הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה למאמנים אבל כולם מוזמנים לענות.

דניאלביטון10

משתמש קבוע
1,371
575
נק' מוניטין:
270
1,371
575
כחלק מזה שאני יחסית בתחילת דרך וללא קהל יעד ברור (יותר נכון פשוט מקבל כל לקוח🤷) יוצא להיתקל לצורך העניין בנשים בנות 20 קלאסיות שלחנך אותן לאימוני התנגדות קלאסיים זה לא תמיד פשוט.

ומכאן השאלה, איזה תרגילים בעיניכם ממש סבבה ועדיין מצטלמים טוב/כיפיים לאנשי הסטודיוים וכו.
שאלה נוספת, כמה לעוות את הנפח לטובת זה שהיא בכלל תאמן פלג גוף עליון אבל יהיה אפקטיבי, נכון לרגע זה אני נותן תרגיל משיכה מלמעלה פייספולס, תרגיל לחיצת חזה ותרגיל לחיצה למעלה, שמתי לב לסוג של פידבק שנשים לא אומרות בצורה גלויה שזה כביכול הרבה לפלג גוף עליון.
אני יוצא קודם כל מנקודת הנחה שאם האדם יתמיד גם אם זה במשהו מעפן כמו פילאטיס זה עדיף מזה שהוא יוותר, ובעיני זה צריך להיות הנקודת הנחה של כל בעל מקצוע בתחום🙏

כחלק מזה שאני יחסית בתחילת דרך וללא קהל יעד ברור (יותר נכון פשוט מקבל כל לקוח🤷) יוצא להיתקל לצורך העניין בנשים בנות 20 קלאסיות שלחנך אותן לאימוני התנגדות קלאסיים זה לא תמיד פשוט.

ומכאן השאלה, איזה תרגילים בעיניכם ממש סבבה ועדיין מצטלמים טוב/כיפיים לאנשי הסטודיוים וכו.
שאלה נוספת, כמה לעוות את הנפח לטובת זה שהיא בכלל תאמן פלג גוף עליון אבל יהיה אפקטיבי, נכון לרגע זה אני נותן תרגיל משיכה מלמעלה פייספולס, תרגיל לחיצת חזה ותרגיל לחיצה למעלה, שמתי לב לסוג של פידבק שנשים לא אומרות בצורה גלויה שזה כביכול הרבה לפלג גוף עליון.
אני יוצא קודם כל מנקודת הנחה שאם האדם יתמיד גם אם זה במשהו מעפן כמו פילאטיס זה עדיף מזה שהוא יוותר, ובעיני זה צריך להיות הנקודת הנחה של כל בעל מקצוע בתחום🙏
קודם כל הייתי מתחיל בהבנה של מי קהל היעד? בלי איזשהו כיוון ברור אתה תמצא את עצמך מתעסק
עם הרבה אנשים שלא מתאימים לתהליך שלך ול"אני מאמין" שלך ופשוט יבזבזו לך זמן וחשק לחיות.

אני חושב שהיום נשים שמתאמנות כבר מבינות הרבה יותר טוב את החשיבות של אימוני פלג גוף עליון,
בסוף בין 6-10 סטים שבועיים אמורים לתת פיתרון מצוין לגדילה.

הנשים אצלי לרוב מעדיפות דגש גב, יכול להיות שעליון יהיה משהו כזה-
4-5 סטים גב (אחד עם חתירה רחבה / תרגיל לכתף אחורית)
2-3 סטים כתף אמצעית
2-3 סטים חזה
2 סטים יד קדמית
2 סטים יד אחורית

אם האימון מערב גם עליון וגם תחתון יחדיו אפשר לוותר פה על הרוב ולרוץ על משהו כמו-
3-4 סטים גב
2 סטים חזה
2 סטים כתף אמצעית
או אם יש לה שריר שרוצה יותר דגש אפשר לשלב.

אתה צריך להחליט קודם כל מה הלקוחות שאתה מחפש כי ברגע שאתה "אוסף" אתה תיתקל
בהמון אנשים שונים שלכל אחד תצטרך לעשות התאמה שונה וכל אחד יגיע בגישה שונה.

בכללי על מה שאתה נותן, אני אישית שם את שריר החזה איפשהו בתיעדוף עם ידיים,
לרוב מה שיתן את המראה הזה של "שעון חול" זה חגורת גב דומיננטית (גב + כתפיים)

ואם בתרגילים עסקינן, צריך להפריד בין מה יהיה כיף לבין מה יהיה אפקטיבי.
מתאמנים מתחילים לרוב יקשרו כיף עם קלות וזה משהו שאתה פחות רוצה שיקרה.

תרגילים שנשים בדר"כ אוהבות זה ידיים בכבל, הרחקות ולחיצות בדאמבל, משיכה מלמעלה ומשיכה מלפנים.

• פותח/ת השרשור
קודם כל הייתי מתחיל בהבנה של מי קהל היעד? בלי איזשהו כיוון ברור אתה תמצא את עצמך מתעסק
עם הרבה אנשים שלא מתאימים לתהליך שלך ול"אני מאמין" שלך ופשוט יבזבזו לך זמן וחשק לחיות.

אני חושב שהיום נשים שמתאמנות כבר מבינות הרבה יותר טוב את החשיבות של אימוני פלג גוף עליון,
בסוף בין 6-10 סטים שבועיים אמורים לתת פיתרון מצוין לגדילה.

הנשים אצלי לרוב מעדיפות דגש גב, יכול להיות שעליון יהיה משהו כזה-
4-5 סטים גב (אחד עם חתירה רחבה / תרגיל לכתף אחורית)
2-3 סטים כתף אמצעית
2-3 סטים חזה
2 סטים יד קדמית
2 סטים יד אחורית

אם האימון מערב גם עליון וגם תחתון יחדיו אפשר לוותר פה על הרוב ולרוץ על משהו כמו-
3-4 סטים גב
2 סטים חזה
2 סטים כתף אמצעית
או אם יש לה שריר שרוצה יותר דגש אפשר לשלב.

אתה צריך להחליט קודם כל מה הלקוחות שאתה מחפש כי ברגע שאתה "אוסף" אתה תיתקל
בהמון אנשים שונים שלכל אחד תצטרך לעשות התאמה שונה וכל אחד יגיע בגישה שונה.

בכללי על מה שאתה נותן, אני אישית שם את שריר החזה איפשהו בתיעדוף עם ידיים,
לרוב מה שיתן את המראה הזה של "שעון חול" זה חגורת גב דומיננטית (גב + כתפיים)

ואם בתרגילים עסקינן, צריך להפריד בין מה יהיה כיף לבין מה יהיה אפקטיבי.
מתאמנים מתחילים לרוב יקשרו כיף עם קלות וזה משהו שאתה פחות רוצה שיקרה.

תרגילים שנשים בדר"כ אוהבות זה ידיים בכבל, הרחקות ולחיצות בדאמבל, משיכה מלמעלה ומשיכה מלפנים.
אני מסכים לחלוטין לגבי קהל היעד אני לא עיוור לזה אבל אני עכשיו מסתכל על עצמי בהתלמדות, דווקא הלאמן הרבה אוכלוסיות ילמד אותי הרבה לפני שאתחיל לאמן רק את האוכלוסיות שבאמת מתאים לי לאמן.

אני בהכרח רוצה שמתאמן יתמיד גם אם זה במשהו קל, הכי קל לנו בהטיית קללת הידע לחשוב שכולם צריכים לעשות כמונו (אימוני כוח איכותיים כי זה ליטרלי הכי אפקטיבי) אך אני יודע בהכרח להגיד שיש אנשים שיתמידו במשהו שיתן מעט לעומת לא יעשו כלום, ואני מעדיף שקודם כל הבן אדם יתאמן. לאחר מכן יש לי את האינטיליגנציה הרגשית הדרושה כדי להבין כמה אני יכול לדחוף אותו והאם הוא אחד שחייב שהאימון שלו יהיה בולשיט וכיף או קשה עם תוצאות.
אך גם בולשיט וכיף יניב יותר תוצאות מכלום.

אני מסכים לחלוטין לגבי קהל היעד אני לא עיוור לזה אבל אני עכשיו מסתכל על עצמי בהתלמדות, דווקא הלאמן הרבה אוכלוסיות ילמד אותי הרבה לפני שאתחיל לאמן רק את האוכלוסיות שבאמת מתאים לי לאמן.

אני בהכרח רוצה שמתאמן יתמיד גם אם זה במשהו קל, הכי קל לנו בהטיית קללת הידע לחשוב שכולם צריכים לעשות כמונו (אימוני כוח איכותיים כי זה ליטרלי הכי אפקטיבי) אך אני יודע בהכרח להגיד שיש אנשים שיתמידו במשהו שיתן מעט לעומת לא יעשו כלום, ואני מעדיף שקודם כל הבן אדם יתאמן. לאחר מכן יש לי את האינטיליגנציה הרגשית הדרושה כדי להבין כמה אני יכול לדחוף אותו והאם הוא אחד שחייב שהאימון שלו יהיה בולשיט וכיף או קשה עם תוצאות.
אך גם בולשיט וכיף יניב יותר תוצאות מכלום.
כמובן על זה אנחנו מסכימים,
הכוונה שלי שאתה צריך להיסגר על סוג הקהל שאתה רוצה לפנות אליו.
גם אם זה יהיה משהו נורא רחב היום כמו נשים / גברים, מתאמנים / לא מתאמנים וכו',
זה יעזור לך מאוד למקצע את השירות הספציפי ולהיות איש מקצוע טוב הרבה יותר עם הזמן.

שאלת אותה מה היא חושבת על התוכנית/נתת לה להעיר?

• פותח/ת השרשור
שאלת אותה מה היא חושבת על התוכנית/נתת לה להעיר?
אני תמיד שואל כמו איך הרגיש התרגיל? וכדו. (שמהניסיון הלא גדול שלי נשים פחות מרגישות בנוח "לא להסכים עם סמכות" זתאמרת שאני יודע להעריך שכשאני לא נמצא הן יתאמנו קצת אחרת אבל כשאני ישאל הן לא יגידו שיש בעיה, מאוד מוכלל אז כמובן שזה לא מדוייק ולא כל הנשים)

אגיד שבכללי אדם לא מנוסה בחדר כושר לא ידע להגיד כלום על התכנית ובגלל זה כן רלוונטי לשאול על כל תרגיל (אולי אני טועה..)
אגב לא מעט פעמים הראיתי לבנות את הפוסט של מייק של נשים שעלו במשקל ונראות "חטובות יותר" כדי להדגיש את החשיבות של אימוני כוח לפלג גוף העליון ובכלל.

אני תמיד שואל כמו איך הרגיש התרגיל? וכדו. (שמהניסיון הלא גדול שלי נשים פחות מרגישות בנוח "לא להסכים עם סמכות" זתאמרת שאני יודע להעריך שכשאני לא נמצא הן יתאמנו קצת אחרת אבל כשאני ישאל הן לא יגידו שיש בעיה, מאוד מוכלל אז כמובן שזה לא מדוייק ולא כל הנשים)

אגיד שבכללי אדם לא מנוסה בחדר כושר לא ידע להגיד כלום על התכנית ובגלל זה כן רלוונטי לשאול על כל תרגיל (אולי אני טועה..)
לא רק לגי תרגיל ספציפי, אלא באופן כללי לגבי התכנית, אמרת שאתה חושב שהיא חושבת שהנפח מוגזם לפלג גוף עליון, אם לא שאלת איך אתה יודע?

• פותח/ת השרשור
לא רק לגי תרגיל ספציפי, אלא באופן כללי לגבי התכנית, אמרת שאתה חושב שהיא חושבת שהנפח מוגזם לפלג גוף עליון, אם לא שאלת איך אתה יודע?
אני ממש לא יודע, אני יודע להעריך.
אני תופס מהאינטיליגנציה הרגשית שלי כגבוהה ומרשה לעצמי להעריך על סמך פידבק שאינו במילים.
לצד זה שאני מודע לזה שאני לא יודע ושהפרשנות שלי אולי לא נכונה וזה גם בסדר.

לצד זה שאני מודע לזה שאני לא יודע ושהפרשנות שלי אולי לא נכונה וזה גם בסדר.
אז אני מציע לוודא את זה, אחרי שקיבלת תשובה אתה יכול לערב את האינטילגנציה הרגשית (להעריך את כנות התשובה), ואם היא אומרת שבאמת היא חושבת שיש יותר מידי נפח לפלג גוף עליון אתה יכול להסביר למה/לומר שזה לא נחשב הרבה נפח ואז אם היא נשארת בדעתה אז לשנות את הנפח ואם היא אומרת בסדר אז שוב להעריך האם התשובה הייתה כן וכו'

לדעתי אין מה להתווכח עם מישהי שלא בא לה לעבוד עליון. אין לזה אסטתיקה מדהימה ואם הן צעירות זה לא קריטי כמו בגיל מבוגר לשמר מסת שריר. רוב הבנות רוצות ישבן אז אם אתה נותן להם לדוגמה דדליפט רומני, הגב עובד שם יופי, הידיים עובדות עם האחיזה, טרפזים גם.
או פשוט להדליק אותן על לעשות מתח, ללמוד את זה ולהיות מהיחידות סגולה שיכולות להשוויץ שהן עושות מתח..

שאלה קצת מסובכת עם אתה מדבר על אימוני קבוצה אני תמיד נותן להם תרגיל פשוט של לחיצה עם דאבלים על הרצפה כי זה מה מה שעובד,או לחיצת כתף בעמידה תוך כדיי תזוזה.
שמדובר על אימון יחיד עם הבחורה מתעקשת אז אני מנסה לתת לה תרגיל מרשים כזה כמו פוש פרס שבו היא מרגישה גם את הישבן וזה פותר את זה.
אחד היתרונות שנשים שהם לומדות טכניקה יותר מהר וטוב מגברים והם גם לא רצות אחרי משקלים אז ללמד אותם קלין אנד פרס זה בחלט אפשרות לפי דעתי.
בכללי נשים שלא רוצות פלג גוף עליון אפשר לתת תרגיל אחד מורכב רק כדיי שיגידו שהם עשו משהו וזהו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית