הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצות במקביל לאימוני כוח

מתאמן שזקוק לעצות

משתמש מתחיל
31
5
נק' מוניטין:
17
31
5
היי, אני עושה AB, מתאמן 4 פעמים בשבוע, אוכל כמו שצריך מלווה בתזונאי.
אם בנוסף לארבעת אימוני הכוח אני רץ עוד פעמיים בשבוע עשרה קילומטר זה יכול להרוס את הכוח? ולמנוע מהשרירים להתפתח? תודה.

אם תתכנן את זה כמו שצריך לא אמורה להיות פגיעה , אם תמשיך עד שתיפול אז כמובן שזה יזיק.
אם אתה שואל אז אני מבין ש10 ק"מ בשבילך זה לא כמו 10 מטר בשבילי וזה כן ריצה משמעותית .

קודם כל אתה מאמן רגליים ? כמה פעמיים בשבוע אתה מאמן רגליים ?
אולי תרד ל3 אימוני כוח או לאימון רגליים פעם בשבוע , או להוריד את הריצה לפעם בשבוע .

גם תכנון זמן במידה שאתה מתאמן 4 פעמים בשבוע ועושה פעמיים ריצה יכול לעזור . לדוגמא ,תכנון של ריצה בבוקר יום ראשון , בערב אימון כוח , שני ערב אימון רגליים . רביעי בוקר ריצה , חמישי ערב אימון רגליים

אם בנוסף לארבעת אימוני הכוח אני רץ עוד פעמיים בשבוע עשרה קילומטר זה יכול להרוס את הכוח? ולמנוע מהשרירים להתפתח? תודה.

הכל שאלה של חלוקת עומסים, של הסטטוס התזונתי שלך, ושל המאפיינים האישיים שלך.
ריצה פעמיים בשבוע יכולה להשתלב עם אימוני כוח 4 פעמים בשבוע.
השאלה היא מה דרגת המאמץ שלך במהלך הריצה של 10 ק"מ? האם אתה מסיים את הריצה עם הלשון בחוץ, סחוט ועייף ומותש מאוד? מה רמת ההתאוששות שלך מהריצה?
האם אתה בגירעון קלורי או בפלוס קלורי במהלך השבוע (ובפרט בימים שבהם אתה רץ 10 ק"מ)?

באופן "פשוט" - אם אתה מתאושש טוב מהריצה, צורך מספיק מאקרוס רלוונטיים (חלבונים, פחמימות, שומנים) ונמצא בפלוס קלורי Overall והריצה היא בעצימות של 75%-80% מסף היכולת שלך כך שאתה מסיים את ה-10 ק"מ בהרגשה שיכולת בכיף להמשיך עוד 2-3 ק"מ, ולמחרת היום אתה מרגיש ממש סבבה, לא תפוס ולא מותש, אז אתה יכול להתקדם ממש סבבה.

אבל זה אף פעם לא באמת "פשוט" וכמו שאמרתי קודם - יש תמונה "קלינית" כוללת שצריך להתייחס אליה כדי להבין האם זה הגיוני או לא, האם זה תורם לך להתקדמות או לא וכו' וכו'.

כמובן - השאלה היא גם מה המטרה שלך.
אם המטרה שלך היא לפתח כוח ומסת שריר, אז הצריכה הקלורית שלך צריכה להיות בהתאם למישהו ששורף X קלוריות בשבוע בגין 20 ק"מ של ריצה כלומר אתה צריך "לפצות" על זה באופן חיובי, כך שאם ברמה השבועית אתה תהיה בגירעון קלורי בגלל הריצה אז במקרה כזה כן - זה יפריע לך לפתח מסת שריר.

בקיצור - צריך תמונה יותר מלאה ולהכיר אותך בצורה פחות שטחית בשביל לענות על השאלה בצורה מתאימה ורלוונטית אליך באופן ספציפי.

מה שכן הייתי ממליץ לך לרדת מ10 קמ מיותר לגמרי לפי דעתי אם אין לך סיבה כלשהי לרוץ 10 קמ.. ( אם זה כיף לך תפדאל זה לא אידיאלי לעצמות ברגליים שלך)
אם אתה מתכנן לשפר לב סיבולת ריאה 4קמ בעצימות יחסית גבוהה וכל מיני משחקים מתחת ל5/6 קמ יכול לעושת אחלה עבודה

אם בא לך תשלב 10 פעם בשבוע אני הייתמ מוותר על זה אישית.

עד היום לא הבנתי למה רצתי 10 קמ בצבא בכדי לשפר בר אור של 3 קמ‍♂️

מה שכן הייתי ממליץ לך לרדת מ10 קמ מיותר לגמרי לפי דעתי אם אין לך סיבה כלשהי לרוץ 10 קמ.. ( אם זה כיף לך תפדאל זה לא אידיאלי לעצמות ברגליים שלך)
אם אתה מתכנן לשפר לב סיבולת ריאה 4קמ בעצימות יחסית גבוהה וכל מיני משחקים מתחת ל5/6 קמ יכול לעושת אחלה עבודה

אם בא לך תשלב 10 פעם בשבוע אני הייתמ מוותר על זה אישית.

עד היום לא הבנתי למה רצתי 10 קמ בצבא בכדי לשפר בר אור של 3 קמ‍♂️
לגבי המשפט בסוף, אתה לא מבין בזה כי אתה לא מבין בריצה.. אצני 800 מטר אפילו מגיעים לריצות נפח כאלה באימונים שלהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית