שאלה| למה לא כולם מסתובבים עם סטופר ובודקים כמה זמן עבר בין הסטים?

• פותח/ת השרשור Qubit
  • פורסם בתאריך

Qubit

משתמש מתחיל
297
26
נק' מוניטין:
85
297
26
כתוב בהמון אתרים לנוח כ2~ דקות בין הסטים... חלק מהאנשים ששאלתי אומרים שזה לא משנה, אבל על סמך מה הם מבססים את זה? (לא שאלתי את זה חח..)

חלק מהאנשים ששאלתי אומרים שזה לא משנה, אבל על סמך מה הם מבססים את זה?

פתחת פתח לעוד שאלה: את מי בדיוק שאלת?
ועל סמך מה הם מבססים את זה, תשאל אותם...

בנוגע ל-למה לא כולם מסתובבים עם סטופר ובודקים כמה זמן, אני חושב שמי שלא מסתובב עם סטופר אישי בשעון לפחות מעיף מבט בשעון של החדכ, סתם בשביל לקבל אינדיקציה. לא בטוח שהם בודקים על השנייה.

• פותח/ת השרשור
אין שום סיבה לעקוב אחרי זמני המנוחה שלך למעט אם אתה לחוץ בזמן או באימון אירובי.

זה כל כך לא רלוונטי זמני המנוחה.
אז למה מאמנים אומרים שצריך לנוח בין 90 שניות לשלוש דקות אחרת זה לא טוב? ועל סמך מה אתה אומר את זה?

אחד הדברים שאני הכי אוהב לעשות לאנשים שעובדים איתי בכלוב או בראק ואומרים לי שאני נח הרבה זה לשאול אותם כמה צריך לנוח בין סט סט, הם זורקים מספר, אני שואל למה, ואז צוחק לצלילי הגמגום שלהם.
האנשים שאומרים שזה לא משנה מבססים את זה על סמך מחקרים שהוכיחו שאין שום ערך מוסף במנוחה מדודה בין סט לסט, הזמן האידיאלי לנוח הוא הזמן שיאפשר לך לגמור את הסט שאתה נכנס אליו מבלי להגיע לכשל ומבלי להכניס את הגוף למצב קר בעקבות מנוחה ארוכה מדי. מה שעונה על שתי המטרות האלה זה זמן המנוחה שצריך להיות לכל אחד.

אז למה מאמנים אומרים שצריך לנוח בין 90 שניות לשלוש דקות אחרת זה לא טוב? ועל סמך מה אתה אומר את זה?
כי הם רוצים שעל הדרך תפתח סיבולת לב ריאה. אבל אתה תצליח להרים משקל הרבה יותר כבד עם מנוחה ראויה.
מסופר על פול אנדרסון שנח שעות בין סטים.
לביל סטאר היו מתאמנים שהיו הולכים לישון בין הסטים.

אני לפעמים עוצר לאכול בין הסטים, זה לא רע למרוח את האימון אם יש לך את הזמן לזה.

כי הם רוצים שעל הדרך תפתח סיבולת לב ריאה. אבל אתה תצליח להרים משקל הרבה יותר כבד עם מנוחה ראויה.

אני לפעמים עוצר לאכול בין הסטים, זה לא רע למרוח את האימון אם יש לך את הזמן לזה.

עם כוכבית גדולה שבתנאי שאתה לא בילדר חח

הזמן האידיאלי לנוח הוא הזמן שיאפשר לך לגמור את הסט שאתה נכנס אליו מבלי להגיע לכשל ומבלי להכניס את הגוף למצב קר בעקבות מנוחה ארוכה מדי

לפי הטענה הזאת למה שלא אנוח בבייספס 10 דק?
לפי דעתי, הזמן האידיאלי לנוח הוא כמה שאתה מרגיש.

בדיוק, למה שלא תנוח בבייספס 10 דקות אם זה הזמן שאתה צריך כדי לסיים את הסט שאתה עומד להיכנס אליו והגוף שלך עדיין לא במצב קר?
"לנוח כמה שאתה מרגיש" זה פחות או יותר מה שאני אמרתי רק הרבה יותר כללי.

אז למה מאמנים אומרים שצריך לנוח בין 90 שניות לשלוש דקות אחרת זה לא טוב?
כי עוד חוקים= עוד חומר לסירטונים (או לדיבורים שנשמעים חכמים בחדר כושר, אותו דבר).
ועל סמך מה אתה אומר את זה?
על סמך המשקלים שהוא מרים.

ואותי מעניין: @OA אתה מסכים עם זה לגביי בודיבילדינג?
ועוד משהו שמעניין אותי:
זה אמיתי?!

אין לזה באמת משמעות כל עוד אתה לא ממש מתקרר ויש לך זמן
אם יש נפח גבוה מאוד באימון ואתה לבד עדיף לא למרוח בתרגילי עזר כדי לא להגיע למצב שהאימון לוקח יותר מדי ואתה מקבל דאון בסוף

אז תנוח
אם יש לך זמן כמובן

אני מוצא לנכון להקפיד על זמני מנוחה דיי קבועים בין הסטים כדי שיהיה אפשר למדוד התקדמות. נניח אני צריך לעשות 3 סטים של 12 חזרות לחיצה צרפתית עם 20 קג, אם בכל שבוע אשנה זמני מנוחה דראסטית לפי הלו"ז היומי שלי יהיה מאוד קשה לדעת אם יש התקדמות. 90-120 שניות מנוחה בין סטים יהיה משמעותית קשה יותר מ3-4 דקות.

בנפח במורכבים אני מאוד משתדל לא למרוח את הזמן, עובד עם סטופר ונכנס גם אם אני לא מרגיש לגמרי מאושש.

בעצימות לוקח את הזמן.

בשורה התחתונה: צריך לדעת אם יש התקדמות לאורך זמן ובשביל זה צריך להשוות תפוחים לתפוחים. 5×5 שלוקח שעה וחצי לא שווה ערך ל5×5 שלוקח 25 דקות, לדעתי.

בהמון אתרים גם כתוב שאתה לא יכול לספוג יותר מ30 גרם חלבון בארוחה ושדדליפט וסקוואט יעצרו לך את הגדילה. זה שמשהו כתוב בהרבה מקורות מידע לא הופך את המידע למהימן.
2 הסנט שלי על זמני מנוחה:
זמן המנוחה צריך להיות מינימום הזמן שאתה צריך בשביל להתאושש מהסט. אצלי זה לרוב יהיה עד שאפסיק להתנשף ואסדיר את הנשימה שלי. הסיבה היחידה לנסות לקצר זמני מנוחה היא חיסכון בזמן הכולל של האימון, או אם זמני המנוחה שלך קיצוניים ואתה ספורטאי מתחרה כדאי להיות רגיל לפרק הזמן שיש לך בתחרות. בפווארליפטינג למשל מדובר על 10-15 דקות בין כניסות בתחרות לרוב. אם אתה נח מעל 15 דקות כדאי להתרגל לרדת ל10 דקות. במשקולנות אולימפית בגלל שהכניסות בסדר עולה של משקל ולא סבב של כניסות יכול להיות להם 3 דקות בין כניסות אז צריך להיות מוכנים גם לזה.
מעבר לזה אין שום סיבה להקפיד על זמני מנוחה קצרים. עדיף לנוח יותר כדי לשפר את הביצועים בסט.

אין שום סיבה לעקוב אחרי זמני המנוחה שלך למעט אם אתה לחוץ בזמן או באימון אירובי.

זה כל כך לא רלוונטי זמני המנוחה.
איך זה לא רלוונטי?
דוגמא':ג'וני ירים בבנץ' 100 קילו ל10, ינוח 2 דקות ירים אחרי זה 100 ל6
דוגמא' ב': ג'וני ירים בבנץ' 100 קילו ל10, ינוח 5 דקות ירים אחרי זה 100 ל9
איך הוא יכול לעקוב אחרי ההתקדמות שלו אם אימון אחד הוא ינוח 2 דקות ואימון שני 5 דקות בין הסטים?

כתוב בהמון אתרים לנוח כ2~ דקות בין הסטים... חלק מהאנשים ששאלתי אומרים שזה לא משנה, אבל על סמך מה הם מבססים את זה? (לא שאלתי את זה חח..)

אין זמן מנוחה קבוע.
האידיאל זה לנוח מספיק זמן שצריך עד שתוכל לבצע את מה שתכננת, בצורה שתכננת.

כמובן שלא לתת לגוף להתקרר לגמרי כי הביצועים כנראה יפגעו ואולי גם תסתכן בפציעה.

ואותי מעניין: @OA אתה מסכים עם זה לגביי בודיבילדינג?

עם אלחנן? מסכים תמיד.
אין טעם לעשות מנוחות "קבועות" אלא אם כן אתה מנסה להעלות דופק / לשפר סיבולת.

במידה ואתה נח מעל כמה 4-5 דק' בין סטים ואתה עובד בעיקר פיתוח גוף אתה פשוט מתכנן עומסים נוראי
וכנראה שתבלה בין 3-4 שעות במכון ותבזבז את הזמן על כפיפות מרפק ב4 וריאציות שונות.

הם עושים זאת לא למטרות שהם רוצים
אבל כן יש הבדל בין מנוחה קצרות לארוכות, השאלה מה יותר חשוב לך, או שאפשר לשלב

בכל מקרה, מנוחות קצרות יעבדו יותר על סבולת לב ריאה אבל זה יבוא על חשבון סבולת כוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית