הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פואר קליין או חתירה עם מוט -starting strengh

יואב אפל

משתמש מתחיל
51
10
נק' מוניטין:
13
51
10
אני עושה את התוכנית של starting strengh והלימוד של הפואר קליין ממש עולה לי על העצבים.האם שווה להמשיך להשקיע ולנסות לשלוט בתכניקה של התרגיל או שכדי לעשות פשוט חתירה עם מוט.אני יודע מארק נגד זה,אבל מה הניסיון שלכם עם התרגילים האם לחתירה יש אותו השפעה על הדדליפט כמו לפואר קלין

נראה סבבה אבל למה לא לעשות פאוור קלין? לא צריך מוט אחר, אתה לומד את התנועה שאחרי זה תהפוך לקלין, שהוא נותן יותר מהתרגיל הזה.
זה לא תרגיל מסובך כמו שעושים ממנו.
אישית עד שלמדתי באופן פרטני ממאמן חשבתי שאני עושה את הקלין מושלם,רק לאחר אימון בידוד הבנתי שזה לא נכון,לרוב האנשים זה ככה. טרמפ באר ג'מאפ הוא פשוט קל יותר ומכסה את החלק של הכוח המתפוצץ

אישית עד שלמדתי באופן פרטני ממאמן חשבתי שאני עושה את הקלין מושלם,רק לאחר אימון בידוד הבנתי שזה לא נכון,לרוב האנשים זה ככה. טרמפ באר ג'מאפ הוא פשוט קל יותר ומכסה את החלק של הכוח המתפוצץ

בדרך כלל הטעות היא שמושכים עם הידיים, איזה טעויות הוא עוד מצא אצלך?

בדרך כלל הטעות היא שמושכים עם הידיים, איזה טעויות הוא עוד מצא אצלך?
נתחיל מזה שבעבר חשבתי שאתה אמור להתפצוץ בשלב מוקדם יותר של התנועה לאחר מכך ולאחר מכך התפיסה הייתה גרועה לא ידעתי לעשות ה''מגירה'' בקושי היה ירידה לפרונט סקאווט ואפילו מנח הרגליים שלי לא היה נכון.
קיצר אני בטוח שכול אחד שילך למאמן מקצועי פעם ראשונה יגלה שיש לו הרבה מה לשפר

נראה סבבה אבל למה לא לעשות פאוור קלין? לא צריך מוט אחר, אתה לומד את התנועה שאחרי זה תהפוך לקלין, שהוא נותן יותר מהתרגיל הזה.
ברור לך שעכשיו מסקרן לראות את שלך

ברור לך שעכשיו מסקרן לראות את שלך

אעלה בהזדמנות
נתחיל מזה שבעבר חשבתי שאתה אמור להתפצוץ בשלב מוקדם יותר של התנועה לאחר מכך ולאחר מכך התפיסה הייתה גרועה לא ידעתי לעשות ה''מגירה'' בקושי היה ירידה לפרונט סקאווט ואפילו מנח הרגליים שלי לא היה נכון.
קיצר אני בטוח שכול אחד שילך למאמן מקצועי פעם ראשונה יגלה שיש לו הרבה מה לשפר

בפאוור קלין לא יורדים עמוק לפרונט סקוואט כמו לקלין.
לצלם את עצמך ולעלות לביקורת-עובד. אבל אני מסכים שיש אנשים שהתנועה לא באה להם בקלות כל כך..

אעלה בהזדמנות

בפאוור קלין לא יורדים עמוק לפרונט סקוואט כמו לקלין.
לצלם את עצמך ולעלות לביקורת-עובד. אבל אני מסכים שיש אנשים שהתנועה לא באה להם בקלות כל כך..

תסכל על סרטון

עכשיו דמיין שהיה פחות מזה בפרונט זה בערך מה שקורה לכול מי שמנסה פרונט בלי הדרכה.
בקשר לעלות ביקורת יכול לעבוד אבל לרוב האנשים זה לא

למה כן לעשות פאוור קלין?
מה אתה חושב שכל-כך קסום ומיוחד בו בקונטקסט של תכנית כוח כללית?

פאוור קלין (כאן), נועד:

-להוות משיכה קלה. (במקום דדליפט כבד בכל סשן).
-להוות תרגיל של הפקת Rate of Force.
-אולי: להיות "תרגיל של קפיצה". (גם ככה ריפטו חי בסרט שפאוור קלין זה דדליפט + קפיצה).

קבל קטע:

-גם קפיצה, (או עלייה על האצבעות + שראג) עם טראפ בר משיג את זה.

-גם וריאציות של סנאטץ' פול משיגות את זה.

מה הפאוור קלין שם נותן, שהם לא? (חוץ מלהגיד שעשית פאוור קלין).

-----

איך שלא תסובב את זה, פאוור קלין תרגיל שמוגבל טכנית:

-אם תיישם את מה שאתה מבין על דדליפט במשיכה של פאוור קלין: המוט יעוף לך קדימה. (המשיכה בקלין היא שונה מזו של דדליפט קונבנציונלי).

-אתה מוגבל למשקלים שאתה יכול לבלום ולאזן. (במקום להיות מוגבל במשקלים שאתה יכול לשגר למעלה).

-אתה מוגבל במשקלים שאתה יכול להביא למעלה בטכניקה מספיק נקייה כך שהמוט יסיים במקום שלא יכשיל את הבלימה שלך. (במקום להיות מוגבל במשקלים שאתה יכול לשגר למעלה).

-אתה מוגבל ביכולת הטכנית שלך "לסובב", וגם לרדת מתחת למוט כדי לבלום אותו. (במקום להיות מוגבל במשקלים שאתה יכול לשגר לתעלה).

למה לאנוס את זה, כשיש תרגילים פשוטים יותר, שעושים את זה יותר טוב? ולא מוגבלים באופן משמעותי על ידי מידת המיומנות והעקביות של המתאמן בתרגיל אקסטרה טכני?

יש תרגילים שבהם נטו משגרים למעלה (בלי השלב של התפיסה שמוסיף כמה וכמה מידות של חוסר-סלחנות לתרגיל, והגבלה על המשקל שאתה יכול לעבוד אתו).

-----

בשורה התחתונה, גם אם אתה חושב שפאוור קלין לא "עד כדי כך מסובך", אני לא מוצא סיבה לבחור תרגיל אקסטרה מורכב ו אקסטרה מוגבל טכנית, כשיש תרגילים "ללא תפיסה", שבהם אפשר פשוט להאיץ / לשגר / לקפוץ - ולהשיג את אותן המטרות בלי שההתקדמות שלך תהיה מוגבלת על סיבות שלא קשורות למה שבאת לעבוד עליו...

נערך לאחרונה:
למה כן לעשות פאוור קלין?
מה אתה חושב שכל-כך קסום ומיוחד בו בקונטקסט של תכנית כוח כללית?

פאוור קלין (כאן), נועד:

-להוות משיכה קלה. (במקום דדליפט כבד בכל סשן).
-להוות תרגיל של הפקת Rate of Force.
-אולי: להיות "תרגיל של קפיצה". (גם ככה ריפטו חי בסרט שפאוור קלין זה דדליפט + קפיצה).

קבל קטע:

-גם קפיצה, (או עלייה על האצבעות + שראג) עם טראפ בר משיג את זה.

-גם וריאציות של סנאטץ' פול משיגות את זה.

מה הפאוור קלין שם נותן, שהם לא? (חוץ מלהגיד שעשית פאוור קלין).

-----

איך שלא תסובב את זה, פאוור קלין תרגיל שמוגבל טכנית:

-אם תיישם את מה שאתה מבין על דדליפט במשיכה של פאוור קלין: המוט יעוף לך קדימה. (המשיכה בקלין היא שונה מזו של דדליפט קונבנציונלי).

-אתה מוגבל למשקלים שאתה יכול לבלום ולאזן. (במקום להיות מוגבל במשקלים שאתה יכול לשגר למעלה).

-אתה מוגבל במשקלים שאתה יכול להביא למעלה בטכניקה מספיק נקייה כך שהמוט יסיים במקום שלא יכשיל את הבלימה שלך. (במקום להיות מוגבל במשקלים שאתה יכול לשגר למעלה).

-אתה מוגבל ביכולת הטכנית שלך "לסובב", וגם לרדת מתחת למוט כדי לבלום אותו. (במקום להיות מוגבל במשקלים שאתה יכול לשגר לתעלה).

למה לאנוס את זה, כשיש תרגילים פשוטים יותר, שעושים את זה יותר טוב? ולא מוגבלים באופן משמעותי על ידי מידת המיומנות והעקביות של המתאמן בתרגיל אקסטרה טכני?

יש תרגילים שבהם נטו משגרים למעלה (בלי השלב של התפיסה שמוסיף כמה וכמה מידות של חוסר-סלחנות לתרגיל, והגבלה על המשקל שאתה יכול לעבוד אתו).

-----

בשורה התחתונה, גם אם אתה חושב שפאוור קלין לא "עד כדי כך מסובך", אני לא מוצא סיבה לבחור תרגיל אקסטרה מורכב ו אקסטרה מוגבל טכנית, כשיש תרגילים "ללא תפיסה", שבהם אפשר פשוט להאיץ / לשגר / לקפוץ - ולהשיג את אותן המטרות בלי שההתקדמות שלך תהיה מוגבלת על סיבות שלא קשורות למה שבאת לעבוד עליו...

אז אתה רק רוצה לשגר משקלים למעלה, ועבודה על איזון ו״בלימה״(לקבל את המוט בפרונט סקוואט) ואז לעלות עם המשקל עד לנעילה לא נראה לך תוספת חשובה לתנועה?

עבודה על זריזות- להכנס מתחת למוט כדי לקבל אותו צריך להעשות בזריזות.

לא הבנתי מה רשמת לגבי ההבדלים בין דדליפט לפאוור קלין, האחיזה בפאוור קלין קצת רחבה יותר, למה אתה מתכוון שהוא יעוף קדימה? איך? אם אתה קופץ בזמן הנכון(כשהמוט נוגע בארבע ראשי בנקודה הנכונה, הכל יעבוד כמו שצריך).

התרגיל הזה לא אקסטרה מורכב ולא אקסטרה טכני, לוקח קצת יותר זמן ללמוד אותו מפרס או דדליפט, אבל ברגע שהתנועה הוטמעה ומבינים את העקרונות הוא ממש אבל ממש לא מסובך)

עוד משהו שעכשיו אני סתם חושב עליו, הטראפ באר גורם לך להיות יותר זקוף עם הגב(?) בניגוד לפאוור קלין שjumping position נראה יותר טבעי ודומה לקפיצה רגילה מהמקום, שבו הזווית של הגב פחות אנכית ויותר מאוזנת כדי לגייס יותר שרירים.

בשביל לעשות פאוורקלין בצורה יעילה שבאמת יהיה שווה לעשות אותו אתה צריך מישהו שילמד אותך את הטכניקה.

אם המטרה היא התחזקות כללית/היפרטרופיה הייתי מוותר ועושה חתירה.

אם המטרה היא פאוורליפטינג הייתי מוסיף במקום דדליפט קל 5x3 ועושה קצת מתח קל.

אז אתה רק רוצה לשגר משקלים למעלה, ועבודה על איזון ו״בלימה״(לקבל את המוט בפרונט סקוואט) ואז לעלות עם המשקל עד לנעילה לא נראה לך תוספת חשובה לתנועה?
בדיוק כך. זה שצריך גם לתפוס את המוט בפרונט ראק מוסיף לתרגיל כמה וכמה מגבלות שאין בהן תועלת.
אם התרגיל הוא "כלי", ולא המטרה אז אתה רק מתרחק פה מהפואנטה.

עבודה על זריזות- להכנס מתחת למוט כדי לקבל אותו צריך להעשות בזריזות
לא. זו עבודה על סקיל ספציפי מאוד. ספציפי מאוד לפאוור קלין.
זה גם מאוד מוזר לטעון שהבלוק בפאוור קלין "מאמן לך את הזריזות":
פאוור קלין תופסים גבוה; זה לא עניין של "להיות זריז" - זה עניין של טיימינג; טיימינג של דברים שקשורים ספציפית לפאוור קלין.

לא הבנתי מה רשמת לגבי ההבדלים בין דדליפט לפאוור קלין, האחיזה בפאוור קלין קצת רחבה יותר, למה אתה מתכוון שהוא יעוף קדימה? איך? אם אתה קופץ בזמן הנכון(כשהמוט נוגע בארבע ראשי בנקודה הנכונה, הכל יעבוד כמו שצריך).
לא הבנת, כי אתה דאנינג-קרוגר כאן, ולא סתם "עקצו" אותך לגבי סרטונים.
המשיכה של הקלין לא זהה למשיכה של הדדליפט.

התרגיל הזה לא אקסטרה מורכב ולא אקסטרה טכני, לוקח קצת יותר זמן ללמוד אותו מפרס או דדליפט, אבל ברגע שהתנועה הוטמעה ומבינים את העקרונות הוא ממש אבל ממש לא מסובך)
קודם כל: פאוור קלין (ביחד למשיכה בלבד, ובוודאי שביחס לסתם קפיצה בטראפ בר) הוא אקסטרה מורכב, ואקסטרה טכני. נקודה. אין לך שום דרך לסובב את זה אחרת.

דבר שני: הטענה שלך לגבי זה ש"ברגע שהתנועה הוטמעה ומבינים את העקרונות [...]" תמוהה, והיא מלמדת אותי שכנראה לא יצא לך לאמן את הפאוור קלין (או את הקלין) שלך באופן מסודר. הטמעת התנועה והעקרונות הלכה למעשה היא וואחד תהליך, וכשאתה עולה במשקלים - יש לך אתגר להמשיך לשמור בדיוק על הדברים האלה. זה לא שאפשר ללמד מישהו את התרגיל הזה עם מוט ריק, ומשם זה: "טוב. עכשיו שהבנת את הפואנטה, מפה זה פשוט להיות חזק יותר ומהיר יותר". (טוב, זה יכול להיות כן נכון. אבל בקונטקסט של משקולנים מצויינים, מתקדמים מאוד, שיש להם שנים על גבי שנים של נסיון).

ודבר שלישי: גם אם פאוור קלין זה לא התרגיל "מסובך כמו שעושים ממנו" - זה עדיין תרגיל שיש בו סיבוכים (כאמור: מיותרים), שמגבילים את מה שהמתאמן היה יכול לאמן אלמלא הוא היה צריך להתחשב בהם. במילים פשוטות יותר: זה תרגיל שהפוטנציאל שלו מוגבל על ידי סקיל של המתאמן בטכניקה של פאוור קלין, ואולי אם היית מאמן עם שורה של מתאמנים שנמצאים תחתיך שנים, והיה לך זמן לאמן את הפאוור קלין שלהם כמו שצריך, אז זה יה פחות ופחות רלוונטי, ומהמגבלות טכניות לא היו מפריעות למתאמנים לממש את הפוטנציאל של "מה שבאנו להשיג בתרגיל הזה".
זה לא המקרה, אז למה להתעקש. כי זה "מגניב"?

עוד משהו שעכשיו אני סתם חושב עליו, הטראפ באר גורם לך להיות יותר זקוף עם הגב(?) בניגוד לפאוור קלין שjumping position נראה יותר טבעי ודומה לקפיצה רגילה מהמקום, שבו הזווית של הגב פחות אנכית ויותר מאוזנת כדי לגייס יותר שרירים.
את הטיעון מהסוג הזה צריך להציג בדיוק *נגד* פאוור קלין, ו*בעד* קפיצות בטראפ באר.
בפאוור קלין יש לך את המוט שזז לפניך, המסלול שלו לא פשוט, יש לך את הפאוור פוזישן לגיע אליו... עוד ועוד גורמים שמתערבים לך בתנועה.
אם כל מה שרצינו זה לקפוץ עם משקל, או להעיף משהו במהירות למעלה - אז לטראפ באר אין את ההגבלות האלה. כל אחד יכול לקפוץ לפי דפוסי התנועה שמתאימים לו, ואפילו לגוון, כי יש פחות דברים להיות סטריקט לגביהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית