הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

לא יכול להכנס לדדליפט נכון

מוטינחליאלי35

משתמש מתחיל
60
23
נק' מוניטין:
123
60
23
כן, אני יודע. קצת הזוי להגיד דבר כזה... אבל הגעתי למסקנה שכנראה משהו לא בסדר. אני אתן קצת רקע, אני רק לאחרונה התחלתי להתאמן ובתכנית שלי יש דדליפט, עכשיו לא משנה כמה אני מתמתח וכמה עושה מתרגלי מובליזציה הגב התחתון שלי תמיד מתעגל. לא משנה כמה אני מתאמץ לגב ישר. האם אני צריך להגביה את המשקולות?

אולי כן ואתה לא מודע לזה? 😲

תעביר ל1:10 ותצפה בערך דקה
עצם נקודת ההנחה שהגב נשאר נטרלי במהלך הדדליפט היא שגויה, אז כן... קצת שלשול מהפה שלהם. (אבל יש להם מקל ושלד מאחורה אז הם מביני עניין לא?)

ואם הייתי הולך ככה היו מעירים לי על זה, נראלי?

מישהו חיצוני ששמו הולך לפניו. אין לי סרטון יש לי תמונה. זה הגב תחתון מן הסתם, הכי שטוח שאני יכול.
כמו שאמרו עדיף סרטון.
בכל זאת, משום מה מרגיש לי שהמוט רחוק מאמצע כף הרגל שלך

מישהו חיצוני ששמו הולך לפניו. אין לי סרטון יש לי תמונה. זה הגב תחתון מן הסתם, הכי שטוח שאני יכול.
אתה צריך להבליט את התחת, להרים את עצם הזנב (over extension) לפני שאתה יורד לתפוס את המוט, ולדחוף את התחת אחורה במקום להתכופף (hip hinge). אם בכל זאת אתה לא יכול אז יכול להיות שההאמסטרינגס שלך מכווצים מדי ועדיף לך לשפר את התנועה עם דדליפט רומני עד שתוכל לעשות סט אפ טוב.

בתמונה זה נראה כאילו אתה מנסה להיכנס לסט אפ ממצב שבו אתה לא יכול למתוח את ההאמסטרינגס (כשהישבן כבר למטה).

• פותח/ת השרשור
אתה צריך להבליט את התחת, להרים את עצם הזנב (over extension) לפני שאתה יורד לתפוס את המוט, ולדחוף את התחת אחורה במקום להתכופף (hip hinge). אם בכל זאת אתה לא יכול אז יכול להיות שההאמסטרינגס שלך מכווצים מדי ועדיף לך לשפר את התנועה עם דדליפט רומני עד שתוכל לעשות סט אפ טוב.

בתמונה זה נראה כאילו אתה מנסה להיכנס לסט אפ ממצב שבו אתה לא יכול למתוח את ההאמסטרינגס (כשהישבן כבר למטה).

כן זה גם מה שהמאמן אמר לי. על זה הוא דווקא אמר לי שזה בסדר משום מה. אבל עדיין נתפס לי הגב וזה מחרפן אותי. כנראה זה באמת ההאמסטרינגס..

בניגוד לנאמר כאן - אני מציע שתשם דגש על בית החזה, הרחב גבי וחגורת הכתפיים. רוב הפעמיים הגב בפורמה רעה בגלל החזקה רעה של שרירי הגב העליון. כניסה טובה לדדליפט זה להיכנס למוט עד בערך לשון הנעליים, לרדת ולתפוס את המוט מבלי לכפוף את הרגליים ולאחר מכן להצמיד שוקיים למוט. לאחר מכן מבלי להוריד את האגן, להרים את החזה ולהחזיק טוב את כל הגב מכווץ. חשוב מאוד מאוד מאוד גם להקפיד על נשימה נכונה. שם לב שהמוט צריך להיות מתחת לשכמות ולעלות ולרדת בקו ישר.

אפשר גם לעשות סומו במקום אם זה מרגיש יותר טבעי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית