הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה| למה לא כולם מסתובבים עם סטופר ובודקים כמה זמן עבר בין הסטים?

• פותח/ת השרשור Qubit
  • פורסם בתאריך

Qubit

משתמש מתחיל
297
26
נק' מוניטין:
85
297
26
כתוב בהמון אתרים לנוח כ2~ דקות בין הסטים... חלק מהאנשים ששאלתי אומרים שזה לא משנה, אבל על סמך מה הם מבססים את זה? (לא שאלתי את זה חח..)

אין זמן מנוחה קבוע.
האידיאל זה לנוח מספיק זמן שצריך עד שתוכל לבצע את מה שתכננת, בצורה שתכננת.

כמובן שלא לתת לגוף להתקרר לגמרי כי הביצועים כנראה יפגעו ואולי גם תסתכן בפציעה.

עם אלחנן? מסכים תמיד.
אין טעם לעשות מנוחות "קבועות" אלא אם כן אתה מנסה להעלות דופק / לשפר סיבולת.

במידה ואתה נח מעל כמה 4-5 דק' בין סטים ואתה עובד בעיקר פיתוח גוף אתה פשוט מתכנן עומסים נוראי
וכנראה שתבלה בין 3-4 שעות במכון ותבזבז את הזמן על כפיפות מרפק ב4 וריאציות שונות.
אם אתה נטורל אסטטיק אגוז פקאן קריספי זה תקף גם אליי?

איך זה לא רלוונטי?
דוגמא':ג'וני ירים בבנץ' 100 קילו ל10, ינוח 2 דקות ירים אחרי זה 100 ל6
דוגמא' ב': ג'וני ירים בבנץ' 100 קילו ל10, ינוח 5 דקות ירים אחרי זה 100 ל9
איך הוא יכול לעקוב אחרי ההתקדמות שלו אם אימון אחד הוא ינוח 2 דקות ואימון שני 5 דקות בין הסטים?
למה שהוא ינוח 2 דקות בדוגמא א' בכלל? כל עוד הוא בכל אימון נח כמה שהוא צריך אז אין לו שום בעיה להשוות בין התוצאות שלו בין האימונים. זה לא משנה אם באימון אחד זה היה 7 דקות ובשני 10. משנה כמה התאוששת מהסט הקודם ובשני המקרים ההתאוששות הייתה אותו דבר.

אני מוצא לנכון להקפיד על זמני מנוחה דיי קבועים בין הסטים כדי שיהיה אפשר למדוד התקדמות. נניח אני צריך לעשות 3 סטים של 12 חזרות לחיצה צרפתית עם 20 קג, אם בכל שבוע אשנה זמני מנוחה דראסטית לפי הלו"ז היומי שלי יהיה מאוד קשה לדעת אם יש התקדמות. 90-120 שניות מנוחה בין סטים יהיה משמעותית קשה יותר מ3-4 דקות.

בנפח במורכבים אני מאוד משתדל לא למרוח את הזמן, עובד עם סטופר ונכנס גם אם אני לא מרגיש לגמרי מאושש.

בעצימות לוקח את הזמן.

בשורה התחתונה: צריך לדעת אם יש התקדמות לאורך זמן ובשביל זה צריך להשוות תפוחים לתפוחים. 5×5 שלוקח שעה וחצי לא שווה ערך ל5×5 שלוקח 25 דקות, לדעתי.

ובתור מאמן, איך אתה קובע את זמני המנוחה בין סטים למתאמן חדש?
נניח שאתה מקבל מתאמן שהורית לו לעשות סקוואט 90 5x5, סט ראשון הוא משלים את החזרות עד הסוף, נח 2 דק׳ בין סט לסט, ובשלישי מצליח רק 4, אתה בהכרח מאריך לו את זמן המנוחה בשביל שיצליח להשלים 5 חזרות? (האם אתה מתייחס לזמן המנוחה כזמן ברזל, או רק לכמות החזרות?)

למה שהוא ינוח 2 דקות בדוגמא א' בכלל? כל עוד הוא בכל אימון נח כמה שהוא צריך אז אין לו שום בעיה להשוות בין התוצאות שלו בין האימונים. זה לא משנה אם באימון אחד זה היה 7 דקות ובשני 10. משנה כמה התאוששת מהסט הקודם ובשני המקרים ההתאוששות הייתה אותו דבר.

הבעיה שלבידרים יש הרבה יורת נפח לעשות והם לא יכולים להרשות לעצמם לנוח כמו פאוור ליפטר אז אני מבין למה הוא מתכוון.
אם אני נח 4 דקות אני אוכל להשלים את כל הסטים באותו משקלו וחזרות אבל אם אני נח 2 דקות ירדו לי קצת חזרות מהסטים האחרונים.
אבל במקום להיות 4 שעות במכון אני אהיה שעתיים עם כמעט אותו נפח שתכננתי , מקסימום אני משלים אותו בדרך אחרת ויצא לי אימון של שעתיים וחצי בקלות במקום 4

מצחיק , זה לא נקרא סטים.
אני נח שבוע בין הסטים אבל מתאמן כל יומיים.
יש כמה דרכים להסתכל על זה.
אבל לעשות סט סקוואט מעל 400 ק"ג בלי חימום, זה הזיה שרק פול אנדרסון עשה כמה פעמים ביום עם כמה שעות הפרש.
איך זה לא רלוונטי?
דוגמא':ג'וני ירים בבנץ' 100 קילו ל10, ינוח 2 דקות ירים אחרי זה 100 ל6
דוגמא' ב': ג'וני ירים בבנץ' 100 קילו ל10, ינוח 5 דקות ירים אחרי זה 100 ל9
איך הוא יכול לעקוב אחרי ההתקדמות שלו אם אימון אחד הוא ינוח 2 דקות ואימון שני 5 דקות בין הסטים?
הוא יעקוב אחרי ההתקדמות כי בכל אימון הוא ינוח כמה שהוא צריך בין הסטים.
יש ימים שצריך יותר, ויש ימים שצריך פחות.
אם המטרה היא להתקדם בכוח, עושים מה שצריך כדי שנוכל להפגין את מלוא הכוח באימון, והגבלת זמן לא מאפשרת הפגנת כוח מקסימלית בכל סט.

אני כן מגביל זמני מנוחה לעצמי ולמתאמנים שלי לפעמים, והסיבה היחידה שלי לזה, זה הגבלת זמן להתאמן, שום סיבה אחרת.

ובתור מאמן, איך אתה קובע את זמני המנוחה בין סטים למתאמן חדש?
נניח שאתה מקבל מתאמן שהורית לו לעשות סקוואט 90 5x5, סט ראשון הוא משלים את החזרות עד הסוף, נח 2 דק׳ בין סט לסט, ובשלישי מצליח רק 4, אתה בהכרח מאריך לו את זמן המנוחה בשביל שיצליח להשלים 5 חזרות? (האם אתה מתייחס לזמן המנוחה כזמן ברזל, או רק לכמות החזרות?)

למתאמן חדש בדרך כלל צריך להגיד לנוח יותר ממה שהוא חושב, ואם הוא נח 2 דקות ונכשל בגלל זה אז בוודאי שאגיד לו לנוח יותר. בהמשך כשיש יותר ניסיון אני מנסה לגרום להם לאט לאט לקצץ בזמני מנוחה בסטים שהם לא כבדים מאוד, ולנסות ולהכנס גם כשהם לא לגמרי רעננים. בסטים כאלה הם לא עובדים קרוב לכשל אז זה אפשרי גם בלי 7 דקות מנוחה בין סט לסט.

באופן כללי אני ממש משתדל שהאימונים שלי ושל מתאמנים לא יעלו על 60-90 דקות, אבל יש כאלה שמורחים את הזמן ומבחינתם להיות שם גם שעתיים, אז אני לא ממש נלחם בזה.

אבל לעשות סט סקוואט מעל 400 ק"ג בלי חימום, זה הזיה שרק פול אנדרסון עשה כמה פעמים ביום עם כמה שעות הפרש.

זמני השינה , ארוחות, טיולים לחו"ל וזמן עם הילדים הם לא מנוחה בין הסטים אלא בין אימונים

הוא פשוט התאמן יותר מפעם ביום, ברגע שהוא עזב את המכון הסתיים לו האימון

הבעיה שלבידרים יש הרבה יורת נפח לעשות והם לא יכולים להרשות לעצמם לנוח כמו פאוור ליפטר אז אני מבין למה הוא מתכוון.
אם אני נח 4 דקות אני אוכל להשלים את כל הסטים באותו משקלו וחזרות אבל אם אני נח 2 דקות ירדו לי קצת חזרות מהסטים האחרונים.
אבל במקום להיות 4 שעות במכון אני אהיה שעתיים עם כמעט אותו נפח שתכננתי , מקסימום אני משלים אותו בדרך אחרת ויצא לי אימון של שעתיים וחצי בקלות במקום 4
לא מסכים עם הטענות שלך אבל בוא נזרום איתן רגע. אתה מסכים איתי פה לפחות שבאופן אידיאלי היה עדיף לו לנוח יותר ולעשות אימון ארוך יותר? כי אם כן אתה חוזר לסיבה שאני אמרתי שצריך לקצר זמני מנוחה - צורך בקיצור זמן האימון כולו.
לרוב הsweet spot יהיה לתת לעצמך לנוח טוב בתרגילים מורכבים ולעשות מנוחות קצרות בתרגילי עזר. אין סיבה שתצטרך מעל דקה וחצי מנוחה בין סטים של כפיפת מרפקים, פשיטת ברכיים או פרפר במכונה גם ככה.

לא מסכים עם הטענות שלך אבל בוא נזרום איתן רגע. אתה מסכים איתי פה לפחות שבאופן אידיאלי היה עדיף לו לנוח יותר ולעשות אימון ארוך יותר? כי אם כן אתה חוזר לסיבה שאני אמרתי שצריך לקצר זמני מנוחה - צורך בקיצור זמן האימון כולו.
לרוב הsweet spot יהיה לתת לעצמך לנוח טוב בתרגילים מורכבים ולעשות מנוחות קצרות בתרגילי עזר. אין סיבה שתצטרך מעל דקה וחצי מנוחה בין סטים של כפיפת מרפקים, פשיטת ברכיים או פרפר במכונה גם ככה.
האמת שלא מסכים , באופן אידיאלי מה שיביא לו את הנפח הדרוש בזמן הגיוני זה מה שטוב בשבילו. ואם אתה תחכה על כל סט וסט כל האימון שתשלים את כל החזרות אתה כנראה תבזבז הרבה יותר זמן מנוחה. בזמן הזה פשוט יכלת לעשות יותר נפח ולסיים את האימון בזמן נורמלי

אין סיבה שתצטרך מעל דקה וחצי מנוחה בין סטים של כפיפת מרפקים, פשיטת ברכיים או פרפר במכונה גם ככה

מה הכוונה אין סיבה? לקיחה מנוחה נוספת סביר מאוד שתשפר את הביצועים שלך בסט לאחר מכן.
״אין סיבה״ לפי דעתי לא מתאימה פה.
הייתי אומר - אם מכל סיבה שהיא אתה רוצה לצמצם את זמן השהות במכון - תרגילים מבודדים הם המקום לקצץ בו את זמן המנוחה
לכן ההגדרה ״כמות המנוחה האידיאלית היא זאת שתאפשר לך להשלים את הסט הבא מבלי להיות קר״ היא פשוט מצוצה מהאצבע.

זמני השינה , ארוחות, טיולים לחו"ל וזמן עם הילדים הם לא מנוחה בין הסטים אלא בין אימונים

הוא פשוט התאמן יותר מפעם ביום, ברגע שהוא עזב את המכון הסתיים לו האימון
אם ככה אתה רוצה לראות את זה, אז אני מתאמן בערך 24 פעמים ביום.

האמת שלא מסכים , באופן אידיאלי מה שיביא לו את הנפח הדרוש בזמן הגיוני זה מה שטוב בשבילו. ואם אתה תחכה על כל סט וסט כל האימון שתשלים את כל החזרות אתה כנראה תבזבז הרבה יותר זמן מנוחה. בזמן הזה פשוט יכלת לעשות יותר נפח ולסיים את האימון בזמן נורמלי
אתה שוב יוצא תחת ההנחה שקיימת בהכרח הגבלת זמן מסויימת ולכן דרוש שיהיה "זמן הגיוני". מסכים שזה נכון בהרבה מקרים אבל לא תמיד. אם אין הגבלת זמן ולא משנה לך אם האימון יצא שעתיים או 3 אין לזה יתרון.
מה הכוונה אין סיבה? לקיחה מנוחה נוספת סביר מאוד שתשפר את הביצועים שלך בסט לאחר מכן.
״אין סיבה״ לפי דעתי לא מתאימה פה.
הייתי אומר - אם מכל סיבה שהיא אתה רוצה לצמצם את זמן השהות במכון - תרגילים מבודדים הם המקום לקצץ בו את זמן המנוחה
לכן ההגדרה ״כמות המנוחה האידיאלית היא זאת שתאפשר לך להשלים את הסט הבא מבלי להיות קר״ היא פשוט מצוצה מהאצבע.
אין סיבה= אין סיבה שתצטרך יותר מזה, ואין סיבה שיותר זמן מזה ישפר לך את הביצועים אלא אם אתה ממש אבל ממש לא בכושר אירובי

אין סיבה= אין סיבה שתצטרך יותר מזה, ואין סיבה שיותר זמן מזה ישפר לך את הביצועים אלא אם אתה ממש אבל ממש לא בכושר אירובי

סט בייספס כבד של 6 חזרות, בחזרה השישית כשל וירידה איטית.
אתה חושב שדקה וחצי יעזרו כמו שיעזרו 4 דקות?

כי אני נח בשביל להתאושש בין הסטים, ולא כדי לרצות זמני מנוחה שנכתבו מראש באופן שרירותי, לכן אני נח לפי כמה שאני צריך כדי להתאושש בין הסטים, ולא לפי זמני מנוחה שנכתבו מראש באופן שרירותי.

אדחוף את הדעה שלי ללמה כן חשוב ולמה לא חשוב לשמור על זמני מנוחה קצרים או לא

קודם כל, בטווח הקצר אם המטרה היא לדחוף כמה שיותר עצימות באימון אחד אז כמה שיותר יותר טוב( עד גבול מסויים)

מנגד, מעבר להיבטים פרקטים של זמן אימון נגישות ציוד וכו, סיבה לשמור על זמני מנוחה קצרים היא לשמר בסיס אירובי טוב, על מנת לאפשר התאוששות יותר טובה, כדי לשמר את היכולת לעבוד בתדירות גבוה, לדחוף נפחים גבוהים יותר ברמת השבוע וכתוצאה מכך בטווח הרחוק לראות יותר אדפטציה.

וכשאתה מדבר על מתאמנים למטרות כוח או פיתוח גוף, שבהם עבודה אירובית ישירה עלולה לפגוע בהתאוששות, שימוש בזמני מנוחה קצרים איפה שראוי זה אחלה דבר. כמו כן סופרסטים, וכל השטויות האלו

אולי לא בסטים הכבדים שלך בדדליפט, אבל כן בתרגילי עזר. כמו כן אם עובדים על פי מבנה פריודיזציה אפשר לשלב בלוק שעובד בעיקר על סבולת שריר ובניית בסיס אירובי, עם זמני מנוחה קצרים משקלים נמוכים, וזו על מנת לשמר את הבסיס הזה לאורך חודשי האימונים( עבודת סבולת בטווח הMV, לא צריך הרבה לשמר אדפטציה רק גירוי מינימלי)

איפה זה פחות מעניין, שאתה מדבר על ההבדל בין 4 ל 5 דקות מנוחה. אבל אתה עדיין מדבר על זמן מנוחה ארוך מאוד, שזה כן הגדרה של טווח מנוחה אופטימלי.

נערך לאחרונה:
כי אני נח בשביל להתאושש בין הסטים, ולא כדי לרצות זמני מנוחה שנכתבו מראש באופן שרירותי, לכן אני נח לפי כמה שאני צריך כדי להתאושש בין הסטים, ולא לפי זמני מנוחה שנכתבו מראש באופן שרירותי.

ומה האינדיקציה שלך שאתה מוכן לסט הבא? (בהנחה שאין לך יותר מידי זמן לבזבז)

ומה האינדיקציה שלך שאתה מוכן לסט הבא? (בהנחה שאין לך יותר מידי זמן לבזבז)
אני יכול להגיד לך שאני אישית באימונים שומע מטאל באוזניות על פול ווליום, ככה שכשאני מתאושש מהסט ומתחיל לקפוץ במקום ולהרביץ למשקולות, אני מבין שהגיע הזמן להיכנס לסט. מומלץ ביותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית