הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מעורבות הגב התחתון בסקוואט

Jonatan181

משתמש מתחיל
28
3
נק' מוניטין:
14
28
3
בקצרה, עד כמה מעורב הגב התחתון בסקוואט? האם אני אמור להרגיש אותו בסטים בטווח חזרות של 6-8 עם משקל עבודה של למשל 70 קילו (אם כן, עד כמה ההרגשה היא לגיטימית - גם יום אחרי זה סביר או בזמן ביצוע הסט)? ועד כמה בעייתי לעשות דדליףט לאחר הסקוואט ושאר תרגילי הארבע ראשי, אם בכלל?
תודה!
אוסיף שבהתחלה, כשהייתי מרים משקלים יותר נמוכים, כן הרגשתי מעיין לחץ או כאב בגב התחתון, אפילו למשך יומיים אחרי (לא באותה מידה, אבל זה היה מורגש). אפילו גם לא אחרי סקוואט, אלא אחרי התכופפות או אפילו בבוקר לאחר השינה. התחלתי לעבוד קצת על דדליפט לטווח חזרות של 6-8 (בין היתר, בעקבות פוסט של אלחנן, שאותו לא הצלחתי לתייג - על התוצאה של תרגיל הדדליפט בניגוד למה שנגרם לחשוב: הדדליפט בסוף אף עוזר ביום יום, יותר מאשר הורס). אני לא ממש מקפיד עליו, כי האמת היא שאני עדיין בלחץ מפגיעה בגדילה - שגם אודותיה הייתי שמח לשמוע מה דעתכם, ועד כמה זה באמת סביר

בקצרה, עד כמה מעורב הגב התחתון בסקוואט?
זה תלוי בטכניקה שלך.
הוא תמיד מעורב, אבל לפעמים יותר מאחרים בהתאם למבנה הגוף והטכניקה. לדוגמה, בלואו באר הגב התחתון יותר מעורב מהיי באר.
לאדם עם טורסו ארוך, הגב עובד יותר.
לאדם שלא נותן לברכיים לעבור את הבהונות של הרגליים, הגב עובד יותר.
ועד כמה בעייתי לעשות דדליףט לאחר הסקוואט ושאר תרגילי הארבע ראשי, אם בכלל?
זה תלוי בתוכנית שלך, אני מבצע דדליפט אחרי הסקוואט כבר כמה שנים. ברור שאני מותש יותר, וכתוצאה מרים פחות משיכולתי, אבל זה חלק מהתוכנית שלי, לכן זה בסדר.
אני לא ממש מקפיד עליו, כי האמת היא שאני עדיין בלחץ מפגיעה בגדילה - שגם אודותיה הייתי שמח לשמוע מה דעתכם, ועד כמה זה באמת סביר
אני מבין את החשש, כששומעים משהו, גם אם הוא לא נכון, יש את החשש "מה אם...".

אין קשר בין דדליפט וגביה.
בגלל שהרבה דדליפטרים היו נמוכים (כי קל יותר להרים כבד כשאתה נמוך) אנשים חשבו שדדליפט הוא הסיבה, כשלמעשה הדדליפט הוא התוצאה.

המחשבה הייתה שלחץ על העצמות תגרום לנו לא לגבוה, היום יודעים שלחץ על העצמות דווקא להיפך, מעודד אותם לגדול ולהתחזק. תסתכל על השריר לדוגמה, כשמפעילים עליו לחץ הוא גודל. גם העצם כשמופעל עליו לחץ מאימונים הוא מתחזק.

העצם לא בהכרח תגדל מאימונים, לכן גם לגבוה מאימונים זה לא יקרה, אבל היא תתחזק כמו השריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית