עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אחרי שהתפרסם פה לפני כמה ימים מאמר על שבירה בכמות מתונה זה לא מזיק ואפילו קצת בריא חיפשתי בקטנה באינטרנט על זה. נכנסתי לאתר הראשון שגוגל הציע לי (מסתבר שיש מלא כתבות על שבירה זה בריא) של כללית, שלדעתי זה מוסד שאפשר לסמוך עליו וכתוב שם ממש על היתרונות שיש לצריכה מתונה של בירה. רוב היתרונות מגיעים מהחומרים הלא אלכוהוליים, אבל אחד היתרונות שכתובים שם מגיע דווקא מהאלכוהול בצריכה מתונה. מה אתה אומר על זה? ממש מעניין אותי לשמוע דעות של אנשים פה על זה.אין שום צורך להתחשב בשתייה חד פעמית (או כמה ימים בודדים לצורך העניין).
שתיה מרובה עלולה לפגוע באדפטציות שמתרחשות אחרי אימון, וכנראה לגרוע מהתועלת של אותו האימון, אבל כמו שאימון אחד הוא לא משמעותי לטווח הארוך, גם הפגיעה הזאת לא משמעותית לטווח הארוך
אחרי שהתפרסם פה לפני כמה ימים מאמר על שבירה בכמות מתונה זה לא מזיק ואפילו קצת בריא חיפשתי בקטנה באינטרנט על זה. נכנסתי לאתר הראשון שגוגל הציע לי (מסתבר שיש מלא כתבות על שבירה זה בריא) של כללית, שלדעתי זה מוסד שאפשר לסמוך עליו וכתוב שם ממש על היתרונות שיש לצריכה מתונה של בירה. רוב היתרונות מגיעים מהחומרים הלא אלכוהוליים, אבל אחד היתרונות שכתובים שם מגיע דווקא מהאלכוהול בצריכה מתונה. מה אתה אומר על זה? ממש מעניין אותי לשמוע דעות של אנשים פה על זה.
בירה ובריאות | שירותי בריאות כללית
תודהפורסם בEVB סקירה על מחקר בנושא, מוזמן לקרוא.
Aanmelden bij Facebook
אתה סומך על האנשים שם שמפרסמים שהם יודעים מה הם אומרים?פורסם בEVB סקירה על מחקר בנושא, מוזמן לקרוא.
Aanmelden bij Facebook
אלכוהול באמת מוריד מדדי דלקת, זה גם למה הוא משפיע על האדפטציות מאימון.אחרי שהתפרסם פה לפני כמה ימים מאמר על שבירה בכמות מתונה זה לא מזיק ואפילו קצת בריא חיפשתי בקטנה באינטרנט על זה. נכנסתי לאתר הראשון שגוגל הציע לי (מסתבר שיש מלא כתבות על שבירה זה בריא) של כללית, שלדעתי זה מוסד שאפשר לסמוך עליו וכתוב שם ממש על היתרונות שיש לצריכה מתונה של בירה. רוב היתרונות מגיעים מהחומרים הלא אלכוהוליים, אבל אחד היתרונות שכתובים שם מגיע דווקא מהאלכוהול בצריכה מתונה. מה אתה אומר על זה? ממש מעניין אותי לשמוע דעות של אנשים פה על זה.
בירה ובריאות | שירותי בריאות כללית
EVB הם כנראה אחד ממקורות הידע הטובים ביותר בתחוםתודה
אתה סומך על האנשים שם שמפרסמים שהם יודעים מה הם אומרים?
אתה סומך על האנשים שם שמפרסמים שהם יודעים מה הם אומרים?
חד משמעית, קבוצה מבוססת מחקרים בלבד ואנשי מקצוע מהטופ בארץ.
EVB - Evidence Based.
אז לפי המאמר שלהם, צריכת אלכוהול יומית לא פוגעת בכלל באימונים ובהתקדמות.
מעניין אז למה התגובה שאומרת בדיוק ההפך התקבלה כתשובה נבחרת
כנראה נבחרה ע"י פותח הפוסטאז לפי המאמר שלהם, צריכת אלכוהול יומית לא פוגעת בכלל באימונים ובהתקדמות.
ייאמר לזכות המפרסם:אז לפי המאמר שלהם, צריכת אלכוהול יומית לא פוגעת בכלל באימונים ובהתקדמות.
חשוב לציין מספר מגבלות למחקר, הנבדקים היו צעירים ובריאים ואין לדעת מה ההשפעה על אוכלוסיה אחרת. גודל המדגם ומשך המחקר עדיין קצרים יחסית. הנבדקים לא חולקו אקראית לקבוצות שכן ישנה מגבלה אתית לביצוע התערבות שכזאת. פרוטוקול האימונים היה די בסיסי ולכן המחקר תקף יותר לאוכלוסיה הכללית ופחות לאנשים שמנסים למקסם יכולות או היפרטרופיה שרירית. כמות האלכוהול הייתה יחסית מתונה ואיננה תקפה ל״ערבי בינג׳״ שבהם שותים הרבה אלכוהול בפרק זמן קצר.
אז לפי המאמר שלהם, צריכת אלכוהול יומית לא פוגעת בכלל באימונים ובהתקדמות.
היי,
זה לא אומר ההיפך. ממצאי אותו מחקר ספציפי לא סותרים את התשובה הזו.
לפי אותו מחקר, צריכה יום-יומית במשך חמישה ימים בכמות מתונה לא הראתה פגיעה בביצועים ובהרכב הגוף.
מדובר על שני שליש בירה 5.4 אחוז אלכוהול, כמות שחולקה במשך היום ולא נצרכה בבת אחת.
בקבוצה אחרת שצרכה וודקה, כמות מתונה לגברים הייתה בין 48 ל-108 מ"ל אלכוהול חריף (37.5%).
במינונים כאלה קיימת סבירות גבוהה שלא יראו פגיעה, אף על פי שלא הייתה בקרה על התזונה.
האם המשמעות היא שאלכוהול כלל לא מזיק? בוודאי שלא. בסוף זה כנראה עניין של מידה (מינון) ותדירות.
מחקר סותר שמציג פגיעה בקצב סינתזת החלבון בשריר:
Alcohol ingestion impairs maximal post-exercise rates of myofibrillar protein synthesis following a single bout of concurrent training - PubMed
המשמעות שמוסקת כאן היא שאלכוהול שנצרך במינון גבוה (לצורך העניין מצב של גילופין) משפיע לרעה על סינתזת החלבון ברקמה (בכך שהוא מעכב אותה).
זו פגיעה אקוטית שלא תיראה בטווח הארוך ולכן גם החשיבות של צריכה חד-פעמית / בתדירות גבוהה היא נמוכה.
בנוסף, יש מחקרים שהראו שאלכוהול מעלה את רמות הקורטיזול, שהוא הורמון קטבולי שמעכב סינתוז של רקמות שריר.
אחד לדוגמה:
The Effects of Alcohol Consumption on Recovery Following Resistance Exercise: A Systematic Review
שורה תחתונה,
אם אתה לא מרבה להשתכר מצבך טוב, ואם מתחשק לך אלכוהול אחרי אימון אז בירה היא אפשרות מצוינת,
או כל כמות אלכוהול כזו שלא תביא אותך למצב של חמרמורת או קרוב לזה.
בהחלט לא מהרעיונות הטובים יותר, להפיל על עצמך משקולות בגלל ששתית זה מזיק פעם אחרונה שבדקתי
לגבי אלכוהול לפני אימון
יהיה מאוד משעשע לבקר על אחד.נשמע כמו מתכון לאימון גרוע, יהיה מאוד משעשע למצוא מחקר שבודק משהו כזה
חכי שמוניטין יהיה שווה תווי קנייה ביוחננוףהם לא קובעים עובדות הם מנגישים מחקרים.
תשובות נבחרות בLBS לא מרשימות אותי יותר ממחקר איכותי לצערי.