הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה התכנית הכי מתאימה

Newbie1

משתמש מתחיל
165
26
נק' מוניטין:
26
165
26
היי חברים אחרי חודשיים+ בערך עם 2-3 אימונים בשבוע של למידת הבייסיק והכרת התרגילים אני רוצה לעבור לתכנית אמיתית ומסודרת, אשמח אם מישהו יוכל בבקשה להפנות אותי או להמליץ על משהו שלדעתכם הכי מתאים לנתונים שלי:

גובה 1.74
משקל 63.5
מטרה : פיתוח גוף
טבעי כמובן
(זמין להתאמן כמה ימים שצריך)
(מבחינת תזונה אני מסתדר)

כרגע סקיני-פאט עם 16-17% שומן אבל לא באמת היה לי לאן לחטב בגלל משקל הגוף הנמוך, אז אני במסה נקייה עד שתהיה לי מספיק מסת שריר כדי לעבור לחיטוב שיהיה יעיל.

תודה רבה

נערך לאחרונה:
בגדול בשביל פיתוח גוף מה שאתה צריך זה בסך הכל לעבוד בטווח של 3-30 חזרות (אני אישית הייתי עובד 5-20 במקומך) לכמות תרגילים וסטים שלא יגמרו אותך.
תעשה פול באדי 3 פעמים בשבוע עם תרגיל מורכב לכל קבוצת שרירים ותרגיל קצת יותר מבודד לשרירים חשובים יותר. נניח:
מורכבים: בנץ, פרס, סקוואט, בנט אובר רואו.
מבודדים: פרפר, הנפות לצדדים, כפיפות ו/או פשיטות ברכיים, פול אובר. פעם פעמיים בשבוע תוסיף גם עבודת ידיים קטנה סטייל ss, 2 סטים שבועיים לפשיטה וכפיפה לידיים.
תיישם פרוגרסיב אוברלוד, בדגש על התרגילים המורכבים ותגדל. באמת שתוכנית לפיתוח גוף למתחיל זה הכי פשוט שיש.

• פותח/ת השרשור
וזה לא נחשב עמוס מדי לעבוד על כל הגוף כל אימון מבחינת קצב התקדמות? זה נשמע לי הרבה לרמתי, אני עדיין מרגיש די חלש יחסית למרות שהתחזקתי.

מה קצב ההתקדמות הרצוי בתכנית כזאת?

נערך לאחרונה:
.
תעשה משהו כזה:
A
סקוואט 3*5
בנץ 3*5
אוברהד פרס 2-3*8-12
בנט אובר רואו 3*5
מתח 2-3*8-12
2 תרגילים מבודדים (קבועים)
B
סקוואט 3*5
אוברהד פרס 3*5
בנץ 2-3*8-12
מתח 3*5
בנט אובר רואו 2-3*8-12

או
A
סקוואט
בנץ
בנט
מבודדים
B
סקוואט
פרס
מתח
מבודדים

כמובן שאתה לא חייב לעשות בדיוק ככה, אתה יכול גם לעשות משהו דומה (נגיד לשחק טיפה עם התרגילים או הטווחי חזרות או סטים), ואתה יכול לעשות אותה דבר.
תעשה 3 אימונים כאלה בשבוע ABA, BAB ותיישם התקדמות ריאלית מאימון לאימון שתתכנן מראש ותראה תוצאות.
וכמובן שאתה יכול לעשות גם פיצולים אחרים אם בא לך, לדעתי פשוט כדאי לך לעשות כרגע פול באדי.
מה קצב ההתקדמות הרצוי בתכנית כזאת?
ותיישם התקדמות ריאלית מאימון לאימון שתתכנן מראש

קיבלתי, תודה אחי. מה עם דדליפט?
אתה יכול לגמרי לשלב אותו. הוא לא חובה (כמו כל תרגיל בפיתוח גוף) אבל אפשרי לגמרי. אתה יכול לעשות במקום/בנוסף לחתירה או מתח. ואם אתה עושה דדליפט לדעתי אין לך מה לבודד כפיפת ברכיים, אבל בחירה שלך.

אתה יכול לגמרי לשלב אותו. הוא לא חובה (כמו כל תרגיל בפיתוח גוף) אבל אפשרי לגמרי. אתה יכול לעשות במקום/בנוסף לחתירה או מתח. ואם אתה עושה דדליפט לדעתי אין לך מה לבודד כפיפת ברכיים, אבל בחירה שלך.
חייב דדליפט
לא רואה סיבה לוותר על תרגיל כזה מעולה

חייב דדליפט
לא רואה סיבה לוותר על תרגיל כזה מעולה

אני דווקא הייתי מוותר עליו.
תרגיל כח מתיש שלא באמת מתמקד בשריר מסויים ואתה לא יודע כמה הוא מפתח אותך בשריר ספציפי או איך לשלב אותו בהתאוששות מול עוד שרירים, אם אתה יודע לשלב את זה בתכנית בילדינג אז סבבה. אני מעדיף לעשות תרגילים יעודיים יותר
.
תעשה משהו כזה:
A
סקוואט 3*5
בנץ 3*5
אוברהד פרס 2-3*8-12
בנט אובר רואו 3*5
מתח 2-3*8-12
B
סקוואט 3*5
אוברהד פרס 3*5
בנץ 2-3*8-12
מתח 3*5
בנט אובר רואו 2-3*8-12

או
A
סקוואט
בנץ
בנט
מבודדים
B
סקוואט
פרס
מתח
מבודדים

כמובן שאתה לא חייב לעשות בדיוק ככה, אתה יכול גם לעשות משהו דומה (נגיד לשחק טיפה עם התרגילים או הטווחי חזרות או סטים), ואתה יכול לעשות אותה דבר.
תעשה 3 אימונים כאלה בשבוע ABA, BAB ותיישם התקדמות ריאלית מאימון לאימון שתתכנן מראש ותראה תוצאות.
וכמובן שאתה יכול לעשות גם פיצולים אחרים אם בא לך, לדעתי פשוט כדאי לך לעשות כרגע פול באדי.

כל הכבוד על ההשקעה..
לא הבנתי למה נתת גם בנט אובר וגם מתח. יודע שזה שתי תרגילים חשובים בגב אבל זה עדיין נחשב דאבל נפח לעומת כל השאר. יותר הגיוני כמו שרשמת, אימון אחד מתח אימון אחד בנט אובר.

תרגיל כח מתיש שלא באמת מתמקד בשריר מסויים ואתה לא יודע כמה הוא מפתח אותך בשריר ספציפי או איך לשלב אותו בהתאוששות מול עוד שרירים, אם אתה יודע לשלב את זה בתכנית בילדינג אז סבבה. אני מעדיף לעשות תרגילים יעודיים יותר
מתיש אבל תרגיל מצויין שלדעתי עדיף לא לוותר עליו

היי חברים אחרי חודשיים+ בערך עם 2-3 אימונים בשבוע של למידת הבייסיק והכרת התרגילים אני רוצה לעבור לתכנית אמיתית ומסודרת, אשמח אם מישהו יוכל בבקשה להפנות אותי או להמליץ על משהו שלדעתכם הכי מתאים לנתונים שלי:
היי, ממליץ לך לצפות Renaissance Periodization בסדרה Building Your First program, מדובר ב-5 סרטונים שיתנו לך את הבסיס לתכנן תוכנית אימונים לעצמך, והייתי גם ממשיך לצפות עוד בערוץ הזה, מייק ישרטאל מדבר שם המון על תזונה ואימונים ואפשר ללמוד משם המון דברים.
(עדיף שתלמד איך לתכנן את האימונים בעצמך, מאשר לקחת תוכנית מוכנה. תוכנית מוכנה ב-100% לא תתאים לכול הדרישות שלך, ואם תדע להרכיב תוכנית שתתאים לדרישות שלך התוצאות יהיו יותר טובות.)

מתיש אבל תרגיל מצויין שלדעתי עדיף לא לוותר עליו
למטרות בילדינג אני לא חושב שיש תרגיל חובה. ואני מסכים עם זה
אבל כמו שאמרתי, אפשר לשלב כל תרגיל אם רוצים.
כל הכבוד על ההשקעה..
לא הבנתי למה נתת גם בנט אובר וגם מתח. יודע שזה שתי תרגילים חשובים בגב אבל זה עדיין נחשב דאבל נפח לעומת כל השאר. יותר הגיוני כמו שרשמת, אימון אחד מתח אימון אחד בנט אובר.
התנועה של משיכה למטה ומשיכה אחורה עובדות טיפה שונה. לא סוף העולם, אבל לדעתי כן כדאי לשלב.
עדיף שתלמד איך לתכנן את האימונים בעצמך, מאשר לקחת תוכנית מוכנה. תוכנית מוכנה ב-100% לא תתאים לכול הדרישות שלך, ואם תדע להרכיב תוכנית שתתאים לדרישות שלך התוצאות יהיו יותר טובות.
למתאמן מתחיל לא צריך להתאים אישית תוכנית, אלא אם כן יש לו מקרה יוצא דופן שדורש טיפול מיוחד. בנאדם רגיל יתקדם על תוכנית מוכנה מראש טוב מאוד (בהנחה שהתוכנית הגיונית).

אין דבר כזה התוכנית הכי מתאימה. כשמגיע אליי מתאמן מתחיל, הדבר החשוב ביותר בשבילי זה לגרום לו להתמקצע בתרגילי בסיס ולצבור רמת כוח בסיסית. אחר כך נהיים יותר ספציפים.

יש אלפי תוכניות שיכולות לעזור בזה, אתה צריך אחת שתוכל להתמיד בה ותתאים לאופי שלך.

למתאמן מתחיל לא צריך להתאים אישית תוכנית, אלא אם כן יש לו מקרה יוצא דופן שדורש טיפול מיוחד. בנאדם רגיל יתקדם על תוכנית מוכנה מראש טוב מאוד (בהנחה שהתוכנית הגיונית).
לכול אחד צריך להתאים תוכנית מתאימה. זה לא משנה אם הוא מתחרה בפיתוח גוף, או רק דרך בפעם הראשונה בחדר כושר.

A
סקוואט 3*5
בנץ 3*5
אוברהד פרס 2-3*8-12
בנט אובר רואו 3*5
מתח 2-3*8-12
B
סקוואט 3*5
אוברהד פרס 3*5
בנץ 2-3*8-12
מתח 3*5
בנט אובר רואו 2-3*8-12

תסתכל על מה שרשמת לו, יש לך מושג כמה חורים יש ברשימה הזאת?
1.למה דווקא לבחור סקוואט,בנץ,פרס,חתירה,מתח ולא ווריאציות אחרות?
2.האם הווריאציות האלה יתנו לו את יחס גירוי\תשישות הגבוה ביותר, או שיש ווריאציות אחרות שיתרמו לו יותר?
3.למה דווקא הסדר הזה של התרגילים? למה לא גב בהתחלה ורגליים בסוף?
4.למה הכפלת לו את הנפח לגב בכלל?
5.למה בחרת בכמות הסטים הזאת? אולי הוא צריך להתחיל מנפח יותר נמוך? או בכלל ככול שהתוכנית תתקדם להוסיף עוד נפח?
6.למה דווקא להתאמן 3 ימים בשבוע, למה לא 4 או 2?
7.אולי יש ווריאציות אחרות שיכולו לעזור לו לסיים את האימון מוקדם יותר? (רוב התרגילים פה הם עבודת מוט, שלוקחת המון זמן ודורשת הכנה לוגיסטית גדולה יותר)
8.למה דווקא בחרת בטווח החזרות האלה, ולא בטווחים אחרים?

ואני יכול להמשיך לעשות את לנצח, חוץ מלרשום רשימה של תרגילים ומספרים (בלי שום סיבה לכול דבר) לבן אדם שאתה לא מכיר לא באמת עשית משהו.
אתה לא מכיר אותו, אתה לא יכול סתם לרשום לו תוכנית אימונים.
זה יכול לעבוד (הוא מתחיל גם להסתכל על הדלת של המכון יהיה היפרטרופי בשבילו) , אבל זה ממש לא יהיה האידאל בשבילו.

לכול אחד צריך להתאים תוכנית מתאימה. זה לא משנה אם הוא מתחרה בפיתוח גוף, או רק דרך בפעם הראשונה בחדר כושר.

2.האם הווריאציות האלה יתנו לו את יחס גירוי\תשישות הגבוה ביותר, או שיש ווריאציות אחרות שיתרמו לו יותר?
5.למה בחרת בכמות הסטים הזאת? אולי הוא צריך להתחיל מנפח יותר נמוך? או בכלל ככול שהתוכנית תתקדם להוסיף עוד נפח?
7.אולי יש ווריאציות אחרות שיכולו לעזור לו לסיים את האימון מוקדם יותר? (רוב התרגילים פה הם עבודת מוט, שלוקחת המון זמן ודורשת הכנה לוגיסטית גדולה יותר)

ואני יכול להמשיך לעשות את לנצח, חוץ מלרשום רשימה של תרגילים ומספרים (בלי שום סיבה לכול דבר) לבן אדם שאתה לא מכיר לא באמת עשית משהו.
זה יכול לעבוד (הוא מתחיל גם להסתכל על הדלת של המכון יהיה היפרטרופי בשבילו) , אבל זה ממש לא יהיה האידאל בשבילו.
שמע אתה בנאדם קטנוני... אבל אגיב:
1. אלה וואריציות מאוד טובות שמכסות ביחד את הגוף טוב. אמרתי לו אבל שהן דוגמא והוא יכול לבחור ואריאציות דומות, כי העיקר פה זה הפרוגרסיב אוברלוד.
2. הפרוגרסיב אוברלוד יתן לו את הגירוי, לא התרגיל.
3. מה שנתתי היה דוגמא. אני אישית אוהב להתחיל מסקוואט, אבל לא כתבתי שזה חובה. פשוט זה לא משנה אז כתבתי ככה.
4. כי לגב יש 2 תנועות שלא הייתי מוותר על אף אחת מהן, וכל אחת מסוגלת לסחוב בעצמה תרגיל. ובכל מקרה הראיתי לו גם איך לחלק את התרגילים ברוטציה ככה שיהיה יחס שווה עם הקבוצות שרירים האחרות.
5. כי זאת כמות סטים שתיתן לו גירוי וחזרה על הטכניקה אבל לא תגמור אותו. וכמו שאמרתי לו, הוא מוזמן לשחק עם הסטים, העיקר הפרוגרסיב אוברלוד.
6. כי הוא יכול ולא צריך יותר מזה. זה נותן לו לאמן כל קבוצת שרירים 3 פעמים בשבוע (מה שלא היה קורה עם 2 אימונים בשבוע) עם התקדמות מאימון לאימון בלי להיתקע מהר מידי (עם פול באדי 4 פעמים בשבוע). וכמו שאמרתי לו, הוא מוזמן לפצל שונה.
7. זאת השאלה הכי קטנונית שלך פה. ועדיין אענה: כשמכינים תוכנית אימונים לא מתחשבים בזה כל עוד הוא לא ציין את זה, אם זה היה קריטריון חשוב בשבילו לתוכנית טובה הוא היה מציין את זה, מאחר שהוא לא ציין שזה חשוב לו לא התחשבתי בזה. מאוד לא חשוב, מה גם שההבדל בזמן לא משמעותי בכלל (אלא אם אתה טוען את הפלטה שעה בין סט לסט, זה אמור לקחת לך אולי דקה לטעון לסט).
8. כי לדעתי למתאמן מתחיל כדאי להשיג טיפה כוח, וכל עוד זה לא סותר את הבילדינג שלו לדעתי זה משהו ששווה להתעסק בו. אבל שוב, הטווח לא עד כדי כך חשוב, כמו שאמרתי כבר אלפי פעמים, מה שחשוב זה הפרוגרסיב אוברלוד ולא הטווח. אמרתי לו שהוא מוזמן לשנות את זה כל עוד זה בטווח של 3-30 ולמחמירים 5-20.

לסיכום, אתה מתנהג כמו תינוק, לא מבין למה התעצבנת מזה שלא הסכמתי איתך, אבל זאת הייתה תגובה קטנונית מאוד. התוכנית שנתתי לו הייתה דוגמא לתוכנית לרמתו, ואמרתי ואומר שוב, העיקרון הכי חשוב מעבר לכל שאר האלמנטים (חזרות, סטים, תרגילים) זה פרוגרסיב אוברלוד, וכל עוד הוא יתמיד בו הוא יראה תוצאות.

שמע אתה בנאדם קטנוני... אבל אגיב:
אני קטנוני כי אני אומר לך שאתה טועה?
תירגע חבר זה רק דיון בפורום ברשת, לא שרפתי לך את החתול. קח את זה בקלות

1. אלה וואריציות מאוד טובות שמכסות ביחד את הגוף טוב. אמרתי לו אבל שהן דוגמא והוא יכול לבחור ואריאציות דומות, כי העיקר פה זה הפרוגרסיב אוברלוד.
2. הפרוגרסיב אוברלוד יתן לו את הגירוי, לא התרגיל.
3. מה שנתתי היה דוגמא. אני אישית אוהב להתחיל מסקוואט, אבל לא כתבתי שזה חובה. פשוט זה לא משנה אז כתבתי ככה.
4. כי לגב יש 2 תנועות שלא הייתי מוותר על אף אחת מהן, וכל אחת מסוגלת לסחוב בעצמה תרגיל. ובכל מקרה הראיתי לו גם איך לחלק את התרגילים ברוטציה ככה שיהיה יחס שווה עם הקבוצות שרירים האחרות.
5. כי זאת כמות סטים שתיתן לו גירוי וחזרה על הטכניקה אבל לא תגמור אותו. וכמו שאמרתי לו, הוא מוזמן לשחק עם הסטים, העיקר הפרוגרסיב אוברלוד.
6. כי הוא יכול ולא צריך יותר מזה. זה נותן לו לאמן כל קבוצת שרירים 3 פעמים בשבוע (מה שלא היה קורה עם 2 אימונים בשבוע) עם התקדמות מאימון לאימון בלי להיתקע מהר מידי (עם פול באדי 4 פעמים בשבוע). וכמו שאמרתי לו, הוא מוזמן לפצל שונה.
7. זאת השאלה הכי קטנונית שלך פה. ועדיין אענה: כשמכינים תוכנית אימונים לא מתחשבים בזה כל עוד הוא לא ציין את זה, אם זה היה קריטריון חשוב בשבילו לתוכנית טובה הוא היה מציין את זה, מאחר שהוא לא ציין שזה חשוב לו לא התחשבתי בזה. מאוד לא חשוב, מה גם שההבדל בזמן לא משמעותי בכלל (אלא אם אתה טוען את הפלטה שעה בין סט לסט, זה אמור לקחת לך אולי דקה לטעון לסט).
8. כי לדעתי למתאמן מתחיל כדאי להשיג טיפה כוח, וכל עוד זה לא סותר את הבילדינג שלו לדעתי זה משהו ששווה להתעסק בו. אבל שוב, הטווח לא עד כדי כך חשוב, כמו שאמרתי כבר אלפי פעמים, מה שחשוב זה הפרוגרסיב אוברלוד ולא הטווח. אמרתי לו שהוא מוזמן לשנות את זה כל עוד זה בטווח של 3-30 ולמחמירים 5-20.
אני יכול להגיב בנפרד לכול סעיף אבל זה יהיה חסר טעם, בסה"כ כול הסעיפים שרשמת אומרים דבר אחד, בחרת תרגילים,כמות סטים,מספר אימונים,טווח חזרות. שאתה רוצה\חושב שצריך , בלי להתחשב במה שהוא צריך (כי אתה לא מכיר אותו) זה שרשמת פוגרסיב אוברלוד (שזה חשוב, לא טוען לרגע שזה מיותר) לא הופך את זה לתוכנית.

התוכנית שנתתי לו הייתה דוגמא לתוכנית לרמתו, ואמרתי ואומר שוב, העיקרון הכי חשוב מעבר לכל שאר האלמנטים (חזרות, סטים, תרגילים) זה פרוגרסיב אוברלוד, וכל עוד הוא יתמיד בו הוא יראה תוצאות.
עוד פעם זה חוזר לסעיף הקודם, אתה לא יודע מה הרמה שלו, או איזה תוכנית מתאימה לו. זה שרשמת פוגרסיב אוברלוד לא הופך את זה לתוכנית.

אני קטנוני כי אני אומר לך שאתה טועה?
אתה קטנוני בגלל הצורה שענית והצורה ששאלת
בלי להתחשב במה שהוא צריך
זה עיקר הוויכוח, אני אומר שמתאמנים מתחילים צריכים אותו דבר בלי התחשבות מיוחדת. אתה לא יכול להתייחס לנקודות חזקות לנקודות חלשות לפני שיש בכלל נקודות. הבסיס זהה לכולם, כשמתרחקים ממנו אפשר לראות באמת הבדלים. כי בסופו של דבר גם אם אכיר אותו זה לא יעזור לי לדעת מה 'עדיף' לו, 8 חזרות או 5, עדיין אתייחס אליו אותו דבר. ותכלס אף אחת לא תתאים לו, בשתיהן כל מה שצריך זה התקדמות לינארית שהוא יכול יכול לקבל משתיהן.
זה שרשמת פוגרסיב אוברלוד (שזה חשוב, לא טוען לרגע שזה מיותר) לא הופך את זה לתוכנית.
לא כתבתי פרוגרסיב אוברלוד= תוכנית. נתתי לו תבנית לדוגמא שהוא יכול להשתמש איתה והסברתי לו שזה בערך מה שצריך לעשות גם אם הוא יחליט על משהו טיפה שונה, ואמרתי לו להתקדם בצורה לינארית וקבועה מראש.
אתה לא יודע מה הרמה שלו
אני לא יודע?
אחרי חודשיים+
של למידת הבייסיק והכרת התרגילים
לעבור לתכנית אמיתית ומסודרת
לא באמת היה לי לאן לחטב
עד שתהיה לי מספיק מסת שריר
זה לחלוטין מספיק אינדיקציה כדי לדעת שהוא מתאמן מתחיל.

ואני רוצה לשאול אותך משהו, אם חבר שהכרת אותו 10 שנים בא אליך ואומר שהוא רוצה שתהנה לו תוכנית, כל ההיכרות שלך איתו תעזור לך לקבוע אם הוא צריך 10 חזרות או 5 חזרות?
ועוד שאלה, כל עוד הוא מגיע לאותו מרחק מכשל, מה זה משנה כמה חזרות הוא יעשה? אז למטרת היפרטרופיה זה לא משנה, אבל למטרת למידת הטכניקה אתה לא רוצה לשחוק אותו עם הרבה חזרות במורכבים כדי שהטכניקה לא תישבר אחרי טחינת חזרות.

אתה קטנוני בגלל הצורה שענית והצורה ששאלת
אתה חייב לקחת דברים בקלות חבר.

זה עיקר הוויכוח, אני אומר שמתאמנים מתחילים צריכים אותו דבר בלי התחשבות מיוחדת. אתה לא יכול להתייחס לנקודות חזקות לנקודות חלשות לפני שיש בכלל נקודות. הבסיס זהה לכולם, כשמתרחקים ממנו אפשר לראות באמת הבדלים. כי בסופו של דבר גם אם אכיר אותו זה לא יעזור לי לדעת מה 'עדיף' לו, 8 חזרות או 5, עדיין אתייחס אליו אותו דבר. ותכלס אף אחת לא תתאים לו, בשתיהן כל מה שצריך זה התקדמות לינארית שהוא יכול יכול לקבל משתיהן.
לא כול המתאמנים משתמשים באותם תרגילים,טווחי חזרות,סטים זה לא משנה אם אנחנו מדברים על מתחיל או מתחרה פיתוח גוף.
אין שום קשר לחוזקות או חלשות, הבסיס ממש לא דומה לכולם. צריך להתחשב גם בדברים אחרים ולא רק התקדמות לינארית.
וזה מה שאני מנסה להסביר לך. התוכנית שרשמת הייתה רק דוגמא כדי להסביר זאת.

לא כתבתי פרוגרסיב אוברלוד= תוכנית. נתתי לו תבנית לדוגמא שהוא יכול להשתמש איתה והסברתי לו שזה בערך מה שצריך לעשות גם אם הוא יחליט על משהו טיפה שונה, ואמרתי לו להתקדם בצורה לינארית וקבועה מראש.

עוד פעם התוכנית לא מעניינת, אני עונה על הדבר הזה:
למתאמן מתחיל לא צריך להתאים אישית תוכנית, אלא אם כן יש לו מקרה יוצא דופן שדורש טיפול מיוחד. בנאדם רגיל יתקדם על תוכנית מוכנה מראש טוב מאוד (בהנחה שהתוכנית הגיונית).[/QUOTE]

זה לחלוטין מספיק אינדיקציה כדי לדעת שהוא מתאמן מתחיל.
אני מדבר על איזה תרגילים יתנו לו את התמורה הטובה ביותר,איזה כמות נפח הוא צריך,כמה ימים כדאי לו להתאמן בשבוע,איזה טווחי חזרות,
זה שהוא מתאמן מתחיל לא הסיפור פה.

ואני רוצה לשאול אותך משהו, אם חבר שהכרת אותו 10 שנים בא אליך ואומר שהוא רוצה שתהנה לו תוכנית, כל ההיכרות שלך איתו תעזור לך לקבוע אם הוא צריך 10 חזרות או 5 חזרות?
הטווח חזרות שולי בהנחה ונשארים ב-80% - 30% מ-RM1 ובין 0 - 5 חזרות מכשל, אבל עדיין יש חשיבות לאיזה טווח אתה בוחר.
וזה תלוי בתרגיל\בן אדם\ ועוד המון גורמים אחרים.

ועוד שאלה, כל עוד הוא מגיע לאותו מרחק מכשל, מה זה משנה כמה חזרות הוא יעשה? אז למטרת היפרטרופיה זה לא משנה, אבל למטרת למידת הטכניקה אתה לא רוצה לשחוק אותו עם הרבה חזרות במורכבים כדי שהטכניקה לא תישבר אחרי טחינת חזרות.
הטווח חזרות שולי בהנחה ונשארים ב-80% - 30% מ-RM1 ובין 0 - 5 חזרות מכשל, אבל עדיין יש חשיבות לאיזה טווח אתה בוחר.
מאיפה אתה יודע אם הטכניקה שלו נשברת או לא? (וזה מחזיר אותנו לדיון הקודם אתה לא יכול לדעת)

כדי להסביר יותר טוב את הנושא של טווח חזרות (כי אני מבין שאתה לוקח את זה לכיוון לא נכון)
למה הצעת לו לעשות סקוואט לחמישיות ולא סקוואט ל-25 חזרות?
זה אפשרי כול עוד הוא מגיע קרוב לכשל ונמצא בטווח הנכון של העצימות, למה דווקא 5 חזרות?
יש סיבה מיוחדת לכך?

נערך לאחרונה:

לא כול המתאמנים משתמשים באותם תרגילים,טווחי חזרות,סטים זה לא משנה אם אנחנו מדברים על מתחיל או מתחרה פיתוח גוף.
אין שום קשר לחוזקות או חלשות, הבסיס ממש לא דומה לכולם. צריך להתחשב גם בדברים אחרים ולא רק התקדמות לינארית.
וזה מה שאני מנסה להסביר לך. התוכנית שרשמת הייתה רק דוגמא כדי להסביר זאת.

עוד פעם התוכנית לא מעניינת, אני עונה על הדבר הזה:

אני מדבר על איזה תרגילים יתנו לו את התמורה הטובה ביותר,איזה כמות נפח הוא צריך,כמה ימים כדאי לו להתאמן בשבוע,איזה טווחי חזרות,
זה שהוא מתאמן מתחיל לא הסיפור פה.

וזה תלוי בתרגיל\בן אדם\ ועוד המון גורמים אחרים.

מאיפה אתה יודע אם הטכניקה שלו נשברת או לא? (וזה מחזיר אותנו לדיון הקודם אתה לא יכול לדעת)[/QUOTE]
תראה אני אענה בתשובה אחת להכל: למתאמן מתחיל אי אפשר להתאים תוכנית מותאמת בגלל ש
1. עדיין אין לו נקודות חזקות ונקודות חלשות, אז אתה לא יכול להגיד, אני אתן לו דגש על זה ועל זה, ואוריד הילוך מזה וזה .
2. אין לו ניסיון. אתה לא יכול לדעת למה הוא מגיב יותר טוב, בין אם זה טווח חזרות או בחירת תרגיל, כי הוא אף פעם לא עבד עם תוכנית מסודרת לתקופה מספיקה ואין ממה להסיק כלום.
3. אתה לא צריך להתאים. הוא יגיב לכל תוכנית ריאלית (לא אחת עם נפח מוגזם או התקדמות של 10 קילו בכל תרגיל) באותה צורה.
ועכשיו למה שכן צריך לענות בכל זאת:
אני ממש מתווכח פה בפורום בטעם טוב תמיד, פשוט אתה הגבת בצורה קטנונית:

כל השאלות האלה שכולן מיותרות ונכנסות מאוד לפרטים קטנים ושוליים נשאלו בצורה קטנונית. ממש בולט שחיפשת בכוח מה לשאול.

התוכנית הכי מתאימה לך זה אך ורק SS.
ואם זה בהתחלה לא מתאים, תשתה עוד חלב עד שאתה תתאים לה.
רק מאמן טוב בעבודה צמודה יכול לנסות להתאים את התוכנית לטכניקה ולהתקדמות שלך בצורה המתאימה ביותר. אבל הנה סוד קטן, גם עם תוכנית לא מושלמת מתקדמים מספיק אם מבינים את העקרונות.
עוד סוד קטן, מעולם לא הצלחתי לרשום לאף אחד את התוכנית הכי מתאימה, גם לא עצמי, זה לא מנע מאיתנו להתחזק.

"מושלם הוא האויב של טוב מספיק, והאויב של טוב מספיק זה גרוע".

1. עדיין אין לו נקודות חזקות ונקודות חלשות, אז אתה לא יכול להגיד, אני אתן לו דגש על זה ועל זה, ואוריד הילוך מזה וזה .
אני לא הזכרתי נקודות חלשות פעם אחת.

2. אין לו ניסיון. אתה לא יכול לדעת למה הוא מגיב יותר טוב, בין אם זה טווח חזרות או בחירת תרגיל, כי הוא אף פעם לא עבד עם תוכנית מסודרת לתקופה מספיקה ואין ממה להסיק כלום.
נכון אני לא יודע, אבל גם אתה לא. ובגלל צריך לבדוק את זה איתו. לא סתם רושמים רשימה של תרגילים ומספרים ומסיימים בפוגרסיב אוברלוד.

3. אתה לא צריך להתאים. הוא יגיב לכל תוכנית ריאלית (לא אחת עם נפח מוגזם או התקדמות של 10 קילו בכל תרגיל) באותה צורה.
ועכשיו למה שכן צריך לענות בכל זאת:
השאלה מה תהיה האידאלית בשבילו, סביר להניח שזה יעבוד. השאלה כמה לעומת מה שיהיה אידאלי בשבילו?

כל השאלות האלה שכולן מיותרות ונכנסות מאוד לפרטים קטנים ושוליים נשאלו בצורה קטנונית. ממש בולט שחיפשת בכוח מה לשאול.
1. אין פה שום קטנוניות, זה כולה פורום ברשת. ואני בכלל לא מכיר אותך, אין לי למה להתנהג איתך בקטנוניות.
2.השאלות לא מיותרת ניהלו וויכוח, והוכחתי לך כמה חורים יש לך בתוכנית שרשמת. זה שאתה לא אוהב את זה לא אומר שזה קטנוני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית