הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה לגבי אימוני בטן על ידי מוט מתח

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך

reemar

משתמש קבוע
1,709
1,115
נק' מוניטין:
1,952
1,709
1,115
יש את התרגילים האלה שתופסים מוט מתח ואז מביאים את כפות הרגליים למוט מתח או שמרימים ברכיים למעלה כדי לעבוד על הבטן בצורה כזאת או אחרת דוגמת רגליים האלכסונים וכל מיני המצאות שכאלו

השאלה שלי,
1- איך אפשר ליישם שם פרוגרסיב אוברלואד, משקולות לרגליים חגורת משקולות כמו מתח, איך תכלס הכי נוח לעשות שם התקדמות שניתן לנטר ולהתקדם בצורה עקבית

2- וזה הכי חשוב, אשמח לקיוס באשר לביצוע התרגילים השונים, הבעיה ששמתי לב שמתי שאני עושה את זה, לעתים הגב מתעקם שם יותר מדי ואולי זה לא 'כשר', יש התנדנדות בין כל חזרה וצריך לחכות שהתנודות של הגוף יפסיקו טרם ביצוע החזרה הבאה
איך מגיעים למצב שזה נראה סולידי כמו החברה מהיוטוב והאינסטגרם, כל טיפ או קיו שיכול לעזור בנושא יעזור לי

תודה

זה תרגיל שמערב מאוד היפ פלקסורים אז זה לא נטו בטן.
איך להתקדם? להוסיף חזרות ולהוסיף סטים, להוסיף טמפו גם אפשרי.

לא יודע קיוס כי אני לא עושה את זה, יש לי רגישות בהיפ פלקסורס ואני לא צריך את זה.

אני אוהב לעשות פלאנקים עם משקל וכל פעם להעלות שם משקל כדי להתקדם, לשמור על PPT באגן.
או שאתה יכול לעשות גם גליל בטן ולשמור על PPT, זה גם טוב.

• פותח/ת השרשור
זה לא נטו בטן
כדי לגשת בצורה איכותית לסיבים אי אלו ואחרים בבטן צריך לעבור דרך ההיפ פלקסורים, במכון הייתי עושה דרגון פלאגס או תופס מוט מקבילים ועושה ווריאציות שונות והרבה tut אולם במצב שאני מנסה לעבוד עם זה בבית עם מוט מתח, גם כסקיל, שמתי לב שזה פתאום פחות סולידי מאשר כמו במכון עם הסולם הזה שאפשר לתפוס בו ומזרון יוגה..
מפחד להזיק שם לגב תחתון וכיוצא בזה ורוצה ללמוד ולהבין איך עושים את התרגיל ומקבלים תועלת ולא נזק כתוצאה ממנו
אם יש מתיחות או דברים חשובים שצריך לשים עליהם דגשים במהלך התרגיל זה מאוד יעזור

ברור שיש ווריאציות וחלופות אחרות שפותרות אותך מהשימוש במוט מתח אבל השאלה כאן היא ספציפית למוט מתח

אפילו הבאתי בכמה שקלים איזה שטות מאליקספרס שאפשר להכניס לשם את המרפקים כדי לקבל גריפ מסויים וזה אכן מועיל עד רמה מסוימת אבל עדיין השאלות השונות ששאלתי כאן עומדות בעינן

אם כי אני מודה לך על ההצעות לאלטרנטיבות והדיוק באשר להיפ פלקסורס בתרגיל זה חבר

כדי לגשת בצורה איכותית לסיבים אי אלו ואחרים בבטן צריך לעבור דרך ההיפ פלקסורים, במכון הייתי עושה דרגון פלאגס או תופס מוט מקבילים ועושה ווריאציות שונות והרבה tut אולם במצב שאני מנסה לעבוד עם זה בבית עם מוט מתח, גם כסקיל, שמתי לב שזה פתאום פחות סולידי מאשר כמו במכון עם הסולם הזה שאפשר לתפוס בו ומזרון יוגה..
מפחד להזיק שם לגב תחתון וכיוצא בזה ורוצה ללמוד ולהבין איך עושים את התרגיל ומקבלים תועלת ולא נזק כתוצאה ממנו
אם יש מתיחות או דברים חשובים שצריך לשים עליהם דגשים במהלך התרגיל זה מאוד יעזור

ברור שיש ווריאציות וחלופות אחרות שפותרות אותך מהשימוש במוט מתח אבל השאלה כאן היא ספציפית למוט מתח

אפילו הבאתי בכמה שקלים איזה שטות מאליקספרס שאפשר להכניס לשם את המרפקים כדי לקבל גריפ מסויים וזה אכן מועיל עד רמה מסוימת אבל עדיין השאלות השונות ששאלתי כאן עומדות בעינן

אם כי אני מודה לך על ההצעות לאלטרנטיבות והדיוק באשר להיפ פלקסורס בתרגיל זה חבר
למה שלא תעשה AB ROLL במקום? אם השרירי בטן שלך חזקים זה תר גיל הרבה יותר קשה

• פותח/ת השרשור
למה שלא תעשה AB ROLL במקום? אם השרירי בטן שלך חזקים זה תר גיל הרבה יותר קשה
אנסה לשלב את התרגיל המדובר וכן לשפר שם עמדות, לגבי קשה או קל זה סובייקטיבי לבנאדם והשרירים החלשים חזקים שלו.. המטרה/רצון שלי היא לגשת לבטן מלמטה בדגש על השליטה בסקיל של יציבות על המוט מתח, תודה על ההצעה של ווריאציות חלופיות אך זה לא מה שבאתי לחפש/לשאול באשכול זה

אנסה לשלב את התרגיל המדובר וכן לשפר שם עמדות, לגבי קשה או קל זה סובייקטיבי לבנאדם והשרירים החלשים חזקים שלו.. המטרה/רצון שלי היא לגשת לבטן מלמטה בדגש על השליטה בסקיל של יציבות על המוט מתח, תודה על ההצעה של ווריאציות חלופיות אך זה לא מה שבאתי לחפש/לשאול באשכול זה
אין מה להתחכם
אם מוציאים מהמשוואה HIP FLEXORS ומסתכלים רק על מעורבות של בטן הAB ROLL הרבה יותר קשה כשמבצעים אותו כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
אין מה להתחכם
אם מוציאים מהמשוואה HIP FLEXORS ומסתכלים רק על מעורבות של בטן הAB ROLL הרבה יותר קשה כשמבצעים אותו כמו שצריך
אתה צודק במידה מסויימת אבל בסופו של דבר התרגיל הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא כזה שתתמיד בו ובמקרה שלי בידע על עצמי יש סבירות יותר גבוהה שאתמיד בתרגיל של המתח מאשר הגלגל למרות שיש לי ואתן לו צאנס בכל זאת
עניין של מנטליות אם תרצה
באותו מידה אני יכול לתת לך משקלים יפים בבנץ פרס אבל שתגיד לי לעושת שכיבות שמיכה אני אחשוב לעצמי שזה קשה מאוד, תגיד לי לעשות כפיפות בטן ואני ארים גבה, תן לי לחבק פלטה של משקל או תשים אותי במכונה ייעודית ואני אהיה מכונת קרב

ראיתי את הסרטון הבא בנושא שנראה שהוא נוגע בנושא

וזה נחמד אבל בפועל שאני מגיע למוט מתח אני מאבד את זה ולא מבין בדיוק את הקיוס ומה אני צריך להפעיל, לחשוב, להתמקד כדי שלא יהיה באגים כאלו ואחרים בביצוע
אם יש למישהו 'טיפים' בנושא או שהוא עבר תהליך שכזה בעצמו ויכול לשתף תובנות מאוד יעזור

תעשה את התרגיל על סולם שבדי, זה ישים סוף לנדנוד. אפשר לקחת מדבול בין הרגליים בשביל משקל. משקולת יכולה ליפול לך על הראש. בשביל הגברת קושי אפשר לעבוד מ90 מעלות ולמעלה במקום להוריד את הסוף. לא ממש צריך פה פיצוי ייסף. פשוט תעשה יותר חזרות אם אתה רוצה.

ככה עשיתי בחדר כושר וגם דרגון פלאגס אבל בבית אין לי גישה לסולם שבדי אז אני רוצה לדעת לשלוט ולהתמודד עם הנדנוד יותר מאשר למצוא לו חלופות

זה לא חלופה, ככה לומדים... בכל מקרה, אם אתה עדיין מתנדנד אז פשוט צריך לעבוד על זה ביתר תשומת לב. אין לי מושג מה הרמה שלך בתרגיל ועל כן לעוץ עיצות זה על עיוור. אפשר לחזור להתחלה ולעשות חזרות שליליות מושלמות, לתרגל שליטה אבסולוטית ואיטיות, ספירה של 10 שניות ומעלה. לעבוד על החזקות ב90 מעלות על זמן. תמיד בשליטה, זה המפתח. לוודא שכל חזרה מתחילה מ dead hang. לא להתפתות לעשות עוד חזרות על חשבון טכניקה. לעבוד על Jefferson Curl. החלק הקשה הוא מ90 ומעלה, אז לעבוד עליו יותר. יותר לאט, יותר זמן, יותר שליטה. זה התהליך בגדול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית