקול של אף ספורטאי שמשקיע אלפי שקלים בחודש על "תוספים" ותוספים

לרוב האנשים לא עושה. לא שמעתי על מישהו שעושה לו.
אבל זה לא השיקול
בכמויות גדולות מאוד לי עושה ומכיר עוד אנשים שעושה.
אין לי מושג אם זאת הסיבה של הבודיבילדרים בסרטונים שאתה מדבר עליהם

בסופו של דבר עדיין לא קיבלתי תשובה למה כל הבודי-בילדרים מעדיפים אורז על פני פחמימות אחרות

אף אחד לא באמת יכול לענות לך על השאלה הזאת וגם אם כן מה זה משנה בכלל? עניין של העדפה ושל הרגלי תזונה, גם שיבולת שועל למשל נמצאת הרבה יותר בתזונה של אמריקאים מאשר של ישראלים. זה לא משנה, אתה רוצה לאכול קינואה תאכל קינואה, אתה רוצה לאכול אורז תאכל אורז.

זאת הפחמימה היחידה שמכילה את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף כלומר ערך החלבון בה הוא הכי גבוה וגם אפשר לספור אותו כחלבון מלא.
גם כוסמת אם אני זוכר נכון

• פותח/ת השרשור
בכמויות גדולות
500 גרם לארוחה??
גם שיבולת שועל למשל נמצאת הרבה יותר בתזונה של אמריקאים מאשר של ישראלים
ממש לא נכון. כולם בארץ אוכלים שיבולת
זה באמת מגעיל
עניין של העדפה ושל הרגלי תזונה
אני מאמין שיש סיבה למה המקצוענים מעדיפים אורז... אולי (אני זורק באויר)
האורז גורם לגוף לספוח פחות נוזלים.

@VI
ידידי...
אני אנסה לענות על זה.

יש שתי סיבות עיקריות שמפתחי גוף יעדיפו אורז על פני קינואה:

1. תכולת הגליקוגן בשרירים לאחר אימון יורדת בצורה דרסטית.
אורז זו פחמימה קצרת שרשרת ולכן גם נספג בגוף במהירות רבה - רמת הגלוקוז בדם עולה והפרשת האינסולין גוברת.
אז למה זה טוב? מפני שאינסולין הוא הורמון אנאבולי שבין היתר מסייע בהעברת חומצות אמינו לשרירים.

2. לקינואה תכולת סיבים גבוהה מה שמאט מאוד על תהליך העיכול, וצריכת כמות גבוהה של סיבים תזונתיים עלולה ליצור אי-נעימויות במעיים (כמו כאבי בטן, שלשולים, נפיחויות וכדומה).

לא עושה שום נפיחות .

על טעם ועל ריח אי אפשר להתווכח.

בסופו של דבר עדיין לא קיבלתי תשובה למה כל הבודי-בילדרים מעדיפים אורז על פני פחמימות אחרות 🙁

לא שיקול של אף ספורטאי שמשקיע אלפי שקלים בחודש על "תוספים" ותוספים
אתה קיבלת הרבה תשובות. אתה פשוט בחרת לא לקבל אותן.

• פותח/ת השרשור
תכולת הגליקוגן בשרירים לאחר אימון יורדת בצורה דרסטית.
אורז זו פחמימה קצרת שרשרת ולכן גם נספג בגוף במהירות רבה - רמת הגלוקוז בדם עולה והפרשת האינסולין גוברת.
אז למה זה טוב? מפני שאינסולין הוא הורמון אנאבולי שבין היתר מסייע בהעברת חומצות אמינו לשרירים.
זה נשמע טוב
אתה קיבלת הרבה תשובות
זה שיש הרבה תשובות זה לא אומר שהכל נכון. נרשמו גם שטויות פה

זה נשמע טוב

זה שיש הרבה תשובות זה לא אומר שהכל נכון. נרשמו גם שטויות פה
בשורה התחתונה - כל אחד מגלה מה עובד לו הכי טוב. לרוב האנשים פחמימות שהן לא אורז מעמיסות על העיכול יותר מדי והם מגיעים לאורז פשוט. זה הכל

ממש לא נכון. כולם בארץ אוכלים שיבולת

אני לא מכיר בנאדם בארץ שלא מתאמן ואוכל מרצון את הנסורת הזאת. בארצות הברית שיבולת שועל נחשבת למרכיב מרכזי בארוחת בוקר אמריקאית טיפוסית וגם אנשים שאין להם קשר לתזונה ואימונים אוכלים את זה.

אני לא מכיר בנאדם בארץ שלא מתאמן ואוכל מרצון את הנסורת הזאת. בארצות הברית שיבולת שועל נחשבת למרכיב מרכזי בארוחת בוקר אמריקאית טיפוסית וגם אנשים שאין להם קשר לתזונה ואימונים אוכלים את זה.
שמח להיות הראשון

אתם לא מתאמנים? אם לא היה לכם תפריט הייתם אוכלים שיבולת שועל?
המקסימום שאני עושה זה לטחון שיבולת שועל בשייק חלבון, זה פשוט בלתי אכיל. כמו לאכול מלט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית