הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצות במקביל לאימוני כוח

מתאמן שזקוק לעצות

משתמש מתחיל
31
5
נק' מוניטין:
17
31
5
היי, אני עושה AB, מתאמן 4 פעמים בשבוע, אוכל כמו שצריך מלווה בתזונאי.
אם בנוסף לארבעת אימוני הכוח אני רץ עוד פעמיים בשבוע עשרה קילומטר זה יכול להרוס את הכוח? ולמנוע מהשרירים להתפתח? תודה.

לדעתי, כ"כ הרבה כן יכול להפריע באימוני כוח(בהתאוששות והתקדמות במשקלים)
אם אתה חושב לשלב את שני הדבר תנסה אולי לעשות פחות קילומטרים, לא לעשות בתדירות גבוהה(ריצות) וכמובן לא לפני אימוני כוח.

קודם כל זה ימנע התאוששות ויהיה קשה יותר לעלות במיוחד בכוח בפלג גוף תחתון
חשוב לזכור שריצה ובטח של עשר קילומטר זה המון לחץ על הגוף
ולחץ לא טוב לנו להתאוששות ובניית שריר.
עכשיו זה תלוי מה המטרות שלך אם אתה מתכונן למטרה של ריצה לטווח ארוך תמשיך
אם זה רק בשביל הבריאות הייתי מוריד את התדירות או את האורך
בהצלחה.

זה לא כזה משנה למה זה יגרום אם יש לך סיבה טובה להוסיף את זה

מעבר לזה שאירובי זה חשוב בריאותית אם יש איזה משהו הישגי שאתה רוצה להשיג לך על זה, גם אם אתה תקבל מעכשיו רק 65% מהאפקטיביות של האימוני כוח (סתם מספר ראנדומלי) קיצר מאוד כללי אבל פורפורציות, תלוי מטרה

אולי גם באמת תגיד למה חשוב לך הריצה ואז יהיה קונטקסט ויוכלו לעזור לך בצורה פרקטית ולא בשחור ולבן

יש הבדל בין ריצה של 10 קילומרים לריצה של 2 קילומטרים למטרת בריאות למשל. בריצה של 10 קילומטרים זה רוב הסיכויים יפגע באימוני הכוח(התאוששות והתקדמות)

• פותח/ת השרשור

מעבר לזה שאירובי זה חשוב בריאותית אם יש איזה משהו הישגי שאתה רוצה להשיג לך על זה, גם אם אתה תקבל מעכשיו רק 65% מהאפקטיביות של האימוני כוח (סתם מספר ראנדומלי) קיצר מאוד כללי אבל פורפורציות, תלוי מטרה

אולי גם באמת תגיד למה חשוב לך הריצה ואז יהיה קונטקסט ויוכלו לעזור לך בצורה פרקטית ולא בשחור ולבן

תודה, האמת שהריצות חשובות לי להרגשה הכללית כי ירדתי המון במשקל לפני שהתחלתי את המסה (40 קילו, הייתי מאוד שמן) וקצת קשה לי עכשיו שאני אוכל יותר כי הפחד להשמין תמיד יושב מאחורה בראש ולכן הריצות נותנות לי הרגשה טובה של פעילות.
אני יודע שאם אני בפלוס קלורי מתון ומתאמן אני לא אעלה הרבה בשומן, אבל זה מעין פאק של שמן לשעבר שמאוד רוצה לשמור על הקיים.

תודה, האמת שהריצות חשובות לי להרגשה הכללית כי ירדתי המון במשקל לפני שהתחלתי את המסה (40 קילו, הייתי מאוד שמן) וקצת קשה לי עכשיו שאני אוכל יותר כי הפחד להשמין תמיד יושב מאחורה בראש ולכן הריצות נותנות לי הרגשה טובה של פעילות.
אני יודע שאם אני בפלוס קלורי מתון ומתאמן אני לא אעלה הרבה בשומן, אבל זה מעין פאק של שמן לשעבר שמאוד רוצה לשמור על הקיים.
כשמן לשעבר גם, אל תפחד לאכול. תדאג לאכול את הקלוריות שאתה צריך ואתה תהיה במצב טוב.
אבל שוב חשוב לי להגיד שאם חשוב לך להמשיך לרוץ אבל חשוב לך גם התקדמות באימוני כוח - תפחית את הקילומטרים שאתה רץ משמעותית(2 קילומטר פעמיים בשבוע מספיק לדעתי) או אפילו אם אתה רק רוצה את ההרגשה הזאת שאתה מדבר עליה, תעשה אירובי במכון, לא משנה מה, שיהיה בכמות זמן נורמלית.

• פותח/ת השרשור
כשמן לשעבר גם, אל תפחד לאכול. תדאג לאכול את הקלוריות שאתה צריך ואתה תהיה במצב טוב.
אבל שוב חשוב לי להגיד שאם חשוב לך להמשיך לרוץ אבל חשוב לך גם התקדמות באימוני כוח - תפחית את הקילומטרים שאתה רץ משמעותית(2 קילומטר פעמיים בשבוע מספיק לדעתי) או אפילו אם אתה רק רוצה את ההרגשה הזאת שאתה מדבר עליה, תעשה אירובי במכון, לא משנה מה, שיהיה בכמות זמן נורמלית.
תודה
10 ק״מ פעם בשבוע נשמע לך בסדר?

תודה

10 ק״מ פעם בשבוע נשמע לך בסדר?
אם יותר חשוב לך הריצה אז כן
אם חשוב לך יותר האימוני כוח(משקולות) אז לא
אם חשוב לך האימוני כוח אבל גם הבריאות אז אירובי רגיל (אופניים, ריצה קלה, הליכה, לא משנה מה)

יש הבדל בין ריצה של 10 קילומרים לריצה של 2 קילומטרים למטרת בריאות למשל. בריצה של 10 קילומטרים זה רוב הסיכויים יפגע באימוני הכוח(התאוששות והתקדמות)
אם אני לא טועה יש המלצה של בערך שעה וחצי אירובי בשבוע, 10 קמ זה לא מצדיק.. אבל 5-7 קמ נשמע סבבה
וגם אם ה1 יבוא על חשבון השני אני בכלל לא רואה בזה בעיה אם זה תואם את המטרות שלו, יש נטייה לאנשי הפורום לתעדף המלצה לאימוני כוח בלי לדעת את רצון המבקש

אם אני לא טועה יש המלצה של בערך שעה וחצי אירובי בשבוע, 10 קמ זה לא מצדיק.. אבל 5-7 קמ נשמע סבבה
וגם אם ה1 יבוא על חשבון השני אני בכלל לא רואה בזה בעיה אם זה תואם את המטרות שלו, יש נטייה לאנשי הפורום לתעדף המלצה לאימוני כוח בלי לדעת את רצון המבקש
5-7 בשבוע! לא 5-7 כמה פעמים בשבוע.
וברור שאחד יבוא על חשבון על השני, בגלל זה התייחסתי לשני צדדי המטבע. גם לדעתי 5-7 זה אפילו מוגזם.
אני יותר בעד אירובי באופניים/אליפטיקל/הליכון אבל שיהיה אירובי קל ולא משהו שייפגע באימוני כוח.

5-7 בשבוע! לא 5-7 כמה פעמים בשבוע.
וברור שאחד יבוא על חשבון על השני, בגלל זה התייחסתי לשני צדדי המטבע. גם לדעתי 5-7 זה אפילו מוגזם.
אני יותר בעד אירובי באופניים/אליפטיקל/הליכון אבל שיהיה אירובי קל ולא משהו שייפגע באימוני כוח.
אליפטיקל זה דיי בולשיט של דבר
בכלליות 5קמ לא יוצר יותר מידי עומס למישהו שמורגל (אם הוא רגיל ל10קמ זה בטוח) לא חושב שתיהיה לו בעיה לשלב את זה גם בלי לפגוע בכלל בהתאוששות

מדוע בדיוק בולשיט ?
גרג דוסט טוען שזה האופציה הכי טובה לעשות אירובי(שורף יותר קלוריות מכל הדברים)
אני רואה את זה כבולשיט כי זה משעמם מאוד ולא משהו שאנשים מנסים ליצור בו התקדמות, חוץ מזה שריצה לפחות משפרת אותך ב.. ריצה

אלפטיקל נראה לי בחירה מיותרת ממש אם זה נטו לשריפת קלוריות כמובן שאין הבדל (או שאפילו עדיף לפי מה שאתה אומר)

אני רואה את זה כבולשיט כי זה משעמם מאוד ולא משהו שאנשים מנסים ליצור בו התקדמות, חוץ מזה שריצה לפחות משפרת אותך ב.. ריצה

אלפטיקל נראה לי בחירה מיותרת ממש אם זה נטו לשריפת קלוריות כמובן שאין הבדל (או שאפילו עדיף לפי מה שאתה אומר)
משעמם מאוד אין בעיה ואני בעד לעשות אירובי קל לא יותר מזה. לא מחפש להתקדם באירובי שלי. ריצה משפרת בריצה נכון אבל מי שמעוניין בריצה אז שירוץ אבל מי שלא אז לא, אין בעיה עם זה.
ודווקא אליפטיקל זה ממש לא מיותר כי אם תחשוב על זה(איך שגרג הסביר את זה) כל הגוף שלך בתנועה כשאתה מבצע את זה אז בהכרח תשרוף יותר קלוריות מאשר בהליכה או אופניים.
כמובן שהכל תלוי בדרגת הקושי שאתה עושה, אני מתכוון יותר לאירובי קל, אני למשל מעלה את הדרגת קושי לגבוהה אבל עושה בקצב שלי בלי לאמץ או לעייף את השרירים יותר מדיי.

לא קראתי את כל השרשור אבל יש הרבה קשקושים שם.
תרוץ הכל בסדר .
אם מבחינתך 10 ק"מ זה צ'יפס אז תמשיך עם 10 ק"מ.
אם זה מאתגר תרד ם 5-7 ואז זה כמו אירובי.
לא יפגע בכלום - אתה לא הולך למר אולימיפה מחר הרי.

חוץ מזה זה נהדר לכושר לב ריאה

לא קראתי את כל השרשור אבל יש הרבה קשקושים שם.
תרוץ הכל בסדר .
אם מבחינתך 10 ק"מ זה צ'יפס אז תמשיך עם 10 ק"מ.
אם זה מאתגר תרד ם 5-7 ואז זה כמו אירובי.
לא יפגע בכלום - אתה לא הולך למר אולימיפה מחר הרי.

חוץ מזה זה נהדר לכושר לב ריאה
איזה שטויות אתה מדבר?
10 קילומטר בהחלט יפגע לו בהתקדמות באימוני כוח, מאיפה אתה ממציא את השטויות האלה?

איזה שטויות אתה מדבר?
10 קילומטר בהחלט יפגע לו בהתקדמות באימוני כוח, מאיפה אתה ממציא את השטויות האלה?
אם 10 ק"מ עבורו זה כמו 2 עבורך אז זה סביר.
אם הוא שופך לאגר אחרי ריצה כזאת
אז משהו אחר

@Snorlax jr
אגב אני בחורף במסה
עושה ריצה פעם בשבוע של 7 ק"מ.
שום פגיע בהתאוששות ושום כלום

נערך לאחרונה:
אם 10 ק"מ עבורו זה כמו 2 עבורך אז זה סביר.
אם הוא שופך לאגר אחרי ריצה כזאת
אז משהו אחר

@Snorlax jr
אגב אני בחורף במסה
עושה ריצה פעם בשבוע של 7 ק"מ.
שום פגיע בהתאוששות ושום כלום
יש הבדל בין פעם בשבוע לכמה פעמים חביבי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית